Pikainen oli jälleen visiitti kotona, sillä lensin Bucharestistä kotiin sunnuntai-iltana, ja heti maanantaina suuntasin kohti Lontoota treenileirille. Treenaan täällä Lontoossa sunnuntaihin asti, jolloin suuntaamme Henryn kanssa todennäköisesti Aix-en-Provencen CH175-kisaan, ellei sitten Madridin ATP1000-kisaan aukea paikka takaportin kautta.
Suunnitelmissa oli jo jonkun aikaa treenata tällä viikolla Lontoossa, sillä kisakalenterissa ei tälle viikolle oikein järkevää pelattavaa ole. Omat kokemukseni aiemmista Lontoon keikoista Lloydin kanssa olivat myös todella positiivisia tiimin yhteispelin kohentamisessa, joten kun myös Louis Cayerin mukana olo tälle viikolle pari viikkoa sitten varmistui niin olin into piukalla taas varaamassa matkoja Lontooseen. Henryn kanssa pelit ovat sujuneet lähes uskomattoman hyvin, mutta yhteistä treeniaikaa, jossa keskitytään nimenomaan yhteispelin hiomiseen, ei meillä vielä ole ollut alla.
Tarkoitus oli alunperin lentää paikalle vasta viikon puolivälin tienoilla, mutta sain lopulta houkuteltua perheenkin mukaan. Sen verran harvoin heitä on tullut viime viikkoina nähtyä, että tästähän kuoriutui ihan matka parhaasta päästä. Yhdistimme vielä kaiken lisäksi onnistuneesti työt ja huvit, sillä ehdimme käymään alkuviikolla Southamptonin lähellä Pipsa Possu -teemahuvipuistossa, josta kolmevuotias tyttäremme olikin sitten niin täpinöissään, että meinasi vanhemmiltakin kyynel tirahtaa. Ja oli siellä aikuisillakin ihan hauskaa. 😊
Nyt alla on jo pari päivää treeniä, ja pari sivua on taas ehtinyt muistiinpanoja kertyä. Pyysin itse Louisilta apuja erityisesti B-ruudun puolen liikkumiseen verkolla ja takakentällä sekä palautuspeliin, mutta ihan täysillä emme ole noihin pystyneet pureutumaan. Harmillisesti tämän vuoden Davis Cup -arpa heitti nimittäin Suomen ja Iso-Britannian vastakkain, joten Louis on saanut ylempää käskyn olla valmentamatta suoraan minua. Tiimiämme hän saa kuitenkin edelleen valmentaa, joten vaikken yksilöllistä valmennusta häneltä saakaan, niin pystymme kehittämään muun muassa sijoittumista, taktiikkaa ja peliteknisiä asioita tiimin näkökulmasta katsoen.
Sunnutaihin asti siis täällä Lontoossa treeniä jatketaan. Kelit ovat olleet vähän niin ja näin, mutta onneksi brittien National Tennis Centressa riittää valinnanvaraa kenttien suhteen. Massakenttiä on tähän aikaan vuodesta käytössä sekä ulkona että kuplahallissa, joten aina pääsee kyllä pelaamaan. Ja oheispalvelut ovat tietysti viimeisen päälle edelleen myös.
Ensi viikolla pelaamme näillä näkymin isompaa CH175-sarjaa olevan kisan Aix-en-Provencessa, johon näyttää ainakin ilmoittautumislistan perusteella olevan tulossa suomalaisia vähän enemmänkin. Mutta toki ainakin teoreettinen mahdollisuus on vielä olemassa myös Madridin ATP1000-kisan paikkaan, joten vaikka Ranskaan onkin järkevää lentää jo sunnuntaina, niin jos paikka Madridiin aukeaa, niin sitten lennetään maanantaina uudestaan.
Madridissa kokeillaan siis ensi viikolla uutta formaattia, jonka luomisessa olen itsekin ollut mukana. Olin viime vuonna ATP:n pelaajaneuvoston jäsen, ja saimme tuolloin tehtäväksemme erityisen ”doubles review” -ryhmän kanssa käydä läpi nelinpelin nykytilaa sekä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Ryhmässämme oli mukana muutama nelinpelaaja, ATP:n henkilöstöä monelta eri osastolta sekä muun muassa pari kilpailunjohtajaa. Kokemusta siis monesta suunnasta.
Lähtötilanne ei ollut erityisen ruusuinen, sillä kylmä fakta on se, että nelinpeli tuottaa suurimmalle osalle kisoista reilusti tappiota. Palkintorahoja nelinpelaajille maksetaan ATP-kisoissa 20% palkintorahasta, mutta tulopuolella päästään hädintuskin yksittäisiin prosentteihin. Puhumattakaan muista kuluista, kuten majoitus, kuljetukset, ruoat jne. jotka ovat kaksin- ja nelinpelaajien osalta jotakuinkin yhtä suuret.
Nelinpelin rankingilistoilla viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana pelkästään nelinpeliin keskittyvien pelaajien määrä on jatkuvasti kasvanut, kun taas kaksinpelaajat, jotka pelaavat toistuvasti ja vielä menestyksekkäästi myös nelinpeliä alkavat olla nykyään jo todella harvassa. Kaksinpelin fyysinen rasitus on kasvanut, kuten myös palkintorahat, eikä kaksinpelitähtien kannata siis turhaan väsyttää itseään nelurissa, kun rahaa tulee muutenkin jo enemmän kuin tarpeeksi. Nelinpelin näkyvyydelle tämä ei ole tehnyt hyvää, sillä kuten niin monessa muussakin urheilussa, tähdet houkuttelevat yleisöä. Eikä oikeastaan kukaan nelinpelispesialisti Bryanin veljeksiä lukuun ottamatta ole tähtipelaajien asemaa saavuttanut.
Nelinpelin kiinnostavuuden puuteelle voi hakea syitä tähtipelaajien puuttumisen lisäksi myös itse pelin muuttumisesta pelkästään syötöllä dominointiin pisteiden kestäessä harvoin yli kolmea lyöntiä. Itse tuote ei siis välttämättä ole enää kiinnostava. Moni mainitsee myös erityisesti markkinoinnin sekä TV-näkyvyyden puuttumisen haittaavan nelinpelin fanittamista ja uusien seuraajien saamista lajin ääreen. Kilpailu media-areenalla on kuitenkin kiven kovaa, ja nelinpeli kilpailee ihmisten ruutuajasta kaksinpelin lisäksi kaikkia muita urheilulajeja, suoratoistopalveluita, konsolipelejä ym. vastaan. Ylipäätänsä tenniksen seuraaminen livenä vähentyy vuosi vuodelta, joten nelinpelin markkinarako on siinäkin mielessä aika ahdas.
