Las Palmas CH 80 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Coppejans/Martos-Gornes 7-5, 6-1

Wohoo ja vamos! Las Palmasin ensimmäinen kisa päättyi voitonjuhliin, kun voitimme myös finaalin suoraan kahdessa erässä. Lloyd ei ollut tänään ensimmäisessä erässä ihan omalla tasollaan, mutta onneksi oma pelini oli iskussa ja sain kannettua meidät erävoittoon, joka vapautti myös Lloydin pelaamaan paremmin toisessa erässä. Kisavoiton fiilistä ei kyllä voita urheilussa oikein mikään, joten nyt saa kyllä hyvällä omalla tunnolla hetken nauttia!

Tänäänkään emme päässeet ihan alkuperäisen aikataulun mukaan kentälle, sillä ensin sade keskeytti päivän ensimmäisen kaksinpelin noin 45 minuutin ajaksi. Oma bollauksemmekin meinasi mennä vähän pipariksi, mutta sade pysyi onneksi juuri ja juuri riittävän heikkona, että saimme lämmittelyt hoidettua. Lisäksi keskuskentän toinen kaksinpelin semifinaali venyi tänään todella pitkäksi, joten lopulta pääsimme kehiin vasta kello viiden jälkeen.

Kaikki tuntui kentälle astuessa hyvältä, mutta matsi lähti meiltä silti huonosti käyntiin hävitessämme heti ensimmäisen gamen Lloydin syöttäessä. Tuuli oli tänään edellispäivien tapaan aika kovaa, ja Lloyd tuskailikin selvästi syöttäessään vastatuuleen. Saimme kuitenkin murron takaisin 1-2 -tilanteessa minun hakiessa Martosin rystyvolleyn takaisin hurjan liu’un päätteeksi aivan Lloydin kenttäpuoliskon sivuverkosta. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä 2-2 -tilanteessa hävisimme uudestaan Lloydin syöttövuoron Coppejansin ohituksen pudotessa kenttään verkkonauhan kautta.

Emme kuitenkaan edelleenkään tyytyneet kohtaloomme, vaan erinomainen palautusgame toi meidät taas tasoihin, minkä jälkeen pidin syöttöni vakuuttavasti ja siirryimme 4-3 -johtoon. Tässä kohtaa tuntui, että pelimme lähtisi nyt viimeistään rullaamaan, mutta mitä vielä, hävisimme Lloydin syöttövuoron jo kolmannen kerran 4-4 -tilanteessa. Martos pääsi siis syöttömään erää kotiin vastustajille, mutta niin vain käänsimme 40-15 -tappiotilanteen ja kolme eräpalloa jälleen yhdeksi murroksi ja tasoitimme ison come on -huudon saattelemana tilanteen taas kerran tasoihin. Tuo breikki oli kyllä taas oikein malliesimerkki nelinpelin erikoisuuksista, sillä Lloyd ei saanut yhtään palautusta kenttään, mutta onnistuimme silti murrossa! Pidin perään syöttöni parilla huippusuorituksella verkolta, ja nyt Lloydkin syttyi palautusgamessa parhaimpaansa, sillä mursimme erän päätteeksi vastustajat vielä kerran vieden ensimmäisen erän 7-5.

Nyt vihdoin alkoi tuntua siltä, että pelimme oli sitä mitä se oli ollut aikaisempina päivinä. Lloyd piti toisessa erässä avaussyöttövuoronsa, minkä perään mursimme Martosin syöttövuoron. 3-0 -johdossa Coppejans sai kerran pidettyä, mutta 4-1 -tilanteessa ottelu ratkesi lopullisesti murtaessamme Martosin jälleen kerran. Viimeinen syöttövuoroni meinasi mennä tiukaksi 15-40 -tilanteen myötä, mutta selvitimme kaikki kolme murtopalloa, ja pääsimme tuulettamaan voittoa Coppejansin palautuksen jäädessä verkkoon ottelupallossa.

