Eckental CH 100 R16, Heliövaara/Rodionov – Drzewiecki/Walkow 7-6(6), 6-3

Oujees, voitolla lähti käyntiin kisat Saksassakin! Matolla pelattu nelinpeli osoittautui juuri niin nopeaksi kuin alunperin ajattelin, ja erot ovat sitä myöten väkisinkin pieniä. Onneksi onnistuimme kuitenkin Jurin kanssa tänään hyvin tiukoissa paikoissa ja pidimme vahvan henkisen otteen alusta loppuun. Huomenna vastus sitten vähän tiukkenee, kun vastaan tulee sijoitettu intialaispari Raja/Ramanathan.

Päivä Eckentalissa käynnistyi Amerikan vaalitouhuja ihmetellessä hotellin telkkarista, mutta lopulta lounaan jälkeen suuntasin kentille vähän ennen kello kahta. Otteluohjelmassa oli kaksi 20 minuutin lämmittelyslottia pääkentällä juuri ennen matsiamme, joten sen pidempää treeniä ei tänään ollut saatavilla. Hyvän kentän ulkopuolisen lämmittelyn jälkeen löimme kuitenkin lyönnit läpi ja aloitimme matsin kello 16.

Tuttu puolalaispari tuli matsiin aikalailla juuri niin kuin odotin; paljon syöttöjä kohti ja verkko haltuun. Syötimme kuitenkin itsekin Jurin kanssa alusta asti terävästi eikä meillä ollut ensimmäisessä erässä hätää omissa syötöissämme. Ykkössyöttöpisteistä voitimme 1. erässä peräti 23/24, mikä on aika kova suoritus! Palautusgameissakin meillä oli pari saumaa murtoon, kun saimme kahteen otteeseen pelattua itsemme 30-40 -tilanteeseen. Mikään noista neljästä breikkipallosta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, joten edettiin tie breakiin. Se olikin sitten oikein syöttöjuhlaa, sillä tuntui, ettei juuri kukaan saanut palautuksia kenttään ennen kuin me saimme tie breakin ainoan minibreakin 6-6 -tilanteessa vastustajien volleyvirheestä. Syötin perään hyvän ykkösen ja tuuletimme siten ensimmäisen erän voittoa tuon yhden minibreikin turvin!

Toinen erä alkoikin sitten aivan eri tavalla, sillä Juri joutui heti avaussyöttövuorossaan pelastamaan kaksi murtopalloa. Saimme tuosta pidosta hyvän momentumin, ja otimme perään heti murron Drzewieckin syötöstä mm. parilla huippupalautuksellani. Seuraava game oli kuitenkin ottelun heikoin, sillä puolalaiset saivat kaikki viisi palautusta kenttään ja parin vähän huonon tuurin jälkeen menetin syöttöni antaen murron takaisin. Mutta mitä vielä, seuraavassa Walkowin syötössä sytyimme taas palauttamaan hyvin ja otimme jälleen murron etumatkan huippukämmenelläni no-ad -pisteessä siirtyen 3-1 -johtoon. Tästä johdosta emme sitten enää luopuneet, vaan loppuerän ajan kaikki pitivät jälleen syöttönsä ilman murtopalloja, mikä tarkoitti, että erä kirjattiin meille siis lopulta 6-3.

Kaikki ottelun statsit kakkossyöttöpisteitä lukuun ottamatta taisi olla meidän hyväksemme eli ansaittu voitto! Ykkössyöttöprosentti toki myös juuri ja juuri parempi puolalaisilla.

Kaiken kaikkiaan matsi oli siis oikein malliesimerkki nelinpelistä nopealla kentällä. Erot olivat pieniä ja syötöllä pystyi ratkaisemaan paljon. Oma peli tuntui alusta asti ihan kohtuullisen hyvältä, ja vaikka takakentältä tuli pari kertaa haettua ehkä turhan vaikeaa ratkaisua niin muutamat isossa paikassa onnistumiset kääntävät saldon kyllä positiivisen puolelle. Verkkopeli oli vahvaa ja syöttökin pääosin hyvää. Jännää kuinka ensimmäisessä erässä syöttö tuntui siltä, että kaikki onnistuu ja syötin laskujeni mukaan yli 10 ykkössyöttöä peräkkäin sisään voittaen melkein nuo kaikki pisteet suoraan syötöllä. Mutta silti toisen erän alkuun vastustajat saivatkin yhteen gameen kaikki palautukset kenttään ja vaikka hävisin kai ainoastaan kuusi pistettä omissa syötöissäni koko matsissa niin harmillisesti niistä neljä osui tuohon samaan gameen. Mutta onneksi palautus tuntui matsin loppua kohden myös lyötyvän aika mukavasti niin saimme otettua murron kahteen kertaan toisessa erässä!

Huomenna vastassa on tosiaan sitten vähän erilainen pari, kun kentälle astuu sijoitettu intialaispari Raja/Ramanathan. Raja on jo monta vuotta keikkunut sadan joukossa ja osaa erityisesti verkkopelin todella hyvin. Ulkoisesti mies ei välttämättä ole kaikista urheilullisimman näköinen, joten täytyy yrittää saada häntä liikkeelle ja pelaamaan paljon kaukaa kropasta. Olen itse asiassa jopa tainnut kerran Rajan kanssa pelata yhdessä Pekingin challengerissä lähes kymmenen vuotta sitten, mutta niistä peleistä ei ehkä hirveästi ole muistikuvia kummallakaan. Ramanathan sen sijaan on tuttu vastustaja viimeksi kuukauden takaa Biellasta. Hänellä on hyvänä kaksinpelaajana varsinkin nopealle kentälle tosi hyvä ja painava syöttö, eikä lentolyönneissäkään ole valittamista. Voikin olla, että meidän kannattaa painostaa Rajaa vähänkin paikan saadessamme. Kokonaisuudessaan tärkeintä on kuitenkin jälleen pitää huolta omista syöttövuoroistamme, sillä jos meitä ei murreta, niin ei meitä ole myöskään helppoa voittaa!

