Umag ATP250 SF, Heliövaara/Glaspool – Matos/Vega 6-1, 5-7, 10-8 (teksti päivitetty)

Vamos, finaali kutsuu jälleen! Pelasimme tänään erinomaista peliä kaksi erää, mutta pieni lipsahdus toisen erän viimeisessä gamessa vei matsin kolmanteen erään. Olimme kuitenkin tie breakissa rautaa ja lopulta juuri sopivasti vastustajia parempia, ja pääsemme hakemaan lauantaina kisavoittoa finaalissa. Vastaan finaalissa tulee italialaispari Bolelli/Fognini, joten mielenkiintoinen matsi varmasti edessä.

Finaaliin mentiin! Tämä kuva on torstain ottelusta @croatiaopenumag

Tämän päivän ottelun lähtökohdat olivat melko erilaiset kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Vastassa olisi todennäköisesti korkealla tasolla pelaava pari, ja meidän tulisi esittää parastamme jos haluaisimme pelata itsemme finaaliin. Päivän sää oli kuuma ja kostea, joten yritimme pitää bollauksen kello 13 alkaen tehokkaana, jottei energiaa ja nesteitä valuisi kehosta liikaa ulos ennen itse ottelua. Piti myös pitää huolta, että tankkaa nesteitä läpi koko päivän, sillä keho ei myöskään pysty vastaanottamaan liikaa nesteitä kerralla, jos tankkauksen aloittaa turhan myöhään. Lounaaksi kentillä kello 14 oli tarjolla muun muassa äyriäisrisottoa, ja pienen lepohetken jälkeen olimme kello 16 valmiita itse otteluun.

Jo alkupallottelussa vaikutti siltä, että Vega oli jotenkin ihmeellisen löysällä asenteella liikkeellä, ja tuollaista saumaahan ei voinut olla käyttämättä hyväkseen. Ensimmäiset gamet edettiin selkeillä pidoilla, mutta kun tuli Vegan vuoro syöttää 2-1 -tilanteessa, laitoimme painavat palautukset kenttään ja otimme murron. Eikä menoa kannattanut tuossa vaiheessa enää alkaa hidastaa. 4-1 -tilanteen Matosin syöttövuorossa pommitimme armotta päin verkolla ollutta Vegaa, ja siirryimme pian tuplamurron johtoon. Erän loppuun vielä yksi hyvä syöttövuoro ja tilanne oli erittäin nopeasti meille 6-1.

Toisen erän alussa Vega alkoi selkeästi heräillä, mutta saimme silti luotua murtopallon 1-1 -tilanteessa. Matos meni kuitenkin rohkeasti väliin Lloydin palautukseen, eikä matsi ratkennut vielä tuohon. Omissa syöttövuoroissa meillä ei ollut missään vaiheessa hätää, joten jatkoimme aggressiivista palautuspeliä toisen erän edetessä, mutta vaikka voitimme kaikissa palautusvuoroissa pisteitä, ei mihinkään yksittäiseen gameen osunut murtoon tarvittavaa neljää voitettua.

Toinen erä näyttikin etenevän lähes omalla painollaan kohti tie breakia, mutta 5-6 -tilanteessa yllätysmurto vastustajille kuitenkin tapahtui. He olivat hieman onnekkaitakin, kun Lloyd ei ensimmäisessä pisteessä ehtinyt pois Vegan pitkäksi menneen lyönnin alta ja 15-15 -tilanteessa Vegan pokarysty meni sopivasti ylitseni. Ensimmäisen murtopallon selvitin ässällä, mutta 40-40 -tilanteessa Matosin palautus jalkoihin oli hyvä, ja löin volleyni parikymmentä senttiä leveäksi. Voitimme toisessakin erässä enemmän pisteitä kuin vastustajat, mutta todella nopeasti nelurit kyllä kääntyvät, kun sikseen tulee.

Ensimmäistä kertaa pariin viikkoon mentiin siis kolmannen erän tie breakiin. Olimme lähellä saada unelma-alun, mutta kämmenlinjani ensimmäisessä pisteessä Matosin ohi oli millimetrejä ulkona. Lloyd hoiti kuitenkin omat syöttönsä varmasti, minkä jälkeen hänen vahva palautuksensa oli Vegalle liikaa. Puolia vaihdettiin 4-2 -johdossamme, mutta Matosin palautus seuraavassa pisteessä oli maailmanluokkaa. Siirryimme uudestaan minibreikin johtoon 4-4 -tilanteessa Lloydin erinomaisella väliinmenolla, mutta hänen kaksoisvirheensä tasoitti taas tilanteen. Lloyd onnistui kuitenkin jälleen upeasti palautuksessaan 6-5 -tilanteessa ja toinen puoltenvaihto tapahtui 7-5 -johdossamme.

