Montpellier ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Nedovyesov/Qureshi 6-4, 6-4

Hienoa, otimme hienon revanssin hyvin alkukauden pelanneesta parista ja varmistimme paikan semifinaaliin! Ottelu oli melkein loppuun asti lähes täydellinen, mutta pieni herpaantuminen toisen erän 5-1 -tilanteessa meinasi laittaa homman jännäksi. Mutta Lloydin varma syöttö ratkaisi matsin kolmannella ottelupallolla, ja pääsemme nyt nauttimaan huomenna välipäivästä ennen kuin pelit jatkuvat perjantaina.


Edellispäivän selvät lukemat saivat tänään jatkoa, vaikka matsi olikin hieman erilainen kuin ensimmäisen kierroksen ottelumme. Pelasimme tänään hieman aiemmin iltapäivällä, joten suuntasimme kentille hieman ennen puoltapäivää, löimme puolisen tuntia lyönnit läpi, ja söimme lounaan kisapaikalla. Pitkään näytti siltä, että pääsisimme kentälle lähes aikataulun mukaisesti puoli neljän paikkeilla, mutta Bublik ei saanut edeltävässä kaksinpelissä toisen erän ottelupallojaan käytettyä, ja matsi venähti kolmanteen erään. Valmistautumisen kannalta on aina vähän hankalaa, kun sitä ehtii lämmitellä itsensä täysin valmiiksi jo kertaalleen turhaan, mutta onneksi olimme kuitenkin hereillä myös edellismatsin lopulta loppuessa ja astellessamme kentälle.

Matsi sai kannaltamme erinomaisen alun, sillä olimme heti kiinni murrossa Qureshin ensimmäisessä syöttövuorossa. Osuin 15-30 -tilanteessa volleyllani harmillisesti suoraan Nedovyesovia kasvoihin, mutta hän otti tilanteen ihan hyvin, ja tuosta sisuuntuneena Qureshi selvittikin kolme murtopalloamme. Omat syöttövuoromme olivat kuitenkin alusta alkaen vakuuttavia, ja seuraavassa Qureshin syöttövuorossa otimme sitten myös sen murron Qureshin volleyn jäädessä verkkoon. Emmekä epäröineet omissa syötöissämme murron jälkeenkään, vaan hävisimme koko erässä ainoastaan kaksi syöttöpistettä. Lloyd tyylitteli vielä viimeiseen syöttövuoroonsa kolme ässää, ja ensimmäinen erä siis meille 6-4.

Toisessa erässä jatkoimme vahvaa peliä, ja jos mahdollista niin palautuspelissä olimme vielä terävämpiä. Minulta pari loistopistettä 1-1 -tilanteen Nedovyesovin syöttövuorossa toi meille ensimmäisen murron, ja Lloydin huippupeli 3-1 -tilanteessa lisäsi eron jo kahteen murtoon. Kaikki oli siis viimeistelyä vaille valmista 5-2 -johdossa, mutta Lloyd herpaantui aavistuksen verkolla ja Nedovyesov löi lisäsi kaksi erinomaista rystyä kaventaen tilanteen. Luottamus oli kuitenkin sataprosenttinen Lloydin astellessa syöttämään matsia kotiin 5-4 -tilanteessa, vaikka 40-15 -tilanteen kaksi sählättyä rystyvolleytani meinasivat laittaa homman vielä turhan tiukaksi. Onneksi Lloydilta löytyi kuitenkin vielä yksi erinomainen syöttö 40-40 -tilanteeseen ja pääsimme helpottuneena tuulettamaan semifinaalipaikkaa.

Kolmas matsipallo tuotti vihdoin toivotun tuloksen!

Päivän matsi oli siis ainakin tuohon 6-4, 5-1 -tilanteeseen saakka aivan huippupeliä. 12 ässää, ykkössyöttöprosentti lähellä kahdeksaakymmentä ja palautuspeli aggressiivisen tehokasta. Lisäksi tuntui siltä, että löysin takakentältä lyönnin tuntuman ihan uudella tavalla, ja lobbasin muutaman todella onnistuneen lobbinkin. Eikä verkollakaan tullut tehtyä mitään tyhmyyksiä ennen viimeistä gamea; tosi vahvaa ja tarkkaa työskentelyä, johon vastustajat eivät löytäneet vastauksia. Juuri tällaista peliä haluammekin Lloydin kanssa pelata useammin, ja jos tällä tavalla jatkamme niin potentiaalimme on tosi korkealla.

Vastassa oli kuitenkin pari, jolla oli alla finaalipaikka Australian esikisasta sekä pari muutakin tosi kovaa voittoa tältä kaudelta (mukaan lukien meidän päänahkamme 😊), joten suorituksestamme voi olla tosi ylpeä. Osasimme muokata omaa pelaamistamme edellismatsista oppien, ja esimerkiksi palautuspaikan vaihtaminen onnistui tosi hyvin. Otin Qureshin syöttöjä vastaan metrin taaempaa, sillä tiesin hänen pitävän kroppasyötöistä, kun taas Nedovyesovia vastaan peitin ulospäin kierretyn sivukierresyötön tarkasti seisomalla hieman enemmän etuoikealla palautusasennossa. Myöskin oma syöttötyöskentelymme oli fiksumpaa kuin viimeksi, ja uskalsimme hakea paljon syöttöjä lähelle sivurajoja. Kaiken kaikkiaan siis erinomainen ottelu!

Tästä kelpaakin jatkaa eteenpäin kohti semifinaalia, joka pelataan todennäköisesti perjantaina. Seuraavat vastustajamme pelaavat oman kvartsinsa vasta huomenna torstaina, joten meillä on hyvä mahdollisuus käydä hieman vakoilemassa heidän otteitaan oman treenimme jälkeen. Tuossa kvartsissa ovat vastakkain Jebavy/Molcan ja O’Mara/Reese, joten sijoitettua paria ei tällä kertaa ole tulossa vastaan. Oikeastaan kaikki nuo neljä pelaajaa ovat hyvän verkkopelin lisäksi erinomaisia palauttajia, joten syöttöpelimme saa mielellään pysyä samalla korkealla tasolla myös seuraavassa matsissa, jos haluamme pelata sunnuntain finaalissa.

Joka tapauksessa itseluottamuksemme on nyt palannut Aussireissun jälkeen takaisin omalle korkealle tasolleen, joten ei muuta kuin lisää samanlaista tykitystä ja kohti kovaa menestystä. Vamos!

5 thoughts on “Montpellier ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Nedovyesov/Qureshi 6-4, 6-4

  • Onnittelut hyvästä ja solidista pelistä. Lopussa tuli pieni notkahdus mutta saitte sen kalkkiviivoilla hoidettua. En tiedä hiipikö mieleenne siinä toisen erän reippaassa johtotilanteessa, että tämä peli on taputeltu. No yhtäkaikki hieno peli ja vastus oli kovaa tasoa. Herpaantumisiin ei ole varaa. Nyt vaan samalla asenteella kohti seuraavaa matsia. 💪. Kontinen jäi rankingissa taakse joten olet Suomen ykkösneluripelaaja ja suunta ylöspäin 🙌🙌

  • Hienoa peliä, mutta toi lopun verkkopeli kyllä jo hermostutti. Tärkeä voitto!
    Kaavio näyttää hyvältä, mutta kaikki matsivoitot on vaan ansaittava.
    Onnea jatkoon!

  • Olen jo pidempään seurannut uraasi ja nousua kohti nelinpelin top-10 sijoja. Hieno voitto jälleen. Nousu jatkuu!

Comments are closed.