Montpellier ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Bonzi/Nys 6-1, 6-4

Jes, Montpellierin kisa lähti käyntiin selvällä voitolla, ja sehän tekee hyvää itseluottamukselle. Ei ottelu meiltä mitenkään täydellinen ollut, mutta onnistuimme ratkaisupaikoissa, ja otimme tietysti lisäksi ilomielin vastaan vastustajien pari huonompaa suoritusta. Tällä kertaa toisen kierroksen matsia ei tarvitse sen kummemmin odotella, sillä pelaamme sen heti huomenna keskiviikkona. Vastaan tulee vastikään Sydneyssä meidät tiukasti voittanut pari Nedovyesov/Qureshi, joten revanssimielellä ollaan liikkeellä.

Treenit täällä Montpellierissä ovat sujuneet hieman vaihtelevasti, sillä vaikka varsinkin peruslyöminen on tuntunut päivä päivältä paremmalta, niin treenipisteissä meillä on ollut omissa syötöissämme rehellisesti sanottuna kyllä pieniä haasteita. Olemme kuitenkin treenanneet positiivisella mielellä ja verkkopelissä on tullut selvästi edistystä. Otimme tällä viikolla tavoitteeksi tehdä joka päivä ennen päivän ensimmäistä treeniä osana lämmittelyä noin vartin käsi-silmä-koordinaatio -treenit kahdestaan Lloydin kanssa, ja siinähän tulee myös samalla myös kehitettyä verkkopelin liikkumista. En nyt tiedä näkyikö tuo välttämättä tänään matsissa, mutta ainakin pitkällä aikavälillä luulisi auttavan. 😊


Päivän matsi lähti kuitenkin kaikesta huolimatta erinomaisesti käyntiin. Lloydille puhdas pito kärkeen, minkä jälkeen pari hyvää palautusta meiltä molemmilta toivat heti murron Bonzin syötössä. 2-0 -tilanteen minun syöttövuoroni meinasi mennä tiukalle, mutta taistelupallon voitto no-ad -pisteessä oli tosi tärkeää. Ja sitä seuraava syöttövuoro olikin sitten lähes kaikkien aikojen lahjoitus Nysiltä, sillä hän teki samaan gameen peräti kolme tuplaa ja missasi vielä helpohkon drive-volleyn kaupan päälle. Meidän kannaltamme on tietysti ihan kiva murtaa vastustajan syöttö koskemalla palloon tasan kerran, mutta Nysiä harmitti kyllä sen verran, että yksi Technifibre päätyi pienen aherruksen jälkeen aika rutussa roskikseen. Vaikka Bonzi pitikin syöttönsä 5-0 -tilanteessa, niin erän kaksi omaa syöttövuoroa pidettiin nollille, ja eka erä siis meille nopeasti 6-1.

Toiseen erään Bonzi aloitti syötönpidolla, minkä jälkeen meinasin vähän sählätä Lloydin syöttövuorossa verkolla. Upea verkkopiste Lloydilta 30-40 tilanteessa ja varma put-away-volley minulta no-adissä varmistivat kuitenkin meille arvokkaan pidon. Tuon jälkeen Nysin syöttövuoro 1-1 -tilanteessa oli taas meiltä erinomainen. Yhden murtopallon hän selvitti terävällä volleylla, mutta no-ad -pisteessä löin ihan viimeisen päälle rystypalautuksen linjasta läpi ja siirryimme murrolla johtoon. Pidin perään syöttöni vakuuttavasti, ja ratkaisun paikka oli ilmassa saadessamme murtopallon Bonzin syötössä 3-1 -johdossa. Lloydin rysty jäi kuitenkin verkkoon ja ero pysyi yhdessä breikissä.

Pari turhan lepsua suoritustani verkolta meinasi jälleen kostautua Lloydin syöttövuorossa 3-2 -tilanteessa, mutta tarkka ykkönen no-ad -pisteessä varmisti pidon. Nys onnistui seuraavassa gamessa vihdoin pidossa, mutta minunkin seuraava syöttövuoro pidettiin nollille, vaikkei ykkönen tällä kertaa oikein tippunutkaan. Bonzi piti pakkoraossa 5-3 -tilanteessa, mutta sekään ei riittänyt. Lloydin 100% saldo erän tai matsin kotiin syöttämisessä minun parinani sai jatkoa, sillä nyt olimme molemmat terävinä verkolla. Yksi erinomainen väliinmeno ja yksi vahva smash olivat ottelun parasta verkkopeliäni, ja matsi oli lopulta ohi lukemin 6-1, 6-4 vajaassa tunnissa.