7-5 -tilanteen piste oli yksi ottelun pisimpiä, mutta Vega pelasti lopulta tilanteen verkolta. 7-6 -tilanteessa oli minun vuoroni syöttää, ja tällä kertaa ykkönen toi suoran pisteen Vegan rystyltä. 8-6 -tilanteessa ykkösvolleyni lyhyenä Matosin rystylle oli vain keskinkertainen, mutta onneksi taktisesti oikein valittu, sillä Matos ei tuota palloa onnistunut käsittelemään yli verkon. Lloydin palautus ensimmäisessä ottelupallossamme jäi verkkoon, kun taas toisessa ottelupallossa Matos teki hienon liikkeen verkolla katkaistessaan minun ja Vegan kämmenrallin. Kolmannessa ottleupallossamme Lloyd tuli syöttämään 9-8 -tilanteessa ja vaikka ykkönen menikin selvästi pitkäksi, niin kakkossyöttö t-pisteeseen oli rohkea. Vega ei pystynyt tuota syöttöä enää palauttamaan ja heitti lyönnin jälkeen mailansa korkeassa kaaressa meidän puolen takarajalle asti, kun taas me pääsimme tuulettamaan finaalipaikkaa puolentoista tunnin pelin jälkeen.

Tämän päivän matsi oli hieno osoitus siitä, miten pystyimme käsittelemään toisen erän lopun takaiskun ja venymään siitä huolimatta parhaaseemme kolmannen erän tie breakissa. Tunsimme olevamme selvästi kuskin paikalla kaksi ensimmäistä erää, mutta ihan joka kerta ei näköjään matsia voi suoraan kahdessa erässä voittaa, vaikka viime aikoina siltä onkin tuntunut. Voi olla, että matsi olisi tullut meille jopa selvästi, jos toisen erän alun murtopallo olisi kääntynyt meille, mutta nyt mentiin sitten pidemmän kaavan kautta. Eikä sekään toki haittaa yhtään niin kauan kuin voittojen tiellä jatketaan.

Pelillisesti matsi oli meiltä perus hyvää tekemistä. Verkolla olimme vahvoja ja pystyimme vastaamaan jopa Vegan kämmentykkeihin ihailtavalla rauhallisuudella. Syöttäminen oli pääosin hyvää, ja voitimme peräti 94% ykkössyöttöpisteistämme, mutta toki ykkössyötön onnistumisprosentti lipsahti loppua kohden liian alhaiseksi. Harvoin pystyy voittamaan kolmannen erän tie breakia, kun saa vain 3/9 ykköstä sisään. Onneksi kakkossyöttöpelimme oli kuitenkin tänään riittävän hyvää.

Huomisessa finaalissa voi olla, että liian montaa kakkossyöttöä ei kuitenkaan parane antaa, sillä vastassa on pari varsin kovan luokan massapelaajaa. Italialaiset Bolelli ja Fognini ovat kaksi lähes naurettavan lahjakasta tennispelaajaa, ja pallonkäsittelytaidosta heidän pelinsä ei kyllä jää kiinni. Jäin tänään oman matsimme ja illallisen jälkeen katsomaan ihan livenä heidän semifinaalinsa kisapaikalle, sillä halusin nähdä mitä vastaan tulee. Avauserän molemmat italiaanot olivat tänään hurjassa iskussa, mutta paineen alla heiltäkin näkyy välillä pienen pientä sulamista. Syöttöpelissä meidän pitäisi huomenna olla heitä edellä ja verkollakin meillä on paremmat lyönnit, mutta palautuspeli ja takakenttärallit ovat kyllä italialaisten vahvuuksia.

Meillä on kuitenkin takanamme Hampurin kisan ja tämän viikon 7 voittoa, joten itseluottamuksen puutteesta ei huominen finaali tule jäämään kiinni. Pystymme parhaimmillamme pelaamaan tosi aggressiivista neluria, enkä usko, että italialaisetkaan haluavat nähdä meidän käyvän jatkuvasti päälle. Tarkka syöttäminen ja pelikirjassa pysyminen verkolla tulevat olemaan avainjuttuja, jotta saamme paineen pidettyä toisella puolella kenttää. Jos niissä onnistumme niin voitto on jälleen täysin otettavissa.

