San Marino CH90 – Keskiviikkona alkaa

Saksan toiset liigapelit sunnuntaina kulkivat huomattavasti perjantain matseja paremmin, ja pääsin lähtemään kohti San Marinoa hyvien voittojen jälkeen. Maanantain matkustus sujui kohtuullisen vaivattomasti ja pääsin vielä samana iltana ottamaan tuntumaa kisakenttiin. Ensimmäinen matsimme aussiparini Matt Reidin kanssa on ohjelmassa huomenna keskiviikkona, kun vastaan asettuu pari Arneodo/Ocleppo.

Saksassa pelit jatkuivat viikonloppuna siis vielä toisilla otteluilla, kun joukkueemme pelasi kauden päättävän matsin Bremenissä. Voitolla liigapaikka olisi varmistunut myös ensi kaudeksi, mutta valitettavasti nyt tuloksena oli tappio 3-6, ja ensi kausi vietetään taas kolmannella sarjatasolla. Omat pelit sujuivat kuitenkin todella hyvin, sillä voitin kaksinpelini italialaista Dante Gennaroa vastaan 6-1, 6-1, minkä jälkeen voitimme Pattin kanssa kovatasoissa nelurimatsissa espanjalaiset Esteve-Lobaton ja Lopez San Martinin 6-3, 3-6 10-7.

Jäin matsien jälkeen yöksi Bremeniin, josta jatkoin sitten maanantaiaamuna Munchenin kautta Bolognaan, josta kisakuljetus kävi hakemassa minut San Marinoon. Iloisena uutuutena Euroopassa matkustustamisen osalta on se, että kahden rokotuksen saaneena koronatestejä ei enää tarvitse ottaa maan rajoja ylittäessä, mutta CH-kisojen ”kisakuplaan” ei toki edelleenkään pääse sisään ilman tuoretta testiä. Saksassa antigen-testaus todistuksineen hoitui kuitenkin 15 minuutissa ruokakaupan parkkipaikalla, eikä se maksanut edes ulkomaalaiselle mitään.

Kisapaikkana tämä San Marino on kyllä yksi viime aikojen kivoimmista. En ole aiemmin tässä minivaltiossa käynyt, enkä ollut siten tajunnut, että pääkylä sijaitsee korkean mäennyppylän päällä lähes 700 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kisahotelli sijaitseekin juurikin tässä vuoren huipulla olevassa vanhassa kaupungissa, jossa kadut ovat kapeita ja maisemat upeita. Ravintoloita ja pikkumyymälöitä myös riittää, mutta ihmisiä ei onneksi ole liikkeellä mitenkään mahdottoman paljoa.
Kisakentät eivät onneksi sijaitse ihan yhtä korkealla kuin vanha kaupunki, mutta hieman nopeammat ovat olosuhteet sielläkin merenpinnan tasoon verrattuna. Varsinkin keskuskenttä on oikein tyylikäs, minkä lisäksi muutkin kentät ovat oikein viihtyisiä. Massapinnoite on eteläeurooppalaiseen tapaan hyvin hienojakoista, mutta kentän pinta on silti sen verran kova, että pomppu on korkea ja melko nopea. Wilson Roland Garros -pallot tuntuvat myös melko nopeilta ainakin näissä olosuhteissa.


Treenit aussiparini Matt Reidin kanssa ovat sujuneet toistaiseksi ihan mukavasti, ja vaikka emme ennen olekaan pelanneet yhdessä niin treeneissä muun muassa viimeksi toissa viikolla Atlantassa pelasimme pari kertaa yhdessä parina. Ja muutenkin kisoissa on tullut hengailtua yhdessä, joten tunnemme kyllä toisemme vallan hyvin. Matt syöttää todella hyvin ja saa palloon vauhtia varsinkin kämmeneltään todella helposti. Uskoisinkin, että omissa syöttövuoroissamme meidän pitäisi olla tällä viikolla vahvoja, ja jos omat palautukseni kulkevat yhtään niin hyvin kuin vaikkapa eilisissä treeneissä niin luvassa on kyllä menestyksekäs viikko. Jotenkin sitä monesti tuntuu peli todella hyvältä nelurikentälläkin, kun saa alle pari kaksinpeliä juurikin esimerkiksi liigatilanteessa. Eli ei pidä unohtaa kaksinpelitreenejäkään ihan täysin!