Yhteenvetona nelinpelin nykytilasta voisikin siis sanoa, että nelinpeli on suurelle osalle kisajärjestäjiä pakollinen paha, täytettä (”filler content”) loppuviikon ohjelmaan. Selvästi suurimmat tulot kisoille sekä ATP:lle tuo TV, mutta TV-kanavat eivät nelinpeliä halua listoilleen, joten käytännössä nelinpelillä pidetään vain kisapaikalla olevat katsojat jotakuinkin tyytyväisinä. Ja he olisivat ostaneet lippunsa ihan yhtä lailla vaikka neluria ei olisikaan. Käytännössä siis kiertue olisi aivan yhtä hyvin olemassa ja voimissaan ilman nelinpeliä, mutta ilman kaksinpeliä nelinpeliäkään ei varmasti pelattaisi.
On kuitenkin totta, että joillain markkinoilla nelinpelillekin on kysyntää. Intia, Iso-Britannia, joiltain osin USA ja jopa Suomi ovat maita, joissa myös nelinpeli kiinnostaa. Eikä tuota ole onnistuttu kovin hyvin kaupallistamaan. Aika iso osa harrastajista pelaa myös itse nelinpeliä, mutta ehkä huipulla pelattava neluri on sen verran kaukana siitä nelurista, mitä harrastetasolla pelataan, että samaistuminen nelurihuippuihin on vaikeaa. Halua nelurin pelaamiseen kuitenkin on.
Doubles review -ryhmämme ensimmäisiä tavoitteita olikin vakuuttaa itsemme, ja myös muut huipputenniksen toimijat, että nelinpeli ylipäätään halutaan säilyttää. Nelinpeliammattilaisia on huomattavasti vähemmän kuin kaksinpeliässiä, mutta onneksi meillä on äänekäs puolustus ATP:n sisällä. Pelkästään rahaedellä tarkastellen olisi helppo todeta, että uudessa ATP1000-kisojen ”profit sharing”-mallissa, jossa puolet kisojen tekemästä voitosta jaetaan takaisin (kaksin)pelaajille, esimerkiksi jos kaikki yhdeksän ATP1000-kisaa jättävät nelurin pois, tarkoittaa tämä vuodessa melkein 20 miljoonan dollarin säästöä pelkästään palkintorahoihin. Karkeasti arvioiden muuttamatta mitään muuta nuo yhdeksän kisaa tekisivät tällöin yli 20 miljoonaa dollaria enemmän tulosta, josta puolet eli 10 miljoonaa dollaria palautuisi suoraan bonuksina takaisin kaksinpelaajille. Täytyy vain toivoa, ettei liian moni kaksinpelaaja tätä näkökulmaa tajua… 😅
Mikä nelinpelissä voisi sitten nostaa katsojien kiinnostusta lajia kohtaan? Ryhmämme haastatteli niin TV-yhtiöitä, median edustajia, katsojia kuin kaksinpelipelaajiakin ja saimmekin aikaan paljon aihioita. Käytännössä kehityskohteet, jotka kuitenkin jollainlailla säilyttivät nelinpelin nykyisen luonteen voitiin jakaa neljään osioon:
- Itse pelin eli tuotteen kehittäminen, jonka tavoitteeksi asetettiin otteluiden keston rajaaminen noin tuntiin. Keinoina esimerkiksi uudenlainen pistelasku, pisteiden välien nopeuttaminen, puoltenvaihdoista luopuminen, verkkosyöttö-säännöstä luopuminen, vain yksi syöttö käytössä
- Fanikokemuksen kehittäminen siten, että fanit pääsevät lähemmäksi pelaajia. Esimerkiksi katsojien vapaa liikkuminen kentän laidoilla, pelkästään nelinpelikäytössä oleva kenttä, pakolliset pro-am -tapahtumat, onnekas katsoja pääsee pallottelemaan voittajaparin kanssa ottelun jälkeen
- Teknologian mukaan tuominen ja kokeilu nelinpelin avulla. Esimerkiksi pelaajien mikrofonit, pelaajien bodykamerat, valmentajien mikrofonit, ”wearable tech” eli kaikenlaiset mittarit (esim sykemittari), joiden data on yleisön nähtävillä
- Nelinpelin aikataulutuksen ja ilmoittautumisaikojen parantaminen, jotta kaksinpelaajat saadaan useammin mukaan nelinpeleihin. Esimerkiksi nelinpelin myöhempi tai aikaisempi aloitusaika, vähemmän ja lyhyempiä otteluita, ilmoittautuminen kisaan mahdollisimman myöhään
Mahdollisuuksia nelinpelin kehittämiseen oli siis monenlaisia, ja paljon enemmänkin ehdotuksia toki vuoden aikana käytiin läpi. Markkinointia haluttiin ehdottomast kehittää, ja markkinointiakin varten tarvittiin jotain radikaalia, jotain mielenkiintoista uudenlaista sisältöä. Täysin päälaelleen ei neluria haluttu kuitenkaan heti heittää, ja siksi Madridin kokeilussa onkin kyse nimenomaan kokeilusta.
Saimme monta kertaa vuoden aikana palautetta, että yleisöön menevämpiä ovat monesti juuri ne nelinpelit, joissa mukana on kaksinpelitähtiä. Esimerkiks Laver Cupissa nelurit ovat olleet todella suosittuja, vaikka kentällä on pelkkiä kaksinpelaajia ja absoluuttinen nelinpelintaso monesti jopa aika heikkoa. Mutta pisteet ovat pitkiä, koska kukaan kentällä ei osaa niitä päättää, ja kentällä on pelaajia, jotka suuri yleisö tuntee.
Niinpä yksi tulevan kokeilun tavoitteista onkin saada aikaan mielenkiintoista kaksinpelaajat vastaan nelinpelaajat sisältöä. Madridin ensimmäisestä kierroksesta tuleekin varsinainen nelinpelin superpäivä, sillä vastakkain on 16 nelinpeliparia ja 16 kaksinpeliparia. Miten käy, kuinka moni kaksinpelaaja selvittää tiensä toiselle kierrokselle? Nelinpelille luodaan itse pelituotteen lisäksi ikään kuin pelityylien välistä kilpailua.
Tämä sisäänpääsymetodien muuttaminen on aiheuttanut ehkä eniten kitkaa nelinpelimiesten keskuudessa ja myös fanien reaktioissa. Aiemmin ilmoittautumislistoja oli vain yksi, ja pelaaja sai käyttää joko kaksin- tai nelinpelirankingiaan. Nyt mukaan otetaan siis ensimmäisellä listalla 16 paria nelinpelirankingeilla ja myöhemmin 13 paria kaksinpelirankingeilla sekä 3 villiä korttia. Todellisuudessa muutos ei kuitenkaan ole kovin dramaattinen, sillä yhtälailla tänä vuonna esimerkiksi Indian Wellsissä tai Monte Carlossa kisassa oli mukana juurikin sama 16 nelinpelirankingilla sisään päässyttä paria.
Nelinpeli pelataan Madridissa pelkästään kisan toisella viikolla, jolloin kaksinpelejä on huomattavasti vähemmän käynnissä. Ehkä katsojilla on siis enemmän aikaa seurata myös nelinpelejä. Pelaajat itse ovat myös toivoneet selvästi lyhyempiä kisoja, sillä nelinpelin pelaaminen ATP1000-kisoissa 11 päivän aikana tuntuu suorastaan ajanhukalta. Nyt koko kaavio pelataan läpi viidessä päivässä, ja positiviista on myös se, että kisan resurssit jaetaan kahden viikon aikana tasaisemmin, kun nelinpelaajat saapuvat paikalle vasta, kun osa kaksinpelaajista on jo jatkanut matkaa.
