Marseille ATP 250 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Arends/Pel 7-5, 7-6(4)

Pitkä matka on kuljettu, mutta tästä eteenpäin voin sanoa olevani ATP-turnausvoittaja! Ajatukset eivät millään meinaa asettua sen ymmärtämiseksi, että kisavoitto tänään todella tuli, mutta eihän tätä parempaa fiilistä urheilussa juuri voi saavuttaa. Kaiken lisäksi finaali oli meiltä aivan todella hyvä ottelu, joten mitä enempää voi pyytää. Olen kyllä niin ylpeä sekä omastani että Lloydin esityksestä tällä viikolla. Fiilis on suorastaan epätodellinen!

Marseillessa olisi mielellään viettänyt kunnon voitonjuhlat, mutta tätä kirjoittaessani maisema vaihtuu jo aika vauhdilla junan ikkunassa, sillä TGV puksuttaa lähes 300km/h nopeudella kohti Pariisia. Saimme kuitenkin sentään Lloydin kanssa yhteisen lounaan jälkiruokineen syötyä matsin jälkeen hotellilla ennen kuin hänkin lähti ajelemaan kohti Italian Biellaa yhdessä tulevan viikon parinsa Matt Reidin kanssa. Pakko se on kuitenkin myöntää, että kyllä tämä junamatka tuntuu jonkin verran mukavammalta näin kisavoittajana verrattuna siihen, että mielessä pyörisi vaikkapa tiukka tappio! 😊

Tänään aamulla fiilis ei ollut kyllä alkuunkaan yhtä rento. Tuuli kolisteli hotellihuoneen ikkunoita läpi yön, eikä uni ollut kovinkaan laadukasta. Lloydkin kertoi olleensa aamulla aika huonolla tuulella, joten stressiä oli selvästi ilmassa. Lähdimme kuitenkin suunnitelman mukaan kentille 9.30 ja löimme huolellisten lämmittelyjen jälkeen aamubollaukset 10.15-10.45 ennen kaksinpelin finalisteja. Bollauksen jälkeen vein vielä mailan viimeisen kerran jännitykseen, söin reissun viimeisen jäljellä olevan Ambronite-smoothien ja laitoin laukun viimeiset puhtaat sukat jalkaan. Ja otin varmuuden vuoksi vielä laukusta viimeisen jäljellä olevan Buranan. 8 viikkoa reissussa oli tehnyt tehtävänsä.

Matsin alkaessa kaikki aamun stressi tuntui kuitenkin hälvenneen. Jouduimme ottelun avausgamessa Lloydin syötössä 0-30 tappiolle, mutta otimme todella tärkeästi seuraavat neljä pistettä hyvillä suorituksilla. Tuntui siltä, että kaikki pääsivät otteluun alusta alkaen hyvin mukaan, eikä kukaan tuntunut olevan finaalin takia minkäänlaisessa kipsissä. Hyvää syöttö- ja volleypeliä puolin ja toisin, eikä murtopaikkoja näkynyt. Vakuuttavilla pidoilla edettiin lopulta aina erän viimeiseen syöttövuoroon asti, kunnes me otimme ohjat käsiimme ja mursimme Arendsin syötön vahvoilla palautuksilla ja vakuuttavalla viimeistelyllä verkolta. Eräpallossa pitkähkön pisteen jälkeen smashini painui vastustajien tavoittamattomiin ja tuuletimme siis avauserän voittoa 7-5.

Saimme tuosta ekan erän voitosta vahvan momentumin, joka oli lähellä viedä meidät isoon johtoon heti toisen erän alussa. Meillä oli Pelin syötössä 1-0 -tilanteessa peräti neljä peräkkäistä murtopalloa, ja kolmessa noista pallo oli pitkään pelissä. Varsinkin kolmannen breikkipallon rystyni hiuksen hieno missaus leveäksi olisi voinut jäädä jotakuta harmittamaan, mutta me käsittelimme tilanteen kuin ammattimiehet ja jatkoimme vahvaa syöttöpeliä siitä eteenpäinkin. Seuraava mahdollisuus tuli 4-3 -johdossa, kun pääsimme no-ad tilanteeseen Arendsin syötössä huippulobbini ja refleksivolleyni myötä. Rystypalautukseni murtopallossa painui kuitenkin jälleen vain senttejä leveäksi, eikä helpottavaa murtoa tullut vieläkään. Jatkoimme kuitenkin omien syöttöjemme pitämistä edelleen, joten siinä mielessä ottelu oli koko ajan hallussa, mutta tottakai tie breakeissa voi aina sattua ja tapahtua odottamattomiakin asioita.