Vastustajamme ensimmäisellä kierroksella eivät kuitenkaan ole hekään mitenkään heittopusseja, sillä Monacoa edustavalta Arneodolta löytyy tältä kaudelta saldosta muun muassa ATP-kisan finaali ja Ranskan avointen kolmas kierros. Hän on nelinpelipelaajaksi vähän pienikokoinen, mutta peruslyönnit ja syöttö toimivat silti varsin hyvin. Italialainen Ocleppo sen sijaan tekee paluuta pitkältä loukkaantumistauolta, ja hänen pelitasonsa on enemmän kysymysmerkki. Isokokoisena pelaajana hänelläkin on kuitenkin hyvä syöttö ja vahva kämmen, mikä on ihan vaarallinen kombo nelinpeleihin.

Hyvä matsi on siis varmasti tulossa, ja tuo ensimmäisen kierroksen matsimme on siis ohjelmassa huomenna keskiviikkona todennäköisesti vasta myöhemmin illalla, sillä tässä kisassa pelit aloitetaan mahdollisuuksien mukaan vasta iltapäivällä. Oma peli ja henkinen lataus tuntuu kuitenkin olevan kunnossa, joten fiilis on matsiin lähdettäessä harvinaisen korkealla. Toivotaan, että Mattillakin peli sujuu ja voittoja tulee!

9 thoughts on “San Marino CH90 – Keskiviikkona alkaa

 • En ole varma, oletko joskus kirjoittanut aiheesta, mutta kiinnostaa, millainen kielitaito sinulle on kehittynyt kisoissa reissatessa? Englanti eri murteineen sujuu varmaan mallikkaasti, mutta luonnistuuko kommunikointi esimerkiksi italialla kuinka hyvin?

  • Hyvä kysymys! Eipä ole tainnut kyllä tuota kielitaitoa tulla pohdittua täällä blogissa. Englanti toki luonnistuu aika jouhevasti, sillä sitä on tullut käytettyä tenniskiertueella niin paljon ja lisäksi lyhyt pätkä välissä työelämässäkin oli pääasiassa englanniksi. Ruotsi taittuu myös ihan kivasti, kun pitkän ruotsin lukeneena sain vielä nuorempana ruotsalaisen valmentajan pariksi vuodeksi. Ruotsalaisten ja esim. Tanskan Nielsenin kanssa tuleekin yleensä kommunikoitua ruotsiksi.

   Siihen ne keskusteluun pystyvät kielet omalta osaltani sitten valitettavasti kuitenkin jäävät. Ranskaa luin pari vuotta yläasteella, mutta aika vähän sitä on tullut sen jälkeen puhuttua. Jos joku harmittaa niin se, että nuorempana tullut opiskeltua venäjää tai espanjaa, jotka olisivat tennismaailmassa kyllä tosi hyödyllisiä kieliä.

   Paljon aikaa esimerkiksi Italiassa ja Saksassa viettäneenä noista kielistä pystyy kyllä monesti aika hyvin päättelemään mistä puhutaan, mutta oman puheen tuottaminen ei oikein onnistu. Ja ravintolatilaukset ja ruokalistat on toki helppoa oppia.

   • Venäjä taitaa olla todella nykyään aika hallitseva, kun kyseisen maan pelaajien lisäksi sitä osaavat ja käyttävät mm. Zverev, Tsitsipas ja Shapovalov ja varmaan monet alemman rankingin pelaajatkin.

