Lissabon CH 80 1R, Heliövaara/Kolar – Cerretani/Weissborn 6-1, 6-4

Vamos, hyvällä esityksellä lähti käyntiin myös reissun kolmas kisa Portugalissa. Viime viikon finaalista oli vähän kalavelkoja maksettavana, joten selkeä voitto maistuu senkin takia ekstrahyvältä. Uuden parin Zdenekin kanssa yhteispeli oli ensimmäiseksi kerraksi ihan kohtuullisen hyvää, joten lähdemme varmasti luottavaisella fiiliksellä myös seuraavaan otteluumme torstaina tuttua paria Glasspool/Lawson vastaan.

Päivän edeltävät matsit kentällämme tuntuivat kestävän tänään ikuisuuden, ja pääsimme lopulta kentälle tunnin pari arvioitua aikaa myöhemmin. Se ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi, vaan olimme heti alusta asti pelissä mukana. Zdenekin ensimmäisessä syötössä pelastimme yhden murtopallon, minkä jälkeen Cerretani piti syöttönsä kerran, mutta sitten menimme menojamme ottamalla seuraavat kuusi gamea putkeen lähes näytöstyyliin. Ensimmäinen erä oli ohi nopeasti 6-1.

Toinen erä alkoi siis meidän murrolla, mutta 1-0 -tilanteessa vastustajat pelasivat minun syöttövuoroni todella hyvin ja ottivat murron takaisin. Hetkellisen momentumin siirtymisen jälkeen 1-2 -tilanteessa pidimme vaikeuksien kautta tärkeän Zdenekin syöttövuoron, minkä perään saimme tärkeän murron ja pääsimme taas kuskin paikalle. Saimme murtopalloja vastustajien molemmissa seuraavissakin syöttövuoroissa, mutta vaikka emme onnistuneet enää lisämurroissa, niin pidimme omat ja hoidimme toisen erän kotiin tyylikkäästi 6-4.

Vastassa oli siis kaksi vasuria, mikä on aina aika harvinaista, mutta onneksi kummallakaan heistä syöttö ei ole mikään valtava ase. Varsinkin Zdenek on nimenomaan palautuksissa todella hyvä, ja kun itsekään en joutunut niissä juuri ongelmiin niin ei ollut ihme, että meillä oli murtopalloja peräti kuudessa vastustajien kahdeksasta syöttövuorosta. Palautimme jalkoihin ja jos piste ei vielä sillä päättynyt niin moukaroimme perään voimakkaita peruslyöntejä. Omissa syötöissä pelasimme todella konservatiivisesti pitäen pääasiassa puolemme, sillä Zdenek on omissa syötöissään vahva takakentältä, joten minulle ei ole mikään kiire ratkaista pistettä verkolta, kun taas minun syötöissäni hän ei ole parhaimmillaan verkolla liikkumisessa, joten luotamme hyvään syöttööni ja kykyihini sen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan mentaalipuolella yhteispelimme toimi hyvin, ja oli kiva huomata kuinka hyvällä tsempillä Zdenek oli mukana matsissa, vaikka hän aamulla hävisikin oman kaksinpelinsä. Lataus oli juuri sellainen kuin sen toivoisi olevan, kumpikin haluaa voittaa, mutta häviäminen ei ole maailmanloppu. Tottakai pari kertaa ensimmäistä kertaa pelatessa kommunikaatiossa tulee missejä ja ehkä eri pelaajan olisi pitänyt ottaa joitakin palloja, mutta pääasiassa ratkaisut olivat siis hyviä. Zdenekiltä ei ainakaan myöskään puutu luottoa minuun, sillä hän sanoi jo ennen matsia, että ”Harri, you are the boss in doubles, you decide what we do” eli toivotaan, että osaan ohjata syöttösuunnat ja muut liikkeet koko viikon ajan oikein! 😊

Huomenna luvassa on siis välipäivä matseista, mutta Zdenek toivoi heti tämän päivän matsin jälkeen, että vetäisimme vähintään kahden tunnin treenin huomenna iltapäivällä. Täytyy siis laittaa nauhat kireälle ja ottaa ehkä vähän energiajuomaa mukaan, että pysyn kyydissä, sillä luvassa on varmasti myös paljon kaksinpelitreeniä. Torstaina pelien jatkuessa vastassa on sitten taas tuttuja poikia, kun Lawson on vaihteeksi verkon toisella puolella brittiparinsa Glasspoolin kanssa. Onhan tämä aika erikoista, että pelasin toissa viikolla Lawsonia vastaan, viime viikolla hänen kanssaan ja nyt taas häntä vastaan! Mutta toissaviikon Biellan finaalista jäi sen verran hyvät fiilikset, että uskon nytkin minun joukkueeni olevan vahvoilla varsinkin, jos syöttö- ja palautustyöskentelymme on tämänpäiväisellä tasolla. Huomenna siis hyvää treeniä alle ja torstaina kohti ennatysrankingin varmistusta!