Savonlinnan Oopperatennis

Kylläpä tekee urheilijan mielelle hyvää saada pelata ilman kipuja! Viikko sitten tilanne ei näyttänyt kovin positiiviselta, sillä selän SI-niveleni ongelmat tuntuivat ajoittain lähes lamauttavana kipuna lyhyemmänkin paikallaan olon jälkeen. Nyt kuitenkin selän tilanne on lähes ihmeen oloisesti kontrollissa, ja viikonlopun kisoista olikin tuloksena murskavoitto.

Viime viikon puolessa välissä tuntui tosiaan siltä, että selkäni tulee olemaan täysin pois pelistä jonkin aikaa. Varsinkin pari ensimmäistä päivää Hangon kisan jälkeen jouduin täysin lepäämään, sillä edes normaali liikkuminen ei tuntunut luonnistuvan. Keskiviikkona tuntui vähän paremmalta, ja jos halusin yrittää pelata viikonlopun Oopperatenniksessä, oli minun luonnollisesti pakko yrittää treenata edes hieman ennen ensimmäistä ottelua. Hyppäsinkin torstaina mukaan HVS:n treeneihin Taliin, mutta eipä siitä oikein hyvä tullut. Pysyin Roni Hietarannan kyydissä vajaan tunnin, kunnes jopa kävelykin muuttui niin vaikeaksi, että oli pakko jättää treenit kesken. Tuossa vaiheessa Oopperatennikseen osallistuminen tuntui aika kaukaiselta haaveelta.

Päätin kuitenkin yrittää. Lisäsin särkylääkeannosta isommaksi, levitin SI-niveleen kipugeeliä säännöllisesti ja mikä tärkeintä, päätin aloittaa lantion seudun avaamisen tärisevällä rullalla neljä kertaa päivässä. Tuollainen nopeasti tärisevä foam roller -rulla on auttanut minua aiemmissakin selkäkivuissa, ja ihmeitä alkoi nytkin tapahtua. Perjantaina selkä ei ollut missään nimessä hyvän tuntuinen ja treeni koostui lähinnä vain kävelemisestä, mutta illan viimeisessä rullaussessiossa SI-nivelestä kuului äänekäs rusahdus, joka selvästi helpotti kipua ja avasi lonkkien liikettä. Mahtavaa! Jälkiviisaana pitää kuitenkin ihmetellä miksi en tajunnut kokeilla rullaamista ja kipugeelejä jo aikaisemmin… No, ihmismieli on välillä hajamielinen. Tottakai vaikutuksensa on varmasti myös uudella lääkitykselläni, mutta haluan uskoa, että aktiivinen kuntouttaminen oli myös osallisena sille, että lauantaina kipu oli sen verran siedettävää, että uskalsin kentälle Savonlinnassa.

Valmistautumiseni ei siis ollut missään nimessä pelillisesti kovin hyvä, mutta onneksi matsitilanteessa kaikki tapahtui alusta alkaen aika automaattisesti kuin selkäytimestä. Lauantaina ensimmäisellä kierroksella kaatui nuori Arttu Ronkainen 6-1, 6-0 ja toisella Peetu Pohjola 6-0, 6-3. Erityisesti myöhäisillan ottelu Peetua vastaan oli minulta erinomaista tennistä. Tuntui, että pelasin varsinkin matsin 9 ensimmäistä gamea lähes täysin virheettömästi, enkä vieläkään oikein tajua miten pääsin tuossa matsissa niin hyviin flow-tilaan ja jalka-asentoihin varmaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Varsinkin rystykulmassa ja syötönpalautuksissa olin oikeasti parempi kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna.

Eikä kroppa hyytynyt yötauon jälkeenkään, vaan sunnuntaina sama meno jatkui semifinaalissa Oliver Saarista vastaan 6-2, 6-0 ja finaalissa Juho-Eric Biggsiä vastaan 6-0, 6-0. Tuntui, että perustasoni noissa kahdessa matsissa oli vastustajalle vain yksinkertaisesti aivan liian kova, ja pystyinkin hallitsemaan otteluja haluamallani tavalla. On se kumma miten pari voittoa voi tuoda niin paljon lisää itseluottamusta ja yhtäkkiä taas tuntuu, että pelini on ihan tikissä, vaikkei treeniä viime päivinä ole paljon ollutkaan. Varsinkin huippuesitys ja toimiva jalkatyö matsissa Peetua vastaan toivat minulle henkisesti tuplasti uskoa omaan tekemiseen jatkoa ajatellen.

Savonlinnan kisat olivat kokonaisuutenakin siis tosi mukava kokemus, sillä voiton lisäksi kentät olivat hienossa kunnossa ja tunnelma Kellarpellon tenniskeskuksessa kohdallaan. Yleisöä oli mukavasti paikalla ja sääkin suosi. Eikä Savonlinnassa asuvien appivanhempien vieraanvaraisuudessakaan ollut valittamista. Kaiken kaikkiaan siis hieno viikonloppu!

Kroppa ja mieli ovat nyt siis hyvässä iskussa ennen Tampereella huomenna alkavaa TaTS Openia. Pari välipäivää kisojen välissä on juuri sopivasti ennen kuin huomenna keskiviikkona isken ensimmäisellä kierroksella kaksinpelissä Pyry Hyrkköstä vastaan. Nelinpeliä pelaan ensimmäistä kertaa yhdessä Leevi Säätelän kanssa Patti Niklas-Salmisen vetäydyttyä viime hetkillä, ja tuo ottelu on ohjelmassa torstaina. Toivottavasti voittoputki jatkuu!

Voittajan on helppo hymyillä Savonlinnassa. OIkealla finalisti Juho-Eric Biggs.