Bratislava CH 80 Final, Heliövaara/Ruusuvuori – Klein/Molcan 6-4 6-3

Superfiilikset! Nelinpelin osalta täydellinen viikko Bratislavassa huipentui finaalivoittoon slovakialaisparista. Yhteispelimme Emilin kanssa parani koko viikon ajan, ja vaikkei finaalivastus ehkä viikon pahin pari ollutkaan, niin kyllä finaalivoitossa on aina sitä jotain erityistä. Ennätysrankingiin tulee taas monta sijaa parannusta ja top-100 -sijoitus häämöttää enää parin onnistuneen turnauksen päässä. Kyllä tästä kelpaa jatkaa ensi viikkoon ja Italian Ortisein kisaan Patti Niklas-Salmisen kanssa.

Bratislavan mestarit!

Finaalipäivä alkoi tänään vähän rauhallisemmin, kun Emilillä ei siis ollut kaksinpeliä enää jäljellä. Vietin aamun vakoillen vastustajien otteita edellisissä matseissa, ja tuo kyllä kannatti, sillä sain monta taktista ”voittoa” finaalissa juuri sen takia, että osasin aavistaa erityisesti vastustajien syöttökuviot oikein. Bollasimme noin yhden aikaa vajaan tunnin, minkä jälkeen söimme tennisklubin ravintolassa vielä lounaan ennen finaalin alkua.

Toinen finaalivastustajistamme, Emilin eilen huippupelillä kaatanut Klein, hävisi tänään kaksinpelinsä, ja jotenkin tuo pettymys paistoi hänen otteistaan myös nelinpelissä. Olimme Emilin kanssa ehkä aavistuksen pois rytmissä palautuksissa ihan ottelun alussa karhealla keskuskentällä, mutta saimme silti yhden murtopallon heti 1-1 -tilanteessa. Tuo ei kuitenkaan vielä tuonut tulosta, mutta seuraavassa gamessa 2-2 -tilanteessa natsasi, kun Emililläkin alkoi palautuspommit uppoamaan. Pidin tuon jälkeen syöttöni helpohkosti, mutta seuraavat kaksi syötönpitoa tulivat kyllä vaikeimman kautta. Ensin tärkeääkin tärkeämpi nousu 30-40 -tilanteesta Emilin syötössä 4-3 -johdossa, ja perään toinen vastaava kahden breikkipallon pelastus myös 5-4 -tilanteessa minun syöttövuorossani. Varsinkin tuo oma pitoni erän loppuun oli valtavan arvokas, sillä henkisesti osoitimme sen kautta myös vastustajille kestävämme paineet tiukoissakin tilanteessa.

Toinen erä alkoi vastustajien syötöllä, jossa meillä oli heti yksi breikkipallo. Kämmeneni karkasi siinä kuitenkin vähän pitkäksi. 1-2 -tilanteessa oli sitten ottelun ainoan pienen notkahduksen vuoro. En oikein keksinyt hyviä syöttösuuntia etenkään ykkösruutun vasuri Molcania vastaan, ja lopulta menetin syöttöni no-ad pisteen kautta Kleinin vahvan linjapalautuksen ottaessa vähän erikoisen virhepompun kämmenkulmassani, hemmetti! Mutta mitä vielä, otimme murron heti takaisin seuraavassa gamessa, minkä jälkeen pelastimme jälleen isoon paikkaan kaksi murtopalloa Emilin seuraavassa syöttövuorossa 2-3 -tilanteessa. Tuntui, että tuohon pitoon katkesi slovakialaisten selkäranka, sillä otimme sen perään puhtaan syötönmurron parilla valtavalla palautuksella, ja kun minäkin sain pidettyä tärkeästi johdon viiteen kolmeen, ei varsinkaan Kleinillä enää riittänyt usko voittoon. Kruunasimme voiton ottamalla kolmannen murron putkeen Molcanin volleyn jäädessä verkkoon. Kyllä kelpasi sen jälkeen tuulettaa!

