Hangon Finnish Tour

Viikko on taas vierähtänyt, ja on aika kertoa kuulumiset Hangon Finnish Tourilta sekä päivitykset selkäni tilanteesta. Selkäni tai tarkemmin sanottuna SI-niveleni ei siis viime viikolla ollut siinä kunnossa, että olisin uskaltanut pelata Hangossa kaksinpeliä, mutta nelinpeliin sen sijaan päätin lähteä yhdessä Masi Sarpolan kanssa. Eikä tuo päätös kaduta kyllä yhtään, sillä tuloksena oli kisavoitto nelurista ja paluu kotiin kohtuullisen samantuntuisella kropalla kuin mennessäkin.

Ottelut Hangossa alkoivat nelurin osalta lauantaina, mutta sää meinasi tehdä otteluohjelmalle tepposet. Kova tuuli ja runsaat sateet pyyhkivät koko Etelä-Suomen yli lauantain aikana, mutta onneksi sade lakkasi Hangossa jo iltapäivällä. Osa otteluista pelattiin sisällä ja osa siirrettiin suosiolla sunnuntaille, mutta meidän kvartsipelimme saatiin pelattua myöhäisillan otteluna kello 20.45. Voitimme Aaro Pölläsen ja Julius Pykälämäen 6-1, 6-3, ja varsinkin ottelun alussa pelini tuntui tosi hyvältä ja liike terävältä. Syöttämisen taso vähän laski loppua kohden, mutta no-ad -pisteet kääntyivät mukavan usein meille, minkä lisäksi ottelun kohokohtana oli minun onnistunut jalkojen välistä lobbinhaku-winneri koholyöntinä vastustajien yli.

Sunnuntaina pelit jatkuivat semifinaalilla, jossa otimme rutiinivoiton yllättäjäparista Axel Eriksson/Lucas Rosvall 6-2, 6-0. Finaalia saatiin kuitenkin taas odotella pitkälle iltaan, sillä saimme vastaan parin Oskar Nurmio/Mikko Rouvala, ja Oskar sai sunnuntaina urakoida lauantain jäljiltä venyneen otteluohjelman myötä peräti kolme kaksin- ja kolme nelinpeliä samana päivänä. Finaalista muodostui siitä huolimatta aika hyvä matsi, sillä siinä nähtiin monen monta hyvää pallorallia ja paljon tiukkoja gameja. Tuntui, että lukemat olisivat voineet olla vähän selvemmät, jos olisimme pystyneet Masin kanssa käyttämään useamman breikkipallon, mutta toisaalta vastustajat tulivat matsiin hyvällä energialla ja onnistuivat pelaamaan monessa tiukassa paikassa tosi hyvin. Lopulta finaalin voittolukemiksi tuli siis 7-5, 6-4. Otimme koko viikonlopun taktiikaksemme mennä paljon väliin ja finaalissa meidät ohitettiinkin aika useasti linjaa pitkin, mutta toisaalta saimme väliinmenoillamme myös paljon hyvää aikaiseksi.

Kaiken kaikkiaan oli kiva fiilis ottaa kisavoitto monen kuukauden tauon jälkeen. Tuntui, että syöttöpelini ei ollut ihan parasta mahdollista ja pari kertaa verkollakin tuli tehtyä vääriä ratkaisuja, mutta pääasiassa pelini oli vähintäänkin kohtuullista. Masin kanssa oli myös mukava pelata, sillä vaikka hän ei tällä kertaa pystynytkään syöttämään ihan 100% tehoilla on hänellä erinomaiset palautukset ja hyvä liike verkolla. Eli onnistunut viikonloppu siis!

Hangon Finnis Tourin finaalipelaajat Oskar Nurmio, Mikko Rouvala, Masi Sarpola ja minä. Kuva Ville-Heikki Talvenmaa/HTK

Yksi tärkeimmistä asioista viikonloppuna oli myös pitää huolta siitä, että keho ja erityisesti selkä pysyvät menossa mukana. SI-nivelen tilanne ei ollut misään nimessä täydellinen, ja monessa tilanteessa se rajoittikin liikettäni erityisesti rystypuolelle, mutta pystyin silti pelaamaan melko kivuttomasti. Kuten taudinkuvaan kuuluu, reumakivut ovat yleensä pahimmillaan levon jälkeen, joten pelipäivien jälkeisinä aamuina kivut olivat kyllä melko pahoja, mutta onneksi liikkeelle lähtemisen jälkeen tilanne on joka päivä rauhoittunut. Olen kuitenkin varmuuden vuoksi ottanut nyt pari päivää taukoa pelaamisesta, jotta en rasita kehon muita osia liikaa varoessani SI-niveltä.

Kävin myös eilen maanantaina reumapoliklinikalla ja teimme päätöksen biologisen lääkkeeni vaihtamisesta toiseen biologiseen lääkkeeseen. On mahdollista, että aiemmin monta vuotta käyttämäni lääke ei enää tehoa kehossani yhtä hyvin kuin ennen, joten lääkkeen vaihto oli nyt ajankohtaista. Toivottavasti uusi lääke tuottaisi hyviä tuloksia mahdollisimman pian, jotta SI-niveleni tilanne palautuisi normaalia kohti pian, ja voisin harjoitella ja kilpailla normaalisti jatkossa.

Jos kaikki sujuu parhain päin on ohjelmassani jo tulevana viikonloppuna Oopperatennis Savonlinnassa, jossa lähden kaksinpelin avoimeen luokkaan ykkössijoitettuna. Tuo kisa toimii toivottavasti hyvänä valmistautumisena seuraavalla viikolla Tampereella pelattavaan TaTS Openiin, jossa mukana on taas kova kattaus kansallisia kärkipelaajiamme. Pelaan Tampereella toivottavasti myös nelinpeliä, tällä kertaa Leevi Säätelän kanssa. Eli matseja on siis toivottavasti luvassa runsaasti tulevina päivinä, joten palataan taas pian asiaan!