Montpellier ATP250 – valmistautumista ensimmäiseen otteluun

Bonjour! Vajaa viikko kotona sujui taas hurjaa vauhtia, ja nyt ollaan jo valmistautumassa seuraavaan kisaan Ranskan Montpellierissä. Sain perheeni mukaan tälle kisaviikolle, joten fiilis on astetta rennompi, ja ensimmäiset treenit ovatkin sujuneet vallan mainiosti. Ensimmäisen kierroksen matsimme pelataan todennäköisesti tiistaina, jolloin saamme Lloydin kanssa vastaamme parin Bonzi/Nys.

Australian matka päättyi siis harmilliseen toisen kierroksen tappioon, ja suuntasinkin heti samana iltana kotia kohti. Lähes 30 tunnin matkustus Dohan kautta oli kieltämättä vähän rankka, ja ensimmäiset päivät kotona olivatkin todella väsyneitä. Aikaero painoi väkisinkin unirytmiä, mutta muutenkin puhti oli kyllä vähän poissa. Otinkin pari päivää suosiolla lepoa ennen kuin jatkoin tiistaina treeniä Talin sisäkentillä. Ehdin lopulta vetää Patti Niklas-Salmisen kanssa kolme laadukasta tennistreeniä ja lisäksi yhden fysiikkatreenin ennen kuin oli siis taas aika pakata laukut ja suunnata kohti seuraavaa kisaa.

Lähdin tänne Montpellieriin siis yhdessä vaimoni ja pikkutyttömme kanssa. Matkustusmukavuus nousee tällä kokoonpanolla reissatessa kriteereissä tavallista korkeammalle, joten päädyimme Pariisin kautta matkustamisen sijaan lentämään suoraan Barcelonaan, josta jatkoimme vuokra-autolla reilut kolme tuntia rajan yli Montpellieriin. Matka menikin lopulta suorastaan täydellisesti, sillä perjantai-illan lento oli lähes tyhjä, eikä vauva itkenyt sen aikana kertaakaan, minkä lisäksi automatkakin meni nopeasti yhdellä pysähdyksellä. Perillä olimme juuri ennen puolta yötä perjantai-iltana.

Lloyd lensi paikan päälle Montpellieriin lauantaina alkuiltapäivästä, joten ehdimme ensin perheen kanssa tutustua ympäristöön kaupunkikävelyllä ennen kuin vedimme illalla vajaan parin tunnin treenin kisapaikalla Lloydin kanssa. Tänään sunnuntaina jatkoimme treeniä ensin aamulla ranskalaisparin Mahut/Martin kanssa ja iltapäivällä parin Jebavy/Reese kanssa.Kaupungin lisäksi kisapuitteet täällä Montpellierissa ovat kyllä jopa todella hienot, sillä kisa pelataan kaupungin etelälaidalla sijaitsevalla Sud de France -areenalla, joka on suuri monitoimihalli, jossa järjestetään monia urheilutapahtumia, konsertteja ja messuja. Keväällä areenalla on ohjelmassa muun muassa taitoluistelun MM-kisat, mutta nyt pelataan siis tennistä varta vasten kisaa varten rakennetuilla neljällä kentällä. Alusta on sisäkentille tyypillinen keskinopea ja melko matalapomppuinen kova kenttä, ja mikä mukavaa, myös treenikentät on siis rakennettu kisapaikalle samaan halliin.Kentät ovat siis nopeudeltaan sopivat, eikä pallojenkaan kanssa ole suurempia ongelmia, vaikka Head XT -kisapallot eivät lukeudukaan suosikkeihini. Pelaaminen ja varsinkin syöttäminen sisäkentällä tuntuu luonnollisesti huomattavasti helpommalta kuin tuulisessa ja aurinkoisessa Australiassa, mutta tuo koskee toki myös vastustajia. Olemmekin Lloydin kanssa keskittyneet hiomaan pelin pieniä osa-alueita kuten syöttäjän partnerin volleypeliä kuntoon, jotta pelimme pysyy tarpeeksi kliinisenä ja tehokkaana.

Ensimmäinen vastustajamme tässä kisassa on ihan mielenkiintoinen pari Bonzi/Nys. Ranskalainen Bonzi nousi viime vuonna heittämällä kaksinpelissä sadan joukkoon voittamalla peräti kuusi challenger-kisaa, mutta ei hän nelurissakaan ole mikään hassumpi pelimies. Tilastoista löytyy muun muassa tämän kisan finaali vuodelta 2019 ja pari hyvää matsivoittoa tältä kaudelta Australiasta. Monacolainen Nys on puolestaan puhdas nelinpelimies, jolle hävisimme Lloydin kanssa vuosi sitten Biellan kisan finaalissa. Hän on noussut viimeisen vuoden aikana ensi kertaa top50-rankingiin usean ATP-kisavoiton myötä, joten hän taitaa kyllä nelurin salat varsin hyvin. Bonzi ja Nys pelasivat juurikin Australiassa pari kisaa yhdessä, joten he tuntevat varmasti toisensa sitä kautta, mutta eivät he mikään vakiopari kuitenkaan missään nimessä ole.

