Barcelona CH 80 Final, Heliövaara/Lawson – Walkow/Weissborn 1-6, 6-4, 8-10

Jos joskun on harmittanut ottelun häviäminen niin tämä matsi kuuluu siinä kategoriassa korkealle. Matsi ei missään vaiheessa ollut osaltani hyvää peliä, mutta ottelupallon totaalisen katastrofaalinen tuomarivirhe sai kyllä pinnan palamaan pahemman kerran. Pelataan tämän tason kisan finaalin matsipalloa ja tuomari löytää (Weissbornin avustuksella toki) olemattoman jäljen, jonka avulla hän tuomitsee täydellisen rystylobbini pitkäksi. Siis aivan täysi ryöstö!

Aloitetaan vaikkapa tällä videolla, jossa näkyy piste kokonaisuudessaan. Kuvakulma saattaa antaa vielä suotuisamman vaikutelman, mutta kyllähän pallo näyttää selvästi olevan sisällä.

Tuomarin päätös on tällaisissa valitettavasti lopullinen, eikä hän tai kisan supervisor edes saa tulla katsomaan jälkeä uudestaan, sillä tuomio on tehty. Mutta millä ihmeellä tästä kuvasta saa löydettyä jäljen, joka on ulkona??? Itse syytän tilanteesta pelkästään tuomaria, mutta Alex suuttui kyllä myös Weissbornille, joka selvästi esitti jäljen olevan ulkona (näkyy videolla). Mutta eikö heidän ensimmäinen reaktionsa olisi ollut aika paljon iloisempi, jos he olisivat tajunneet lyöntini olevan ulkona ja että he ovat juuri voittaneet kisat?

Jotenkin tuo tilanne pilasi koko matsin, eikä asiaa helpottanut edes matsin jälkeinen juttu tuokio kisan supervisorin kanssa. Hänkin tuli lopulta uteliaisuuttaan ihmettelemään jälkeä ja kommentoi ainostaan ”more in than out” sekä ”suspicious call”. Voiko hän siis selkeämmin sanoa, että taisi päätuomari mokata pahemman kerran?

Eihän matsi siis muutenkaan ollut varsinkaan minulta mistään kotoisin. Meni lähes puolitoista erää, että aloin saada syöttöä tai palautuksia kenttään ollenkaan. Toisen erän lopussa kaivoin jostain pari huippupalautusta, mutta kolmanteenkin erään tuli valitettavasti pari huonoa suoritusta enemmän kuin hyvää. Eli vaikka matsi olikin huono, niin tuo viimeinen piste kyllä jätti kaikkein huonoimman maun suuhun.

Mutta ei voi mitään, tappiota ei enää saa käännettyä voitoksi. Ja kisoja on edelleen onneksi jäljellä. Minun oli tarkoitus pelata ensi viikolla Patrik Niklas-Salmisen kanssa Lissabonin challenger, mutta siitä muodostuikin niin kovatasoinen, että emme mahtuneet yhdessä mukaan. Onneksi parinvalintamarkkinoilla asema kummasti kohenee kisavoiton ja finaalin myötä ja sain loppuhetkillä sovittua yhteispelit tsekkiläisen Zdenek Kolarin kanssa samaiseen Lissabonin kisaan. Lennän siis Portugaliin huomenna ja ehkä ketutus on vähän siihen mennessä jo laskenut. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin se, että ensimmäisellä kierroksella vastustajiksi tulee kukapa muukaan kuin sama Weissborn. Tällä kertaa hän pelaa jenkki Cerretanin kanssa yhdessä, mutta toista kertaa en kyllä meinaa samalle kaverille hävitä. Eli leuka ylös ja kohti seuraavia finaaleja.

PS. En ole varmaan koskaan saanut matsin jälkeen niin paljon viestejä Whatsappiin, Instagramiin ym. kuin tänään tuon matsipallon tuomion jälkeen. Ja kaikissa on sama sisältö, miten voi olla mahdollista! Eli kiitos että elätte mukana!

10 thoughts on “Barcelona CH 80 Final, Heliövaara/Lawson – Walkow/Weissborn 1-6, 6-4, 8-10

 • Aivan järkyttävää, hieno tasotus olis ollut ja helvetin hieno lobby mutta…. olis ollu hieno nähä et mitä jälkeä tuomari tarkoitti 😀 huhhu

  Mikset jatka muute nykyisen parisi kanssa ? toivottavasti löydät jonku parin jonka kanssa pelaisitte enemmän ku yhden turnauksen 🙂

  Kyllä itteäki vitutti sun puolesta varsinkin kun oli oikeasti ratkaiseva piste…. nyt vaa uutta pökköö pesää 1turnaus voitto ja 1 finaali kertoo että ei oo aika lopettaa !!

