Näytösotteluja ja valmennushommia

Parin viikonlopun pituinen kisarupeama Savonlinnassa ja Tampereella sai jatkoa hieman erilaisella ohjelmalla tenniksen parissa. Vuorossa oli niin ProAm-yritystapahtumia kuin valmennushommia, jotka toivat perus treenaamiseen mukavaa vaihtelua. Tennistä tuli pelattua kuitekin jopa 14 päivänä peräkkäin, joten tämän viikonlopun parin päivän huilaus tuli kyllä tarpeeseen.

Palasin siis Tampereelta voittopokaalin kanssa kotiin viikko sitten, mutta heti seuraavana päivänä maanantaina oli ohjelmassa lisää tennistä, kun Talissa järjestettiin syksyn ATP Challengerin tukitapahtuma ProAm-pelien muodossa. Marraskuun challenger-kisa aiotaan järjestää yhteistyössä Tampereen kanssa, jotta Tampere Openin 38-vuotinen perinne maailman vanhimpana kisana ei katkea. Näin ollen yhteistyökumppanitapahtumassa oli mukana niin Tampere Openin kuin Tali Openin tukijoita. Pelasimme hyvät pelit 12 yhteistyökumppanin ja 12 pro-pelaajan voimin, mutta voitto ei valitettavasti tällä kertaa osunut omalle kohdalle. No, ei se kai näissä tapahtumissa tärkeintä kai olekaan.

Vähän samanlaisella kaavalla jatkui hommat heti tiistaina, kun suuntasin autolla kohti Hankoa, jossa oli vuorossa monenlaista tennikseen liittyvää tapahtumaa. Hangon perinteinen seniorien ITF-kisa jouduttiin tältä vuodelta perumaan, mutta sen tilalle oli kuitenkin järjestetty vaikka mitä. Ensimmäisenä ohjelmassa oli tiistaina puolen päivän aikaan näytösottelu, jossa pelasin Henri Kontisen kanssa nelinpelierän Jarkko Niemistä ja ruotsalaista entistä maailmanlistan kymppiä Magnus Larssonia vastaan. Tapahtumalla kerättiin tuloja junioritoiminnalle, ja kun paikalla oli myös yleisöä lähes 500 ihmistä oli tapahtuma oli kaikin puolin tosi onnistunut. Tiistain näytösottelun jälkeen pelattiin myös Hangossa ProAm-tapahtuma, jossa oli mukana Hangon seniorikisan tukijoita ja muita sponsoreita.

Omalta osaltani Hangon reissu ei kuitenkaan suinkaan loppunut tiistaina, vaan olin Joakim Bernerin kutsmana mukana vielä valmentajan roolissa yrityskumppaneiden tennisleirillä keskiviikosta perjantaihin. En ole juuri valmennushommia varsinkaan aikuisvalmennettaville urani aikana tehnyt, mutta tuo kolmipäiväinen oli kyllä yllättävän antoisa juttu myös minulle itselleni. Leirille oli valikoitu vain tennistä jo ihan hyvin osaavia pelaajia, mikä tottakai helpotti valmentajan työtä, ja sain kaiken lisäksi olla itse koko ajan mukana peleissä. Vedin omalla kentälläni nelinpelidrillejä, joten siinäkin mielessä sain leiristä aika kivasti treeniä irti. Kaiken kaikkiaan meitä oli leirillä aika kova valmentajakokoonpano, kun vedimme tennistä yhteensä kuudella kentällä Jarkko Niemisen, Magnus Larssonin, Emma Laineen, Jan Tiilikaisen ja Veli Paloheimon ohjeistuksella. Ei siis ihme, että valmennettavat olivat lähes poikkeuksetta hurjan tyytyväisiä kolmen päivän antiin!

Neljän Hangossa vietetyn päivän jälkeen kehoni oli kyllä lepoa vailla, joten viime viikonlopun pari huilipäivää teki hyvää. Nyt on kuitenkin tällä viikolla aika taas palata treenikentille ihan tosissaan. ATP-kisojen alku lähenee päivä päivältä, ja kun mitään peruuttamiseen liittyviä viestejä ei ole viime aikoina kuulunut, niin kai se on uskottava, että kisoja pari viikon päästä pelataan. Itse en ole vielä tehnyt ulkomailla pelaamisen suhteen mitään lopullisia päätöksiä, mutta tottakai kisaaminen kiinnostaa. Kunhan sen vain voi tehdä terveyttä vaarantamatta. Toivottavasti ensi viikolla tiedän senkin suhteen taas enemmän, palataan!

One thought on “Näytösotteluja ja valmennushommia

Comments are closed.