Nelinpeli on välillä jännä laji, sillä tottakai selvähön voiton jälkeen fiilis on aina erinomainen, mutta on se silti oltava realistinen ja todettava, että parannettavaakin jäi. Tällaisen tuloksen jälkeen tuntuu jopa erikoiselta sanoa, että ykkössyöttöprosenttimme oli aivan liian alhainen, verkkopeli ajoittain epävarmaa ja takakentältäkin hävisimme melkein kaikki pidemmät rallit. Mutta ilmeisesti teimme tästä huolimatta todella paljon hyviä taktisia ratkaisuja, sillä voitimme silti selvästi enemmän pisteitä kuin vastustajamme. 😊

Varsinkin syötönpalautuksissa olimme selvästi edellä, minkä lisäksi pelasimme kyllä ”seinä”-muodostelmassa eli molemmat verkolla -tilanteissa hyvin tiiminä yhteen peittäen kentän vahvasti. Vastustajat eivät tainneet ohittaa meitä puhtaasti kertaakaan näissä tilanteissa. Lloydilta volleykuvioiden pelaaminen sujuu myös jo tosi hyvällä rutiinilla ja minullakin tuli pari onnistumista juuri oikeissa gamen ratkaisupaikoissa. Hieman yllättäen kuitenkin juuri se asia mihin olemme viimeiset päivät treeneissä paljon keskittyneet, eli verkkopelaajan väliin menot kakkosruutuun syöttäessä, oli meille Lloydin kanssa tänään juuri kaikista epävarminta. Meillä on molemmilla huono tapa suunnata rystyvolleyt vasemmalle liikkuessa kohti vastustajan verkkomiestä sen sijaan, että pudottaisimme pallon lyhyenä krossina tyhjään kenttään tai pelaisimme sen jyrkkänä inside-out tyylisenä volleyna verkkomiehen ulottumattomiin. Tuota treenausta täytyy kyllä jatkaa, sillä nyt hävisimme turhaan muutaman tuollaisen pisteen, jossa pallon pitäisi aina kuolla, eikä siihen ole joka matsissa varaa.

Muuten matsi oli kuitenkin kokonaisuutena ihan hyvä suoritus, sillä tuloshan tässä lajissa ratkaisee, eikä huonommin sujuneita osa-alueita kannata sen kummemmin stressata. Ykkössyöttöjen prosenttiin täytyy huomenna toki kiinnittää vielä vähän paremmin huomiota, mutta henkisesti tämä matsi oli kyllä ihan parasta a-luokkaa. Meille käy joskus tiiminä varsinkin hyvän ensimmäisen erän jälkeen pieni henkinen dippaus toisen erän aikana, mutta nyt tsemppasimme jopa vähän tahallamme ekstravoimakkaasti toisiamme, ja pidimme latauksen yllä loppuun asti. Tuohon onnistumiseen olen kyllä tosi tyytyväinen, sillä vastustajat tunsivat varmasti paineet loppuun asti palautusgameissaan, ja sortuivatkin tästä syystä vähän yliyrittämisen puolelle.

Kokeilin pariin kertaan viime viikolla treeneissä ennen suoritusta nautittavia pre workout -shotteja, ja päätin ottaa sellaisen tavan kokeiluun myös nyt kisaviikolla. Varsinkin runsaasti kofeiinia (200mg) sisältävä shotti toi tällaiseen iltapeliin minulle korostuneen piristyneen fiiliksen, minkä lisäksi jatkoin energiageelillä sokeritasojen pitämistä huipussaan koko matsin ajan. Ensimmäiset fiilikset tästä kokeilusta olivat tosi positiiviset, sillä iltapelit ovat aiemmin silloin tällöin olleet minulle vähän vaikeita, kun alla on koko päivän odotus. Nyt suunnittelimme vielä päivän muutenkin onnistuneesti siten, että löimme puoli tuntia jo aamulla kello 11, minkä jälkeen palasimme hotellille lounaalle ja pienelle päivälevolle. Pienet päikkärit vauvan kanssakin kuuluivat iltapäivän ohjelmaan. 😊 Ennen matsia söin sitten vielä kevyesti uudestaan, ja löimme vielä reilun vartin juuri ennen ottelun alkua saadaksemme hyvän lämmön päälle. Eikä tainnut vastustajilla onnistua valmistautuminen ihan yhtä hyvin. 😉

Huomenna vastus kuitenkin todennäköisesti vaikeutuu, sillä saamme vastaamme alkukauden erinomaisesti pelanneen parin Nedovyesov/Qureshi. He voittivat meidät tiukasti 7-6, 3-6, 7-10 Sydneyn kisassa pari viikkoa sitten, mutta toivottavasti olemme oppineet tuosta matsista jotakin, ja pystymme hyödyntämään sitä huomenna. Brittitaustajoukkojen 16-sivuinen analyysi tuosta matsista on ainakin käytössämme, joten varsinkin vastustajien syöttösuunnat ja pelikuvioiden todennäköisyydet ovat meillä nyt hyvin tiedossa. Pientä hienosäätöä omissa syöttösuunnissamme pitää ehkä tehdä myös ja uskaltaa syöttää paljon lähelle sivurajoja, sillä kroppasyötöt vastustajat palauttavat hyvin. Verkkopelissä myös pieni terävyys olisi paikallaan, ja tappopaikkojen kliinisyyttä tarvitaan lisää.

Matsimme on ohjelmassa huomenna paikallista aikaa ei ennen kello 15.30 kentällä 1, eli striimi pitänee taas hakea jostain vedonlyöntisivujen kautta, mikäli seuraaminen kiinnostaa. Luvassa on kuitenkin varmasti hyvätasoista neluria, jossa erot tulevat olemaan pieniä, joten jännitystäkin luultavasti on tiedossa. Toivotaan, että minun ja Lloydin vahva suorittaminen Ranskan sisäkisoissa jatkuu ja pääsemme nauttimaan tästä kisasta vielä viikonloppunakin. Vamos!