Antalya ATP250 – Yllätyspaikka kaksinpelin karsintoihin

Aika monta poisjääntiä nähtiin kauden ensimmäisessä ATP-kisassa, sillä pääsimme ensin Emilin kanssa kolmannelta varasijalta mukaan nelinpelin pääsarjaan, ja nyt viime hetkellä kaivoin itseni kaukaa syvältä varasijoilta mukaan myös huomenna tiistaina alkaviin kaksinpelin karsintoihin. Aika makea aloitus siis tälle kaudelle tiedossa, kun hyppään suoraan ATP-tason kisaan sekä kaksin- että nelinpelissä!

Sain siis lauantaina illalla tietää pääsystämme nelinpeliin, joten aloin samantien suunnitella matkaa tänne Antalyan Belekiin. Emil oli tiimeinensä jo varannut lentonsa Istanbulin kautta maanantai-illalle, mutta kokeneena kehäkettuna haistoin pienen mahdollisuuden kaksinpelin karsintoihin, ja varasin lennon maanantaiaamulle, jotta ehtisin riittävän ajoissa kisapaikalle. Sunnuntaina matkustaminen ei tullut kyseeseen, sillä Turkki vaatii tuoreen negatiivisen koronatestituloksen ennen lennolle nousua, enkä olisi sitä millään ehtinyt saada ennen maanantaita. Lisäksi myös täällä Antalyassa pelaajat testataan heti hotellille saavuttua, ja testitulosta pitää odottaa omassa huoneessa maksimissaan 24 tuntia ennen kuin saa alkaa liikkua huoneen ulkopuolella. Ja kun karsinnat alkavat tiistaina niin paikan päällä olisi hyvä olla mielellään mahdollisimman aikaisin maanantaina. Varmasti juurikin näiden testausten takia karsintalista lopussa romahtikin niin nopeasti, kun varapelaajat eivät voineet enää ehtiä paikalle elleivät jo olleet suunnitelleet matkansa.

Mahtavalla tuurilla Finnairilla oli kuitenkin tälle maanantaiaamulle tarjolla suora lento Helsingistä Turkkiin, ja jopa edulliseen hintaan. Lento ei kuitenkaan ollut Antalyaan, vaan naapurikaupunkiin Alanyaan Gazipaşan lentokentälle, mutta taksimatka hotellille Belekiin ei kuitenkaan kestänyt kuin noin kaksi tuntia. Kokeilin eilen onneani kysymällä kisajärjestäjiltä mahdollisuutta lentokenttäkyytiin Gazipaşasta, mutta vaikka kysyin kolmelta eri henkilöltä, niin vastausta ei tullut. Lopulta varasin ennakkoon taksin ja maksoin sen itse, vain kuullakseni hotellille saavuttuani, että kisajärjestäjät olivat sittenkin lähettäneet minulle kyydin. No, perillä olen nyt joka tapauksessa ja koronatestin kautta siirryin siis huoneeseen, jossa odottelen nyt tuloksen valmistumista ja huomista kaksinpeliä.

Saan huomisessa kaksinpelissä vastaani intialaisen Sasikumar Mukundin, jota vastaan pelasin itse asiassa vain reilu vuosi sitten Australian Playfordin challengerissä. Silloin otin voiton 7-6, 6-3, joten toivotaan, että nytkin peli kulkee yhtä hyvin. Ainakin eilinen kolmen tunnin viimeistelytreeni Emilin kanssa Talissa tuntui siltä, että myös kaksinpelissä on jotain potentiaalia vielä olemassa, joten ei muuta kuin täysillä alusta alkaen huomenna! Matsi on ohjelmassa päivän kolmantena otteluna kentällä 2, jossa matsit alkavat paikallista aikaa kello 10 eli Suomen aikaa klo 9.

Kisan kaavioiden ja otteluohjelman tarkastaminen sekä matsien liveseuranta menikin sitten ainakin omalta osaltani uusiksi tänä vuonna, kun ATP joutui lopettamaan Flash-pohjaisen live score applikaationsa. Tuota kyseistä appia on käytetty jopa 10 vuotta ahkeraakin ahkerammin, ja ainakin omalta osaltani siitä luopumisen tuska on iso. Jopa pelaajat ovat tällä hetkellä ihmeissään, että mistä he löytävät seuraavan päivän peliohjelmat tai kaaviot, kun ATP:n uusi tulossovellus on niin täysi susi. Tuo aiempi live score app kertoi kaiken oleellisen suhteellisen yksinkertaisessa muodossa ja vähillä klikkauksilla, minkä lisäksi sieltä näki nopeasti esim. pdf-muotoiset kaaviot, jotka ainakin itselle osuvat silmään paljon paremmin kuin mikään muu esitystapa. Toki tuossakin appissa oli ajoittaista lagittamista, jolloin päivitä-nappia sai painella ihan koko ajan, mutta silti kyllä harmittaa, että tuo appi on nyt historiaa. Moni on varmaan käynyt ITF:n jokin aikaa sitten uusituilla nettisivuilla, jotka ovat ainakin minusta malliesimerkki mahdollisimman huonosta nettisivu-uudistuksesta, mutta ei tämä ATP:n uusi appi siitä kyllä kovin kauaksi jää…

Täältä Antalyasta ei taida olla ainakaan tv-kuvaa karsinnoista, mutta toivottavasti halukkaat löytävät jostain edes live scoren huomiseen matsiini. Sääennuste lupaa toki aika epävakaista keliä, eli on mahdollista, että huomenna ei paljoa pelata, varsinkin, kun kentillä ei ole kunnollisia valoja, ja pelit joudutaan pimeyden takia keskeyttämään noin kello 18 paikallista aikaa. Mutta toivotaan, että pääsen kentälle ja luvassa on paljon isoja come on -huutoja! 😊

2 thoughts on “Antalya ATP250 – Yllätyspaikka kaksinpelin karsintoihin

  • Onnea kaksinpeliinkin! Todella hienoa, että pääset avaamaan kauden ATP-tasolla. Heikoksi on mennyt tuo ATP:n toiminta. Olisi luullut, että korona-aikana olisi voitu kehittää uusi appi, kun tiedettiin, ettei vanha tule enää toimimaan. Nyt ei sitten saada enää kaavioita edes nettisivuille.

    • Kiitos! Ihan samaa mieltä olen kyllä tuosta appisekoilusta, että on se kumma, kun ei kukaan ole tätä asiaa ehtinyt ATP:lla miettiä. Ainakin itse uskon, että kaaviot, tulokset ja rankingit ovat se pääasia, miksi joku esim. ATP:n nettisivuille suuntaa, ja nythän sieltä ei löydy kuin pelkät rankingit!

Comments are closed.