Rooma ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Kokkinakis/Tiafoe 6-3, 3-6, 10-8 (Teksti päivtetty)

Ai että tuntuu hyvältä taas!!! Masters kisan kolmannelle kierrokselle mennään niin että heilahtaa, ovat nämä viimeiset kaksi päivää olleet kyllä aika hurjia. 😍🔥 Tosi erilainen matsi oli tänään eiliseen verrattuna, ja loppua kohti meni homma todella jännäksi, mutta upeasti löytyi venymiskykyä meidän tiimiltämme. Uutta ennätysrankingia pukkaa jo nyt, mutta kisat jatkuvat siis edelleen, kun huomenna kvartsissa vastaan tulee pari Isner/Schwartzman.


Päivä lähti käyntiin tänään vähän rentoutuneemmassa tunnelmassa kuin eilen, sillä herätys soi vasta puoli yhdeksältä. Lampsin siitä rauhassa kisahotellin kattoterassille pelaajille varattuun aamiaistilaan, ja valmistauduin lähtemään kello kymmenen bussikuljetuksella kisapaikalla. Lloydia ei kuitenkaan näkynyt missään, ja pian selvisi, että mies oli nukkunut toista päivää putkeen pommiin. Hän on aiemminkin osoittautunut uskovansa kisaviikon aikana tiettyihin toistuviin rutiineihin, mutta tämä oli kyllä jo aika extremeä. 😀 Minä hyppäsin kuitenkin bussin kyytiin, ja Lloyd pääsi omalla bemarilla kentälle vain vartin myöhemmin, joten ehdimme kaikesta huolimatta kevyesti kello 11 alkubollaukseemme. 😊


Lounas pelaajien ravintolassa oli jälleen erinomainen, ja sen jälkeen ehti vielä vetäytyä kevyelle levolle ennen lämmittelemään siirtymistä. Matsimme alkoi lopulta kakkoskentällä edellisen naisten nelurin luovutuksen jälkeen kello 14, ja oli ilo huomata, että paikalla oli toistakymmentä suomalaiskannattajaa kannustamassa. Eiliseen verrattuna fiilis oli jotenkin rauhallisempi, mikä osittain johtui myös siitä, että vastustajatkin olivat aika rennolla asenteella liikkeellä ainakin ottelun alussa.Ensimmäisen erän alku oli syöttäjien tarkkaa pelaamista, mutta 2-2 -tilanteessa vaadittiin Lloydilta ässä ja minulta hyvä ykkösvolley kahden murtopallon pelastamiseksi. Ja heti seuraavassa gamessa tulikin erän ratkaisu. Verkolta hienoa työskentelyä meidän tiimiltämme, ja kun Kokkinakis haki vähän turhan nopeita ratkaisuja takakentältä, niin murto tuli meille toisella breikkipallolla. Erän loppu pideltiin varmasti syöttöjä, joten yhden murron turvin ensimmäinen erä meille 6-3.

Toisessa erässä jatkui syöttäjien vahva tekeminen. Meillä tuntui palautukset napsuvan tosi monta kertaa vain senttejä pitkäksi, mutta ei auta jossittelu näissä karkeloissa. Lopulta tilanteessa 3-4 -nähtiin kuitenkin erän ratkaisu väärään suuntaan. Ykkössyöttöni napsahtivat vaihteeksi kenttään, mutta painoa niissä ei ollut ihan tarpeeksi takana, mikä laittoi Lloydin vaikeuksiin verkolla. Kaksi ensimmäistä murtopalloa selvitimme, mutta Tiafoen pehmeät kädet olivat no-ad -tilanteessa liikaa. Kokkinakis piti perään varmasti syöttönsä, ja toinen erä vastustajille 3-6.

Kolmas erä oli aikamoista vuoristorataa alusta alkaen, ja heti matsin jälkeen tuntui siltä, että muistikuvia siitä oli jotenkin harvinaisen vähän omassa mielessäni. Täytyi ihan katsoa Eurosport Playerin kautta itsekin uudestaan, mitä siinä tapahtui. Siirryimme tuplamurrolla 3-0 -johtoon ihan mahtavalla kolmen refleksivolleyn kombollani, joka sai Tiafoen mailankin lentämään nätisti kentän pintaan. Mutta seuraavat kaksi syöttöpistettäni olivat heikkoja, murrot takaisin ja tilanne oli pian 3-4. Seuraavien pisteiden aikana vaihdettiin muutamat minibreikit mieheen, mutta ero pysyi koko ajan korkeintaan yhdessä pisteessä.

