Treeniä Suomessa ja valmistautumista kauden viimeisiin kisoihin

Palasin Portugalin massakentiltä kotiin vajaat kaksi viikkoa sitten, ja alkukankeuksien jälkeen treenit ovat sujuneet nousujohteisesti. Ohjelmassa on tulevana viikonloppuna kotimaista Tennisliigaa ennen kuin lähden kohti kauden viimeisiä challenger-kisoja Saksaan, Slovakiaan ja Italiaan. Pienta draamaa tuli taas viime hetkillä parinvalintaan, mutta onneksi ainakin ensimmäiseen kisaan Saksan Eckentalissa minulla on nyt hyvä pari kaikesta huolimatta tiedossa.

Tarkoitukseni oli siis pelata yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa ainakin seuraavat kaksi viikkoa, mutta Emil ilmoitti tänään perjantaina voittoisan kvartinsa jälkeen, että hän jättää koko Eckentalin kisan osaltaan väliin. Upeahan se on nähdä Emppu semifinaalissa ATP-kisassa, mutta omalle kohdalle tilanne ei voisi olla juurikaan paskamaisempi. Olin viimeisen parin viikon aikana sanonut monelle kysyjälle ja kuviolle ei kiitos, mutta nyt 16 tuntia ennen sign-iniä olinkin yhtäkkiä ilman paria. Onni onnettomuudessa oli se, että sain kuitenkin osittain Empun kautta sovittua pikavauhdilla uudeksi parikseni hyvässä vireessä olevan itävaltalaisen Jurij Rodionovin, mutta kyllähän siinä muutama kylmä hikipisara ehti tulla iholle ennen kuin kaikki oli kunnossa.

Tottakai matkajärjestelyt ja muut kuviot kuten yhteinen autovuokra Empun kanssa menee nyt uusiksi, mutta pääasia on tietysti se, että minulla ylipäätänsä on nyt pari ensi viikolle. Ja iso plussa on myös se, että Juri on kova pelimies ja varsinkin Eckentalin nopeilla mattokentillä hänen syöttönsä tulee olemaan vaikea palautettava ihan kenelle vain. Pelasimme Jurin kanssa yhden kisan yhdessä reilu vuosi sitten Ranskassa, joten tunnemme toisemme ihan kohtuullisesti jo ennestään, mikä tietysti helpottaa pelejä varsinkin alussa. Ja eihän se nyt huonosti mennyt minulla viime reissullakaan, vaikka vieressä oli uusi pari joka viikolla…

Tilanne on nyt siis jotakuinkin hallussa, ja ennen Eckentalin kisaa vuorossa on siis vielä kovatasoisia Tennisliigamatseja ensin lauantaina Laajasalossa ja sunnuntaina Espoossa. Kiva päästä pelaamaan myös kaksinpeliä taas pienen tauon jälkeen! Tavoitteena on kuitenkin ennen kaikkea pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta sekä kerätä itseluottamusta ennen Eckentalia.

Kroppani oli edellisen reissun jäljiltä aika pahassa takalukossa varsinkin lantion asennon ja selän osalta, mutta olemme fysioni Mikon kanssa saaneet nyt hoidettua noita jumeja auki, mikä on helpottanut treenaamista ja ylipäätänsä yleistä oloa mukavasti. Parina aamuna viime viikolla selkä oli oikeasti niin jumissa, että aamulla sängystä nouseminen teki tiukkaa, mutta nyt tilanne on taas jo paljon parempi. Fysiikkatreeneissä tänään perjantaina saimme jo ihan kunnon tehoja irti, joten siinäkin mielessä minulla on hyvä luotto kehooni.

Tennistreeneissä olemme valmentajani Boriksen kanssa saaneet vedettyä useamman hyvän nelinpelisession muun muassa Leevi Säätelän ja Aleksi Löfmanin kanssa ja pelini on tuntunut jopa todella hyvältä noissa neluritreeneissä. Lisäksi olen tehnyt pari puhdasta syöttöharjoitusta ja pari muuta tennistreeniä kevyemmillä kuormilla, joten vaihteluakin on ollut mukavasti. Kävin myös pari kertaa kotihallissani Laajasalossa ottamassa tuntumaa alustaan tulevia Tennisliigamatseja silmällä pitäen.