Matsipallon voi harkutella Tennisliiton Facebook-sivuston päivityksestä.
https://www.facebook.com/watch/?v=365508684520590

Kaiken kaikkiaan voiton jälkeen päällimmäisenä on tietysti mahtava fiilis. Pelillisesti tämän päivän neluri ei minusta ollut missään nimessä viikon parasta laatua, mutta onnistuimme oikeissa paikoissa ja osoitimme olevamme parempi pari. Vastustajat palauttivat aika hyvin varsinkin kummaltakin lyöntisektorilta, mutta kohti syötöt osoittautuivat tänäänkin tosi tehokkaiksi. Jotenkin minulle on aina vaikea syöttää ykkösruudussa palauttavaa vasuria vastaan erityisesti syöttövolleyta pelatessa, mutta jäin pari kertaa onnistuneesti taakse ja sain muutaman tärkeän onnistumisen tällä kertaa sitä kautta. Toisaalta palautuspeli oli myös meidän tiimillämme tosi vahvaa tänään, ja myös verkolta olimme parempia, vaikka pari vaisua volleyta tulikin lyötyä. Mutta ei noita vaisuja volleyta kukaan onneksi enää huomenna muista, voittopokaali sen sijaan pysyy mielessä koko loppuelämän! 😊

Pysähdyimme matsin jälkeen vielä kertaalleen kisapaikan ravintolaan ansaitulle juustokakulle ja eiköhän tässä hyvällä fiiliksellä vietetä iltaa hotellihuoneessa myöhemminkin tänään. Kovin isolle juhlimisvaihteelle ei kuitenkaan kannata vaihtaa, sillä lähden jo heti huomisaamuna ajelemaan noin seitsemän tunnin pätkää Itävallan läpi kohti Italian Ortiseita. Mukaan autoon hyppää myös ainakin jenkkipeluri Alex Lawson, jonka kanssa joudumme harmillisesti taas kerran vastakkain heti ensimmäisellä kierroksella Ortiseissa. Olosuhteet tuolla korkealla vuoristossa sijaitsevassa italialaisessa alppikylässä ovat kuulemma melkoisen nopeat eli mahdollisesti vielä tätä viikkoakin lyhyempia pisteitä on luvassa. Mutta parini Patti ainakin osaa syöttää kovaa, joten eiköhän meillä ole hyvät mahdollisuudet menestykseen myös ensi viikolla. Ja ensi viikolla rankingkin kohoaa taas uuteen ennätyslukemaan 114, joten kelpaa siitäkin olla ainakin vähän ylpeä!

Kiitos kaikista lukuisista onnitteluviesteistä! Kyllä kelpaa kirjoittaa blogia, kun niin moni on mukana seuraamassa matkan kulkua! 😊

Kyllä tällä fiiliksellä kelpaa iltaa viettää!

21 thoughts on “Bratislava CH 80 Final, Heliövaara/Ruusuvuori – Klein/Molcan 6-4 6-3

 • Onneksi olkoon! Hieno matsi!
  Ei ollut Klein nelurissa ollenkaan niin hyvä kuin eilen Emiliä vastaan kaksinpelissä tai sitten te olitte vaan niin hyviä.
  Eikä ilmeisesti tullut yhtään kotiinpäin vetoa linjamiehiltä?
  Täytyy varmaan katsoa matsi vielä uudestaan, mutta minusta vaikutti siltä, että kun Emil syötti kakkosruutuun aivan keskirajan tuntumasta ja sinä olit verkolla kyyryssä syöttöruutujen keskirajan kohdalla, niin siitä ei tullut onnistumisia. Miten kommentoit?
  Ensi viikon turnaukseen liittyen vielä sellainen kysymys, että syöttääkö Patti tosiaan vielä kovempaa kuin sinä ja/tai Emil?

  • Joo Klein ei onneksi ollut ihan samalla pelituulella tänään eiliseen verratuna. Eikä huonoja linjatuomioitakaan tullut yhtään, sillä unkarilainen päätuomari on kyllä ihan alansa huippua.

   Täytyypä itsekin katsoa vielä uudestaan matsi ja analysoida noita syötön voittoprosentteja eri kuvioista. Onneksi nyt voitto tuli kuitenkin!

   Ja kyllä Patti varmasti syöttää kovempaa kuin minä tai Emil. Häneltä toki puuttuu se ihan flätti kierteetön syöttö, mutta ykkösen ja kakkosen keskinopeus on varmasti kovempi kuin muilla Suomen kärkipelureilla.