Lauantain finaalimme on ohjelmassa vasta iltasession päätteeksi eli nyt pelataan oikein tosissaan night session -ottelu. Meitä edeltävä Alcarazin Sinnerin kaksinpeli alkaa kello 20, joten todennäköisesti oma matsimme alkaa paikallista aikaa aikaisintaan kello 21.30. Täytyy siis jatkaa myöhäisen rytmin elämää tämä tulevakin yö, jottei huominen finaali tunnu liian myöhäiseltä. Toivottavasti matsi näkyisi jonkun netti-tv:n kautta, mutta itselläni ei tässä vaiheessa ole tuosta vielä tietoa. Jos jollakulla on niin saa mielellään kommentoida tähän alle. Me keskitymme sen sijaan olennaiseen eli pokaalin ottamiseen. Vamos!

36 thoughts on “Umag ATP250 SF, Heliövaara/Glaspool – Matos/Vega 6-1, 5-7, 10-8 (teksti päivitetty)

 • Ensimmäisen erän perusteella ei kentällä ollut kuin yksi kuuma pari. Mutta annoitte sitten siimaa kavereille ettei ihan kokonaan murjottu.
  Onnea finaaliin!

  • Vamos, tarkoitus ei kyllä ollut antaa yhtään siimaa, mutta välillä kääntyy kyllä matsit äkkiä. Onneksi kolmas erä oli rautaa.

 • Onnittelut jälleen kerran erinomaisesta voitosta! Normaalit 250 kisaviikot ovat melko tylsiä mutta tällä viikolla o toisin: Bolelli/Fognini, Krawietz/Mies, Kokkinakis ja päivän vastustajat pistejahdeissa. Kaikilla merkitystä Race ja nelinpelirankingeihin. Toistaiseksi kaikki lopputulemat teille suotuisat toivotaan että menee päätyyn asti samoissa merkeissä!

  Parasta on että kaikki on teidän omissa käsissä, kun voittoja tulee katselkoot muut teidän perävaloja.

  Kiinnostava ilmiö on kuinka Isner, Fognini ja Kyrgios sekoittavat nelurin rankingeja kun moni spesialisti on lähellä lopettelua. Mahtaako kiertää huhuja 40v kerhon eläköitymisestä käytävillä?

  • Kiitos! On kyllä mielenkiintoinen tämä viikko ATP250-kisojen osalta, sillä niin monella rintamalla on kovia tiimejä mukana. Onneksi omakin peli kulkee, eikä rankingissa siten ainakaan takapakkia luulisi tapahtuvan. Ja tosiaan mukava nähdä vähän singelimiehiä ja nuorempia pelaajia pikkuhiljaa nelurin kärkikahinoissa. Samat 40v-papat siellä olleet jo ihan riittävän kauan. 😁

 • Another week, another final.💥 That would have been a sore one to lose as you were by far the best pair so a very well earned victory.💪 As a bonus, results in Atlanta and Kitzbuhel have also been favourable.

  You’ve been proved correct in playing Umag and withdrawing from Washington.👍 I wonder if Matos/Vega wish they’d done the opposite although Vega was defending champion in Umag. They’ve now withdrawn from Washington but are only on the alternate list for Montreal & Cincinnati.

  When you say Lloyd likes to wear the same kit when on a winning streak, do you mean the same actual kit or the same colour of kit? 👃😜

  • Another final is always nice. And doesn’t feel like skipping Washington was a bad idea at all, even though we would have gotten in after today’s withdrawals. We will be fresh for Montreal and Cincinnati now.

   And about Lloyd’s kit, I hope it’s not always the same one 😁 But to be honest I am not sure!

 • Camoon!!!! Hienoa äijät! Harmi vain, että Veikkaus ei sitten kuitenkaan näyttänyt matsia.

  • Höh, johan on merkillistä. Peli kulkee, mutta miksi ei näy VeikkausTV:llä, kun kerran aikaisemmat kierrokset näkyivät?

   • Olisiko joku lisenssointi juttu? Tai liian kallista näyttää loppupelit? Ehkä ensimmäiset pelit saa halvemmalla.
    Ei sieltä tullut yhtään ottelua eli ei sorsittu vain teitä.