6-5 -tilanteessa ennen tie breakia pelattiin tosi pitkä piste, joka meidän olisi ehkä pitänyt jo voittaa, mutta lopulta se kuitenkin päättyi siihen, kun liukastuin ponnistaessani Arendsin lyhyt krossi – ohitukseen. Minua ei tilanteessa mitenkään sattunut, mutta kyynärpäässäni ollut Gran Canarialla tullut iso arpi repeytyi irti, ja jouduimme pitämään medical time outin verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Pari laastaria päällekkäin lopulta riitti pelin jatkamiseen, mutta Arends piti syöttönsä 15-15 -tilanteesta tauon jälkeen ottamalla seuraavat kolme pistettä.

Edettiin siis tie breakiin, mutta uskomme voittoon oli edelleen korkealla. Lloyd hoiti ensimmäisen pisteen hyvällä syötöllä, minkä jälkeen saimme minibreikin loistavan taistelupisteen päätteeksi 1-1 -tilanteessa. 2-1 -pisteessa Lloyd löi erinomaisen volleyn syöttöni jälkeen kun taas 3-1 -pisteessä jouduin ensin esittelemään refleksikykyjäni verkolla ennen kuin pääsin päättämään pisteen lyhyellä kämmenvolleylla. Esillä olivat Harrin varsinaiset ”intangible skills” kuten Lloyd tuon pisteen jälkeen totesi. 😊 Seuraavat kaksi syöttöä Arends piti hyvällä Pelin avustuksella verkolta.  Lloydkin piti syöttönsä 4-3 -tilanteessa minun hoitaessani volley verkolta palautuksen jälkeen, mutta 5-3 -tilanteessa Pel osoitti kuitenkin hienoa venymistä lyömällä rystylinjapalautuksen läpi tasoittaen minibreikit.

5-4 -piste oli luultavasti ottelun kannalta se ratkaisevin. Lloydin palautus suuntautui Arendsia kohti, mutta Arendsin tappovolley ei ollut isolla kentällä riittävä, vaan Lloyd haki pallon peliin kaukaa sivurajan ulkopuolelta. Pel löi seuraavan volleyn keskelle kenttää ja vaikka Lloyd ehtikin huutaa ottavansa tuon pallon, niin päätin astua esiin lyömällä kovan rystyn keskelle vastustajien väliin, minkä jälkeen pääsin seuraavalla kämmenelläni päättämään pisteen linjaa pitkin. 6-4 -ottelupallotilanteessa Pel teki koko ottelun ainoan kaksoisvirheen, ja se helpotuksen määrä, mikä mieleeni tuli, kun linjatuomari tuomitsi kakkossyötön leveäksi oli kyllä jotain uskomatonta. Toki meillä olisi vielä ollut minun syöttöni jäljellä seuraavassa ottelupallossa, mutta ei kyllä haitannut siis yhtään, että Pel antoi matsin meille jo ensimmäisessä matsipallossamme. Ei siis muuta kuin kädet ilmaan ja iso halaus Lloydille, ATP-titteli oli totta!

Harmi, ettei kisapaikalle ollut nyt siis koronan takia otettu yhtään yleisöä, sillä matsi päättyi oman tuuletukseni lisäksi vain hiljaisuuteen. Lloyd tyytyi omaan rauhalliseen tyyliinsä vain nauttimaan tilanteesta, mutta minulla nousi kyllä tunteet pintaan. Finaaliin kuului yleisön puutteesta huolimatta tuttuun tapaan matsin jälkeiset seremoniat palkintojenjakoineen, puheineen ja valokuvineen, ja nuo olivat kyllä ikimuistoisia hetkiä. Palkintolautanen ja 19 580€ šekki jäivät väkisinkin kakkoseksi siihen verrattuna, mitä muistoja tämä voitto jättää.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli mielestäni meidän paras ottelumme Lloydin kanssa tähän mennessä. Lloyd syöttää keskimäärin todella hyvin jokaisessa matsissa (eikä hän hävinnyt koko turnauksessa syöttöään kertaakaan!), mutta nyt löysimme avaimet onneen myös minun syöttövuoroissani. Pelasimme koko matsissa yhteensä 61 syöttöpistettä, joista voitimme peräti 52 eli 85%. Syöttäminen oli tarkkaa ja rohkeaa, minkä lisäksi olimme verkolta lähes virheettömiä. En tiedä mistä kaivoin monet mielettömän laadukkaat ykkösvolleyni, mutta aika kiva niitä oli kyllä tänään lyödä. Niiden lisäksi syöttäjän partnerina lyödyt volleyt olivat sekä minulta että Lloydilta tosi hyviä tänään, emmekä antaneet vastustajien palautuslobbeillakaan yhtään pistettä. Aika kova suoritus!