Tämän päivän peli ei varmasti tiiminä ollut meiltä missään nimessä viikon paras, mutta onneksi tenniksessä vain tulos ratkaisee. Lloyd oli ehkä vähän hermostunut tai jännittynyt matsin alussa, sillä hän ei ollut koko viikkona hävinnyt yhtään omaa syöttöään ennen tätä päivää. Nyt huono alku meinasi kuitenkin päästä hänen pään sisäänsä, varsinkin ottaen huomioon, että hän oli hävinnyt kaikki aiemmat challenger-finaalinsa, ja tuo tilasto varmasti kummitteli mielessä. Omaa häntää nostamatta täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että pystyin itse tappiotilanteessa pitämään pelini kasassa kaikesta huolimatta ja kannattelin meitä mukana ottelussa varsinkin hyvillä palautuksillani.

Olimme toki nytkin aika lähellä erätappiota, sillä vastustajilla oli Martosin syötössä tosiaan yhteensä kolme eräpalloa. Mutta edelleen täytyy olla ylpeä, että pysyin tuossakin kohtaa rauhallisena ja pakotin vastustajat hakemaan ratkaisuja riskillä. Myös Martos oli selvästi kipsissä ottelun aikana, joten pari tarkoin valittua come on -huutoani kertoivat kyllä hänelle, että tarkkana kannattaa olla, sillä täällä ollaan valmiina ottamaan homma haltuun. Jotenkin sain ottelun aikana pidettyä yllä henkistä yliotetta juurikin noilla tsemppaushuudoilla ja parilla huippusuorituksella oikeissa paikoissa, kuten omassa ensimmäisen erän eräpallossamme.

Kaiken kaikkiaan ottelu olikin siis hieman erikoinen kokonaisuus, mutta hankalissa tuuliolosuhteissa peli ei aina ole ihan kauneimmillaan. Me onnistuimme kuitenkin matsin aikana pääsemään paremmin ja paremmin kiinni omaan vahvaan peliimme. Erityisesti omaan syöttöpeliini olin tänään tyytyväinen, minkä lisäksi on pakko sanoa, että oloni takakentän ralleissa oli tänään kyllä ihanan rauhallinen. Muutama päivä takaperin ensimmäisen kierroksen jälkeen massakenttäpeli tuntui rehellisesti sanottuna aika kamalalta, joten jos joku olisi silloin sanonut, että voitamme kisat niin, ettemme häviä erääkään enkä minä häviä lopuissa otteluissa yhtään syöttövuoroa niin olisin kyllä pitänyt kertojaa ainakin hieman seonneena. Mutta aika siistiä, että näin hyvin kävi!

Lloydin kanssa yhteispelimme on parhaimmillaan ollut todella vakuuttavaa, mutta finaalivoitot ovat vielä antaneet odottaa itseään. Lloydin suorastaan koominen 0-9 tilasto CH-finaaleista ennen tätä viikkoa sai kuitenkin nyt sen kauan kaivatun kaunistuksen, ja voi olla varma, että hänen on jatkossa aika paljon helpompi pelata omalla tasollaan myös loppuotteluissa. Omallekin uralle tämä taisi olla voitto numero 10, mikä on jo ihan kiitettävä määrä CH-turnausvoittoja! Harmi vain, että tällä viikolla myös muut pelaajat ranking-sijotukseni tuntumassa tuntuivat menestyneen, sillä ensi maantaina rankingini liikkuu käsittämättömästi yhden sijan huonompaan suuntaan, vaikka uusi kisavoitto saldooni ilmestyykin. Mutta luulisi seuraavan isomman pistepotin sitten liikuttavan rankingiakin selvästi eteenpäin.

