Miami ATP1000 SF, Heliövaara/Patten – Cash/Glasspool 6-7(7), 6-7(5)

Kaikkemme annettiin, mutta syöttäjien komennossa edennyt semifinaali päättyi lopulta kahden tiukan tie breakin jälkeen tuttujen vastustajien voittoon. Kuten odottaa saattoi murrot olivat tiukassa, ja vaikka kokonaispisteet menivätkin meille, ratkaisupaikat kääntyivät kuin kääntyivät tällä kertaa väärin päin. Kovan kentän kisat on nyt hetkeksi taputeltu, mutta jo reilun viikon päästä jatketaan massakentillä.

Saimme puolivälierässä luovutusvoiton, joten edellisen ottelun jälkeen ehti taas kaksi päivää treenata rauhassa ja hioa peliä sekä kehoa kuntoon. Keskiviikon viimeistelytreeni oli parasta mahdollista laatua, ja kun tänään kello 13 Grandstand-areenalle astelimme oli luotto omaan peliin korkealla tasolla. Ja matsista oli myös lupa nauttia. Olihan pitkään odotettu eksien välinen kohtaaminen vihdoin totta. 🙂


Ottelun alku meinasi olla pahin mahdollinen, kun hävisimme matsin seitsemän ensimmäistä pistettä. Mutta tärkeä nousu 0-40 -tilanteesta Henryn syötössä piti tilanteen tasoissa. Vastustajat syöttivät vahvasti, mutta ei heillä ollut meidänkään syöttövuoroissa tuon yhden gamen jälkeen yhtään murtopalloa. Tie breakissa kaksi minibreikkiä karkasi väärään suuntaan 2-3 -tilanteessa, mutta nousimme upeasti tasoihin 2-6 -tilanteesta pelastaen neljä eräpalloa. Myös 6-7 -tilanteessa eröpallo pelastui, mutta seuraavassa pisteessä Cashin kämmen takakentältä löysi sivurajan, ja kuudes eräpallo oli lopulta liikaa.

Toisessa erässä jatkettiin aikalailla siitä mihin jäätiin. Syöttöjä pidettiin, ja pisteet olivat pääosin lyhyitä. Pääsimme ottelun ensimmäisille murtopalloille 2-1 -tilanteessa, mutta Cash pelasti tuon kolmella erinomaisella syötöllä. Saimme hänen syöttäessään murtopallon myös 4-3 -tilanteessa, mutta Glasspool peitti verkolta mainiosti kelpo palautukseni. Jälleen edettiin siis tie breakiin, jossa vastustajat saivat vahvan alun siirtyen 3-0 -johtoon. Me saimme minibreikin takaisin 4-5 -tilanteessa, mutta 5-6 -tilanteessa Lloyd aavisti syöttöni oikein ja palautti kämmeneltään pallon vastustamattomasti läpi päättäen ottelun huippulyöntiin.

Jollain tavalla sitä toivoisi, ettei tällaisia otteluita tarvitsisi liian usein kiertueella pelata, kun syötönmurtoja ei nähty ottelussa siis ainoatakaan. Alusta oli Miamissa varsin nopea, ja kovalla itseluottamuksella syöttäneet vastustajat tekivät juuri sen, minkä he parhaiten osaavat. On se ihan kova suoritus voittaa kaksi ottelua peräkkäin murtamatta vastustajien syöttöä kertaakaan.

Meillä omassa pelissä oli paljon hyvää, muun muassa ykkössyötön prosentti oli täsmälleen se, mihin pyritään eli 67% ja voittoprosentitkin olivat kohdallaan. Jostain syystä tie breakeissa niitä ykkössyöttöpisteitä ei kuitenkaan voitettu samalla varmuudella kuin erien aikana aikaisemmin.