Otteluja myös nopeutetaan siten, että pisteiden väli lyhenee vain 15 sekuntiin, jos edellinen palloralli on kestänyt enintään kolme lyöntiä. Lisäksi puoltenvaihdoilla istuminen jätetään kokonaan pois paitsi erätauoilla. Nämä ovat tuttuja sääntöjä kaksinpelin Next Gen -finaaleista, mutta varsinkin tuo 15 sekunnin pisteidenväli tulee kyllä aiheuttamaan kiirettä nelinpelin puolella, kun seuraavan pisteen taktiikoita aletaan miettiä. Myös katsojille sallitaan vapaa liikkuminen kentän reunoilla pisteiden aikana ja väleissä. Ei tarvitse siis odottaa puoltenvaihtoon asti, että katsomoon pääsee tai sieltä voi poistua.
Loppujen lopuksi muutokset eivät mielestäni ole siis edes kovin rajuja, mutta tottakai on ymmärrettävää, että aina kun jotain muutetaan, niin mielipiteitä on joka suuntaan. Ja kyseessä on kuitenkin toistaiseksi vain viikon kestävä kokeilu, joten muutoksia on helppo viilata paremmiksi jatkoa varten jos niin halutaan. Tai aina voidaan palata myös vanhaan. Isoin riski kokeilun onnistumisessa on mielestäni se, että jos kaksinpelipelaajat eivät olekaan halukkaita tällä(kään) formaatilla nelinpeliin osallistumaan, niin sitten mietintä täytyy aloittaa aika alusta. Vai mitä mieltä te olette?
Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että jotain nelinpelille täytyy tehdä, että meillä neluri vielä tulevaisuudessa kiertueella on. Muuten käy niin, että neluria pelataan pian vain Grand Slameissa ja Davis Cupissa. Mutta toki voi olla, että tennismaailmassa rakenteita laitetaan vähän rajummin uuteen uskoon muutenkin aika pian, jos esimerkiksi mahdollinen Grand Slamien johtama Premier Tour lähitulevaisuudessa toteutuu. Mutta tuo on toki sitten jo ihan toisen postauksen paikka. 😊
I love hearing your family is with you in London! As a wife and mom myself, I often think of the wifes and moms who stay at home when their husbands travel for work (be it for tennis tour or for another business venture). As I have always said, it takes a confident woman to make this happen! Major respect for your wife for the times you have traveled and left her to deal with the real life!
Couple thoughts on your post …. I love to watch doubles and mixed doubles!! In doubles I certainly have my favorites ( Siniakova, Hsieh, Heliovaara) … with whom ever they play with. In mixed, anything goes if Heliovaara is not playing. I enjoy women’s doubles way more over men’s … mostly because the points reflect more my level of play (i.e. point not done in 2-3 shots). This certainly changes if Heliovaara is playing… then anything goes as long as he is on top at the end 🙂 Would I rather watch singles play with no name recognition than any doubles? Definitely not! But I realize, I’m most likely in the minority.
I am excited for the trial and I hope it produces more engagement! Whenever there are singles players against doubles specialists, I’m rooting for the specialists! … show them off!! 🙂
Ilmeisesti sirkushuveja pitää olla. Kokeilu mielestäni kaventaa ammattineluripelaajien mahdollisuuksia ja määrää. Ja jos tämä on kuitenkin sinkkupelaajille pääosin kakkoslaji, niin tulevatko he sinne 100%:lla pieteetillä vai onko lopputulos viihdyttäviä näytösotteluita ja kesken kaavion vetäytymisiä jos menestyvät sinkkupeleissä.
Osiltaan ATP:n pitäisi katsoa peiliin; ovatko he riittävästi rakentaneet TOP-neluripelaajien henkilökuvia ja tätä kautta fanitusta. Kyllähän tämä pelkkää sinkkupelaajien ympärillä tapahtuvaa showta on ATP:n puolelta. Sinällään ymmärrän, että kulut ja tuotot tulee olla jiirissä. Mutta jos yritetään muuttaa ikäänkuin vain lopputuotetta (peliä) ilman, että tehdään fundamentaalista nelurin aseman muutosta (verrataan nyt vaikka naisten jalkapalloon), niin kikka kuutosilla ei taida tulla merkittävää muutosta. Jos snookerista saadaan mielenkiintoista TV-katsojille niin kyllä se pitäisi olla mahdollista myös nelurissa. Ehkä pitäisi osata maalata pelin sisällä olevia taktisia kuvioita paremmin sekä teknologian että selostajien toimesta. Ja kyllähän se on myös niin, että sinkkupuolen palkintorahat alkavat olla aika suuret. Voisi olla aika hieman enempi tasoittaa puntteja nelurin palkintorahoissa, koska jälleen tämäkin innostaisi niin yleisöä kuin mediaa. Pelattaisiin merkityksellisistä summista. Sitten villi ajatusvyyhti, jossa vastuu on täysin lukijalla: Nelurin voisi irroittaa omaksi kiertueeksi, joka pelattaisiin beach volley-tyyppisesti tätä varten kaupunkien keskustoihin (torit jne) rakennetuilla väliaikaisilla peliareenoilla. Matsit voisivat olla lyhyempiä vaikka yksi erä 8:aan eli kaikilla vähintään kaksi syöttövuoroa ja 8-8 tilanteessa match-taiska. Kunnon musiikit ja systeemit (vrt. Davis cup) luomaan tunnelmaa. Omat sponssit ja tv-sopimukset. Ja tähän päälle henkilökuvien ja fanituksien rakentamiset. No helppoa se on tietysti täältä huudella. 😎.
Hyvää pohdintaa tämäkin! Onhan se totta, että ATP:n markkinointi on lähes täysin keskittynyt kaksinpeliin viime vuodet. Mutta paljolti tämä on ollut TV-yhtiöiden ja sitä myöten yleisön toive. Raha ratkaisee aika paljon nykymaailmassa.
On myös kuulunut huhuja, että joitakin vuosia sitten joku taho yritti ostaa nelinpelikiertueen irti ATP:sta omaksi kiertueekseen. Mutta ATP hylkäsi tarjouksen. En kuitenkaan ole varma olisiko tuo kuitenkaan paras kehityspolku edes nelinpelaajille itselleen. Tällä hetkellä nelurissa jaetaan ATP-kisoissa vuodessa kymmeniä miljoonia dollareita palkintorahaa. Saisi kyllä olla aikamoinen kiertuemanageri, joka laittaisi tuollaiset palkintorahat pystyyn pelkkään neluriin keskittyvällä kiertueella?
