Maia CH 80 R16, Heliövaara/Glasspool – Taberner/Zapata-Miralles 6-1, 6-3

Vamos! Portugalin Maian kisan nelinpeli pyörähti käyntiin suorastaan erinomaisella ottelulla. Pidimme massakaksinpelissä vahvat espanjalaisvastustajamme poissa mukavuusalueelta pelaamalla alusta loppuun todella fiksusti omia vahvuuksiamme käyttäen, eikä voittajasta ollut tänään epäselvyyttä. Toivottavasti saamme siis pidettyä saman otteen huomenna portugalilaisparia Falçao/Sousa vastaan!

Tämä oli minulle jo viides päivä kisapaikalla, joten olosuhteet alkavat tuntua aika kotoisilta, vaikka sisämassalla pelataankin. Erityisesti palauttaminen on hitailla kentillä selvästi normaalimpaa helpompaa, mutta toisaalta verkkopelissä varisnkin liikkumisen ajoitusta on pitänyt hieman hakea. Saimme kuitenkin Lloydin kanssa eiliselle hyvän kahdenkeskisen treenin lisäksi järjestettyä tunnin verran pisteitä Oliveira/Vega -parin kanssa, joten olimme aika hyvin valmistautuneita tämän päivän otteluun.

Espanjalaisvastustajamme ovat massalla kaksinpelissä molemmat ihan kovia tekijöitä, joten taktiikkana oli pommittaa heitä verkolla, ja nousta itse ylös aina paikan tullen. Jos he löytäisivät hyvän pelihuumorin ja saisivat hurmoksen päälle palautuksiin ja takakenttäpeliin voisi ottelusta tulla vaikea, mutta onneksi niin ei nyt päässyt käymään. Pidimme avauserässä tärkeän Lloydin ensimmäisen syöttövuoron no-adin kautta, minkä jälkeen Lloydinkin peli selvästi rentoutui. Mursimme Zapatan syötön 2-1 -tilanteessa ja Tabernerin 4-1 -tilanteessa, minkä myötä kruisailimme lopulta selvään 6-1 -erävoittoon.

Toisessa erässä vastustajat pitivät taas alkuun, mutta sen jälkeen emme enää palautusgameissa erehtyneet. Mursimme 2-1 -johtoon tosi hyvällä pelillä, mutta sitten meille tuli ottelun yksi harvoista huonoista jaksoista, kun hävisimme kuusi pistettä peräkkäin. Tuo jakso sisälsi siis minun syöttövuoron, mutta onneksi sisuunnuimme ottamaan uuden murron heti perään 2-2 -tilanteessa. 3-2 -tilanteessa Lloyd piti syöttönsä ennen kuin otimme sitten ratkaisevalta tuntuneen murron viiteen kahteen. Jotenkin seuraava syöttövuoroni meni kuitenkin taas vastustajille, mutta ei hätää, otimme ottelun loppuun neljännen peräkkäisen murtomme ja toisen erän kotiin 6-3.

Palautuspelissä meillä ei siis tänään ollut huolista tietoakaan. Missasin ottelun ensimmäiset kaksi palautusta, mutta sanoin puolivitsillä tuon jälkeen Lloydille, että ne tulevat muuten olemaan ainoat palautusvirheeni tässä ottelussa. Ja niinhän siinä taisi käydä! Palautimme molemmat varmasti krossit kenttään, minkä lisäksi ainakin itse onnistuin monta kertaa lyömään rystylinjapalautuksen suoraan läpi tarkasti sivuviivan tuntumaan. Muutenkin tuntui, ettei meillä ollut palautusgameissa hätää edes krossipallottelutilanteissa, sillä osasimme joko mennä oikeaan aikaan väliin tai lyödä linjaa pitkin usein juuri silloin kun oli sen paikka. Ja kakkossyötöistä hyökkäsimme välillä myös suoraan verkolle, missä olimme todella vahvoja. Nähtiinpä espanjalaisilta toisen erän puolivälissä jopa sellainenkin veto, että he aloittivat Tabernerin syöttäessä molemmat takaa. Aika harvinainen taktiikka, mutta pakko sanoa, ettei se välttämättä ollut heidän kannaltaan mikään huono idea.

Omissa syöttögameissa tilanteet olivat pääasiassa hallussa, varsinkin silloin kun pääsimme molemmat verkolle. Saimme pidettyä monta kertaa volleyt sopivan lyhyinä ja matalina vastustajien rystypuolilla, josta he eivät pystyneet juurikaan myllyttämään peruslyöntejään. Ykkössyöttöprosenttimme olisi ehkä voinut olla vähän korkeampi, mutta ainakin oma verkkopelini Lloydin syöttäessä tuntui tosi hyvältä tänään. Toisen erän pari syötönmenetystä olivat ehkä osin huonoa tuuriakin, mutta vastustajat myös palauttivat pariin kertaan tosi hyviä matalia lyöntejä Lloydia kohti, minkä lisäksi otin ehkä vähän turhaankin tehoja pois ykkössyötöstäni. Täytyy kuitenkin huomista varten pitää mielessä korkea ykkösen prosentti, mutta muistaa siitä huolimatta hakea syöttöön myös tarpeeksi vauhtia.