  • Joo jäi kyllä tosi epäselväksi minkä jäljen tuomari tuosta löysi…

   Tosiaan toi Pattin kanssa pelaaminen vähän sotki suunnitelmia, sillä koska minun oli tarkoitus pelata Pattin kanssa yhdessä ensi viikolla niin Alex tottakai sopi pelit vakiparinsa Glasspoolin kanssa, ettei hän jää ilman paria. Kolar oli siis viime hetken valinta, mutta onneksi hän on pelannut viime aikoina tosi hyvin myös!

 • No ihmisiä ne tuomaritkin ovat, ja heillekin sattuu virheitä, nyt vaan ei pahempaan paikkaan olisi voinut tulla. Mietin vaan, että olisiko tuomarin ollut sääntöjen puitteissa mahdollista sanoa, ettei hän tiedä oliko pallo sisällä vai ei, ja sitten piste olisi pelattu uudestaan, vai oliko hänen pakko tehdä päätös, vaikka sitten puoliksi arvaamalla?
  Kuvassa rajan yläpuolella näen itse jonkun jäljen, joka näyttää olevan ulkona, mutta en tiedä kumpi puoli on kuvassa rajan sisäpuoli. Toisaalta videon perusteella näyttää vähän, että pallo pomppaisi rajasta, mutta kuvakulma ja videon laatu eivät kyllä tee siitä ollenkaan selvää. Mutta ei ihan ollut teidän parasta peliänne tänään, joten ehkä se lohduttaa hieman. 😀
  Kysyisin muuten mielenkiinnosta vielä, että miksi päätit lähteä Lissabonin turnaukseen, kun muutaman tunnin auto-/junamatkan päässä Alicantessa on myös saman tason turnaus?

  • Tottakai tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja virheet kuuluvat elämään. Nythän päätuomari ei siis tuominnut palloa ulos heti, vaan hän lähti vastustajien pyynnöstä tarkastamaan jälkeä. Jos mitään jälkeä ei olisi nähtävillä, niin alkuperäinen tuomio (sisällä) pysyisi. Siis ainoastaan löytämällä ulkona olevan jäljen voisi tuomari muuttaa alkuperäisen tuomionsa, joka oli sisällä.

   Sääntöjen mukaan ei ole mahdollista pelata pistettä uudestaan, ellei tuomari jätä alkuperäistä tuomiota kokonaan tekemättä. Tämä voi ymmärtääkseni tapahtua vain tosi erityisessä tilanteessa esimerkiksi silloin, kun pelaaja on suoraan tuomarin katselukulman ja pallon alastulon välissä, eikä tuomari tällöin voi mitenkään tuomita palloa ulos tai sisälle.

   Kisani olisivat tosiaan voineet jatkua myös Alicantessa, mutta Lissaboniin matkustukselle oli parikin eri syytä. Alunperin minun piti pelata Lissabonissa Pattin kanssa ja vaikka tuo meni puihin niin sain Lissaboniin sovittua tilalle hyvän parin. Toisekseen Alicante on yllättävän kaukana Barcelonasta, ja tässä koronatilanteessa 5 tuntia pitkä junamatka Espanjassa ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Alicanten kisapaikka JC Ferreron akatemiassa ei myöskään ole mikään maailman viihtyisin paikka pelata tennistä. Monta syytä siis, ja tällä kertaa päädyin Portugaliin!

 • Otan nyt ”Suomi-lasit” pois päästäni ja kerron oman mielipiteeni tuosta lopun konfliktista. Omasta mielestäni tuomari hoiti tilanteen hyvin ja jämäkästi. Tuollaisesta kuvakulmasta on minun mahdotonta lähteä arvuuttelemaan, oliko pallo sisällä vai ei, etenkin kun on ilmeisesti milleistä ollut kiinni. Tuomari teki päätöksen, joka oli varmasti hänen mielestään oikein, eikä ruvennut lässyttämään valitukselle, vaan sanoi jämäkästi että älä huuda ja tuomio on tehty. Jossain ATP Tourilla jos joku top-pelaaja valittaa tuomarille, niin hyvin usein saa kuulla vaan ”I know, I understand” -lässytystä, mutta nyt tuomari pysyi päätöksessään eikä ruvennut epäröimään. Tuomari on se ainoa (toivottavasti) puolueeton henkilö kentällä. Totta kai se oma lyönti näyttää aina olevan sisällä, ja vastustajan mielestä ulkona, mutta tuomarilla oli tässä se paras näkymä palloon ja haluan uskoa, että hän myös teki tietoisen päätöksen eikä vaan arvauksen. Nyt laitan ”Suomi-lasit” takaisin päähän ja onnittelen viime turnauksista, olihan sinulla seitsemän ottelun voittoputki kuitenkin ja maanantaina kertyy paljon pisteitä rankingiin! 🙂