Palautusgameissa olemme perinteisesti aina olleet vahvoja, ja nytkin murto oli lähellä myös toisessa erässä. Mutta ehkä juuri se, ettei murto toisessa erässä läheltä piti -tilanteista huolimatta tullut nostaa tämän päivän voiton arvoa mielestäni entisestään. Olisi ollut niin helppoa menettää fokus ja alkaa jossitella mielessään noiden menetettyjen murtopaikkojen jälkeen, mutta päin vastoin, jatkoimme syöttöpeliämme samalla erittäin laadukkaalla tasolla ottelun loppuun asti. Ja tuo toisen erän tie break oli lopulta käytännössä virheetön, sillä vastustajien piti lyödä kirjaimellisesti meistä läpi voittaakseen pisteen eivätkä he siinä voineet mitenkään onnistua tarvittavaa seitsemää kertaa. Olimme yksinkertaisesti liian kovia tänään.

Juttelin hollantilaisten kanssa vielä juuri ennen lähtöäni hotellista ja hekin totesivat rehellisesti, ettei heillä ollut syöttövuoroissamme yksinkertaisesti mitään mahdollisuuksia Lloydin ensimmäisen gamen 0-30 -tilannetta lukuun ottamatta. Olimme liian tarkkoja syötöissämme, minkä lisäksi osasimme valita verkkopelaajan liikkeet lähes poikkeuksetta oikein. Varsinkin itse onnistuin myös ilahduttavan, jopa ennennäkemättömän, monta kertaa ottamaan pallon Lloydin syötöissä ns. liikkeestäni pois päin suunnatuissa palautuksissa. Eli jos sovimme kyykkyasennosta minun peittävän syötön jälkeen oikeanpuoleisen kenttäpuoliskon, niin olin siitä huolimatta tarpeeksi valmis reagoimaan myös keskelle kenttää vasemmalle puoliskolle tulleeseen palloon. Treenasimme perjantaina nimenomaan noita kyykystä lähteviä kuvioita siten, että muistan pysyä jaloista riittävän alhaalla ponnistuksen jälkeenkin, ja jälleen kerran tuntuu siltä, että treeni auttoi! Ilmeisesti pitäisi siis useamminkin keksiä ne oikeat treenin kohteet, kun parin illan syöttötreenit fiksasivat syötön ja perjantain volleytreenit kyykystä lähtevät volleyt. 😊

Mutta ihan vakavasti puhuen eihän tällaista menestystä tulisi ellei treeneissä olisi jotain tehnyt oikein viimeisen parin vuoden aikana. Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas ajassa taaksepäin, kun peli tuntui ihan suossa tarpomiselta, eikä mikään tuntunut onnistuvan. Mutta pitkäjänteinen kehitystyö lajivalmentajani Boriksen kanssa on kyllä vienyt nelinpeliosaamista koko ajan oikeaan suuntaan, minkä lisäksi esimerkiksi Henri Kontisen kanssa joulukuussa vietetyt lukuisat treenitunnit olivat jälleen kerran todella arvokkaita. Ja nyt kun saan vielä pariltani Lloydilta ja hänen valmentajaltaan pari täsmällistä kehityskohdetta per viikko, niin kehityksen nopeus sen kuin kasvaa entisestään. Britit osaavat perinteisesti nelinpelin sijoittumisen taidot paremmin kuin ehkä kukaan muu, ja noista Lloydin kanssa käydyistä keskusteluista on kyllä ollut valtavasti hyötyä.


Silläkin uhalla, että tekstistä tulee tänään aika pitkä, niin haluisin vielä vähän fiilistellä tämän viikon tuntemuksia ja käydä läpi tulevaa. Onhan se nimittäin ensinnäkin aika siistiä ylipäätänsä päästä mukaan ATP-kisoihin, mutta olla nyt vielä mukana finaalipäivänä ja ottaa kannu kotiin on jo aika epätodellista. Challenger-voitot tuntuvat edelleen mielettömän hyviltä, mutta olihan tässä kisavoitossa aika paljon enemmän fiilistä. Vaikkei yleisöä olekaan paikalla, niin pelkät puitteet ovat sen verran hienot, että voittaminen on spesiaalia. Ja onhan se jotenkin absurdia bollailla ennen finaalia keskuskentällä, kun kaksinpelin maailmanlistan kakkonen Daniil Medvedev katselee vierestä ja heittelee verkkoon lyömiämme palloja meille takaisin. 😀

Ja jos nyt jotain muuta eroavaisuuksia Challengereistä ja ATP-kisoista etsii niin palkintorahat tietysti kuuluvat tuohon kategoriaan. ATP päätti aika sopivasti juuri tällä viikolla nostaa pienempien ATP-kisojen pelkintorahoja lähemmäs koronaa edeltäviä summia. Kaavioissa ei siis näy tämän viikon kisoista oikeat palkintorahat, mutta tässä esimerkkinä Marseillen nelurin rahapalkinnot. Taitaa ainakin itselle olla uran suurin summa!