Ja tuota seuraavaa pottia lähdemmekin hakemaan heti ensi viikolla, kun täällä Las Palmasissa pelataan toinen samanlainen kisa samassa paikassa. ATP on pyrkinyt nyt alkuvuonna järjestyttämään monessa paikassa kaksi kisaa peräkkäin, mikä helpottaa kyllä suuresti meitä matkustusrajoituksien kanssa taistelevia pelaajia. Kaaviokin tänne Las Palmas 2 -kisaan julkaistiin tänään, ja vaikka olemme ykkössijoitettuja, niin missään nimessä mikään hyvä arpa meillä ei ainakaan ensimmäisellä kierroksella käynyt. Saamme tiistaina tai keskiviikkona pelattavassa ottelussa vastaan minuakin korkeammalla nelurirankingissa olevan Goncalo Oliveiran sekä kovan tason kaksinpelaajan Blaz Kavcicin.

Mutta tuota nelinpelin avausmatsia ennen saan kuitenkin nautiskella ainakin huomenna sunnuntaina vielä kaksinpelistä, sillä minulle avautui paikka karsinnoissa alternate-listan kautta. Kehossa on kaikki enemmän kuin hyvin, joten kaksinpelin pelaaminen on oikein mukava lisä huomispäivän ohjelmaan. Vastustajani on espanjalainen Esteve-Lobato, jonka voitimme nelinpelin kvartseissa torstaina, mutta kaksinpelissä ei kyllä varmaan pelkkä syöttövolley-peli kanna loppuun asti. Täytynee siis keksiä jotain muutakin. Ottelu on ohjelmassa heti päivän ensimmäisenä matsina sunnuntaina kello 10, joten ei muuta kuin nauttimaan koko kentän tenniksestä. Ja sitten parin päivän päästä taas nelinpelissä täysi höyry päälle!

That winning feeling!

21 thoughts on “Las Palmas CH 80 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Coppejans/Martos-Gornes 7-5, 6-1

 • Onneksi olkoon, Harri, turnausvoitostanne !! Pelasit lähes täydellisen finaalin silloin, kun Lloydilla oli hänen viikon huonoin päivä … virheesi taisivat jäädä yhteen: yksi kämmenvolley taisi livahtaa pitkäksi. Hienointa oli nähdä, miten täydellisellä pelilläsi sait Lloydinkin pelitason paranemaan. Juuri niin kuin sanoit ekan kierroksen jälkeen: Joskus Lloyd tsemppaa sinua ja nyt sinä todella mahtavasti Lloydia.

  Nauttikaa voitosta ja sitten vain hakemaan seuraavaa voittoa ensi viikon kisassa. Toivottavasti jatkossakin tulee vastaan näitä ’kaksinpelaajapareja’. :))

  • Kiitos! Ihan sama fiilis jäi itsellenikin, onneksi oma peli oli tänään iskussa, sillä sain kannateltua meitä ensimmäisen erän ennen kuin Lloydinkin peli vapautui. Huippufiilis!

 • Onnittelut Harri finaalin voitosta! Pelasit todella hyvin. Ekan erän jälkeen ajattelin sanoa, että voisit hienovaraisesti ehdottaa Lloydille, että syöttäisi kickiä. Hän kyllä paransi peliään esimerkkisi voimalla toiseen erään selvästi. Täydennätte hyvin toisianne. Tsemppiä ensi viikon kisaan.

  • Kiitos! Syöttö on yleensä Lloydin parhaita lyöntejä, joten kolme peräkkäistä murtoa tulivat kyllä isona yllätyksenä. Puuskittainen tuuli tuntui kuitenkin häiritsevän erityisesti vastatuuleen syöttäessä, eikä se helppoa ollut Martoksellekaan tuohon suuntaan syöttäessä. Mutta pääasia, että voitto tuli!

 • Congratulations to you and Lloyd on another great week, this time finishing as champions. I believe it’s Lloyd’s first challenger title so it must feel extra special. The match turned on the 3 saved SPs in the first set, brilliant.

  I enjoy reading your blog (through google translate) as I know several other Brits do. I admire your dedication in writing them and in such detail. Best wishes to you and Lloyd in the upcoming tournaments, keep the it going.

  • Thank you very much! What a special week especially for Lloyd who captured his first Challenger title.