Luvassa on siis varmasti mielenkiintoinen ottelu, jossa vahva alku tekisi kyllä hyvää. Vastustajat pelaavat kotikentällään ja tsemppaavat kyllä viimeiseen asti, mutta silti heille olisi hyvä saada vähän ylimääräistä puristusta mailaan ottamalla heti ote itselle alusta alkaen. Nys ei ole mikäään erityisen hyvä syöttäjä, joten saamme varmasti hänen syöttövuoroissaan paikkoja murtoihin, mutta omista syöttövuoroista pitää kyllä silti pitää huolta. Bonzin pelissä voi näkyä ajoittain kokemattomuus nelurikentillä, mutta hänkin pystyy kyllä paikkaamman tuota taitavilla käsillään ja kovalla syötöllään. Kaikista tärkeintä olisi kuitenkin jälleen pelata oma tontti vahvuuksien kautta oikeisiin kuvioihin tukeutuen, jolloin vastustajat saadaan yrittämään liikaa. Kaikki lähtee hyvästä syöttämisestä ja sitä seuraavasta verkkopelistä, sillä palautusgameissa saamme kyllä varmasti paikan tai pari.

Matsimme on siis ohjelmassa todennäköisesti tiistaina, joten huomenna maanantaina vielä treenataan ennen kuin kisat todenteolla alkavat. Siistiä on olla taas Ranskassa sisäkisassa pelaamassa, sillä nämä ovat sujuneet meiltä Lloydin kanssa perinteisesti aika hyvin. Toivotaan, että tuo putki saa jatkoa!

10 thoughts on “Montpellier ATP250 – valmistautumista ensimmäiseen otteluun

 • Tsemppiä eurooppa- ja sisäkauden avaukseen! Odotukset korkealla niin teillä ja kuin myös meillä tennisfaneilla. Ja hyvää tarinaa mitä ilmeisemmin tiedossa.
  Ps. Tyttärellä näyttäisi olevan vahva orientaatio tennisseurantaan..😉

 • Varmasti vaikuttaa tietyllä tavalla positiivisesti kun perhe on mukana ei tarvitse stressata yhtää kun ei ole kotona jne , toiki on voi olla oman blogin paikka et miten parisuhteessa ja varsinkin perhe elämän omaava tennispelaaja saa sopeutettua kaiken kun reissuja on niin paljon, Suurin kiitos varmasti menee kumppanillesi.

  Nyt kovat pöhinät vaa päälle!!

 • Olisi hienoa kuulla mielipiteesi Aus Openin nelurifinaalista. Erityisesti pidin Purcellin pelistä, mutta Ebden ei pystynyt panoksellaan saamaan paria voittoon.

  • Joo, oli kyllä mielenkiintoinen nelurifinaali. Niin kuin oikeastaan kaikki Kokkinakis/Kyrgios parin matsit tuossa turnauksessa. Hehän pelasivat finaalinkin tietynlaisessa hurmiossa, jossa lyöntivalinnat olivat usein aika riskialttiita, mutta uskomattoman usein onnistuneita. Varsinkin Kokkinakiksen kämmen oli tuhoisa, eikä Purcell/Ebden oikein löytänyt keinoa välttää sinne lyömistä. Ja toki K/K tiimillä syöttöpeli oli ihan valtavan korkealla tasolla koko turnauksen, mikä on iso asia nelurissa.

   Ebden tosiaan ehkä vähän pehmeni finaalissa ja melkein jo semifinaalinkin lopussa. Hän on parhaimmillaan vähän alhaisemmassa tempossa, kun taas Purcell tykkää kovasta temposta ja pelin ohjailusta. Ja jotenkin paistoi silmään, että Ebden oli kuitenkin jo ehkä vähän maha täynnä finaalipaikan myötä, toisin kuin vastustajat, jotka halusivat voittoa ihan täysillä.

 • Olisi muutenkin mielenkiintoisa kuulla mielipiteesi Kokkinakis & Kyrgios neluritiimistä. Miltä heidän peli näytti ja mihin turnausvoitto perustui? Minkälaisella taktiikalla heitä vastaan olisi voinut lähteä?

  • Tuo K/K pari oli kyllä aikamoinen väriläiskä. Jos pari syöttää tuolla tasolla matsista toiseen, niin vaikeahan heitä on murtaa. Volleyt pitäisi saada mahdollisimman paljon heidän rystyilleen, sillä kämmeneltä varsinkin Kokkinakis oli todella tuhoisa. Ja jotenkin pitäisi koko ajan olla varautunut niihin yllättäviin lyöntisuuntiin.

   Ja ehkä omat takakentän lyönnit pitäisi suunnata vielä enemmän suoraan verkkomiehiä päin, mutta ei se kyllä ole helppoa, kun vastustajat syöttävät ja palauttavat niin hyvin. Voisiko jopa olla, että tuossa kisassa K/K parin voittaminen oli käytännössä mahdotonta? Kiva nähdä miten heidän pelinsä tästä eteenpäin jatkuvat ja pysyykö hurmio yllä. 🙂

Comments are closed.