Myös rankingille tämä kisavoitto todella hyvää, mutta mitään automaattista pääsyä kaikkiin tuleviin ATP-kisoihin ei kuitenkaan ole tiedossa, vaikka ennätysrankingini paranee huomiseksi 13 sijaa uusimman sijoituksen ollessa 84. Lloydkin hätyyttelee jo top-100 -rankingia tämän viikon jälkeen, joten yhteisrankingimme tulee olemaan jo selvästi alle 200. Joihinkin heikoimpiin ATP250 kisoihin tuollakin rankingilla tulee varmasti pääsemään, mutta fakta on kuitenkin se, että niitä viikkoja ei kovin montaa vuodessa ole. Siksikin tämän viikon arvo on niin valtava, kun mukaan pääseminen on niin työn takana, että nämä paikat pitää pystyä mahdollisimman hyvin käyttämään. Toisaalta jonkun muun kuin Lloydin kanssa mahdollisuuteni päästä ATP-kisoihin kasvavat kuitenkin selvästi, ja esimerkiksi Emil Ruusuvuoren kanssa olisi makea pelata jonkin toisenkin kerran.

Tästä menestyksestä huolimatta tai ehkä osittain juuri siitä johtuen tuleva kisakalenterini on edelleen jonkin verran työn alla. Tämä oli minulle kahdeksas kisaviikko peräkkäin, mikä on kirkkaasti uusi ennätys, joten pieni huili on nyt varmasti enemmän kuin paikallaan. Lloyd ei pelannut helmikuun alussa Antalyassa, joten hän jatkaa vielä yhden viikon Italian Biellassa, minkä jälkeen hänellä on pakollista läsnäoloa viikon verran MBA-opinnoissaan Loughborough’ssa. Seuraava yhteinen pelimahdollisuutemme voisi siis olla 29.3. alkavalla viikolla Espanjan Marbellassa CH-kisassa, mutta tällä hetkellä Englannista ei pysty matkustamaan ollenkaan Espanjaan, joten Lloydin osallistuminen tuohon kisaan on hyvin epävarmaa. Todennäköisesti palaamme siis kentälle yhdessä vasta 5.4. alkavalla viikolla Kroatian Splitin challengerissä, jollen nyt sitten löydä itselleni tarpeeksi hyvin rankattua paria, jonka kanssa pääsisin mukaan saman viikon ATP-kisoihin Cagliarissa tai Marbellassa.

Elättelen kuitenkin itse vielä jonkin verran toiveita viikon päästä 22.3. alkavaan Ranskan Lillen 90-pisteen challengeriin osallistumisesta, jos vain löydän sinne hyvän parin. Sen jälkeen olisi sitten viikko treeniä ennen massalle siirtymistä. Toinen vaihtoehto olisi pitää nyt kaksi viikkoa taukoa, ja aloittaa massakausi Marbellassa jonkun muun kuin Lloydin kanssa. Tilanne on siis tällä hetkellä vähän auki, mutta en ole kovin stressaantunut asiasta. Viikko kotipuolessa hujahtaa varmasti hetkessä, ja seuraavat pelit Lloydin kanssa siintävät jo mielessä myös. Joten jos yksi kisa tähän väliin onnistuu, niin se on plussaa, mutta mikään pakko pelkästä osallistumisen ilosta ei ole kisoihin lähteä.

Kaiken kaikkiaan tilanne nelinpeliurani osalta on nyt siis parempi koskaan, joten ei ihme, jos stressiä ei paljon tunnu. Olympiaunelmalle tämän päivän voitto teki myös todella hyvää, sillä ilman isoja pistepotteja aika alkaisi sitä ajatellen väkisinkin käydä vähiin. Mutta nyt unelma on yhä elossa ja sekös tuo lisää motivaatiota taas kerran. Enköhän ole illalla siis vielä yhden jäätelön ansainnut!

Lopuksi vielä paljon kiitoksia kaikista onnitteluista tänne bloginkin puolelle! Puhelimeni on ollut koko päivän ennennäkemättömän tukossa, mutta jokainen viesti merkitsee kyllä tosi paljon. On ollut upeaa huomata kuinka moni on tämän päivän aikana onnitteluita lähettänyt, sillä vaikka urheiljia haluaakin ennen kaikkea menestyä itsensä takia, niin se tuki mikä kannustusjoukoilta saa antaa kyllä vielä lisää uskoa, että oikealla tiellä ollaan. Ja on kyllä mahtavaa, että saan jakaa näitä fiiliksiä blogini kautta! Huippufiiliksillä siis kotia kohti!

77 thoughts on “Marseille ATP 250 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Arends/Pel 7-5, 7-6(4)

 • Onnea!! Eka ATP-turnausvoitto heti ekassa finaalissa. Olipas jännittävää katsottavaa. Hieman säikäytit, kun verta tuli kädestä. Pelasitte molemmat todella vahvasti, varsinkin syöttötyöskentely ihan huikeaa.

  • Isot kiitokset! Eipä kyllä arvannut Marseilleen reilu viikko sitten saapuessa, että tittelin kanssa matkustaisi kotiin. Mutta peli sen kuin parani loppua kohden ja voitto oli kyllä täysin ansaittu! Ei siinä pari arpea kädessä haittaa ollenkaan.