Loppuun vielä mielenkiintoinen anekdootti, jonka kuulin tänään täällä Eckentalin hallilla, sillä kisan saksalainen supervisor tuli kertomaan, että hänkin oli löytänyt tämän blogini ja lukenut juttuja käännösohjelman avulla! Näköjään kertomukseni kiinnostavat laajemminkin ja jopa Suomen ulkopuolella, joten täytynee pitää mielessä, ettei jatkossa ainakaan kovin paljoa hauku kisan tuomareita tai supervisoreita 😊 Ruokakuvia sen sijaan voinee laittaa vapaasti: tässä päivän illallinen lohta ja uuniperunaa sekä valitettavan iso kasa jotain epämääräistä kastiketta.

11 thoughts on “Eckental CH 100 R16, Heliövaara/Rodionov – Drzewiecki/Walkow 7-6(6), 6-3

 • Katsoin pelin ja tosiaan sinun syöttösi oli tosi hyvä. Kuinka paljon saat palloon vauhtia?

  • Joo syöttö on ollut iso kehityskohde viimeisen vuoden aikana. Parhaimmillaan on lähtenyt muistaakseni 221km/h, mutta nykyään kovimmat taitaa olla noin 210km/h.

 • Hieno peli kaiken kaikkiaan, ammattimaisen rauhallinen ja tasainen esitys. Hieman nopea alusta aiheutti Rodionoville myöhästymisiä kämmenlyönneissä johtuen aika pitkästä taakseviennistä. Intialaisten kanssa ei varmaan takakenttäpallottelua tule ollenkaan vaan verkolle tullaan joka tilanteessa. Tsemppiä!

  • Kiitos! Nopea ja matala pomppu on tosiaan sekä minulle että Rodionoville hieman haastava. Mutta huomenna Juri pelaa vielä kaksinpelin alle niin eiköhän ole ajoitus hallussa 🙂

 • Superkiva, kun jaksat päivitellä blogia näin ahkerasti! Tsemppiä peleihin, toivotaan että top100 menee rikki pian!

 • Ohhoh! Kova on syöttökin. Huiman nopeuden lisäksi pystyt vielä sijoittamaan syötön ruutuun sovittuun paikkaan. Ei ihme, jos ja kun halukkaita pareja on ihan jonoksi asti, kun verkkopelisikin on mainiota.
  Nyt on alkamassa sinun toisen kierroksen ottelu. Rohkeaa peliä!

 • No johan oli matsi! Jännittävä loppuun asti, vaikka peli olisi pitänyt saada purkkiin paljon aikaisemmin. Raja oli yllättävän hyvä. Raja/Ramanathan tulivat hanakasti verkolle.
  Nyt syöttö ei ollutkaan jostain syystä niin hyvä kuin eilen. No, päivät ei ole veljeksiä keskenään. Vaikeuksien kautta voittoon. Vastustajat saivat vielä lahjaksi ainakin yhden leveäksi menneen pallon. Mitä sanoit tuomarille?

  • Voitto on aina voitto, mutta olisi kyllä ollut hyvä laittaa matsi poikki jo toisessa erässä! Oma syöttöpäivä ei tosiaan ollut paras mahdollinen, mutta täytyy huomenna yrittää tehdä aamulla vähän enemmän toistoja, jotta liike taas löytyy.

   Taisin tosiaan taas kerran vähän puhutella tuomaria turhan tiukkaan sävyyn, sillä vähän nolottaa katsoa replayta… 🙂 Mutta sanoin siis tuomarille, että hänellä oli samassa pisteessä kaksi ongelmaa. Ensiksi hänen olisi pitänyt tuomita verkkosyöttö, ja toisekseen linjatuomarin olisi pitänyt tuomita palautus leveäksi.

 • Onnittelut voitosta, onko siellä verkossa sitä tärinälaitetta ? Voin kuvitella mikä melu ois tullu jos se levee pallo ois ollu ottelupallo 😀
  Tärkeitä voittoja ja tosi tiukkoja pareja ollut vasta…

  Millä kiloilla pelaat siellä + siel varmaa pelataan headin toureilla ?

  • Haha, joo onneksi ei ratkennut tänään tuohon huonoon tuomioon! Ei ole challengereissä juuri koskaan noita verkkosyöttömittareita valitettavasti. Omasta mielesätäni tuon säännön voisi jopa poistaa niin päästäisiin näistä turhista epäselvyyksistä. Jenkkicollegessa ja juniorien ITF-tourilla verkkosyöttöä ei kai enää ainakaan tuomita!

   Täällä pelataan Head ATP XT -palloilla, jotka ovat kyllä ainakin minulle ihan uusi tuttavuus. Minusta paljon parempia kuin tavalliset Head ATP -pallot, selvästi kovempia ainakin. Itse olen nyt pelannut 22kg jännityksellä.

Comments are closed.