Myös palautuksissa olisi toivonut paria voittopistettä enemmän, mutta vaikeaa se on, kun vastustajat syöttövät noin kovaa ja tarkasti. He myös pelasivat syöttöpisteensä taktisesti fiksusti, esimerkiksi minua vastaan verkkopelaaja vaihtoi lähes aina puolta peittäen krossipalautuksen, mikä ulos rystylle syöttäessä on periaatteessa brittien pelikirjan vastainen tapa pelata, ja mitä Lloyd ei ainakaan minun kanssani pelatessaan juuri koskaan tehnyt. Tuloksena oli minulta liian vähän verkkopelaajan ohi menneitä palautuksia. Lobbaaminenkaan ei tänään tuntunut auttavan, sillä Grandstandin pyörivä tuuli tuntui heittävän lähes kaikki korkeammat pallot rajojen ulkopuolelle. Ehkä olisi vain pitänyt kylmästi hakea vielä aggressiivisempaa palauttamista silläkin uhalla, että virheitä tulee enemmän.

Jollain tasolla tuntui siis, että olimme taktisesti hiukan alakynnessä, kun ottelua tie breakeissa todenteolla ratkottiin. Vastustajilla oli useampia voittavia pelikuvioita käytössä, kun taas meidän syöttösuuntamme he osasivat tiukoissa paikoissa aavistaa oikein. En tarkoita tätä mitenkään epäkunnioittavasti, päinvastoin, mutta esimerkiksi Cash ei saanut rystypalautuksellaan aikaiseksi erien aikana juuri mitään, mutta tie breakeissa hän oli varmaan osittain tuon takia pomminvarma, että me syötämme hänelle juurikin rystylle, ja nyt hän sai pari kertaa toimitettua lobbipalautuksella pallon meidän syöttäjällemme asti, ja onnistui sitten noista tilanteista pisteen taistellen kääntämään itselleen.

Kaikki kunnia siis vastustajille, he pelasivat kovalla itseluottamuksella ja tekivät ratkaisupisteissä kovemmat ratkaisut. Ei se mikään ihme ollut, että tie breakeja tänään pelattiin, sillä jokainen heidän kanssaan tänä vuonna pelattu treenierä on myös päättynyt 7-6. Nyt oli vain heidän vuoronsa voittaa. Lloyd ja Julian ovat läheisimpiä kavereitani kiertueella ja ansaitsevat kyllä täyden tsemppini finaaliin.


Minun ja Henryn Amerikan kiertue päättyy siis semifinaaliin. Pitkä yli kolmen viikon reissu sisälsi lopulta vain viisi pelattua ottelua, mutta toisaalta tuli pistesarakkeeseen ja palkintorahalistalle ihan kohtuullisesti lisäystä kuitenkin. Aika monta tiukkaa matsia on edellisen vuoden aikana kääntynyt meille, joten välillä on vain hyväksyttävä, että kun näin pienillä marginaaleilla pelataan, on tappioitakin silloin tällöin otettava.

Samalla tulee myös täyteen vuosi yhteispelejä Henryn kanssa, sillä ensimmäisen kerran löysimme itsemme samalta puolelta verkkoa Marrakeshin kisassa, joka on taas vuorossa ensi viikolla. Jos joku olisi silloin sanonut, että 12 kuukauden päästä ollaan maailman listalla numerot 3 ja 4, minkä lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi Grand Slam -pokaalia, niin hullunahan melkein olisin tuota henkilöä pitänyt. Mutta tässä sitä ollaan, ensi maanantaina omassa ennätysrankingissa numero 3, kun vaihdamme Henryn kanssa järjestystä, ja intoa riittää edelleen. Kyllä se ATP1000-kisan finaalipaikkakin sieltä toivottavasti vielä tällä kaudella tulee.