 • ”Titles are like London buses, you wait ages for one, then two come along at once!”. 😀 Brilliant and congratulations to you both. #Glassovaara

 • Loistava voitto! Ekan erän puolivälissä alkoi näyttää todella hyvältä ja kyllähän se sieltä tulikin. Toisen erän murtokin oli aika pienestä kiinni pari kertaa. Onneksi olkoon! Nyt voi ottaa jäätelön tai vaikka ihan oluenkin :). Turvallista kotimatkaa. Oletko seuraavia turnauksia ehtinyt jo pohtimaan?

  • Paljon kiitoksia! Kyllähän tuo finaali tuntui olevan koko ajan näpeissä, mutta ei se voitto ikinä helpolla tule. Mutta sitäkin upeammalta se kyllä tuntuu! Sunnuntain voitonjuhlat jäivät vähän vaisuiksi, mutta onneksi nyt on nautiskeltu kotona kunnon suklaakakkua ja samppanjaa! 🙂 Seuraavat kisat tarkentuvat tässä lähipäivinä, ja availen kyllä niitä heti kun varmistuu.

 • Vamos! Aivan mahtavaa, paljon onnea! Varmasti upea fiilis nostaa ilmoille uran ensimmäinen ATP voittopokaali!

  Hieno fiilis täälläkin, kun olen seurannut otteluitasi ja kirjoituksiasi jo sieltä ensimmäiseltä uralta alkaen. Vaikeuksien kautta voittoon!

  Terveyttä ja hyviä matseja toivottaen!

  • Kiitoksia paljon! Kyllä tuntui uskomattomalta nostaa palkintolautanen ilmaan kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ja hienoa kuulla, että sinäkin olet ollut mukana jo monen monta vuotta, toivottavasti menestysvuosia on vielä paljon edessäkin päin!

 • Onnittelut tittelistä ja hienosta finaaliesityksestä! Voitto meni tänään täysin oikeaan osoitteeseen, ja hienoa nähdä, että pitkäjänteinen työ palkittiin! Onnea ja menestystä myös jatkoon!

  • Paljon kiitoksia! Omastakin mielesäni ansaitsimme kyllä tänään voiton, joten fiilis on luonnollisesti aika katossa!

 • Uskomattoman vahvaa peliä teiltä. Oli laadukasta tekemistä alusta loppuun. Olet kyllä kehittynyt paljon! Isot isot onnittelut voitosta, Harri!

  • Paljon kiitoksia! Finaali oli kyllä ihan huippusuoritus, vaikka yhden breikin lisää olisimmekin ehkä ansainneet. Huippufiilis!

 • Suurenmoiset onnittelut! Tätä olet odottanut ja ainakin haaveillut pikkupojasta asti ja nyt se on totisinta totta. Nyt viimeistään on lopullusesti ATP-taso saavutettu ja useita pelivuosia edessä. Ansaittu mestaruus kun vain voi olla. Voi kun jo pääsis katsomoon kannustamaan. Terveyttä ja onnea tuleviin koitoksiin. COME ON!!!

  • Wohoo, isot kiitokset! ATP-tittelistä on kyllä tullut pitkään haaveiltua, mutta jotenkin se silti pääsi nyt jopa yllättämään, kun kaikki tapahtui Marseillen viikolla niin nopeasti. Mutta se ei todellakaan haittaa, ei muuta kuin lisää tällaista!

 • Onnea ensimmäisen ATP-kisan voitosta. Oli ottelu teidän hallussa alusta lähtien. On ollut kiva seurata uraasi ja näitä mielenkiintoisia blokeja jo sieltä ensimmäiseltä uraltasi lähtien. Samanlaista analysointia toivoisi muiltakin, niin pääsisi paremmin tunnelmiin ja ammattilaisurheilijan arkeen kiinni. Tsemppiä seuraaviin koitoksiin.

  • Suuret kiitokset! Tuntui kyllä olevan finaali meidän hallussamme alusta asti, mutta ei voittoa pienten marginaalien nelinpelissä kannata koskaan tuulettaa liian aikaisin. Upeaa kuulla, että blogini seuraaminen tuo iloa sinullekin, jatketaan siis samaan malliin!

 • Paljon Onnea Harri turnausvoitosta. Tämä kaikki on ansaittua. Näin fanina ajattelee jo seuraavia kisoja ATP-tasolla, mutta Challengerillä kuitenkin mennään kesään asti, poislukien yksittäiset ATP-kiertueen kisat..?

  • Paljon kiitoksia! Tulevat ATP-kisat tottakai pyörivät jo omassakin kalenterissa mahdollisina iskun paikkoina, mutta fakta tosiaan on, että toistaiseksi pääpaino on edelleen Challenger-kiertueella. Toivottavasti paikkoja isoihin kisoihin kuitenkin aukeaisi menestyksen kautta kuitenkin useammin ja useammin!