Ylivoimaisesti isoimmaksi ongelmaksi treeneissä on yllättävästi muodostunut kenttävuorojen löytäminen, sillä pääkaupunkiseudun kaikki tennishallit ovat olleet viime ajat aivan tukossa. Kolme päivää etukäteen varatessa esimerkiksi viime viikon perjantaille ei löytynyt koko pääkaupunkiseudulta yhtään vapaata tennistuntia klo 7 ja klo 21 välillä. Onhan se nyt ihan käsittämätön tilanne, eikä se ainakaan helpota tämän ammatin harjoittamista! Tällä viikolla treeniaikoja on järjestynyt Talissa puolen tunnin varauksia ketjuttamalla ja viime hetken peruutuksia kyttäämällä, mutta eihän se pidemmän päälle voi olla kestävä ratkaisu. Mitenköhän tätä ongelmaa pitäisi tulevaisuudessa korjata? Ei taida olla kovin montaa tennishalliprojektia olla Helsingin ympäristössä vireillä? Ja esimerkiksi Tapiolan tennispuistokin taitaa olla kaiken lisäksi purku-uhan alla.

Tämä viikko on siis nyt treenattu, mutta huomisesta eteenpäin luvassa on toivottavasti paljon matseja seuraavan kolmen viikon aikana. Tarkoitukseni olisi siis pelata Eckentalin, Bratislavan ja Ortisein challengerit ennen seuraavaa kotiin paluuta. Neljäs ja jopa viides kisa Barissa ja Orleans’ssa olivat myös mietinnässä kalenterissani, mutta ne ehdittiin juuri perua koronatilanteen takia. Toivottavasti Saksassa kuitenkin ensi viikolla pelataan, vaikka koko maa taitaa mennä jonkinlaiseen lockdowniin juuri kisan alkaessa maanantaina. No, näillä mennään ja keskitytään itse vain pelaamiseen ja annetaan muiden hoitaa muu murehtiminen!

8 thoughts on “Treeniä Suomessa ja valmistautumista kauden viimeisiin kisoihin

 • Hienoa, että tennis on näin suosittu laji nykyään, mahtaako koronalla olla vaikutusta eli etätöitä tehdään jostain muualta kuin kotikonttorilta. Itselläni on koneella koko ajan auki tennisvaraussivusto peruutusten varalta, mutta harvoin käy tuuri. Tsemppiä viikonloppujen liigapeleihin, mukava nähdä tänään kunnon tennistä Laajasalossa.

 • Täällä Tampereella ei vuorotilanne ehkä ole ihan noin paha, mutta hankala kuitenkin. Tänään joudumme pelikaverini kanssa menemään 35 kilometrin päähän Valkeakoskelle pelaamaan, kun Tampereella on pääosin vapaata vain arkisin aamupäivällä tai myöhään illalla. Kyllä vuorojen vähyys hankaloittaa harrastamistakin ikävästi, varmaan kävisin itsekin vielä useammin jos eivät vuorot olisi niin vähissä, ja jos ne eivät olisi niin kalliita! Taidetaan koko Suomeen tarvita lisää pelipaikkoja, kun kysyntää näköjään riittää!

  • Joo hankalinta tässä on se, että nykyään ei edes päivävuoroja ole saatavilla pääkaupunkiseudulla! Arki-illat ja aikaiset aamut ovat pernteisesti olleet aina tukossa, mutta nyt on tapahtunut iso muutos nimenomaan keskipäivän täyttyessä. Toivottavasti saataisiin lisää kenttiä pian!

 • Kuulin, että Emil Ruusuvuori ei pelaisi enää tämän vuoden puolella ammattilaisturnauksissa. Kenet saat pariksesi Eckentalin jälkeen? Rodionov on varmasti ihan hyvä pelaaja, mutta olisi ollut hienoa nähdä teidät Emilin kanssa kentällä.

  • Minun ymmärrykseni mukaan Emil olisi pelaamassa ainakin vielä Bratislavan. Eli toivottavasti nähdään kokosuomalainen pari vielä tällä kaudella!

 • Klaukkalan tennishallissa on hyvin tilaa. Kannattaa ajaa se vajaa 30km erottajalta pohjoiseen, niin löytyy hyvä vaihtoehto!

  • Totta, täytyypä ottaa Klaukkalan varaustilanne seurantaan, kun tulee seuraavan kerran tiukka paikka!

  • Totta, täytyypä ottaa Klaukkalan varaustilanne seurantaan, kun tulee seuraavan kerran tiukka paikka!

Comments are closed.