Thank you for the nice words. And my wife definitely deserves a lot of praise for all the times she has been taking care of our family and home. Always special and much needed to have them travel with me somewhere 🙂
And it’s true there are still many who like to watch doubles more than singles. Unfortunately money talks and that’s why the doubles minority has been having a hard time lately. But we are working hard on improving things, I promise!
Pisteiden välin nopeutus kuulostaa vaikealta, siinä ei sitten käydä hikeä pyyhkimässä. Ja pitää vielä laskea montako lyöntiä tulikaan tehtyä.
Mikä rangaistus siitä tulee? Seuraavan pisteen menetys?
Kaksinpelaajille voi tulla vielä isompi kynnys jos sääntöjä nelurissa vaihdetaan. Nytkin jo kaksinpelaajat arvioivat kentän leveyden väärin paljon useammin kuin natiivinelurit.
Laadulla kiinostavuutta saadaan nousemaan, Kuten tuossa Niilakin viittasi naisten jalkapalloon, kun siellä alkaa olemaan taitoa, kiinnostuu yleisökin. Eli vaikka osa otteluista on kokonaisuudessa laadukkaita, niitä pitää saada enemmän. Ja siihen auttaa vaan kovempi kilpailu eli enemmän pelaajia.
Eipä tuossa 15 sekunnissa tosiaan paljoa ylimääräistä ehdi tekemään. Mutta mielestäni hyvä niin. 🙂 Normaaleilla säännöillä mennään rangaistuksien osalta eli ensimmäisestä ajan ylittämisestä saa varoituksen, seuraavasta peli alkaa syöttäjän kohdalla kakkossyötöllä, kun taas palauttaja häviää pisteen.
Laadulla tosiaan kiinnostavuutta voidaan nostaa, ja naisten jalkapallo ja USA:ssa myös naisten koripallo ovat erinomaisia esimerkkejä. Mutta tekemistä on.
Minun korvaan nuo muutokset tuntuvat erittäin hyviltä. Tuskin kukaan nelurimies on nauttinut 2 viikon rupeamasta useine välipäivineen? Suorastaan yksinkertaisen nerokasta että nelurit alkavat vasta toisella viikolla. Vielä kun käytössä olisi vain yksi syöttö niin olisi todella sähäkkää peliä ja pallorallitkin ehkä pitenisi.
Samaa mieltä! Lyhyemmät ja mielenkiintoisemmat kisatapahtumat ovat kyllä pelaajienkin mieleen. Yhteen syöttöön siirtyminen olisi aika radikaali muutos, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa kokeillaan sitäkin. 🙂
Harri, todella mielenkiintointoinen kirjoitus. Hyviä ajatuksia , katsojaa vaivaa useasti syöttöjen kestäminen. Eli liikaa aikaa vievää merkkejä ykkös ja kakkos syötön välillä, sekä pidemmät keskustelut ennen syöttöä ylipäätään. 15 sekunnin säännöllä peli nopeutuneen itsestään. Tiivistän että minua ei kiinnosta katsoa kun nelinpeli pari keskustelee ennen syöttöä ja sitä tapahtuu lähes joka kerta ykkössyöttöä; mainittakoon että minä katson nelinpeliä vähintään yhtä paljon kuin kaksinpelejä.
Olen ihan samaa mieltä Juhanin kanssa; katsojana minua suorastaan ärsyttää se jos keskustelua on kentällä enemmän kuin peliä; puhisen itsekseni että PELATKAA JO!
Joten suurella kiinnostuksella odotan mitä tästä kokeilusta seuraa.
Täysin samaa mieltä! Ja tästä syystä en oikein itse jaksa nykyään livenä enää tennistä edes seurata. Liikaa luppoaikaa pisteiden välillä. Sen sijaan jälkilähetyksinä katson neluriakin tosi paljon, kun voi hypätä esimerkiksi 10 sekuntia aina kerrallaan eteenpäin, jolloin ei tarvitse pisteiden ja syöttöjen välejä odotella ollenkaan. 🙌
Eipä tullut mieleenkään, että tuo Davis Cup aiheuttaa eturistiriitoja valmennussuhteeseen, mutta ymmärrettäväähän se on. Voiko tuon kiertää sillä, että ohjeistaa Henryä sanoilla: ”Jos Henry nyt olisit Harrin asemassa, niin sinun kannattaisi toimia näin”?
Aika tylyn rehellinenhän tuo kuvaus nelinpelin tilanteesta on. Pakkohan siinä jotakin on tehdä. Itse on ole enää vuosiin oikein jaksanut katsoa kaksinpeliä, mutta nelinpeli on kiehtonut ihan pienestä pojasta lähtien. Ja harmitti niin hirveästi, kun sitä ei silloin mistään nähnyt. Nythän tuota onneksi näkee, ainakin vielä. Kyllä siinä todellakin on oma viihdearvonsa ja voisi hyvinkin kiinnostaa katsojia, jos heidät vaan saisi katsomoon.
Vai jännitetään sitä Madridiin pääsemistä kuitenkin ensi viikkoon? Hyvin viritettyinä tulette kentällä joka tapauksessa ja uusi voittoputki pääsee alkamaan.
Joo tuo Davis Cup -tilanne on kieltämättä vähän harmillinen. Louis valmentaa kyllä tiimiämme, muttei siis suoraan minua esimerkiksi tekniikan osalta. Samaten villejä kortteja ei minulle kuulemma tulevalla ruohokaudella voi antaa… 😐
Ja kiinnostavuutta neluriin kyllä tarvitaan. Ja siinä voivat myös pelaajat katsoa peiliin. Tarvitaan räväköitä persoonia, median kanssa toimimista ja yleisön mukaan ottamista.
Eikä tuota Madridia kannata nyt täysin unohtaa, vaikka rehellisesti mukaan pääsemisen mahdollisuudet ovat jotain yhden prosentin luokkaa mielestäni.
Siis vaikka pelaisit Henryn parina, niin et voi saada villiä korttia? Mikäs järki tuossa nyt on ja miten se liittyy Davis Cupiin? Ilmeisesti ainakin pelkäävät sinua vastustajana!
Juuri näin, eivät halua millään tavalla tukea suomalaista tennistä, kun pelaavat meitä vastaan syysykuussa. Kai tuo on tulkittava niin, että ovat oikeasti peloissaan. 😎 Ja toisaalta Davis Cup otetaan Iso-Britanniassa kyllä todella tosissaan.
Onko Madridissa nyt siis niin, että ilmoittautuminen sulkeutuu kaksinpelaajien osalta maanantaina, ja pelit alkavat tiistaina? Mitenhän etenkin kaksinpelaajien ”yllättävät” luovuttamiset 1. kierroksella hoidetaan, mahtaako alternates-listalta löytyä paikalla olevia tai sinne ehtiviä pelaajia?
Nelinpelin uudistukset eivät kuulosta itsestäni mitenkään miellyttäviltä, mutta pakkohan selkeästi on jotain tehdä, ettei koko pelimuoto kuole pois ATP-tasolla. Pelin nopeuttaminen on ehkä helpoin keino kaikille. Kaksinpelaajien aktivointi neluriin voi toimia yleisömäärien ja kiinnostavuuden lisäämiseksi, vaikka sitten vaikuttaakin luovuttamisten lisääntymisenä, siihen pitäisi vielä löytää jokin keino hillitä niitä.