Lennän tätä kirjoittaessani jo kotia kohti, ja tähän kohtaan onkin ihan mukava viettää viikon verran aikaa perheen kanssa. Aika reilusti matkustamista tässä on taas alkuvuoden aikana ehtinyt harrastaa, joten Euroopan kiertuetta odottaa siinä mielessä vesi kielellä, kun voi jättää muun muassa aikaerot ja pitkät lennot taakseen heinäkuun loppuun asti. Mutta kyllä tässä kisattavaa riittää keväälläkin. Massakentille käy tie siis seuraavaksi, kun pelaamme Monte Carlon ATP1000-kisan reilun viikon päästä. Olemme tuossa kisassa kakkossijoitettuja ja siten suoraan toisella kierroksella, mutta matkaamme silti kisapaikalle jo ensi perjantaina totuttelemaan olosuhteisiin. Mutta näyttää sääennusteet ensi viikolle sen verran hyviltä myös Helsinkiin, että eiköhän sitä saada jokunen treeni ulkona tehtyä jo kotimaassakin. Vamos!

40 thoughts on “Miami ATP1000 SF, Heliövaara/Patten – Cash/Glasspool 6-7(7), 6-7(5)

  • Joo, tiukkaahan se oli. Jokainen minibreikki TBssä sai hermot kireälle täällä katsomossa. Jäi mietityttämään teidän loppukättelyn normitaso, olisi voinut kuvitella lämpimämpää kättelyä ja halauksia exien kanssa, mutta ei ehkä siinä tilanteessa huvittanut 🙂

    • Tiukka todellakin. Mutta tällä kertaa näin päin. Ja kättelyssä ei jääty sen kummemmin halailemaan, ei ehkä kuulu ainakaan omaan repertuaariin ollenkaan. Mutta viestiteltiin kyllä Lloydin kanssa jälkikäteen matsin jälkeen hyvillä fiiliksillä. 🙂

  • Saappaat jalassa kaaduitte. No shame. Lisää vaan matseja, kyllä se siitä. Onnea tästäkin hienosta turnauksesta!

  • Harmittaa niin hitosti teidän puolestanne tuo häviö tiukassa matsissa. Matsi taisi ratketa vastustajien hyvyyteen taktisten kuvioiden laadinnassa, sillä hehän tuntevat teidän pelitapanne kuin omat taskunsa ollessaan usein harjoituskumppaneina. Kuten itse myös toteat taktiikan näytelleen TB:ssä ainakin osaa, niin kyllä tuo taktiikka näyttelee osaa myös pelin kulussa. Etenkin Cash ohitti monta kertaa vahvalla sivurajalyönnillä (odottamatta :D).
    Omaan taktiikkaa enemmän kehiin jokaiseen peliin olisi enemmän kuin toivottavaa. Tämä näin katsojan silmin todettuna.

    Nyt ei muuta kuin totuttelua eri alustan peleihin ja onnea tuleviin koitoksiin!!!!

    • Joo vastustajat onnistuivat sekä taktisesti että myös toteuttamaan taktiikkaansa aavistuksen meitä paremmin ratkaisupaikoissa. Mutta ei tuossa toki monesta pisteestä ollut kyse. Meillä on oma taktiikka toiminut ihan kohtalaisesti viimeisen 12 kk aikana, eli ei sitäkään nyt yhden ultratiukan matsin jälkeen kannata liikaa laittaa uusiksi. 😉

  • Glasspool/Cash ovat hyvässä iskussa ja uskon heidän tänä vuonna voittavan useita turnauksia.

  • Kovatasoinen ottelu, joka ratkesi tavallaan kahteen vastustajan loistolyöntiin. Hiuksenhienoilla eroilla mentiin. Katsojan kannalta jopa vähän tylsä ottelu. Vastustajat syöttivät koko ajan hyvin ja breikkimahdollisuudet näyttivät heikoilta, erityisesti kun verkkomies katkoi varmasti kaikki krossipalautukset. Vastaavasti Käteisen ja Lasipoolin palautusosaaminen ei ollut (eikä ole) breikkitasolla.

    Sinänsä Käteinen ja Lasipooli ovat nousemassa kohinalla top-kymppiin. Olkoonkin, että tulevat massat tuskin suosivat heidän vahvuuksiaan.