  • Moi ja kiitos kommentista! Tottakai tuomari tekee oman päätöksensä parhaansa mukaan, ja näissä tilanteissa on pelaajan aika mahdotonta olla katsomatta tilannetta omasta näkukulmastaan puolueellisesti. Jotenkin vain näytti, että tuomari vähän turhaan hätiköi jäljen luona varsinkin, kun muiden pelaajien ja kisan supervisorin kanssa matsin jälkeen juteltuani kukaan muu kuin kyseinen päätuomari ei nähnyt alastulon luona ulkona olevaa jälkeä. Mutta ei se helppoa ole tuossa tilanteessa olla päätuomari, sillä huutoa tulee joka tapauksessa. Monesti vain tuntuu, että tuomarin on paljon helpompi tehdä tuomio sen pelaajan/tiimin eduksi, jonka puolella jälki on. Näin hän ei ollenkaan joudu vastaamaan kysymyksiin jäljen luona…

   Mutta näitä siis sattuu ja ei finaalipaikkaan kannata missään nimessä olla pettynyt. Ensi viikolla uusi yritys!

 • Simply indignant… a well deserved sanction should be applied for the referee and Weissborn.

 • Kiitos, kommentit avasivat hyvin uusia näkökulmia tapahtuneeseen. Oleelliselta tuntuu juuri tuo tuomarin hätäily tilanteessa. Jos tuomari on ensin itse livetilanteessa nähnyt lyönnin oikeaksi, kyllä hänen silloin pitäisi huomattavasti tarkemmalla kammalla tarkastaa, voiko tätä näköhavaintoa puoltavaa todistusaineistoa löytää kentän pinnasta sen sijaan, että muuttaisi tuomiota kentältä ensimmäisenä löytyvän jäljennäköisen perusteella.

  Mutta tässä vaiheessa on aika tietysti katsoa jo eteenpäin kohti uusia taistoja. 🙂

  Kiitos ennen kaikkea huippukiinnostavasta blogista! Yhdessä taannoisessa blogissa kuvasit, miten vasuri-Lawsoniin ”vaihtaessa” jouduit miettimään hieman uusiksi esim. sijoittumista kentällä. Tästä tuli mieleen, että nyt kun olet viime aikoina vaihtanut paria käytännössä viikottain, olisi mielenkiintoista kuulla yleisemmin ajatuksiasi erilaisten neluriparien kanssa pelaamisesta. Millaiset pelaajatyypit koet itsellesi sopivimpina mitä tulee vahvuuksiin eri osa-alueilla, lyönnillisesti, taktisesti ja psyykkisesti? Millä tavoin neluripari vaikuttaa omaan pelaamiseen ja ratkaisuihin kentällä?

  Toinen teema, mistä olisi kiinnostava kuulla lisää, on kulissien takainen elämä challenger-tourilla. Missä määrin nelurispesialistit muodostavat oman kuplansa ja missä määrin ollaan kisoissa ”yhtä suurta perhettä” kaksinpelaajien kanssa? Emil Ruusuvuori taisi jossain haastattelussa kuvata, että tunnelma ATP-kisoissa on jotenkin rennompi ja ystävällisempi kuin challenger-kisoissa. Koetko itse challenger-tourin raadollisena dog-eat-dog-maailmana, jossa reilua henkeä ja kollegiaalisuutta on turha kilpakumppaneilta odottaa? Tällaisia kurkistuksia ja pohdintoja olisi mukava lukea tulevissa postauksissa! Tsemppiä!

  • Moi, kiva kuulla, että kommenttejakin luetaan! 🙂 Ja kiitos parista tosi mielenkiintoisesta kysymyksestä. Oli tässä hyvää aikaa pohtia noita juttuja, ja toivottavasti viimeisessä postauksessa sain avattua omia näkökulmiani. Kommentoi ihmeessä lisää jos tulee mieleen tarkentavia kysymyksiä tai herää muita ajatuksia!

 • 527903 368615Empathetic for your monstrous inspect, in addition Im just seriously very good as an alternative to Zune, and consequently optimism them, together with the extremely great critical reviews some other players have documented, will let you determine whether it does not take appropriate choice for you. 227646

Comments are closed.