Madridissa kaksinpelaajat saavat kaksi eri mahdollisuutta ilmoittautua nelinpeliin. Viikkoa ennen nelurin alkua eli tämän viikon maanantaina mukaan otetaan 6 paria, ja kaksi päivää ennen nelurin alkua eli tulevana sunnuntaina mukaan otetaan vielä 7 paria lisää. Ilmoittautumiset sallitaan näin myöhään juuri sen takia, ettei noita luovutuksia alkukierroksilla nelurissa tulisi, vaan kaksinpelaajat, jotka neluriin ilmoittautuvat ovat siinä tosissaan mukana. Nykyäänhän kaksinpelimiehet ilmoittautuvat neluriin kaksi viikkoa etukäteen, ja tuon jälkeen voi tapahtua vaikka mitä. Alternateille sunnuntai-illan ilmoittautuminen on toki aika myöhään, mutta aina ehtii maanantaina lentää paikalle ja olla sitten tiistaina valmiina pelaamaan.
Hienoa, kun sait perheen mukaan ja pääsitte Pipsa Possu -teemapuistoon! Varmasti koukuttavaa!👌
Hienoa myös, että saitte kunnon treenit Lontoossa Louis Cayerin johdolla. Erikoinen asetelma, ettei hän ”voi” valmentaa sinua henkilökohtaisesti, mutta tiimiänne kyllä! Sehän me otetaan ilolla vastaan!
Kiitos myös mielenkiintoisesta avaamisesta nelurin kehittämiseksi. Mielestäni pelin nopeuttaminen verkkohipaisun poistamisella ja puoltenvaihdon poistamisella tuntuu järkevältä. Kenties myös lepotaukojen poistaminen voisi toimia, tai ainakin niiden harventaminen?
Sen sijaan vain yhden syötön salliminen voisi muuttaa peliä radikaalisti. En usko sen lisäävän peli-iloa, painvastoin, antaahan kakkossyöttö mahdollisuuden käyttää taktista pelisilmää ja luoda jännitystä peliin.
Toivotaan, että Madrid kutsuu teidän tiiminne mukaan kokeiluun!
Ellei, niin joka tapauksessa peli-iloa Aux-En-Provencen kisaan! 💪💪💪
Juuri näin! Ja lepotaukoja erän aikana nyt siis ollaankin poistamassa, ei puoltenvaihtoja. Enkä itsekään kyllä kannata yhteen syöttöön siirtymistä.
Mutta katsotaan toki rauhassa, jos paikka Madridiin aukeaa. Muuten jatketaan suunnitelman mukaisesti Aix-en-Provencessa. 💪
Tällä hetkellä miesten nelinpelin top 5 rankingissä on vanhin pelaaja 44 vuotias ja nuorin 36 vuotias. Nelinpeli on siis ”vanhojen” miesten laji. Tässä on mielestäni jotain outoa. Kyllähän esim. jääkiekossakin joku Teemu Selänne pelasi huipulla nelikymppiseksi, mutta että kaikki huiput ovat jo senioripelaajia. Nuoria huippuja ei valitettavasti neluriin tunnu enää löytyvän.
Ihan totta, jostain syystä nelinpelispesifit taidot tuntuvat kehittyvän pelaajilla aika myöhään uran aikana. Mutta toki moni nelurimies on alun alkaen pelannut kaksinpeliä, ja alkanut vasta vanhemmalla iällä keskittymään neluriin. Samaten myös nelinpelin fyysiset vaatimukset ovat kaksinpeliä pienemmät, joten vanhempanakin jaksaa. Mutta toki nuorten esiinmarssia kovasti moni toivoo ja odottaa.
Aika isoja muutoksia suunnitteilla ja keskusteluissa. Monissa muissakin lajeissahan on keskusteltu esim. itse kilpailutapahtuman keston rajoittamisesta. TV tietenkin yhtenä tärkeänä määrittäjänä sen suhteen. Tenniksen yksi hienous itselle (sekä pelaajana että katsojana) on aina ollut se, että ottelun kestoa ei etukäteen tiedä. Normi vaihteluväli on usein ollut n. 50 min – 3 tuntia (paras kolmesta). TV:n kannalta tämä on tietenkin vaikea tekijä. Tuo kotimaassakin sarjapeleissä käytössä oleva 3. erän match tiebreak ei ole ikinä ollut itselle pelaajana mieleen. Ainakin joskus itsellä on kuntopuoli ollut aika vahva ja sillä on 3. erässä saattanut olla merkitystä
Mutta noista kokeiltavista ja esillä olleista uudistuksista. Puoltenvaihtojen yhteydessä olevat tauot voi kyllä hyvin typistää pieneen juomataukoon. Puoltenvaihto sinänsä on ainakin ulkotenniksessä kyllä paha jättää pois, koska olosuhteet vaihtelevat eri puolilla joskus paljonkin. Jos olisi käytössä vain yksi syöttö, niin olisi kyllä turhan radikaali muutos. Pisteiden väliä varmaan voisi lyhentää, mutta nelurissa on taktinen puoli kyllä aina vahvasti mukana. Jossain määrin parien pitää pystyä käymään keskustelua. Olisiko se sitten vaikka jokaisessa gamessa mahdollinen puolen minuutin aikalisä tarvittaessa tms. Nelurissa on kuitenkin erittäin tärkeää tietää parin kanssa etukäteen liikesuunnat ja syötön suunnat. Voisiko käytössä olla vaikka pikashakin tapainen kellotus systeemi? Eli parilla olisi syöttövuorossa käytettävissä yhteensä xx sekuntia pisteiden välillä? Siinä voisi jonkun pisteen jälkeen hetken aikaa keskustella parin kanssa, mutta kun aika olisi täynnä niin seuraavan pisteen pitäisi alkaa esim. 10 sekuntia edellisen päättymisestä… Snookerissa Shootout (lyöntien välissä tiukka aikaraja) kisat ovat suosittuja.
Sinänsä tuo kaavion läpiviemisen tiivistäminen on myös hyvä ajatus. Sinullakin on joissakin kisoissa ollut otteluiden välissä joskus ainakin 2 välipäivää. Parin viikon M1000 kisoissa se, että neluri viedään läpi esim. toisella viikolla, kuulostaa hyvältä ajatukselta.
Erittäin hyvää analyysia. Ja on muuten myös tosi hyvä ehdotus tuo esimerkiksi yhden gamen kestävä shot clock, joka antaa pelaajille vähän enemmän liikkumavaraa ajankäyttöön. Täytyypä ihan vakavasti ottaa työryhmässämme puheeksi, jos tämä kokeiltava 15s/25s ei ota toimiakseen. Tai sitten aikalisä.