 • Onnittelut! Taisi olla viikon helpoin vastus sitten finaalissa. 😀 Vahvaa suorittamista läpi koko viikon, ja yhteispeli Emilin kanssa tuntui jatkuvasti paranevan. Hienoa seurata näin taidokasta nelinpeliä, vamos!

  • Kiitos! Kyllä tuntui tosiaan selvimmältä voitolta tänään finaalissa. Ehkä yhteispeli alkoi toimia päivä päivältä paremmin, ja Emilkin pääsi entistä tukevammin käsiksi nelinpelin jaloon lajiin viikon edetessä. 🙂

 • Todella hienoa! Ensi vuodesta tulee aivan huikeaa seurattavaa kun sinä teet kunnolla murtoa nelurin huipulle, Emil ATP:n kovimpiin kisoihin, Virtanen toivottavasti kunnolla läpi ja ties vielä mitä muuta. Ootte kovia! Tsemppiä jatkoon!

 • Onnittelut ! Tie finaaliin saatikka turnausvoittoon ei ole helppo, välillä se on tosi pienestä kiinni kummalle kääntyy ratkaisevat pisteet ja varsinkin se tuntuu nelinpelissä olevan aina vähän arvoituksellista 😀

  Toivottavasti patti pääsee nopeasti kiinni challenger tempoon nelurissa, kun ei niin paljon turnauksia alla.

  Hyvää duunii ! ja blogit on tosi kivoja lukea 🙂

  • Jes, kiitos paljon tsempeistä ja blogin seuraamisesta. Kyllä Patilta on aina thän mennessä hyvin sujunut challenger-tasolle siirtyminen ainakin nelinpelissä. 🙂

 • Harri, en tiedä muista pelureista miten bloggaavat, mutta sinun tapasi toimia on hieno! Kiintoisat ja hauskasti kirjoitetut tekstisi varmasti vievät lajin harrastusta pienessä Suomessa isosti eteenpäin. Aina ei päivä paista, mutta laitetaan paistamaan!

  • Kiitos mukavasta kommentista! Tuskinpa moni pelaaja edes koko maailmassa tällä tavalla bloggaa, mutta ehkä siinä koko homman juju piileekin. 🙂

 • Onnittelut hienoista suorituksista.
  Näyttää että challenger tason finaalit arkipäivää 👍 – millaisella kuviolla aukeaa paikka ens vuonna ATP kisoihin ?
  Minusta olet ollut pääsääntöisesti kentän paras pelaaja viime otteluissa. T. Pentti

 • Lämpimät onnittelut Sulle ja Empulle Bratislavan kannusta!
  Sekä semi, että finaali olivat nitromatseja täältä katsomosta nähtynä.
  Varsinkin finaalin pito toisessa erässä 3-3 tilanteeseen oli raakaa katsottavaa.
  Pelasitte vakuuttavasti omilla vahvuuksillanne.

  Onnittelut myös uudesta ennätysrankingista!

  Tsemppiä Italiaan. Kyllähän PNS kovaa paukuttaa syöttöjään…

  • Kiitos! Aikamoisia nitromatseja nuo nelipelit tuppaavat kyllä olemaan. Mutta onneksi ovat viime aikoina kääntyneet mukavasti kotiin päin! Nyt vaan PNS:n kanssa pommit kulmiin tulevallakin viikolla!

 • Loistavaa jälleen kerran Harri!
  Olen lukenut blogejasi jo ”ekalta uralta” lähtien ja niitä on aina mielenkiintoista lukea, aina salmana tulen lukemaan kun sähköpostiin saapuu ilmoitus uudesta viestistä. Ei näitä kovinkaan moni tennispelaaja taida kirjoittaa, hienoa että jaat näitä meille kaikille!
  Toivottavasti pian pääset jo ATP-tasolla pelaamaan, sinne ehdottomasti kuulut taidoillasi.

  • Kiitos paljon! Mahtavaa kuulla, että kirjoitukseni ovat kiinnostaneet jo pitkään! 🙂 Tämä on minullekin aika mieleistä puuhaa, joten aika win-win -tilanne siis. Täysillä vaan kohti ATP-tasoa!

Comments are closed.