7-6 -tilanteen piste aiheutti meidän tiimillemme vähän erimielisyyttä tuomarin kanssa, sillä juuri ennen kuin Lloyd löi rystynsä, tuli viereiseltä kentältä pallo meidän kentällemme. Tuomari ei sitä kuitenkaan huomannut, ja vaikka Lloyd yritti let-huudoillaan saada pistettä keskeytetyksi, niin hän jätti samalla rystynsä kesken ja pallo oli päättynyt ennen kuin tuomari huomasi keskeytyksen syyn. Harmillinen juttu, sillä pistettä ei nyt pelattu uudestaan, vaan tilanne oli 7-7. Seuraava piste oli kuitenkin upea, sillä lobbipalautukseni löysi takakentän, ja kahden peruslyönnin jälkeen nousimme verkolle, jossa Lloydin hyvä volley pakotti Kokkinakiksen lobbivirheeseen. Perään Lloydilta erinomainen syöttö ja tilanne oli 9-7 meille.

Draamaa olisi voinut olla vähemmän, jos ensimmäinen matsipallo olisi tullut kotiin, mutta innostuin volleypaikassa yrittämään vähän liikaa. Tiafoen palautus tuli Lloydin syötön jälkeen suoraan minua kohti, ja treeneissä vastaavista volleysta läpilyöntiin päättyy parhaimmillaan varmaan 9/10, mutta nyt swingi oli liian pitkä. On se jännitys jännä juttu! Mutta onneksi toinen matsipallo oli upea piste. Lloyd oli itse rauhallisuus takakentällä, minkä jälkeen minun volleylobbikurotukseni keskikentältä upea. Tiafoe ehti kuitenkin vielä lobbiin ja sai nostettua sen takaisin korkeassa kaaressa. Uskoin tuon lyönnin menevän leveäksi, mutta viivallehan se putosi, ja jouduin vielä painepaikassa lyömään onnistuneen smashin pompun jälkeen ennen kuin seuraava Tiafoen kurotus jäi verkkoon. Kyllä olivat tuuletukset taas paikallaan!

Tässä vielä matsipallovideo minun toimintaani keskittyen! Kelpaa sitä kyllä katsella useampaankin kertaan. 🙂

Matsin jälkeen nimmareita ja selfieitä kentän laidalla jakaessa kelpasi taas fiilistellä voittoa. Suomalaiskannattajia piti tietysti käydä kiittämässä myös, ja hienoa oli kuulla, että moni meinaa tulla huomennakin paikan päälle. Jäähdyttelyt kuntosalilla menivät päätä pyöritellen ja ihmetellen sitä, mitä tuli taas tehtyä. Ja tuli tämän voiton jälkeen pari haastattelupyyntöäkin kisan puolesta. ATP:n mediahenkilöt halusivat omansa, mutta hauskempi kokemus oli kyllä päästä Tim Henmanin haastateltavaksi brittien Amazon-kanavalle. Kyllähän tätä viimeisen parin päivän rumbaa on ihan viihdyttävää kerrata useampaankin kertaan. 😊

Mutta olihan tämän päivän matsi taas sellainen suoritus kokonaisuudessaan, ettei paremmasta väliä. Voiton avaimena oli ehdottomasti tiimityöskentely, jossa olimme selvästi vastustajia edellä. Emme myöskään menneet pelissämme yhtään lukkoon toisen erän tappion tai edes tie breakin johtoasemien hupenemisten aikana. Pelasimme piste toisensa jälkeen hienolla keskittymisellä ja oikealla fokuksella juuri sitä peliä mitä halusimme.

Taktisesti onnistuimme myös hyvin, varsinkin kun vastassa oli kaksi kovaa kaksinpelaajaa, mikä pelityylillisesti yleensä tuottaa meille hieman vaikeuksia. Takakentän pidemmät rallit pysyivät minimissään ja saimme aktiivisella volleypelillä pidettyä vastustajien lyöntisuuntien päätökset jatkuvasti epävarmoina. Palautuksissa pysyimme aggressiivisina, vaikka välillä virheitä tulikin ja lopussa pari hienoa kurotuslobbia kelpasivat myös hienosti. Syöttöpelissä ykkönen kyllä takelteli meillä Lloydin kanssa kummallakin aika pahasti, mutta siitä selvittiin tänään sen suuremmitta menetyksittä. Kakkossyötön voittoprosentti oli onneksi sen verran korkealla tasolla, peräti 67%, kun se yleensä pyörii noin 50% tienoilla.

