Las Palmas CH 80 SF, Heliövaara/Glasspool – Giustino/Trungelliti 6-0, 6-1

No tänäänpä ei sitten jäänyt paljoa selittelylle varaa. Kliininen esitys semifinaalissa oli jopa niin vakuuttava, että vastustajat päättivät tuulettaa ihan tosissaan ottelun ainoaa gameaan toisen erän puolivälissä. Olimme yksinkertaisesti selvästi parempi tiimi, ja huomenna pelataankin sitten se viikon tärkein ottelu eli finaali. Vastassa on pari Coppejans/Martos-Gornes, ja matsi on ohjelmassa ei ennen kello 14.30.

Voiton jälkeen hymyilyttää!

Eilinen hyvä voitto espanjalaisparista enteili sitä, että minun ja Lloydin yhteispeli massakentällä alkoi löytää uomiinsa. Ja sitä se tänään tosiaan teki. Aloitimme aamun eilisen tapaan ajelemalla kentille aamupäivällä, minkä jälkeen vedimme kevyen puolen tunnun lyöntisession sadekuurojen välissä. Sää parani kuitenkin onneksi lounastauomme aikana ja hyppäsimme vielä kentälle kymmeneksi minuutiksi lyömään juuri ennen ottelumme alkua saadaksemme maksimiterävyyden päälle heti ensimmäisestä pisteestä alkaen.

Itse matsista ei jäänyt varsinkaan ensimmäisessä erässä paljoa kerrottavaa. Me syötimme jopa vähän huonosti, mutta palautukset ja verkkopeli olivat timanttia, minkä lisäksi onnistuimme ohittamaan vastustajat muutaman kertaan niin linjaa pitkin kuin lobbilla. Varsinkin verkkopelissä oli meidän ja vastustajien välillä tosi iso tasoero, ja onnistuimme kyllä käyttämään sen hyvin hyväksemme.

Toisessa erässä meillä oli 3-0 -johdossa kolme murtopalloa tuplamurtoon, mutta tuon syöttövuoron Trungelliti sai lopulta vaivoin pidettyä. Ja siitä sisuuntuneena argentiinalainen löysikin pari huippusuoritusta myös seuraavassa minun syöttövuorossani. Matsin ehkä ainoa tiukka paikka olikin tuo 3-1 -syöttövuoroni 40-40 -piste, joka olisi voinut pahimmassa tapauksessa muuttaa ottelun kulun. Nyt Trungellitin rystylobbi lensi kuitenkin juuri ja juuri pitkäksi, emmekä joutuneet enää tuon jälkeen vaikeuksiin. Matsi oli lopulta ohi alle 45 minuutissa, mikä on ainakin omalle kohdalleni varmaan nopein semifinaali tällä tasolla koskaan.

Tämän päivän matsista ei siis jäänyt hirveästi negatiivista sanottavaa. Tilastojen valossa toki missasimme ykkössyöttöjämme selvästi enemmän kuin yleensä, mutta puuskittainen tuuli kyllä hankaloitti syöttötyöskentelyä selvästi. Toisaalta muut pelin osa-alueet olivat sen verran vakuuttavia, ettei tuota parempaa syöttämistäkään juuri jäänyt kaipaamaan. Jäin kuitenkin hetkeksi matsin jälkeen vielä treenaamaan syöttöä harjoituskentälle, jotta huomenna löytyy varmasti paras vire tuohonkin lyöntiin.

Huomisessa ottelussa vastaan asettuu hieman erilainen pari, sillä espanjalainen vasuri Martos tykkää pelata jonkin verran aggressiivisemmin ja verkolle nousten. Belgialainen Coppejans on sen sijaan enemmän tunnettu kaksinpelipelaajana, mutta hänkin on kyllä varsinkin massakentillä kova luu vahvoine peruslyönteineen ja hyvine palautuksineen. Coppejans ja Martos ovat pelanneet jonkun kisan aiemminkin yhdessä finaaliin selviten, joten mikään täysin uusi tiimi ei ole kyseessä. Ja he ovat tällä viikolla kaataneet jo kaksi sijoitettua paria, joten siinäkään mielessä takki auki ei voi huomiseen matsiin missään nimessä lähteä.

Uskon kuitenkin isosti, että meillä Lloydin kanssa on sen verran kova paketti kasassa tällä viikolla, että jos vain pidämme oman tasomme niin olemme tosi vahvoilla huomenna. Finaali pelataan keskuskentällä päivän kolmantena otteluna ei ennen kello 14.30 paikallista aikaa (16.30 Suomen aikaa), mutta todennäköisesti alku tuosta hieman venyy, sillä ensimmäinen kaksinpeli alkaa vasta kello 12. Joka tapauksessa, alkoi ottelu milloin alkoi, me tulemme olemaan valmiita ottamaan pokaalin kotiin, vamos!

Eilen oli hotellin ravintolassa tarjolla muun muassa ”baby squid” ja simpukoita riisin kanssa. Toivotaan, että tänään jatkuu sama erinomainen linja. 🙂

2 thoughts on “Las Palmas CH 80 SF, Heliövaara/Glasspool – Giustino/Trungelliti 6-0, 6-1

 • Olen merenelävien ystävä. Simpukka-annos näytti mehukkaalta.
  Samoin teidän peli.
  Seurasin samaan aikaan Oberin hiihtoja, joten katselin vain osan peleistä
  Lukemat oli niin vakuuttavat, ettei tarvinnut koko ajan seurata.
  Teillä on ilmeisesti nyt tiimi, jolla tulosta tulee jatkossakin.
  Henkkakin meni finaaliin Montpellierissä.
  Odotan innolla huomisia matseja!!

 • Come on! Ei ollut vastustajilla tänäänkään kivaa. Huomenna samalla rentoudella ja älä unohda paria namutteluvolleyta.

Comments are closed.