    Mukavat 360 pistettä paaluttavat pysyvää rankingia top-kympissä tulevia aikoja varten. Ja nyt massat odottavat. Kolme tonnista ja RG. On siinä pelaamista kerrakseen ja jännitystäkin on tiedossa. Kaikki parhaat neluriukot kun tuntuvat olevan kovien kenttien miehiä ja massan pöllytessä epämukavuusalueellaan!

    • Varsin osuva analyysi kaiken kaikkiaan. Olosuhteet pelasivat vastustajien pussiin, mutta kyllä he myös hyvin onnistuivat. Massalla kuitenkin ehkä vähän eri juttu. Ja tämä oli minun urani ylivoimaisesti paras kovan kentän alkuvuosi pisteellisesti, myös maaliskuun osalta eli tyytyväisenä mutta nälkäisenä eteenpäin. 💪

  • Taas huippujännittävä ottelu. Kiitos ! Olihan se niin kiikun kaakun kummalleko puolelle se voitto tuli . Harmi, mutta täytyyhän teille sentään joskus vähän vastustakin löytyä. Osaatte varmaan käsitellä harmittavaa tappiotakin luontevasti . Lisää vaan tsemppiä ja sisua seuraavaan kohtaamiseen, jonka he luulevat voittavansa !!! Ha-ha . 👍👍 Maria

    • Kiitos tsempeistä! Ensi kerralla kääntyy kyllä varmasti meille. 😉 Ja ei tämä tappio edes niin mahdottomasti harmittanut, vastustajat onnistuivat ja ansaitsivat voittonsa. Suotakoon se siis heille.

  • Nostan käden pystyyn virheen merkiksi. Katsoin pelin pöydän alla istuen ja aluksi peilin kautta. Mutta näytti omituiselta kun Henry olikin oikeakätinen joten lopun katsoin suoraan. Ja lopputuloksen arvasitte. Pitää miettiä vielä muita vaihtoehtoja, paitsi olla katsomatta.
    VeikkausTV yritti myös estää katsomisen. Aluksi se näytti jotain teknistä sivuja ja oikean ja vasemman kanavan monotestiääntä (jonka Veikkaus näköjään jakaa stereoksi). Sitten lähetys tuli ilman tulostietoja ja pysähtyi kokonaan. En ymmärtänyt näitä vihjeitä.

    If Henry is here, any comments about clashing your ex and good friend?

  • Viimenen terävyys puuttu kaveripelistä ja Lloyd/Julian pääs rokottamaan tiebreikeissä. US-kiertue onnistu paremmin kuin vuos sitten ja palautuminen Euroopan kentille sujunee jouhevasti.
    Toivotaan, että massakausi maistuu ja kesän muutkin kinkerit onnistuvat. Hyvää jatkoa menestykkäälle kaudelle 2025! 🎾😊👍

    • Hyvin pelasivat Julian/Lloyd, mutta ei se kovin monesta pisteestä ollut nyt meidänkään suuntaan kiinni. USA:n kiertue oli uran paras kuitenkin, ja onpahan ensi vuodelle kehitettävää. 💪

  • Olihan se tavallaan tiukkaa, mutta tie breakeissa vastustajat olivat kyllä vahvasti niskan päällä. Toivottavasti pääsette taas TB:ssä sille tasolle, mikä jo tuntui olevan teidän tavaramerkki, eli voitot tiukoissa paikoissa. Nauttikaa kotipäivistä ja uudella innolla massakaudelle. Harri, varo vilustumista Helsingin ulkokentillä. Suomen kevät on arvaamaton 🙂

    • Kyllä se minusta oli enemmänkin kuin tavallaan tiukkaa. 😉 Yksi tai kaksi pistettä per erä ratkaisi koko ottelun.

      Eikä meillä nyt tie breakeissakaan kovin huonosti mielestäni ole viime aikoina sujunut. Ennen tätä ottelua tältä kaudelta normaalit tie breakit olivat tulleet kotiin suhteella 9-5, kun taas MTB:t 5-4. Aina jos on plussalla niin hyvin sujuu. 💪

      Ja nautitaan kyllä kotona, sääkin on tulevalle viikolle upean keväinen.

