Biella CH 80 R16, Heliövaara/Walkow – Buscaglione/Carpano 6-0, 6-0

No niin, Biellan challenger polkaistiin nelinpelin osalta käyntiin tänään, ja nyt täytyy kyllä sanoa, että eivät olleet meidän ensimmäisen kierroksen vastustajamme kyllä alkuunkaan oikeassa sarjassa. Nuorilla villin kortin saaneilla vasta 14-vuotiailla italialaispojilla ei ollut paljoa annettavaa, mutta me toki Szymonin kanssa kiitimme ja jatkamme 31 minuutin rupeaman jälkeen huomiseen kvartsiin vähän enemmän challenger-tason vastustajia vastaan.

Matsi tänään ei siis tarjonnut rehellisesti sanottuna oikein kenellekään mitään. Tasoero oli sellainen, ettei ottelussa oikein ollut edes jännitystä voittavatko italialaiset gamea. En halua kuulostaa ilkeältä, mutta minusta WC olisi kyllä pitänyt antaa jollekin toiselle, ja näille pojille ehkä sitten parin vuoden päästä, jolloin he saisivat itsekin enemmän irti tilaisuudesta. Mutta toisaalta ei sovi harmitella tilannetta, jossa 15 ATP-pistettä pamahtaa plakkariin ja mahdollisuus potin kasvattamiseen tulee vastaan heti huomenna.

Matsimme ajankohtaa siirreltiin tänään harvinaisen paljon, sillä alunperin meidän piti pelata kolmas ottelu kentällä 3. Tuon kentän ensimmäinen ottelu kuitenkin kesti yli 3 tuntia, jolloin kisan supervisor halusi varmistaa aikataulutuksen kannalta tärkeämmän kaksinpelin, joka oli kentän neljäs ottelun, loppuun pelaamisen ennen pimeän tuloa, joten hän vaihtoi meidän ja tuon neljännen ottelun paikat päittäin. Kentällä 4 pelit loppuivat kuitenkin jo aiemmin, jolloin meitä oltiin siirtämässä sinne, kunnes kilpailunjohtaja totesi haluavansa villikorttiparin jollekin pääkentistä eli keskuskentälle tai kentälle 3. Lopulta keskuskentänkin pelit loppuivat ennen kenttää 3 ja olimme jo kentällä valmiina aloittamaan ottelun, kunnes keskuskentän verkkotolppa ei kestänyt verkon kiristystä ja näin ollen kenttä oli pelikelvoton. Lopulta päädyimme siis odottamaan kentän 3 kaikkien otteluiden loppumista ja pääsimme kentälle noin neljä tuntia alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin!

Onneksi olimme vähän katsoneet vastustajien tasoa jo etukäteen, sillä uskalsimme pelata tänään aamun 30 minuutin lämmittelysession lisäksi tunnin harjoituserän Glasspool/Lawson -parin kanssa iltapäivällä ennen ottelua. Alun perin tuon treenin piti olla vasta matsimme jälkeen, mutta nyt pelasimme ensin kunnon treenit ja sitten matsin. Ehkä täytyy kokeilla toistekin, kun se noin hyvin toimii! 😊

Tärkeintä treenissä oli kuitenkin saada hiottua yhteispeliä Szymonin kanssa kunnon vastustajien kanssa, sillä pelaamme toisen ottelumme jo heti huomenna eli lisätreeniä ei paljoa enää ehdi tehdä. Saamme kvartseissa vastaamme nelossijoitetun parin Martos Gornes/Ramanathan, jotka myös voittivat tämän päivän ottelunsa helposti. Tämä toisen kierroksen ottelumme oli tarkoitus pelata vasta torstaina, mutta loppuviikon epävakaisen sääennusteen takia kisajärjestäjät yrittävät pelata otteluita mahdollisimman etupainotteisesti. Vastustajista Martos Gornesia vastaan pelasin vuosi sitten ja treenasin viimeksi eilen, kun taas Ramanathania vastaan otin yhden kaksinpeliurani rankingillisesti parhaista voitoistani pari vuotta sitten Kiinassa. Eli jotakuinkin tuttuja vastustajia on tulossa vastaan, mutta eiköhän tässä illalla ehdi vielä vähän tarkemmin katsoa heidän pelityylejään ATP Challenger TV:n kautta, jotta vastaan ei tule mitään yllätyksiä.

Lähdemme siis huomenna pelaamaan lisää aggressiivista ja aloitteellista nelinpeliä, joka toivottavasti riittää voittoon asti myös kovempia vastustajia vastaan. Toivottavasti huomisesta selvitään myös ilman suurempia riitoja kisajärjestäjien kanssa, sillä jouduin tänään sellaiseen tilanteeseen, jota ei ennen ole tullut vastaan. CH-kisoissa pelaajat saavat normaalisti yhden purkin uusia palloja per päivä. Joissan kisoissa, kuten täällä, saadaksesi pallot tulee sinun jättää pantti, jonka sitten saat takaisin viikon lopussa. Pallot voi samalla pantilla vaihtaa kerran päivässä uusiin niin kauan kuin on mukana kisoissa. Tänään mennessäni treenikentälle tuli kisatoimiston nainen kuitenkin vihaisesti hakemaan minut takaisesti toimistoon ja alkoi kilpailunjohtajan kanssa kovaäänisesti syyttämään minua siitä, että olin palauttanut ihan väärän merkkisiä palloja hakiessani päivän uudet pallot. Näin en todellakaan ollut tehnyt, mutta he alkoivat ihan tosissaan vaatimaan, että en tule enää saamaan 10€ panttiani takaisin. Kyllä oltiin taas kaukana ammattitenniksen glamourista.

Sama espanjalainen kisatoimiston nainen keplottelee itsensä töihin moniin Etelä-Euroopan challengereihin, vaikka hyvin suuri osa pelaajista ei hänen kanssaan tule oikein toimeen. Paha siinä on kuitenkaan alkaa sen isommin riitelemään, kun hänen kauttaan varataan treenikentät ja saadaan pallot, vedet, pyyhkeet ym. ja jos alat olla huonoissa väleissä hänen kanssaan niin voi olla, ettei haluamiasi treeniaikoja ole enää saatavilla. Juttelin kisan supervisorin kanssa kyseisestä henkilöstä ja päivän keissistä, ja on ilmeisesti ATP:llekin selvää, ettei hänen asenteensa tai osaamisensa ole monen pelaajan mieleen, mutta vaikea ATP:n on kieltää kisoja palkkaamasta häntä töihin, koska kisat hänen palkkansa maksavat, toisin kuin supervisorin, jonka palkka tulee ATP:lta. No, jotenkin hänen kanssaan pitää yrittää tulla jatkossa toimeen, vaikka mieli tekisi esimerkiksi huomenna käydä kysäisemässä voisiko hän esimerkiksi pyytää anteeksi tämän päivän syyttelyään, kun selvisi, että väärät pallot palauttanut pelaaja olikin minun nelinpeliparini Szymon!

Yhtäkaikki, tällaisia pikkudraamoja on välillä kiva pohdiskella, kunhan ne eivät sen kummemmin vaikuta peliesityksiin. Huominen kvartsimme on ohjelmassa päivän viimeisenä otteluna ensimmäisellä vapaalla kentällä noin klo 16.30 paikallista aikaan. Toivottavasti voittokulku jatkuu!

Loppuun vielä tunnelmakuva tennisklubin kattoterassilta, johon on myös rakennettu ihan kohtuullisen kokoinen katsomo.