   Very nice to hear that you and even many other Brits are interested to read my blog. I hope Google can translate most of the content but I promise to keep posting photos too 🙂

 • The 3 sets point had me heartbroken and I almost felt bad but what a come back. Was especially emotional for you and Lloyd knowing this is his first title. I appreciate you for taking him to this championship title. With all your skills and tactics you definitely were going to be the one to give him this.
  Maybe Lloyd is not so much of an expressional person cause when the match was over I expected to see more excitement from him but I got it from you and I’m happy you did this. You kept you fans the promise of winning Lloyd a title. On to the next on harri, I’m rooting for you always. Congratulations

  • Thank you very much! What a great feeling to take the title especially considering it’s the first Challenger title for Lloyd. I have really admired his reactions and positive attitude after the lost finals so maybe he was more relieved than excited after today’s win. Anyway, hope we can keep the win streak going!

 • Congratulations to Harri & Lloyd🌹
  It was a great final!
  I’m looking forward to next week’s tournament🍀

 • Jess!! Onnea tittelistä ja varsinkin Lloydin ekasta challenger pytystä. Nyt on ketsuppipullo korkattu…

  • Wohoo, niin kuin Lloydi itsekin sanoi, tästä eteenpäin finaalitkin ovat hänelle vain yksi ottelu muiden joukossa.

 • Onnittelut voitosta ja huippu pelistäsi! On se vaan jännää että miten paljon ajatukset/tunteet vaikuttaa pelisuorituksiin. Ihmettelin peliä katsoessa että miten paljon Lloydin pelitaso laski aiemmista otteluista mutta tuo 0-9 tilasto selittää sen. Itseluottamuksen puute menee näköjään väkisinkin kehoon vaikeuttaen suorituksia.
  Ilahduttavaa oli nähdä että miten vapautuneesti sinä pystyit pelaamaan! Sinusta huokui sisäinen taistelija joka halusi voittaa ottelun tietysti itsellesi mutta varmasti myös todella isosti Lloydille. Olet taatusti tehnyt paljon töitä myös pääsi sisällä ja nyt se tuotti maukasta hedelmää. Tuo on aihe jota ei välttämättä kannata lähteä täällä palstoilla täysin perkaamaan mutta olisi mukava kuulla joitain ajatuksia mitä kävit läpi esim ennen tätä matsia. Vai oliko se vaan sitä että pidetään rutiinit samoina kuin muissakin matseissa ja siitä vain ”pellaamaan”. Joka tapauksessa pelisi taso on jälleen nytkähtänyt hienosti eteenpäin ja luulen että juurikin tuolla henkisellä puolella erityisesti.

  • Jes iso kiitos! Kyllähän tennis ja urheilu ylipäätänsä on tosi isolta osin henkistä hommaa. Finaaliottelu on jostain syystä aina jotenkin vähän erityinen, mikä tuntuu lisääntyneenä jännityksenä, joka voi sitten näkyä pelissä monella tavoin. Kyllähän se itseänikin aina vähän ekstrajännittää, mutta jotenkin niitä tunteita on oppinut käsittelemään paremmin ja paremmin. Ja tottakai helpottaa, kun finaaleja on viime aikoina tullut niin paljon, että niihin on saanut hyvää rutiinia.

   Itse pyrin käymään mahdollisia pelin aikana nousevia tunteita ja tilanteita etukäteen läpi, jolloin ne eivät tule yllätyksenä sitten kun ne oikeasti tapahtuvat. Esimerkiksi miltä tuntuu syöttää kisavoitosta tai miltä voi tuntua jos häviämmekin avauserän. Tällä kertaa minua auttoi myös ajatus, että olemme ennakkosuosikkeja, enkä aio suostua häviämään. Joskus sellainen tietty raivo voi olla paras tie voittoon sen sijaan, että alistuu kohtaloonsa ja on liian tyytyväinen finaalipaikkaan.