Kisat siis jatkuvat taas, ja nyt onkin edessä sitten vähän käsipyykkäysrumbaa, että saadaan puhdasta vaatetta huomenna kentälle päälle. 😊 ATP-kisoissa on kyllä aina pesulapalvelut saatavilla, mutta jostain syystä täällä Roomassa palvelu on sen verran hidas, että tänään olisi pitänyt jättää vaatteet pukkariin jo ennen matsimme päättymistä ja takaisin ne olisi saanut vasta huomenna klo 18. No mutta eiköhän tämä kannata positiivisena ongelmana nähdä!

Huomenna päiväohjelma on täsmälleen sama kuin tänään, sillä pelaamme taas päivän kolmantena matsina kello 11 jälkeen. Vastustajat ovat jälleen varsin mielenkiintoinen kaksikko, sillä pituuseroa parilla Isner/Schwartzman on peräti 38 senttiä. Isneriä vastaan otimme voiton Dallasissa helmikuussa, mutta Schwartzman on meille kummallekin uusi vastustaja. Lähtökohtaisesti syöttöpelissä Schwartzman on heikoimmillaan, joten murtopaikkoja toivottavasti pitäisi saada. Mutta on hän kyllä myöskin yksi kiertueen parhaista palauttajista, eli omissa syötöissä saisi ykköset mielellään tippua kenttään vähän paremmin kuin tänään. 😊 Isner on voittanut tällä kaudella jo kaksi ATP1000-kisaa nelurissa, joten hän osaa kyllä hommansa, mutta eiköhän suoraan kohti lyömällä pysty häntäkin haavoittamaan.

Matsi näkyy huomenna varmasti taas ainakin Eurosport Playerilta ja TennisTV:stä, mahdollisesti myös VeikkausTV:stä. Panoksena on uran isoin piste- ja palkintorahapotti, joten ei kai sitä kannata sen kummemmin säästellä, vaan annetaan vain palaa rennosti alusta loppuun. Let’s go ja pommit kulmiin!

40 thoughts on “Rooma ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Kokkinakis/Tiafoe 6-3, 3-6, 10-8 (Teksti päivtetty)

 • Meinasi tulla sydäri kolmannessa erässä. Huimaa menoa ja viimeisen pisteen voittamisen tärkeyttä ei voi kyllin korostaa!

  Kannattaa alkaa valmistautumaan blogin otsikon päivittämiseen: ”Top 50 tennispelaaja”

 • No oli kyllä kova veto! Harri ja Lloyd alternate listalta näyttävät ensin maailman ykkösparille ja sitten AO voittajalle, miten sitä duppelia pelataan. Oli ilo katsoa ja vielä kun Eurosport näytti Henryn selostamana ilman mainoksia niin ai että 👍 ja loppuun asti sai jänskättää. Jännityksellä odotan tarkemmasta analyysistä että mikä oli syy Lloydin torikokoukselle, veikkaisin että vastustaja osui palloon kahden pompun jälkeen tai kahdella kosketuksella.

  • Vieraskentältä tuli pallo Harrin ja Lloydin kentälle, mutta tuli kyllä niin myöhään, että ei vaikuttanut peliin juurikaan

    • Jep, Lloyd ihan selvästi jätti lyömättä, kun huomasi toisen pallon tulleen kentällemme. Harmi vain, että tuomarilla ei ole silmiä niskan puolella. 🙂

   • Ahaa kiitos täsmennyksestä, jouduin kattomaan tuon kohdan matsia puhelimesta niin en pikkunäytöltä huomannut tätä. Aika kauan Lloyd siinä kokousti tuomarin kanssa, mutta onneksi tulos oli tämä niin tuskin enää harmittaa.

