Maia CH 80 QF, Heliövaara/Glasspool – Falçao/Sousa 6-3, 6-2

Aika mukavasti jatkui pelit Maiassa, kun jatkoimme parini Lloydin kanssa siitä mihin eilen jäätiin, ja laitettiin portugalilaispari nippuun selvästi 6-3, 6-2. Erityisesti syöttöpeli oli tänään todella vahvaa, ja kun palautukset sujuvat meillä molemmilla keskimäärin aina, niin selvä voitto oli aivan ansaittu. Huomenna vastaan asettuu ensimmäinen kunnon neluriseksperttipari, kun kohtaamme iltaottelussa 2-sijoitetun parin Begemann/Olivetti.

Aamuaurinko nousi tänäänkin nätisti Portugalissa, mutta iltaa kohden sää muuttui selvästi viileämmäksi. Sadetta ripottelikin päivän mittaan ihan reilusti, ja epävakaista ja kylmää säätä onkin tiedossa seuraavat pari päivää. Vaikka täällä pelataan siis periaatteessa sisällä, niin hallien seinät ovat ihan avonaiset eli lämpötila kentällä ei juuri eroa ulkolämpötilasta. Laitoinkin tänään aluspaitaa päälle jo aamupäivän lyöntisessioon, ja lämpökerrasto tuntui oikealta ratkaisulta myös itse ottelussa.  

Pelaajien loungen kaasulämmittimet tulivat tänään tarpeeseen!

Ottelumme siirrettiin pois keskuskentältä ikuisuuksiin venyneen edeltävän kaksinpelin vuoksi, ja olisiko sen takia ollut ihan paras terävyys meiltä hukassa ottelun ensimmäisessä gamessa. Vastustajat sen sijaan olivat tulessa, ja menetimmekin Lloydin syötön ensimmäisessä pelissä. Iskimme kuitenkin heti takaisin tasoittamalla murrot Lloydin huippupalautuksilla ja sitä seuranneen pidon jälkeen olimme taas kuskin paikalla. Emmekä tuosta kuskin paikasta enää luopuneet. Uusi murto tuli 3-2 -tilanteessa, ja vaikka 5-2 -tilanteen eräpallo ei tärpännytkään, niin Lloyd piti syöttönsä erän loppuun vakuuttavasti. Toisessa erässä jatkoimme vakuuttavasti murtamalla Falçaon syötön kahteen kertaan, ja kun syöttöpelimme oli koko erän ajan vahvaa niin erä tuli meille jopa aika selvästi 6-2.

Tämän päivän parasta antia oli siis ehdottomasti syöttäminen. Hitaalla kentällä syötöllä voi olla vaikea saada paljoa aikaiseksi, mutta onnistuimme juuri siinä mitä eilen täällä blogissakin pohdiskelin. Ykkössyötön prosenttimme oli niinkin korkea kuin 80%, minkä lisäksi syötimme ykkösiä hyvällä vauhdilla, jolloin vastustajat olivat monta kertaa palautuksissa sopivasti myöhässä. Tällä kentällä suorat syöttöpisteet ovat arvokkaita, sillä ykkösvolleyn pelaaminen hitaalla massakentällä ei ole kovin helppoa.

Myös takakentältä olimme tänään mukavan vahvoja jopa kovaa kaksinpelimiestä Sousaa vastaan. Omalta kantiltani katsottuna ykkösruudun pelaaminen tuntuu jopa todella luontevalta, ja jotenkin tuntuu, että pystyn käyttämään kämmentäni ilahduttavan monipuolisesti takakentältä. Verkkopeli sen sijaan ei ehkä tänään ollut ihan yhtä timanttista kuin eilen, sillä olin pari kertaa liikkeessäni ehkä ihan vähän turhan passiivinen jättäen pari keskikentän palloa ottamatta. Peitin turhan monta kertaa linjaa, sillä olin etukäteen nettistriimejä tutkimalla saanut sellaisen kuvan, että linjapalautuksia on paljon luvassa, mutta tosiasiassa niitä ei juurikään näkynyt. Pari volleyta jäi myös ehkä turhaan vähän pehmeiksi, mutta niitä nyt sattuu toki aina. Kaiken kaikkiaan nelurissa on kuitenkin lähes aina vahvoilla, kun syöttää ja palauttaa hyvin, joten en ole noista verkkotilanteista kyllä huolissani.

Huomenna vastaan tulee kuitenkin ihan erilainen pari kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kokenut saksalainen Begemann on ollut parhaimmillaan rankingissa jopa sijalla 36, kun taas hänen yli kaksimetrinen ranskalaisparinsa Olivetti on vasta äskettäin alkanut keskittyä nelinpeliin. He voittivat toissaviikon kisan Ortiseissa, joten yhteispeli tuntuu toimivat ja itseluottamuskin on varmaan kunnossa. Oma syöttöpelimme lienee jälleen ratkaisevassa roolissa varsinkin hyvin palauttavaa Begemannia vastaan, kun taas omissa palautuksissa on pakko nöyrtyä ja hakea välillä ratkaisuja riskilläkin, sillä vastassa on kaksi niin hyvää syöttäjää, että ässiä tulee väkisinkin. Meillä on kuitenkin Lloydin kanssa mielestäni tosi hyvä meininki kentällä, joten uskon, että olemme huomennakin vähintään taistelemassa tasaväkisesti voitosta.

Ottelumme on ohjelmassa päivän neljäntenä matsina keskuskentällä eli todennäköisesti aikaisintaan kello 16 paikallista aikaa. ATP Challenger sivujen videolähetys toimii taas tuttuun tapaan, joten ei muuta kuin kotikatsomoissa peukut pystyyn. Me teemme sitten täällä parhaamme, että huippusuorituksia näkyy ruudun kautta Suomeen asti!

5 thoughts on “Maia CH 80 QF, Heliövaara/Glasspool – Falçao/Sousa 6-3, 6-2

Comments are closed.