 • Onnittelut täysin ansaitusta voitosta! Hienoa tekemistä koko viikko. Ja huikea palkinto usean vuoden määrätietoisesta työstä.
  Tuhannet kiitokset myös tennisammattilaisen arjen faktojen ja fiilisten jakamisesta tässä blogissa! Kohti uusia haasteita ja jatkoa menestykseen!

  • Paljon kiitoksia! Tämä on toden totta monen vuoden, jopa vuosikymmenen työn tulos ja sekös lämmittää mieltä. Ja mahtavaa, että blogini kautta tennispelaajan tunnelmat välittyvät myös kaikille kotoa seuraaville!

 • Jihaa!! Olihan kuumottavaa seurata finaalia. Olitte koko ajan vähän parempia kuin vastustaja joten voittopokaali sieltä pilkahteli jo kesken ottelun, mutta kun näistä ei koskaan voi olla varma ennenkuin se on varma. Onnittelut!! Teidän kantti piti joten ansaitsitte mestaruuden!

  • Isot kiitokset! Varsinkin nelinpelissä erot ovat niin minimaalisen pienet, että finaalivoitto ei tosiaan ikinä ole varma ennen kuin viimeinen piste on pelattu, vaikka kuinka hallitsimme ottelua. Tie breakeissa kun voi aina sattua ja tapahtua. Mutta täysin ansaittu voitto kyllä minunkin mielestäni, huippufiilikset!

 • Kontisen tour-finaalien voittoprosentista (80%) mentiin ohi niin, että heilahti.

  Paljon onnea!

  • Hahaa, kiitos! No on Kontisella toki niitä finaaleja muutama enemmän ainakin toistaiseksi, joten ehkä ne pari tilastotappiota hänelle sallitaan. 🙂

 • Harri,
  Ensiksi tietysti todella suuret onnittelut voittonne johdosta !! Ei olisi voinut upeammalla pelillä tulla (vastustajilla ei edes sitä ensimmäistäkään murtopalloa). Toisen erän alun murrolla hommat olisivat olleet helpommat, mutta näin se maistuu varmasti vielä paremmalta.
  Toiseksi kiitokset upeista kirjoitelmista jo yli kymmenen vuoden ajalta. Viimeisen kymmenen päivän aikana olen oppinut kaksi tärkeää asiaa:
  1. Sinulta, että kannattaa hävitä ja voittaa oikeat ottelut ! Jos olisitte viime viikolla menneet päätyyn asti Gran Canarian kakkoskisassa, tuskinpa nyt olisitte tässä … sen verran tuo alustan vaihto kuitenkin vaatii aikaa.
  2. Lloydilta opin, että jääteö syödään jälkiruoaksi vasta sunnuntaina !! 🙂

  Ja hienoa nelurissa on se, että sinulla on vielä hyvinkin 10 vuotta uraa edessäpäin … ja nyt ATP-tasolla !! Allez !!!

  • Paljon kiitoksia! Toden totta tuo huippuesitys finaalissa teki kisavoitosta kyllä vielä arvokkaamman tuntuisen. Erityisesti syöttöpeli oli lähes täydellistä. Toki toisen erän murto olisi ollut helpottava, mutta kukapa tuota harmittelee, kun voitto tuli lopulta tie breakissa. 🙂

   Ja tosiaan ei enää paljoa harmita Gran Canarian toisen viikon tappio! Saattoi olla jälkikäteen ajateltuna jopa onni onnettomuudessa.

   Ja Lloydin asenne itsensä palkitsemiseen hakee kyllä vertaistaan! Huipputyyppi ja toivottavasti voimme pelata vielä pitkään yhdessä ATP-tasolla!

 • Sanattomaksi vetää, kun olen pitkään seurannut uraasi.
  Totean vain, että pelasitte finaalin todella hyvin ja ansaitsitte ekan atp-tittelinne olemalla parempi tiimi.
  Toivottavasti pelaatte jatkossakin yhdessä mahdollisuuksien mukaan.
  Kotikatsomossa oli tunnelma voiton hetkellä aivan mahtava!

 • Sanattomaksi vetää, kun olen pitkään seurannut uraasi.
  Totean vain, että pelasitte finaalin todella hyvin ja ansaitsitte ekan atp-tittelinne olemalla parempi tiimi.
  Toivottavasti pelaatte jatkossakin yhdessä mahdollisuuksien mukaan.
  Kotikatsomossa oli tunnelma voiton hetkellä aivan mahtava!
  Kiitos tästä näytelmästä!

  • Kiitoksia paljon! Sanattomaksi veti kyllä meidän tiimimmekin finaalin jälkeen, eikä fiilikset ole vieläkään juurikaan laskeneet. Juurikin tuo huippusuoritus finaalissa tekee kisavoitosta vielä arvokkaamman tuntuisen, ei mennyt voitto vahingossa oikeaan osoitteeseen. Varmasti pelataan lisää yhdessä Lloydin kanssa viimeistään huhtikuussa.