  • Vähän meinasitte alussa jäädä jalkoihin ja eka erässä vastustajat olivat kyllä vahvempia. Tie breakissa oli orastava mahdollisuus kääntää homma. Toinen erä eteni teidän komennossa ja olisitte sen ansainneet. Valitettavasti sillä ei vielä erää saa, vaan tie breakissa vastustajat käyttivät paikkansa. En tiedä, mistä Lloydin viimeinen kämmen tuli. Ainakin hän sitä vuosia piilotteli. 😀 Kaikkiaan tiukka vääntö, jonka kääntyi lopulta väärin päin.

    Tuosta massalle siirtymisestä tekisi mieli kysellä enemmänkin, mutta ehkä säästänen sen seuraavaan kertaan. Tuntuu vieläkin sen verran tuo eilinen korpeavan, että murehditaanpas se ensin pois.

    SsS:lle sen verran, että Veikkaustv taisi tehdä saman tempun kaikille, mutta peilin kautta se saattoi näyttää vielä kryptisemmältä. 😀

    • Ei ollut yksin Veikkaus-tv ongelmana, sillä muutkin stream-kanavat osallistuivat samaan mestaan. 😀

    • Lloyd ei todellakaan ole piilotellut kämmentään. Hänellä on hyvä kämmen ollut aina. Siksi ihmettelinkin Harrin syöttöä.

      • Hyvä kämmen Lloydilla on kieltämättä aina ollut, mutta on vaan jotenkin vahva mielikuva siitä, että tuollaisissa tilanteissa sieltä tuli aikanaan hyvin usein alakierteinen lobbipalautus, joka aiheutti mielenpahoitusta täällä kommenttikentässä. Mutta oli miten oli, niin komea oli palautus.

        • Lloydin alakierteinen kämmenlobbipalautus tuli silloin, kun syöttö oli kova ja hankala palauttaa tavallisena peruslyöntinä. Tässä pautuksessa ei ollut siitä kyse.

    • Olen Mikko K:n kanssa samaa mieltä: Lloydin kämmen on ollut aina hänen aseensa. Harmittaa vieläkin, että Harri syötti löysän ykkössyötön (miksei kovaa syöttöä ?) Lloydin kämmenelle matsipallossa.

      • Tuo on juuri osoitus taktiikan puutteesta, jota soisi Harrin ja Henryn noudattavan enemmän jokaisessa matsissa. Koskee niin syöttöjä kuin palautuslyöntien kovuutta sekä sijoittamisia.

          • Pallon sijoittaminen vapaalle sivurajalle tuo pelivoiton (mahdollisesti). 😀 Siis tärkeä elementti myös tenniksessä sille, joka sen ymmärtää tuolta kannalta. 😀

        • Aika kohtuuton linjaus syyttää Harria ja Henryä taktiikan puutteesta. Kuinka useasti ottelun jälkeen onkaan voitu todeta, että pelitaktiikka oli hyvä ja avain onneen. Väitetysti taktiikan puutteesta kärsiviksi kavereiksi ovat ensimmäisen vuoden pärjänneet varsin kohtuullisesti. 😀

    • Tiukka vääntö todellakin, tällä kertaa vastustajilta löytyi vain pari huippusuoritusta meitä enemmän.

      Ja mitä Lloydin kämmeneen ja taktiikkaan tulee, niin kyllä se jotain kertoo, että ottelupallo oli ainoa piste koko ottelussa, jonka hävisimme syöttämällä ykkössyötön kenttään hänen kämmenelleen. Voiko sitä sitten tuon perusteella taktisena kömmähdyksenä pitää? 🙄 Juuri edeltäväsäs ottelussahan Lloyd löi ottelupalloon upean rystypalautuksen läpi ja tilastojenkin mukaan rysty on hänen selvästi parempi palautuspuolensa. 😉 Toki saattoi olla, ettei syöttöni ollut riittävän hyvä. Mutta tuo menee enemmän toteutuksen kuin taktiikan piikkiin.