Pelaamme huomenna siis kvartsin portugalilaisparia Falçao/Sousa vastaan. Sousa on rutinoitunut kaksinpelaaja, joka on pitkään keikkunut top-100 -sijoituksen rajamailla, kun taas Falçao on yli kolmekymppinen pitkään kisoja kiertänyt alemman tason mies, joka on alkanut viimeisen vuoden aikana keskittyä nelinpeliin. Varsinkin Sousa on takakentältä ja palautuksissa jopa vaarallinen, joten noissa tilanteissa pallot pitää saada mahdollisimman usein Falçaolle. Muutenkin meillä pitäisi olla kirkkaana mielessä pyrkiä lyömään palloa pois Sousalta mahdollisimman usein, sillä pelaajien välillä on väkisinkin tasoeroa. Tänään melkein kaikki vähänkään erikoisemmat tai monipuolisemmat pisteet kääntyivät meille, joten uskon, että jos saamme huomennakin vastustajat pois takakentän rytmistä niin olemme vahvoilla.

Itseluottamuksemme Lloydin kanssa on kohdallaan, ja nyt kun alla on jo yksi yhteinen matsikin niin lähdemme luonnollisesti hyvällä fiiliksellä huomiseen iltaotteluun. Ja alan kaiken lisäksi pikkuhiljaa päästä käsiksi hänen birminghamin aksenttiinsakin! 🙂 Sousa pelaa kaksinpelinsä kello 13, jonka jälkeen vuorossa on vielä yksi kaksinpeli ja mahdollinen lepoaika ennen meidän vuoroamme. Joka tapauksessa matsia voi kuitenkin taas tuttuun tapaan seurata striimin välityksellä osoitteesta https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv . Ei siis muuta kuin pommit nurkkiin!

Perus matsinjälkeiset tunnelmat nykypäivänä, Lloydkaan ei voi vastustaa kännykän kiusausta!

15 thoughts on “Maia CH 80 R16, Heliövaara/Glasspool – Taberner/Zapata-Miralles 6-1, 6-3

 • Oli tosiaan hieno peli teiltä kummaltakin!
  Olisi voinut luulla, että Espanjan pojat taitavat massan salat, mutta ainakin tänään he olivat vastaantulijoita.
  Osasit verkolla aavistaa vastustajien aikeet lähes erheettä.
  Joskus ihmettelen sitä, kun sanotaan, että pelaaja menetti syöttönsä (nelinpelissä). Kentällä on kuitenkin kummallakin puolella kaksi pelaajaa, jotka kumpikin vaikuttavat peliin. Toisin sanoen kahden pelaajan joukkue voi menettää syöttönsä, mutta se ei ole läheskään aina syöttävän pelaajan vika.
  Tästähän tulee vielä hieno päätösviikko kaudelle!

  • Kiitos! Tosiaan aina puhutaan syöttäjän menettävän tai pitävän syöttönsä, vaikka nimenomaan nelinpelissähän verkkopelaaja voi monesti olla jopa ratkaisevammassa asemassa syötön pitämiseen kuin syöttäjä itse. Verkkopelaaja pystyy antamaan palauttajalle paljon painetta oikeanlaisella liikkumisella, jolloin syöttäjän paine helpottaa selvästi. Toisaalta välillä on vaikea syöttäjän edes huomata jos oma verkkomies ei tee ”tarpeeksi” verkolla, sillä sen huomaa lähinnä siitä, että omat syötöt ovat lähes järjestäen liian tiukkoja. 🙂

 • Juu katsoin jo seuraavaa peliä, sekin menee hienosti. Vain Harrin uusi paidan väri vähän hämää. 🙂

 • Hienoa Harri!
  Kvartsi alkamassa juuri kotistudiossa.
  Luotan akseliin Suomi – Birginham!!

 • Harri, olen seurannut tennistä 80-luvulta ja itsekin pelannut. Mutta koska tuli se että nelurissa kiitetään kaveria kaksoisvirheestä tai katsomoon vetämisestäkin?

  • Kyllähän aina vastustajan kaksoisvirhe otetaan vastaan, mutta ei kai siitä sentään kiittää tarvitse?

   • Tarkoitan oman parin karkeaakin virhettä. Tietenkin hyvä että tsempataan kaveria, mutta se että kun kaveri vetää täysin metsään. Mutta hyvä asenne ja pelisilmä sinulla. Ja tosiaan pisteet tästä blogista, se on kulttuuriteko.

    • Joo onhan noissa vähän eroja miten kukakin reagoi eri tilanteisiin. Mutta pääsääntöisesti positiivinen palaute ainakin itselle toimii paremmin kun negatiivinen!

 • Harrilta täysin fataali viimeinen syöttövuoro uusilla palloilla! Muutenkin ykköset paukkuivat sisään. Onnea seuraavaan peliin! Lloydkin oli minusta paremmassa vireesseä kuin eka pelissä.

  • Kiitos! Oli tosi hyvää syöttämistä tänään ja ilo oli myös nähdä Lloyd mahtivireessä.

 • Kvartsi loppui juuri.
  Erikoinen toi sisämassakenttä.
  Komeaa tekemistä teiltä joukkueena Glassin kanssa ja hienoa katsottavaa!
  Onnea semiin. Päätyyn asti vaan!

Comments are closed.