 • Oh how i remember just hoping you and Lloyd win challenger titles and now really winning ATP your titles nothing but congrats. So happy to be a fan now!!!

  • Thank you! What an amazing three weeks it was, Lloyd must be one of the players with the shortest time between his first challenger title and first ATP Tour title! And now he is even more dangerous than before as he is on a winning streak in finals now. 🙂

 • Lämpimät onnittelut suoraan sydämestä myös täällä. Pelasitte molemmat todella hyvin, huikeita palloja. Ansaitsitte ehdottomasti voittonne. Tämä tuo koronaharmauteen valoa, iloa ja toivoa. Kiitos siiitä. Tsemppiä jatkoon.

  • Isot kiitokset! Näitä muistoja ja tuota ottelua kelpaa kyllä pyöritellä mielessä vielä monen monta kertaa!

 • huh huh ,sanattomaksi vetää. Valtavat onnittelut, mahtavaa! Nyt saa nauttia vähän isommankin jätskiannoksen.

 • Onnittelut hienosta saavutuksesta. Näytit nyt toteen, minkä olet monesti sanonut. Päämäärään ja tavoitteeseen pääsee kun jaksaa harjoitella.
  Olet nyt kolmas suomalainen ATP-turnausvoittaja.
  Menestystä jatkolle !

  • Suuret kiitokset! Ei meitä ATP-voittajia Suomessa tosiaan kovin montaa ole. Aika nöyräksi vetää!

 • Matka ATP-voittajaksi ja siis Huipulle on ollut pitkä ja vaiherikas. Kiitos että olet avannut tätä matkaa eri vaiheissa, sitä on ollut mahtavaa seurata alusta saakka. Huikea tarina kaikkinensa. Joskushan sanotaan, että itse matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Mutta kyllä tämä merkittävältä ja suomalaisittain historialliseltakin täyttymykseltä tuntuu. Sen verran harvassa suomalaiset kisavoittajat tässä lajissa. Toisaalta on myös hienoa, että tämänkin jälkeen on edessä taas uusia päämääriä. Sekin osa tenniksen hienoutta. Onnittelut!

  • Paljon kiitoksia! On kyllä mahtunut tennisuralleni aika monta sattumusta ja vaihetta, mutta ehkä sitäkin suuremmalla syyllä korkeimman tason kisavoitto tuntuu niin hyvältä nyt. Matka on ollut jo nyt huikea, mutta eihän se vielä ole alkuunkaan ohi!

 • Loistavaa että sait kunnon voiton, on ollut mukavaa seurata uraasi jo silloin ekalla kerralla kun kirjoitit blogia pelimatkoistasi ja muistan lämmöllä aina kuvat ruokalautasista 🙂 Hyvä että olet jaksanut painaa vaikeuksien kautta voittoon! Nyt ei muuta kun lisää kaasua vaan ja taivas on rajana. Oikein paljon onnea!

  • Suuret kiitokset! Nuo alkuvuosien blogin ruokakuvat ovat kyllä näköjään jääneet tosi monelle mieleen 🙂 Mies on edelleen sama, mutta kisat ovat isompia eli ei muuta kuin eteenpäin!

  • Historian viides suomalainen ATP-turnausvoittaja.
   Aikajärjestyksessä: Leo Palin, Olli Rahnasto, Jarkko Nieminen, Henri Kontinen ja nyt Harri Heliövaara.
   Onnittelut!

 • Nousitte myös Race-listalla jaetulle sijalle 18. Harmi, Challenger-kisoista ansaittuja pisteitä lasketa tuohon mukaan. Jos teidän CH-pisteet (245) laskettaisiin mukaan, olisitte jo 8 parhaan joukossa ja matkalla kohti ATP Finalsia 🙂 No, tällä tahdilla ja pelitasolla pisteitä kyllä kertyy jatkossakin.

  • Ai vitsi, tuota Race-listaa en ollutkaan vielä tajunnut vilkaista. On kyllä sääli, ettei CH-pisteitä lasketa mukaan. Tuskin siitä sen kummempaa harmia olisi kenellekään?

 • Isot onnittelut Harri! Poikien kanssa jännättiin livescoren äärellä finaali ja pieni tuuletus pääsi voiton myötä =)

  Todella hienoa, että saat pitkän uran, uurastuksen ja comebackin jälkeen tällaisen palkinnon. Ja olkoon se vasta alkusoittoa!

  • Kiitos! Tuo livescoren seuraaminen on kyllä hurjan jännää touhua, mutta onhan se siis sitäkin mahtavampaa, että voitto tuli. Toivotaan tosiaan, että tästä ATP-ura vasta lähtee käyntiin!