  • Joo, mielenkiintoista, että peli voi olla samaan aikaan hiukan tylsä ja silti jännittävä. Mun mielestä exät oli koko matkan piirun verran terävämpiä ja itsevarmempia. Teidän puolella ikäänkuin oli pientä puutetta palosta. Ja jotain ennalta-arvattavuutta olen edelleen näkevinäni. Mutta olisi tämä voinut päättyä toisinkinpäin, ja kotonakäynti olisi tällöin jäänyt lyhyemmäksi. Siispä kivoja perhehetkiä, Suomen kevättä ja sitten puhtipussit täynnä kohti Monte Carloa !!!!! Ja onnea yxivuotisista, ootte loistopari, keep going !!!!

    • Näin juuri. Jotain suurempaa egoa olisi ehkä meidän kenttäpuolellemme vielä kaivattu. 😅 No oppiipa ensi kertaan ja pääseepä nopeammin treenaamaan massalle. 💪

    • Sama itselläni ja englantia puhuneet selostustyypit olivat ihan ok. Välillä sortuivat jaarittelemaan (ei ole vain suomalaisten urheiluselostajien helmasyntejä se), mutta oli myös Harrin blogia luettu ja havaittu sieltä, että yhteisissä harjoituksissa menneet kaikki erät tiebreakiin. Kertoivat heput myös, että Lloyd olisi mennyt vähän aikaa sitten kihloihin kuvissa katsomossa näkyneen typyn (Sofia?) kanssa.

      Tsemppiä massakauden peleihin!

    • ATP1000-kisoissa kaikki nelurien semit ja finaalit selostetaan. Ei välttämättä Suomi-katsomoissa niin tunnettu ilmiö, kun harvemmin meitä pelureita tuonne semeihin asti on viime vuosina päässyt. 😅

  • Onnittelut isolla kädellä miami-semistä! Nyt massalle taiteilemaan uusia voittoja kohti RG:n GS:a. Löyhänä ennakkoarviona tuntuu siltä, että sopisi tällä haavaa jopa paremmin teille ja etenkin itsellesi. Mielenkiinnolla odotankin parin seuraavan kuukauden geimejä. Tsemit niihin!

    • Kiitos tsempeistä ja positiivisuudesta! Taas voi kelata miltä olisi tuntunut vuosi sitten päästä Miamin kisan semeihin, olisi ollut aika lottovoitto. Ei siis olla pahasti pettyneitä nytkään. Ja massallahan me Henryn kanssa jo viime vuonna väläyttelimme. 💪

  • Kyllä oli hyvää peliä molemmin puolin verkkoa. Ja hienoa, että syöttö on palautunut entiselle hyvälle tasolle. Helpottaa elämää huomattavasti 😊. Kotisohvalta näytti, että vastustajilla oli aavistuksen varmemmat otteet niissä kuuluisissa tärkeissä pisteissä. Joka tapauksessa ei ole mitään syytä alakuloon! Teidän vuoronne voittaa exät tulee vielä!!
    Tsemppiä massalle 🔆🔆

    • Kiitos, samaa mieltä! Syöttöpeli oli kuumaa, mutta niin se oli tällä kertaa vastustajillakin. Vielä vähän terävyyttä viimeisiin pisteisiin niin hyvä tulee!

  • Kiitos rehdistä postauksesta.
    Ei häivääkään katkeruudesta ja annoit tunnustuksen voitosta hyville kavereillesi.
    Siitä jäi oikein hyvä mieli myös minulle.
    Tietty voitosta olis jäänyt enemmän riemua, mutta tonni-kisan voittoa odotellessa oikein hyvää jatkoa!

    • Tuolta se ihan rehellisesti minusta matsin jälkeen tuntuikin. Voiton riemua aina haluaisi enemmän, mutta aina ei tappionkaan hetkellä kannata täyteen epätoivoon valahtaa. Niin paljon hyvää vielä edessä. 😎

Comments are closed.