 • Olipa hurja matsi ! Muutama vika piste oli pakko katsoa useaan kertaan. Onneksi et antanut tuon 9-7 pisteen virheen vaikuttaa peliisi tippaakaan … suorastaan juoksit aloittamaan seuraavaa pistettä, kun tiesit sisimmässäsi, että kyllä tämä matsi vielä hoidetaan kotiin.

  Ja tuo vika piste oli kyllä sinulta upea. Täydellinen lobbari ja sitten hienosti seurattu Tiafoen palautus, joka pysyi kuin pysyikin sisällä. Täyttä rautaa !!

  • Hurjaa todellakin! Kelpasi itsekin katsoa replay tie breakista, sen verran oli jännät paikat. Ja samaa mieltä olen tuosta, että ensimmäisen matsipallon mokaus nollattiin tänään upeasti, muuten olisi kyllä voinut jäädä vähän harmittamaan. 🙂

 • Pitkälle on tultu vuodesta 2002 Laajasalon miesten B-luokasta, jossa sait kuokkaan ja olit pikkasen vihainen. Nyt Harri kaikki paukut eteen ja teistä kahdesta tulee maailman absoluuttinen huippupari. Haastajasta haastettavaksi ja piste kerrallaan. Tsemppiä vaan niin perkeleesti ja eteenpäin!

  • Haha, on varmasti ollut opettavainen kokemus tuo tappio jo tuolloin 20 vuotta sitten. 😀 Kehityskäyrällä ollaan edelleen ja toivotaan, että potentiaalia riittää ihan absoluuttiselle huipulle asti!

   • Hienoa on seurata kehitystä. Nyt Harri loppuun asti fiksusti! Teillä on tällä viikolla mahdollisuus voittaa maailman isoin tenniskisa! Come on ja päätyyn asti!

 • Onhan se hienoo, kyllä, jälleen kerran onnittelut! Näin maallikosta näyttää, että näillä ”päätyökseen” kaksinpeliä pelaavilla jää verkkotyöskentely aika vaatimattomaksi, enemmän elävät painavista aloitussyötöistään. No, toka erässä jouduin kyllä hieman pakittaan tuon suhteen, löysivät hyvän vireen, pääsivät ikäänkuin jyvälle teidän pelistä. Nuo tiebreikit on niin hermoja repiviä, että paras olisi jos ette huomenna ollenkaan päästäisi peliä siihen pisteeseen, vaan ratkaisisitte muulla tavoin 🙂 Mutta joka tapauksessa taas mukana; lyönnithän voi tulla huomenna korkealta tai vähemmän korkealta 🙂

  • Hyvä huomio tuo, että kaksinpelaajat eivät ole yleensä parhaimmillaan verkolla. Mutta syötöt viuhuvat kyllä kovaa. Onneksi tänään taktiikkamme pelitti, toivotaan, että sama jatkuu huomennakin! Mutta ei kyllä haittaisi, vaikka kahdessa erässä suoraan päättyisi ottelu. 🙂

 • Mamma Mia, mikä tiimi pöllyttää ensin rankingin ykköset ja nyt kakkoset💪💪💪 Teidän tekemistä on kyllä todella ilo seurata. Sydän tykyttää sun ja Lloydin tenniksellle❤️❤️❤️ Olette nyt double team -listalla sijalla 18. Ei epäilystäkään, että hetken päästä olette listan kärjessä ja, samoin kohta TOP-10:ssä! Ho pelkästään tämän päivän voittonne ansiosta sun ja Lloydin ranking nousee uusiin mahtaviin lukemiin. Amazing! Ja sitten seuraavaan matsiin – FORZA FORZA!!!

 • Näitä pelejä on ollut kyllä ilo seurata! Isoja pisteitä sataa laariin, positiivinen kierre sen kun kiihtyy ja kohtahan teidän ei tarvitse enää miettiä mihin turnauksiin voisitte päästä sisään vaan voitte valita sopivimmat. Ei muuta kuin eteenpäin!

  • Eteenpäin on oikea asenne! Toki vielä saa menestystä tulla ihan reilusti, että paikat näihin ATP1000-kisoihin aukeavat säännöllisesti, mutta miksipä ei lisää tulisi. 💪

 • Iso käsi tennistyömiehille! Täydennätte toisianne oivalla tavalla. Ja jopa pelin jälkeisessä fiilistelyssä, missä hieman epätyypillisesti suomalainen näyttää iloaan kun taas britti keräilee lähinnä kamojaan. Hyvä kontrasti kuten kentälläkin! Nyt tsemit päätyyn asti! Pisteet ja palkinnot teille ja iloa meille tennispenkittäjille!