    • Juuri näin! Ja venäjää osaa vielä aika moni muukin itäeurooppalainen pelaaja. Kisamatkoillakin siitä olisi ollut paljon hyötyä Venäjän lisäksi muun muassa Ukrainassa, Kazakstanissa, Uzbekistanissa ja jopa Baltiassa.

 • Buongiorno Kouvolasta Harri,
  muikeasti säväytti kun näin sinun ja Henkan osallistuvan US Openiin. Vihdoin saamme jännätä parhaitten suomalaisten nelinpelaajien matseja isossa kisassa.
  Harvinaista herkkua tiedossa, ja Emppu toivottavasti myös siellä tsemppaa.
  Ei ole minulle vielä auennut koska ja mistä saa tietoa aloitatteko karsinnoilla vai riittääkö yhteisrankinginne suoraan sisään. Veikkaan että niin ja näin, pääasia että olette siellä mukana.
  Hyvinhän teillä on kulkenut Emilin kanssa ja Henkan toivoisi onnistuvan kanssasi.
  Andorra on kiva paikka ja kovin urheilullista kansaa vuoren rinteillä. Toivottavasti saatte Mattin kanssa yleisöä matsiinne, onnea ja peukutukset kisaan !

  • Joo tuo US Open Henkan kanssa olisi kyllä upea juttu! Ilmoittautuminen umpeutuu ensi viikon tiistaina eli 17.8. minkä jälkeen homma varmistuu. Nelinpelin sisäänpääsyraja on ollut US Openissa, Australian avoimissa ja Ranskan avoimissa jo vuosia noin 145 eli minun ja Henkan yhteisranking varmasti riittää sisään. Karsintoja ei nelinpelissä ole ollenkaan. Mutta keskitytään ensin tähän viikkoon täällä San Marinossa!

 • Ciao Harri! Todellakin mielenkiintoinen neluripari Henkan kanssa, en tiennytkään tuosta. Onko tarkoitus jatkaa enemmänkin vai palaatteko vakipareihin Openin jälkeen?

  Kiinnostaisi tietää hieman sinun pelivälineistä. Minkä painoista mailaa käytät ja millä jännityksellä? Entä vaihteleeko mailan säädöt esim. alustan mukaan? Miten esim. jänteet? Oletko muuten koskaan vaihtanut kesken ottelun eri mailan omaan syöttöön ja vastaanottoon? Eli onko esim. jännityksellä merkitystä kovasyöttöisen vastustajan tapauksessa?

  Tsemiä San Marinoon ja Flushing Meadowsiin!

  • Joo hienoa päästä Henkan kanssa pelaamaan kisaakin hyvin sujuneiden Davis Cup -matsien lisäksi! Toistaiseksi ei ole pidemmän tähtäimen suunnitelmaa, vaan katsotaan kisa kerrallaan tilannetta.

   Mailana itselläni on 310g painava Yonex VCore Pro 97 ja jänteinä Luxilon Alu Power Ice Blue 1,25mm paksuna. Kirjoittelin mailoistani tarkemmin vuoden alussa, joten kannattaa tsekata tämä kirjoitus:

   http://www.harriheliovaara.fi/2021/01/02/vuosi-2021-alkaa-atp-tourilla-antalyassa-mukana-myos-pohdintaa-mailoista/

   Jännitystä ei kyllä ole koskaan tullut vaihdettua matsin sisällä syöttö- ja palautusgameja silmällä pitäen, mutta kireämpään tai löysempään voi kyllä olosuhteiden muuttuessa joutua vaihtamaan. Täällä San Marinossa pelasin 22kg jännityksellä ja siinä 22-23kg nurkilla tuo jännitys on viime aikoina pyörinyt viikosta toiseen.

   Toivottavasti näistä tiedoista oli iloa ja toivotaan sitten menestystä US Openissa!

Comments are closed.