Rooma ATP1000 – Viime hetkellä varasijalta mukaan

Enpä kyllä uskonut eilen illalla nukkumaan mennessä, että istuisin nyt autossa matkalla Rooman lentokentältä tennisklubille. Mutta täällä sitä ollaan, ja iltapäivällä pelataan maailman ykkösparia Ram/Salisbury vastaan uran ensimmäisessä ATP1000-tason kisassa!

Aika monta sattumaa tarvittiin, että tämä mahdollisuus toteutui, mutta otetaan kaikki irti mitä saadaan. Ilmoitin meidät Lloydin kanssa aika lailla muuten vain mukaan tämän Rooman kisan onsite alternate -listalle viime perjantaina, mutta tarkoitus oli kyllä pitää väli-/treeniviikko ellei ihmeitä tapahdu.

Olimme alustavalla alternate-listalla kuudensia, ja en edes ajatellut koko listaa ennen kuin Ville kommentoi täällä blogissa, että näkyy lista vähän dropanneen. Iso kiitos siis hänelle! Yksi pari pääsarjasta jäi pois maanantaina, jolloin alternate-listalla toisena ollut pari Peralta/Skugor pääsi mukaan, kun ykkösenä ollut Auger-Aliassime/Wawrinka pari ei halunnut paikkaansa ottaa. Lisäksi 3. ja 5. listalla olleet parit päättivät pelata Bordeaux’n, mikä paransi meidän tilannettanne.

Silti, tiistaina edellänne oli kuitenkin mahdollisina sainaajina edelleen sekä Wawrinka/Auger-Aliassime että 4. listalla olevat Erlich/Harris. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan sainannut pelejä edeltävän aamun listalle maanantaina tai tiistaina, joten olisimme teoriassa olleet ensimmäisinä varalla, jos lisää pois jääntejä olisi tullut. Emme kuitenkaan halunneet täysin riskillä lähteä Roomaan, sillä paikka oli tässä vaiheessa hyvin epävarma.

Viime yönä kuitenkin selvisi, että Rublev vetäytyi nelinpelistä tämän keskiviikkopäivän ottelusta. Tämä ei ollut selvillä vielä nukkumaan mennessäni, mutta laitoin varmuuden vuoksi klo 5 herätyksen soimaan, että ehtisin aamulennolle, jos yöllä jotain tapahtuisi. Heräsin kuitenkin 2.30 vauvan itkuun, vilkaisin puhelintani ja huomasin seitsemän vastaamatonta puhelua Lloydilta, joka oli yrittänyt viestitellä myös vaimolleni ja veljelleni 😂 Ilmeisesti tilanne oli siis muuttunut.

Lloyd oli onneksi vielä hereillä briteissä, joten soitto takaisin tavoitti hänet, ja sovimme kumpikin ottavamme aamulennot Roomaan. Paikkamme ei kuitenkaan edelleenkään ollut varma, sillä vasta 10.30 selviäisi meinasivatko edellämme olevat kaksi paria tänään sainata mukaan alternateiksi, kun kerran yksi vapaa paikka kaaviossa oli tiedossa. Sopivasti Roomaan laskeutumisen jälkeen kuitenkin selvisi, että me olimme korkeimmat tämän päivän listan sainaajat ja kohti kenttiä siis mennään!

Aika ohuella valmistautumisella ja nopealla aikataululla lähdetään siis maailman ykkösten kaatoon tänään. Mutta eipähän varmaan tunnu samoja paineita kuin viime viikolla Ranskassa, vaan voidaan pelata vapautuneesti ja nauttia mahdollisuudesta pelata Masters-tasolla.

Vastustajat ovat meille ennestään tuttuja yhdestä treenistä Australiasta vuoden alussa, minkä lisäksi Lloyd pelasi heitä vastaan Miamissa maaliskuussa. On varmaa, että tänään pitää voitosta pelatessaan esittää parastaan, mutta se haastehan sopii meille enemmän kuin hyvin!

Matsimme on ohjelmassa päivän neljäntenä matsina, ja nyt striimauskin varmasti toimii esim. Eurosport Playerin tai TennisTV:n kautta. Hieno päivä tulossa!

37 thoughts on “Rooma ATP1000 – Viime hetkellä varasijalta mukaan

 • Hieno homma, aika lyhyellä varoitusajalla tulee ottelu, mutta toivotaan että kaikki menee hyvin!

  • Täsmälleen sama ajatus, hengästytti jo lukeminen.
   Noista käänteistähän saisi hyvän romaanin!

 • Vastustajat ovat valmistautuneet ihan väärään pariin. Eivät tiedä mikä heihin iski! Muista mitä teit Moskovassa…

 • Omg ihanaa!! Mutta kyllä melkein nyt harmittaa kun meitä lensi iso suomiporukka eilen iltakoneella roomasta suomeen (olimme emiliä katsomassa). Harmiteltiin siellä oikeen kun harri ei näissä kisoissa ole! 😀
  Mutta ei mitään, tullaan varmasti johonkin muuhun kisaan sitten ja TSEMPPIÄ!