 • Onneksi olkoon! Lloyd oli kyllä aikamoisessa kokovartalokipsissä läpi ottelun. Puhuitteko siitä ottelun aikana, millä tavalla silloin kannattaa pelata? Onneksi toinen vastustajista hermoili melkein yhtä paljon (7 syötönmurtoa yhdessä erässä lienee ennätys sekin?), mutta voit kyllä olla ylpeä omasta pelistäsi. Todella hienoja stoppareita ja muitakin suorituksia, sinä tämän ottelun voitit teille molemmille tällä kertaa. Teillä näyttäisi pelikemiat sopivan hyvin yhteen, oletteko jo puhuneet pidemmästä yhteistyöstä? Yhteisranking ei taida vielä riittää RG:hen, mutta pienimpiin ATP250-kisoihin kai jatkossakin? Jos saat kertoa, niin miten ja milloin RG/Wimbledonin kuviot selviävät? Emil lienee yksi vaihtoehto, mutta ehkä dubbelispesialisti olisi parempi vaihtoehto?

  • Paljon kiitoksia! Lloyd ei tosiaan ollut parhaalla pelipäällään finaalissa, mutta onneksi minulta löytyi tilaa reppuselästä. Lloyd oli hävinnyt koko kaudella tähän mennessä kaksi omaa syöttöaan, joten ensimmäisen erän murtofestivaalit tulivat kyllä yllätyksenä. Yritin itse viedä tilannetta huumorin puolelle, sillä jos tuossa tilanteessa menee liian vakavaksi, niin huonosti käy. Vitsailimme esimerkiksi ensimmäisen erän lopussa, että lupaan voittaa tämän matsin, vaikka Lloyd häviäisi jokaisen syöttövuoronsa. Turha siinä on mielestäni alkaa panikoimaan ja muuttaa pelityyliään, pitää vaan luottaa itseensä ja siihen, että kyllä kurssi kohta kääntyy. Ja niinhän se kääntyikin.

   Ja tulemme kyllä Lloydin kanssa tosi hyvin juttuun kentällä ja sen ulkopuolella, joten yritämme tästä eteenpäinkin pelata yhdessä. Seuraavien kahden viikon kuviot on sovittu tänne Las Palmasiin ja sitten Marseilleen, minkä jälkeen pidämme molemmat pienen kisatauon. Itse tarvitsen lepoa ja Lloydilla on taas kouluhommia. Sen jälkeen tarkoitus on pelata mahdollisimman isoja kisoja, mihin vaan pääsemme mukaan. Ainakin pari 125 pisteen Challengeriä lienee ohjelmassa.

   Roland Garrosiin ei varmasti minun ja Lloydin ranking vielä riitä, minkä lisäksi lapsemme syntymä osunee juuri samoihin aikoihin. Todennäköisesti RG ei siis kuulu ohjelmaani vielä tänä vuonna, mutta Wimbledon olisi kyllä upea juttu. Emil varmasti olisi todennäköisin pari sinne, ellei sitten Lloydin kanssa avaudu paikka villillä kortilla. Suora sisäänpääsy Grand Slameihin vaatii yhteisrankingin noin 150.

 • Oli kyllä kiva seurata viikkoa. Oma pelisiparani vielä kohti loppua. Finaalin ekan erän eräpallo taisi maistua :). Toinen viikko samaa tekemistä, niin Marseillessa on sitten kovia päänahkoja poimittavana. Mielenkiintoista oli muuten huomata, että AO voittajia vastaan pelasitte ”aika” tasaisen matsin.

  • Jehh, hieno viikko oli! Toivottavasti sama meno jatkuu nyt toisellakin viikolla. Ja tuota Dodig/Polasek -matsia muistelen kyllä kaikesta huolimatta edelleen kauhulla matsipallojen tapahtumien vuoksi… Mutta pelillisesti toki taso alkaa olla koko ajan parempi ja parempi.

 • Tittelit teille sekä Henkalle ja ERV’lle!
  Lisäksi pari hopeamitalia Oberista!
  Kyllä urheilun seuraaminen on parhaimmillaan hienoa!
  Onnittelut myös LLoydille, kun ravisti apinan pois selästään.

  • Kyllä, hieno viikonloppu suomalaiselle urheilulle! Ja kiva, että saatiin samalle tuotua iloa myös briteille 🙂

Comments are closed.