Nalurien lyhentäminen sopisi paremmin sekä TV:lle että myös paikan päälle tulevalle yleisölle. Nythän esimerkiksi finaalipäivänä nelurifinaali aloitetaan monesti 2,5 tai 3 tuntia ennen kaksinpelifinaalia, koska kaksinpelin finaalin ei haluta alkavan myöhässä. Mutta jos nelurin tiedetään kestävän maksimissaan tunnin, voi nelurin pelata huomattavasti lähempänä kaksinpelin alkua.
Upeaa lajin asiantuntija-harrastajalle saada tällaista sisäpiirin näkökulmaa. Kiitos Harrri!
Kiva kuulla, kiitos!
Kiitos, että avaat taustoja meille muille. Turnauksen logistiikkapuoli varmaan selittää miksi pelataan toisella viikolla, en ensin ymmärtänyt syytä siihen. Valitettavasti en vaan jaksa uskoa, että tulee toimimaan. Halutaan kuitenkin Top10 kaksinpelaajat mukaan neluriin, mutta toisella viikolla ovat joko jo hävinneet ja lähteneet pois tai vielä mukana ja keskittyvät kaksinpelin ratkaisuotteluihin. Itse olisin kokeillut pelata nelurit ekalla viikolla. Ma-to top10llä ei ole kaksinpelejä ja esim Sinner ma pääkentällä nelurissa vetäisi katsomot täyteen. Ja jos etenisi nelurin semeihin la, niin ei enää kehtaisi antaa wo.
Kivahan näitä taustoja on avata! Turnausten osalta nelurin pelaaminen toisella viikolla on ilmiselvästi parempi vaihtoehto. Kenttiä on enemmän käytössä, pelaajien fasiliteetit riittävät paremmin, yleisölle halutaan tarjota muutakin kuin pääkenttien ottelut, vetäytymisiä tulee toivottavasti vähemmän jne.
Mutta olisi ensimmäisellä viikolla pelaaminenkin varsinkin monen pelaajan mielestä parempi. Kärkimiehet saisivat esimerkiksi otteluita alle ennen kaksinpelien alkua. Mutta matseja on nytkin alkuvaiheessa jo melkein liikaa, ja kyllä ne huiput sitten kuitenkin vetäytyisivät nelurista parin voiton jälkeen. Ei kukaan halua viittä neluria pelata ennen kuin kaksinpelit kunnolla alkavat.
Mutta katsotaan miten käy, voi olla, ettei toisen viikon suunnitelma toimi, sillä kaksinpelimiehiä ei kaavioon riitä ollenkaan.
…kokeillaan nyt, jos sais nelurin suosion nousuun…!!!???
Olympiakuviot ja DC sotkee nyt kyllä pahasti suomalaista nelurimenestystä mutta Onnea ja Tsemppiä tuleviin koitoksiin!!! 🎾🙂👍
Vamos!
Sormet ristissä nelurin puolesta 🙌 Eikä anneta Olympialaisten tai DC:n liikaa sotkea kuvioita, vaan annetaan palaa täysillä viikko kerrallaan.
Kiitos, kun avasit kokeilua ja ajatuksia nelurin kehittämistä. Todella mielenkiintoista!
Mutta hiukan tuntuu kyllä myös osin ATP:n itseaiheutetulta laskevalta trendiltä. Pitäisi huolehtia nelurin näkyvyydestä, striimit kuntoon sekä pelaajien ja tarinoiden esilletuomista myös nelinpelaajien osalta enemmän. Turnauksissa enemmän pelejä pääareenoille ja palkintorahojakin voisi jakaa hiukan tasaisemmin sekä muita etuja. Se lisäisi lajin arvostusta ja siten myös kaksinpelaajien kiinnostusta. Myös yhä useampi voisi erikoistua nelinpeliin, myös nuoremmat pelaajat.
En myöskään ymmärrä tuota tarvetta lyhentää nelinpelejä. No Ad -pisteet ja MTB pitävät pelit tehokkaasti lyhyempinä kuin kaksinpelit. Kyllä kaksinpelien maratonmatsit, isommat kaaviot jne. venyttävät aikatauluja. Mieluummin kaksinpelien pituutta pitäisi rajoittaa nelurien malliin. Myös ATP1000 -kisojen venytys yli viikon mittaiseksi on ihan itseaiheutettu ongelma. Jälkimmäinen viikko nelurille erittäin hyvä uudistus. Pelin nopeutus jättämällä puoltenvaihdon tauot lyhyemmiksi on ok, mutta nuo muut sääntömuutokset muuttaisivat lajin luonnetta.
Tuossa on ehkä ajatusta laittaa kaksinpelimiehet ja nelinpelaajat vastakkain. Mutta kyseessä on myös kaksi erilaista lajia. Kaksinpeli on omaan silmään monesti aika tylsää, kun lyödään vain palloa täysiä takarajalta takarajalle. Nelurissa lyhyemmät pallot, lobbit, taktiikat ja taistelut verkolla tekevät lajista kiinnostavan. Tai makuasiahan tämä on, mistä kukakin tykkää 😊
Minusta pitäisi nelurin hienouksia ja taktiikoita tuoda enemmän esille suurelle yleisölle. Sääntöjä yhä monimutkaisemmaksi kikkailemalla ei ainakaan mitään hyvää saada aikaiseksi. Säännöt pitäisi olla yksinkertaisia, ja mahdollisimman paljon samat kuin kaksinpelissä.
Nelinpeli on myös joukkuelaji ja kaksinpeli yksilölaji. Joskus kyllä nelinpeli näyttää siltä, että kentällä on yksi tiimi sekä kaksi yksilöä, jotka vain sattumoisin pelaavat samalla puolella verkkoa. Tuokin pitäisi ymmärtää, että nelurin tiimidynamiikka on olennainen osa lajia. On paljonkin väliä ketkä pelaavat yhdessä, ei auta välttämättä vaikka olisi kaksinpelin rankingykkönen. Jos kaksinpelihuiput saadaan mukaan näillä eväillä niin mikäpä siinä, mutta ei ehkä kuulosta loogiselta, jos pelataan samaan aikaan kaksinpelien ratkaisumatsien kanssa.
Hyvää treeniviikkoa ja ensi viikon kisaa missä sitten pelaattekin 👍
Hyvää pohdintaa, kiitos tästä!
Olen osittain samaa mieltä, että nelinpelin markkinoinnissa ei kyllä ole parhaalla tavalla onnistuttu. Mutta samalla kyse on myös vähän muna vs kana -tilanteesta. Vaikea on perustella vielä suuremman rahallisen panostuksen laittamista nelinpeliin jos nytkin neluri tekee jo suurta tappiota. Vaatisi aika ison riskin ottamista esimerkiksi ATP:lta, josta kuitenkin kilpailut omistaa puolet. Ja he haluavat tietysti maksimoida omaa tuottoaan, eikä neluripelaajien palkkioita.
Nelurien lyhentämisessä kyse on enemmänkin siitä, että voidaan yhä paremmin ennustaa, ettei neluri venähdä yli kaksituntiseksi. Näin nelureita on helpompi aikatauluttaa isommille kentille ja vaikkapa nelurin finaali voidaan pelata vain tuntia ennen kaksinpelin finaalia ilman pelkoa siitä, että kaksinpelin alku viivästyy. Nelurin parasta siinä siis ajatellaan. Myös kaksinpelitähtien palaute on ollut se, että he pelaisivat enemmän neluria, jos matsit olisivat lyhyempiä.