 • Luin äsken uutisen Suomen Tennisliiton FB-sivuilta, kävinkin siellä jo kommentoimassa että kyllä suomalaisilla on käynyt tuuri Roomassa 👏 ensin Emil lucky loser-paikalle ja sitten te alternate! Varmasti adrenaliini virtaa tämmöisen yöherätyksen jälkeen. Kuten jotkut aiemmin kommentoikin, niin itsekin hengästyin jo tuon lukemisesta ja leposyke pomppasi. Harmillisesti on omat tennistreenit samaan aikaan kun teidän peli, mutta jos kerta näkyy Eurosportilla niin voin katsoa jälkikäteen illalla on demand 😊 Aivan mielettömästi tsemppiä peliin ja maailman ykkösparin kaataminen ei ole teille mikään mahdottomuus!!!

  • Tässä keskiviikon parhaat pelaajat ehkäpä vielä juuri oikeassa järjestyksessä. 😀

 • Menin äsken nykyisen Flashscoren sivustolle katsomaan Rooman tuloksia ja piti muutaman kerran hieraista silmiä, kun siellä oli peli merkattuna parille Glasspool / Heliövaara. Atp:n sivujen mukaan pääsarjan paikasta saisi palkintorahaa 11,580€, joten varmasti kannatti lähteä yrittämään, vaikkei pisteitä tulisikaan. Kohta kanavat päälle ja jännittämään. Tsemppiä matsiin ja voittajina ulos..!!! 🙂

 • Mullakin meinasi tipahtaa pökäle kun sivusilmällä seurasin tuloksia ja siellä olivatkin kentällä h’vaara ja lasiallas. Tiebreak menossa. Hienoa!

 • Huh, huh…!!! Olihan matsi, ei ollut mitään hätää missään vaiheessa muutamaa tiukkaa tilannetta lukuunottamatta. Virallisia tilastoja en ole nähnyt, jotenkin tuntui että teille tuli enemmän pakottamattomia virheitä kuitenkin..? Kentälle tultaessa sinulla oli iso Yonexin mailapussi ja Lloydilla ”ikäänkuin treenikassi” kahdella mailaalla. Montako mailaa sinulla oli pussissa..? Rankingsija alle 50 on saavutettu, nyt vaan maltilla ja rennosti kohti seuraavaa matsia. Antakaa meille faneille lisää tätä herkkua tällä viikolla.!! Yes, Yes, Yes….!!!!

  • Huhhuh hyvinkin. 🙂 Meinasi tulla tosiaan Lloydilla kiire lennolle, joten hänellä oli vain kaksi mailaa mukana. 😀 Minulla oli sentään normaalit neljä.

 • Ajattelin iltapäivällä että tästä eeppisestä tarinasta puuttuu enää voitto maailman ykkösparista muutaman tunnin yöunilla. Hetkeäkään en epäillyt, etteikö näin kävisi…HIENO VOITTO!!

 • Kylla kannatti matkustaa! Onneksi olkoon. Hyvalta ja varmalta naytti peli. Ehka siksi, kun sita ei ehtinyt jannittaa?

  • Minulla ei ollut aavistustakaan, etta olitte Roomassa. Kavin katsomassa kaksinpelituloksia ATP:n sivulla, ja silmissa vilahti siniristilippu oikeassa tulospalkissa. Mita ihmetta?!! Sitten vaan Eurosport Player paalle 🙂

   • Oikein! No, et tainnut olla ainoa, jolla oli vähän vaikeuksia käsittää, että mukana oltiin. 🙂

 • Tiukat edelliset pelit top 10 pareja vastaan olivat jo lähellä, nyt rapsahti pommi ja ykköspari nurin. Kertakaikkiaan hienosti pelasitte erityisesti 2erässä pysyi focus mahtavana silloin kun tämäntasoinen vastustaja on tottunut nostamaan tasoa.

  Ei varmaan harmita kumpaakaan teistä vaikka reeniviikko jää nyt vähemmälle:) On se tennis hieno laji kun näinkin voi käydä suurinpiirtein tukka putkella kentälle! Ykköset nurin, sanattomaksi vetää. Ja kaavion yläosassa komeilevat nyt muut nimet!

  • Ei tosiaankaan harmita, että jäi treeniviikko lyhyeksi. 😀 Kyllähän tällaisia tarinoita saa kertoa jälkipolville vielä pitkään, nyt vain täysillä eteenpäin!

 • Huhhahhei, että oli tenniksen jumalat järjestelleet hienosti!!! Minä ressukka jäin tämän päivän voitto-otteluanne paitsi kun ensin en ollut huomannut että olette mukana, ja jostain syystä en löytänyt streamia teitä näyttämään. Mutta väliäkös tuon, pääasia, että voititte!!! Rentous varmaan auttoi, niinkuin kirjoititkin vapautuneesta pelaamisesta jne. Ja eiku jatkoon, tsemppiä ja lisää iloisia uutisia, kiitos!!!

  • Sirkka, mä löysin googlesta tennistream.comin ja sieltä linkin goaltime.tv sivustolle. Hyvin toimi ja mikäs siinä kun oli laadukasta tennistä myös..!! 🙂

  • Kiitos! Rentous oli kyllä ehdottomasti päivän sana ensimmäisessä matsissa. Nyt vain tehdään kaikkemme, että sama fiilis pysyy päällä tänäänkin!

 • Wow 😁 I just had a notification that you two had just won.your match, beating the number one seeds, when I didn’t even think you were playing this week!!
  Well done!!

Comments are closed.