San Marino CH90 R16, Heliövaara/Reid – Arneodo/Ocleppo 1-6, 2-6

Jaahas, tänään oli vuorossa yksi niistä otteluista, joista ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Umpisurkea aloitus, minkä jälkeen sain ottelun viidennessä gamessa pallon todella kovaa suoraan kylkeen, mikä vei kirjaimellisesti mehut miehestä. Eivätkä vastustajat juuri tehneet mitään väärin, joten lukemat olivat lopulta todella tylyt. Harmi homma, sillä eihän tällaisia matseja haluaisi mielellään koskaan pelata.

Lähtökohdat otteluun eivät lopulta olleet parini Mattin osalta ihan parhaat mahdolliset, sillä hänen mailabäginsä saapui kisapaikalle vasta tänään. Jostain syystä tuo kriittisempi hänen laukuistaan katosi viikonloppuna lentomatkan aikana, ja italialaiseen tyyliin sen toimittaminen perille oli kyllä niin työn ja tuskan takana. Lainamailoilla tehdyt treenit eivät selvästikään olleet ihan parasta mahdollista treeniä, eikä hänen fiilistään parantanut varmasti sekään, että hänen kisakuljetuksensa hotellilta jäi tänään tulematta ja matsiin valmistautuminen meni senkin osalta pieleen.

Mutta oma fiilis oli silti tosi hyvä, pelasin maanantain treenierässä parasta massapeliä pitkään aikaan ja eilenkin pitkän syöttötreenin jälkeen kaikki tuntui olevan valmista tämän päivän otteluun. Mutta eihän siitä oikein tullut mitään. Ensimmäinen syöttövuoroni kaatui yhteen tuplaan ja Mattin kolmeen heikkoon verkkopelipisteeseen, eikä toinenkaan syöttövuoroni 1-4 -tilanteessa ollut juuri sen parempi. Vastustajat syöttivät hyvin ja palauttivat lähes virheettömästi, mutta kyllä me heitä myös autoimme. Ja lisäksi Ocleppo latasi melko läheltä verkkoa kämmenensä siis suoraan oikean puolen alimpiin kylkiluihini. Vaikkei tuo osuma niin kauhesti sattunut heti tapahtuman jälkeen, niin rintakipu hiipi pikkuhiljaa enemmän ja enemmän häiritsemään peliä. Ei se kuitenkaan hänen vikansa ollut, vaan ihan oikeaoppinen ratkaisu vetää läheltä päin. Olisi vaan itse pitänyt jotenkin saada maila eteen.

Toiseen erään yritimme lähteä hyvällä energialla, mutta ei siitä mitään tullut. Minulta pari huonoa volleyta verkolta ja Mattin syöttö murrettiin heti kärkeen nollille. Tässä vaiheessa aloin tuntea enemmän ja enemmän kipua rinnassa, joten pyysin lopulta 2-3 -tilanteessa kisalääkärin kentälle tarkistamaan tilannetta. Mutta hän ei kyllä ehtinyt montaa sekuntia kanssani jutella ennen kuin hän sanoi, että eiköhän jatketa peliä. Huomenna kuulemma sitten selviää onko joku paikka hajalla. No, sillä tiedolla sitten mentiin ja kun Matt vielä missasi iskulyönnin no-ad -pisteessä 2-4 -tilanteen syöttövuorossani niin ottelu oli sitä myöten taputeltu. Vajaan tunnin se kesti, eikä montaa hyvää lyöntiä mahtunut joukkoon.

Yhteenvetona voisikin siis sanoa, että mikään ei tänään oikein onnistunut. Valmistautuminen oli Mattille harmittavan vaikea, enkä itsekään löytänyt minkäänlaista jalkatyötä tai tatsia palloon. Jotenkin nämä myöhäiset iltapelit ovat viime aikoina olleet minulle vaikeita, joten jotain täytyy yrittää keksiä tiimin kanssa miten valmistautumista tällaisiin otteluihin saisi kehitettyä. Vedimme maanantaina ja tiistaina iltatreenit täällä, mutta ehkä olisi pitänyt harjoitella vielä myöhempään niin olisi saanut tuntumaa keinovaloihinkin. Ei olo tänäänkään mitenkään löysä ollut, mutta kaikki terävyys oli kyllä hukassa.

Toivotaan siis, että rintakivuista selvitään säikähdyksellä ja muutenkin tämä kisa unohtuu nopeasti. Saksan liigapelien jälkeen peli tuntui olevan hyvässä tikissä, mutta sitä ei kyllä nyt saanut ulosmitattua ollenkaan. Eikä kaaviokaan kyllä mitenkään kovin helppo valitettavasti ollut. Täytyy siis suunnata seuraavaksi takaisin kotiin ja aloittaa treenit kovalla kentällä kohti kolmen viikon päästä alkavaa US Openia. Pieni treenitauko tekee varmasti hyvää, mutta toivottavasti saamme myös pelattua vähän pisteitä, jottei matsituntuma ihan katoa. Tärkeää on myös pitää kehosta huolta, ettei homma jää ainakaan siitä osastosta kiinni. Ei siis muuta kuin uutta matoa koukkuun!

7 thoughts on “San Marino CH90 R16, Heliövaara/Reid – Arneodo/Ocleppo 1-6, 2-6

  • Massakenttä pelit ei oikein tahdo luonnistuvan vrt kovaan kenttään se on selvää joten ei siinä kokemusta rikkaampana. Aiotko enne us openia panostaa kehon huoltoon normaalia enemmä ? hierontaa yms ? löytyykö stadista kenttää mikä vastaa täysin us open pintaa.

  • Huomasin että parinasi on Henri Kontinen US Open:ssa, hienoa! En muista koska olisi suomalaispari ollut grand slam:ssa viimeksi. Tämän lisäksi teillä on hyvä mahdolisuus mennä pitkälle kaaviossa, jään innolla odottamaan.

    • Uusi tuubi auki vaan ja uusia pommeja kulmiin! Hyvä nollaus kotona ja kova treenijakso alle niin kyllä homma kulkee taas Nykissä! Tsemppiä!!

  • Teitkö muuten, Harri, raportin tuomarista, kuten ottelun eräässä vaiheessa sanoit hänelle tekeväsi?

  • Hehe, kyllä tuli itse asiassa kirjoitettua kisan supervisorille asiasta viesti. Ihan asiallinen sellainen, jossa kävin läpi, mitä tuomari teki väärin ja miksi tällä tasolla tuomareilta pitäisi voida odottaa protokollan tuntemista. Aika harvoin jos koskaan tuollaista ”raporttia” on ennen tullut kirjoitettua, mutta nyt vain oli sen verran ylimielistä käytöstä tuomarilta, että oli pakko asiasta ilmoittaa.

Comments are closed.