 • Olen myös seurannut urasi käänteitä tiiviisti sieltä Korean aamiaispöydistä saakka. Tuotat meille faneille suurta iloa niin peliesityksilläsi kuin yleisellä suhtautumisellasi urheiluun ja kanssaihmisiin. Kiitos!

 • Aivan mahtavaa! Ihan kuin minä olisin voittanut jotain suurta.
  Onko niin, että nyt pääset turnausvoittajana aina Marseillen kisoihin kunniavieraana (tarkoitan, kun joskus sitten lopetat urasi)? Ja voiko turnausvoittaja saada helpommin villin kortin kisoihin?
  Milloin alat kirjoittamaan blogejasi englanniksi? Faniesi määrä varmaankin lisääntyy, kun britit ottavat sinut myös omakseen (ja ovat jo ottaneet).

  • Hahaa, kiitos! Mahtavaa, että blogin välityksellä isot tunteet tarttuvat kannustusjoukkoihinkin.

   Taitaa valitettavasti olla Grand Slam -kisat ainoita, joissa aikaisemmat voittajat tai kahdeksan joukkoon päässeet (The last eight club) ovat kunniavieraita kisapaikalla seuraavinakin vuosina. Mutta eiköhän Marseillessakin vastaanotto ole jatkossa ihan lämmin. Villikortti voi kyllä siitä huolimatta tehdä tiukkaa…

   Ja tuosta blogin kielivalintaa olen muutamaan kertaan itsekin pohtinut, mutta pidetään toistaiseksi vielä Suomi valintana. Ainakin luulisi olevan monipuolisempaa tekstiä omalla äidinkielellä ja toisaalta Google Translate ym. palvelut ilmeisesti aika hyvin kääntävät jo tarvittaessa tekstit kv. yleisölle.

   • Näin umpi suomenkielisenä taas toivon että kieli pysyisi kotimaisena! Nyt tämä blogi on mahtava kun pelien jälkeiset tunteet tulevat läpi jopa rivien välistäkin. Näin ei välttämättä olisi vieraalla kielellä kirjoitettuna. Kolikon kääntöpuoli olisi juuri se että me penkkiurheiluhullut suomalaiset menettäisimme paljon.

  • Kiitos! Totta tosiaan, alkuvuonna meni pari tiukkaa matsia väärään suuntaan, mutta kyllä sitä osaa tästä nauttia sitten sitäkin enemmän.

 • Congratulations on winning the ATP Tour Tournament and 84th in the ATP latest doubles ranking!
  You are a really great player!🌸

 • Kylmät väreet edelleen menee täällä kun mietin eilistä otteluanne. Lämpimät onnittelut Harri, vaikea keksiä toista pelaajaa joka ansaitsisi voiton yhtä paljon 🙂 Syöttöpelinne oli kyllä eilen aivan käsittämättömän virheetöntä.

  • Kiitos! On kyllä edelleen itselläkin vähän epätodellinen olo. Mutta tuo syöttöpeli oli kyllä ihan timanttia sunnuntaina!

 • Onnittelut voitosta 🙂 nyt ei tyydytä tähän vaan lisää pökköä pesään ja toivottavasti jatkatte glasspoolin kanssa kun sen aika tulee olisi ehkä typerääkin vaihtaa paria jos homma kulkee 🙂
  Käytätkö muuten mailassa lisäpainona lyijyteippiä ja jos käytät niin missä kohtaa mailassa ? olen itse pari vuotta pelaillut ja mietin kannattaako tässä kohtaa edes kokeilla lyijyteippiä vai onkohan se täysin turhaa.

  Toivoisin blogikirjoituksia joskus aiheesta: Mailat/mailan jänteet, Kehon/jalkatyön-treenaaminen tenniksen ulkopuolella.

  • Moi ja kiitos vielä onnitteluista näin vähän myöhässä! 🙂 Glasspoolin kanssa on edelleen tarkoitus jatkaa yhteispeliä huhtikuun puolella.

   Mulla ei ole koskaan ollut tarvetta laittaa lyijyteippiä mailaan, mutta tiedän että aika moni tourilla sitä tekee. Toki parhaat pelaajat saavat kustomoidut mailat, jolloin painotukset on tehty jo tehtaalla mieltymysten mukaan, mutta itselleni on siis ihan normaalit mailat riittäneet ainakin toistaiseksi.

   Kiitos myös juttuehdotuksista! Mailoista kirjoitin hieman vuoden alussa, mutta varsinkin jalkatyön treenaaminen tulee nyt ajankohtaiseksi ja voisin hyvin palata aiheeseen pian. Tässä vielä linkki mailakirjoitukseeni:
   http://www.harriheliovaara.fi/2021/01/02/vuosi-2021-alkaa-atp-tourilla-antalyassa-mukana-myos-pohdintaa-mailoista/

  • Thanks for being aware! I managed to withdraw from Zadar qualies at the end despite some last minute problems with the software. So all good to play Lille CH doubles!

Comments are closed.