Ja tuo kaksinpelaajat vastaan nelinpelaajat on nyt sellainen näkökulma, jonka päälle markkinointia lähdetään rakentamaan. Ja ehkä sitä myöten pystytään myös kertomaan narratiivia, miksi nelinpelaajat pärjäävät vaikkapa juuri paremmalla tiimityöllä ja taktisella osaamisella, vaikka vastassa olisi kaksi kaksinpelitähteä, jotka lyövät kovempaa ja ovat nopeampia liikkumaan.
Joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, mitä Madridin kokeilu tuo mukanaan. Katsotaan sitten rauhassa kannattaako tätä jatkaa, vai muutetaanko lisää.
Kirjoitit aikaisemmin siitä mahdollisesta sääntömuutoksesta, että syöttäjän partneri ei saisi olla verkolla / syöttöruudussa syöttöhetkellä, mikä pidentäisi pisteitä. Muistaakseni kuitenkin sanoit, että ongelmana oli, että se olisi pitänyt sopia jotenkin itf:n kanssa. Minua jäi se mietityttämään: miksei itf:n kanssa voitu tehdä sellaista sopimusta, että sääntömuutos olisi tehty? Oliko asiaan vastustusta sieltä taholta, oliko se byrokraattisesti liian raskas jne? Omiin amatöörisilmiini tämä olisi kuitenkin ehkä yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa nelinpelin kiinnostavuuteen.
Totta! Tuo muutos, että sekä syöttäjän että palauttajan partnerien tulisi aloittaa piste syöttörajan takaa on itse asiassa pelaajienkin keskuudessa aika laajasti kannatettu ehdotus. Eivät pelaajatkaan pidä siitä, että pisteet ovat jatkuvasti todella lyhyitä ja jopa tylsiä. Syötöllä dominoidaan liikaa. Naisten nelurissa pisteet ovat esimerkiksi hyvin erilaisia ja monesti jopa viihdyttävämpiä. Ei naisten nelurikaan kuitenkaan mitenkään erityisen hyvin lajina voi…
Joka tapauksessa tuollainen sääntömuutos olisi hyvin merkittävä, samoin kuin vaikkapa yhdellä syötöllä pelaaminen. ATP voi toki omissa kisoissaan tehdä erilaisia kokeiluita aika vapaasti, mutta suurempien sääntömuutoksien, jotka koskettavat pelin sisintä olemusta, kohdalla tapana on ollut tehdä muutokset yhdessä ITF:n kanssa. Kuten esimerkiksi no-ad pistelasku tai match tie break. Prosessi on selvästi pidempi kuin vaikkapa nyt Madridin kokeilua varten tehdyt ehdotukset, joita muokattiin käytännössä reaaliajassa vielä päivää ennen kokeilun julkaisua. 😅
Itse kyllä edelleen toivon, että tuo syöttöruudun rajan takaa aloittaminen otettaisiin vielä oman urani aikana käyttöön, mutta saa nähdä…
Reissu vaikuttaa onnistuneelta ja hyvä päätös ottaa perhe mukaan. Nelinpelin kiinnostuksen nostopohdintojen lukeminen puolestaan valtaosaltaan ahdistavaa ja iso osa sellaisia, että toteutuessaan yksi seuraaja vähemmän ja tarkoitus ei kai karkottaa niitä, jotka olleet nelurista kiinnostuneita. Lohdullista lukea kommenteista muiltakin toiveita, että urheilu olisi keskiössä ja sirkushuvit eivät valtaisi alaa.
*Ottelun keston rajaaminen tuntuu typerältä, kun mielenkiintoista nähdä miten pelin edetessä voimasuhteet elävät, mikä mahdollinen sään vaikutus kehenkin jne. Verkkosyöttösäännöstä luopuminen hyvä ajatus, muille en lämpene.
*Fanikokemuskehittämisen kohdalla mainitutkin ihmetyttivät. Nelinpelikäytössä oleva kenttä olisi hyvä ajatus, mutta en varmaan edes uskaltautuisi katsomoon, jos riski joutua silmätikuksi jossain arvonnassa.
*Teknologia saattaa jotakuta kiinnostaa ja siitä voi saada pelaajille arvokastakin dataa, mutta pelitilanteen ulkopuolelle kuuluvaa. Kyllä keskittyminen oltava urheilussa, eikä tuollaisessa korkeintaan näytösotteluun kuuluvassa ”pelleilyssä” mikkeineen jne. Itselleni riittää mainiosti yksi staattinen kamera kentän päästä ja kenttä-äänien kuuleminen, kaikki muu turhaa ja häiritsee itse asiaa.
*Aikataulutuksen muokkaaminen järkevä asia, jottei tulisi turhaa tyhjäkäyntiä ja isoa määrää välipäiviä. Senkään ei pitäisi lähteä kaksinpelaajien paapomisesta. Oikeat nelinpelaajat ovat se juttu, ei se, että joku kaksinpelaaja käy kentällä pyörimässä. Ei niitä pelejä huvita katsoa, kun vaikka voittaisivat, niin luovuttavat kuitenkin seuraavalla kierroksella – en tuhlaa energiaa katsomalla kohta luovuttavia.
Toivottavasti haastateltu sekä niitä, jotka katsovat kaksinpelejä ja kysytty saisi katsomaan nelinpelejäkin että varsinkin niitä jotka katsovat nelinpelejä ja kysytty mikä heitä vetää siihen. Nyt tuntui, että yritetään vain viihdyttää kaksinpeliä seuranneita, mennään sirkushuvisuuntaan urheilu ja perinteet unohtaen ja unohtaen samalla ne, jotka nelinpeliä katsoneet. Markkinointiin ehdottomasti panostettava ja toivottavasti sen myötä tuosta listasta ei tarvitse testiä enempää toteuttaa. Jos syöttöjen määrässä, pistelaskussa, puoltenvaihdoissa tms. aletaan kikkailla ja kaksinpelisäännöt ja nelinpelisäännöt erkanevat toisistaan, niin tuskin se kaksinpelaajia lisää tuo mukaan, kun ovat hukassa sääntöviidakossa. Toisaalta se olisi hyvä, kun en sinne kaksinpelaajia haluakaan. Nyt on olympiavuosi ja siten kokeilu ajoituksellisesti ehkä hyvä tehdä, kun olympialaisten myötä ehkä nelinpelissä kaksinpelaajia enemmän mukana (toinen mahdollisuus pärjätä, jos kaksinpelit loppuvat lyhyeen). Pelottavalta näyttää tulevaisuus, mutta onpahan toteutessaan aikaa penkkiurheilla enemmän muita lajeja ja jättää tenniksen seuraaminen olemattomiin.