  • Kiitos! Nuo matsin jälkeiset tilanteet ovat kyllä hauskoja. Lloyd on niin rauhallinen, kun taas itse haluan ottaa kaikki irti niistä fiiliksistä. 🙂 Eiköhän mennä päätyyn asti!

 • Jesjes!
  Hienoa nähdä mitä tapahtuu, kun kentällä on nelurijoukkue, joka uskoo itseensä.
  Harrin kädet verkolla oli ajoittain aivan huippua.
  Onnea jatkoon. Isojussi ja Diego nurin seuraavaksi.
  Go for it! Yhteispeli riittää.

 • MAHTAVAA HARRI ja LASIALLAS !!! Tämä oli myös todella hieno näyttö teidän tiimityöstä. LLoudin ekassa masterissa oli sama tiimi vastassa, mutta omalla puolella seisoi eri mies ja myös lopputulema oli eri !! Yhdessä kohti ääretöntä ja sen yli !!! TSEMPPIÄ !!!

  • Tiimityö kantaa hedelmää! Ei ole turhaan pysytty yhdessä ja uskottu, että menestystä tulee. 💪💪💪

 • Another great match today Harry and Lloyd, well done.

  Next opponents are going to be tricky and a bit of an unknown with such height differences and styles. Isner / Schwartman.

  Congratulations on your new career high – hopefully even more points are yet to be collected in Rome for you both.

  • Thank you! Couldn’t be happier already but still no reason to stop. Let’s keep it going!

 • Ihanaaaaaa harri ja lloyd!!
  Mutta miten teidän rankingit on noin eri? Jossain kohti pyöritte (muistaakseni) hyvin samoissa lukemissa – miten lloydin on tippunut ”noin paljon” vaikka olette kiertäneet yhdessä samoja kisoja?

  • Ihanaa hyvinkin! Lloyd oli viime kaudella muutamaan otteeseen joitakin viikkoja loukkaantuneena, ja minulla sujui peli ihan mukavasti silloinkin. Esim. Moskovan ATP-kisan voitto löytyy vain minun pistepotista.

 • Hyvä buugi! Huipulla on tiukkaa mutta hienosti hoiditte homman kotiin. Kunto ja fiilis alkaa sopivasti löytyä Garrosin alla. Seuraavalla kierroksella mielenkiintoinen pari jälleen verkon toisella puolella. Rennosti vaan palloon vauhtia.

 • Your wild journey is gathering attention. Just watched you and Lloyd being interviewed for Prime Video Sport by Tim Henman.🎤 How does it feel to be part of two big stories in tennis this year? Firstly, the most infamous doubles match ever in Acapulco when Zverev went loco and now this feel good story. 😎 Keep it going in quarter-finals. 🤞

  • Oh yes, looks like we have had our share of special occasions this year. 😀 The Acapulco incident wasn’t as enjoyable as this, but at luckily both have involved some wins for us. Let’s keep it going this way!

 • Teidän intohimonne ovat erilaisia mutta yhtä merkittäviä. Sinun loistavaa blogi-purkua edellisen viikon pettymyksistä seurasi Lloydin vimmattu soittelu yötä myöten; Roomaan!!!
  Luottamusta on niin hienoa seurata, eläköön Glassovaara tai Heliöpool, molempi parempi!

 • Mahtava voitto tänään ja mikä upea tunnelma kentällä. Huomenna tullaan katsomaan ja kannustamaan taas. Hyvää peliä ja voitto kotiin.

 • Kiva että ATP-sivustokin oli huomioinut tämän teidän tarinan, ihmettelinkin kun maailman ykkösten kaadosta ei ollut kummempaa mainintaa, mutta nyt oli teidän eeppinen tarina ihan otsikoituna 🤩 ”Two Men & A Baby, 20 Missed Calls & A Rome Quarter-final”. Tosin harmi että siinä ei ollut mainittuna että kaikki sai alkunsa blogin lukijan tipsistä, mielestäni se on tämän eeppisen tarinan varsin eeppinen alku 🤣🤣 mutta hyvä meininki, kyllä tätä kaikkea kelpaa sitten muistella!

Comments are closed.