Kiitos rehellisestä kommentoinnista! Ymmärrän täysin, että moni haluaa tenniksen säilyvän perinteitä kunnioittavana lajina, ja nämäkin muutokset toki ravistelevat nelurin olemusta aika rajusti.
Mutta harva laji pystyy mitään muuttamatta kasvattamaan suosiotaan. Kaksinpelissäkin on otettu vuosikymmenten aikana käyttöön tie breakit, siirrytty pääosin paras kolmesta formaattiin ja tuotu shot-clockit kentälle. Nelurissa no-ad pistelaskun ja match tie breakin myötä mentiin vielä selvästi pidemmälle.
Eikä tennis ole näiden muutosten kanssa yksin. Snookerissa kokeillaan shoot-out kisoja, golfissa LIV Golf taustamusiikkineen ja lyhyempine kisoineen kasvattaa suosiota ja vaikkapa kriketissä on siirrytty selvästi nopeampiin 20/20 otteluihin. ”Valitettavasti” suuri osa katsojista haluaa nopeatempoisempaa peliä ja enemmän viihdettä ja siihen urheilumaailma yrittää vastata.
En kuitenkaan sano, että tämä olisi ainoa oikea tapa toimia. On edelleen paljon perinteiden kannattajia, jotka varmasti muutoksista pahastuvat. Mutta aika näyttää tuleeko tilalle sitten nuorempaa katsojajoukkoa vai ei.
Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että sulkapallon lailla tenniksessäkin (kaksari & neluri) pitäisi olla vain yksi syöttö, jossa pallo saa osua verkkoon. Tämä lisäisi lyöntimääriä (pidemmät pallot), samalla vähentäen syöttämiseen kuluvaa kokonaisaikaa.
Siitä yhdestä syötöstä kehitettäisiin samalla sekä riittävän vaikea että riittävän varma, mikä pätee yleisesti muihinkin lyönteihin.
Onhan tuo yksi mahdollinen kehityssuunta kyllä. Mutta jäisikö sitten pommisyötöt kokonaan pois? Ja onhan syöttöjen pitäminen ja harvemmin murtaminen ollut aina tietynlailla osa peliä, mikä kakkossyötön noin 50% voitto-olettamalla vähän menettäisi merkitystään.
Mikäs tilanne on tuon Rooman suhteen, kun entry list antaisi ymmärtää, ettette olisi edes ilmoittautuneet mukaan? Kovaltahan tuo sisäänpääsyraja vaikuttaa, mutta toisaalta Roomasta on hyvin kauniita muistoja, kun tullaan varasijoilta sisään. 🙂
Jos rehellisiä ollaan, niin ihan täysin unohdin tuon Rooman ilmoittautumisen. Sen verran oltiin kaukana sisäänpääsystä, etten listoja seurannut tarkemmin. Mutta toki onsite-ilmoittautuminen pitää muistaa tehdä, minkä perusteella paikan päällä olevat varasijat ovat mahdollisia. Ja pikalähdöt 😍
What is required is more doubles players writing blogs 📝(preferably in English 😉). 😁 Seriously, I started following you when you paired up with Lloyd and finding out you had a blog and interacted with followers was the icing on the cake. I know many people who ”read” your blog as it’s unique in professional tennis. Your blog is often referenced on the British Tennis forum. This is far more informative than any post on instagram. ”Build it and they will come”. 😎
Although google translate tries its best, it’s not great translating tennis terms from Finnish and I’m sure the word for ”singles” and ”doubles” isn’t the same in Finnish but tell google translate that! 😄 This is an example from this post: ”the number of doubles players who repeatedly and successfully also play doubles is starting to be very few and far between”.🤪 And why does the word ”backgammon” often appear in translation? These are tiny frustrations in what is an invaluable resource. 👏
ps: How is Andreas Mies going to cope with just 15 seconds between points? 😏
Harmillista kuulla, että neluri on melkeinpä ahdingossa ja tuottaa tappioita ATP:lle. Ylipäätään omistajat tuppaavat ajattelemaan vain tuottoja, joten ei liene realistista olettaa, että he katselisivat nykytilannetta kovin kauan.
Itse olen old school mies ja olisin tyytyväinen nykysääntöihin. Neluri on viihdyttävää katsottavaa juuri näin mutta ilmeisesti muutokset on välttämättömiä.
Taitaa Madrid sittenkin kutsua… Nyt yöllä klo 01.50 Suomen aikaa maanantain puolella päivitin taas darts-sivun ja olitte siirtyneet Pattenin kanssa Alternates-listan sijalta kaksi sen ykkösiksi (olitte jossain selvästi alempana vielä päivä sitten) eli enää yhdestä parista kiinni ja eiköhän se tule ja paikka avaudu. Kaavio arvottu, saa nähdä miten käy.
Ihme parinvaihtoa tuollakin käydään… Tallon heitti Hubertin yli laidan, vaikka Huupertti jatkaa singeleissä. Ja sitten otti Wesleyn kyytiin joka dumppasi Mekticin.
Jännittäväksi menee. Aukeaako Madridin paikka huomiseksi tiistaiksi vai pelaatteko tällä viikolla Ranskassa? Jos joku jää vielä pois Madridista, sen pitäisi ilmeisesti tapahtua tänään maanantaina, että ehditte vielä tiistaiksi Espanjaan, tiistain viime hetken poisjäänneillä ette taida enää keretä paikalle? Vai roikutteko ilmatilassa jossain Ranskan ja Espanjan rajalla, ja tiistaiaamuna näkee, kumpaan suuntaan pelit vievät?
Itse asiassa, eikö paikan pitäisi olla jo varma?
Karatsev-Zhang on rankilla 97 sisällä kun H2 on vielä alternatesin kärjessä arvolla 93.
Eikä tuossa ole mitään OS tai WC leimaa.
Vai onko kyse vaan siitä että tämä on epävirallinen saitti eikä välttämältä niin luotettava?
Taitaa vaan nuo kaksinpelaajat ajaa ohi tämän kokeilun myötä. Joten eiköhän tässä jännitetä edelleen.
Sorry for writing in English, of course that site is unofficial but it usually seems to be quite accurate.
I think here we have 3 different sign-ins which can be a bit confusing, at first, in white (or green/blue for teams that got in after withdrawals/repairing) we have the advanced doubles player teams from 3 weeks ago. In yellow without the (OS), we have the advanced singles player teams, including Karatsev/Zhang (actually a repairing from Machac/Zhang), from 1 week ago, Harri/Henry weren’t allowed to enter here as doubles-only team.
Then in yellow with the (OS), we have the on-site teams from yesterday; they were actually supposed to be only singles players too but only 4 teams signed up for 8 spots, so they filled them up with doubles teams that signed up yesterday as well.
As for Harri/Henry’s situation now, I think the Aix-en-Provence draw will be made at noon local time today and they will have to make a decision by then. Considering the Madrid doubles first round will already be finished on Tuesday evening, there isn’t too much time to wait for withdrawals, so it would be quite a risk that could pay off though. I always love it when players gamble but choosing the safe spot in the CH175 which isn’t even that strong because all the top teams are busy in Madrid might be wiser.