 • Hienoa! Tsemppiä finaaliin, älkää antako Fogninin häritä omaa peliänne kotkotuksillaan, sen se osaa ja toki myös lyödäkin.
  Vamos!

 • isot onnittelut!! tuntui hyvältä kun katsoin tänään eurosportilta atp uncovered ja lopussa lueteltiin (kuten aina) kaksari ja neluri top8 rankingit, niin ai että kun sanottiin glasspool/heliövaara (tai heliovaara) sijalla 7 niin kuulosti mukavalle 😁 valitettavasti tän päivän matsissa joutui tyytymään live scoresiin, sillä eurosport tai veikkaus ei näyttänyt. tie brakessa tuli maininta live scoresissa että vastustaja sai varotuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, niin oliko perinteistä mailanpaiskontaa?

  • Jes, kiitos! Omaan silmäänikin osui täällä kisascreenillä pyörinyt race-lista ja siellähän komeilee meidän nimenne 7. sijalla. Siistiä!

   Vega paiskasi tie breakin aikana ensin yhden pallon kauas kauas melkein Välimereen asti, minkä lisäksi hän heitti vielä mailansakin hienossa kaaressa matsin jälkeen. Kuumaverinen kaveri.

   • kiitos harri vastauksesta! vai niin, melkonen kuumakalle tuo vega 🙄

    pitäkäähän korkea taso, jotta joka viikko kuulee uncoveridissa nimenne 😉 ja keskittykää jatkossa atp-viishunttisiin ja -tonttusiin, sillä niistä yleensä näkee nelurit eurosportilta 😁 onnea illan finaaliin! 🔥

 • Betfair on näyttänyt ainenkin tähän saakka myös kaikki matsit. Tili täytyy olla että pääsee kirjautumaan.
  Mahtavaa seurattavaa. Tavoitteet vaan kauden päätös kisaan ja maailman kärkeen, olette jo kurmuuttaneet maailamna ykköset kahdesti ja race listan kärkiukot, joten vähempää ei pidä tavoitella. VAMOS.

  • Hienoa! Ehkä sielläkin on huomattu seurata Harrin erinomaista blogia,😁. Toivottavasti myös vastaisuudessa muutkin huippu suomalaiset huomioidaan Veikkauksessa.
   Noita ulkomaisia kilpailijoita ei oikein uskalla mainita Suomen lainsäädännön vuoksi…😉.
   Tsemiä Harri ja Lloyd, kannustusta riittää telkankin ääressä! Tuuletetaan yhdessä.💪😎

  • Viime tinkaan ehtivät, olin just virittelmässä tiliä kilpailijalle. No, pysytään nyt sitten vielä kotimaisessa monopolissa.

   • Veikkauksen ”lähetys” täysi fiasko. Lämmittelyn ja esittelyjen ajan sentään yhteys toimi, mutta kuvassa vain katsomo. Sama jatkui vielä ekan syöttövuoron parin pallon ajan. Sitten katkesi yhteys ja 20min teksti BACK SOON. Sen jälkeen sitten onkin yli tunnin ollut tarjolla vain teksti ”Verkkoyhteydessä on ongelmia. Videon toisto epäonnistui” -> ei siis palloakaan nähtynä ja toinen erä lopuillaan. Oikeastaan pahempi tämä kuin, että ei olisi edes luvattu näyttää.

 • Outoa kun ei ole saanut katsoa otteitanne viime otteluissa. Illan ottelua odotellaankin vesi kielellä. Uskoisin että Glassovaaran tyyli on vihoviimeistä Fogninin tapaiselle kukkoilijalle. Olette ikäänkuin jo valmiiksi ihon alla… Lauantaiillan huumaa teille!
  Viime vuonna saitte kauden päätteeksi kasaan 3000pistettä. Tänä iltana voit saavuttaa sen jo yksinäsi…

  • Vamos, tulee kyllä todella mielenkiintoinen ottelu tänään illalla! Kentällä on neljä todella eri tyylistä pelaajaa ja ihmistyyppiä. Ja tuo 3000 pisteen rajan puhkaisu olisi kyllä aika kova suoritus. 💪

 • Well done! Hamburg was the masterpiece with convincing victories against 4 top teams but to confirm that in Umag (no matter what happens in the final) against underdogs on paper might have been even harder, especially considering you’ve always seemed to do well against top teams but sometimes struggled against lower-ranked players, well done!

  And what a run it’s been in general! A few months ago you still had to rely on withdrawals to get into 250s in Belgrade and Munich and now you can basically pick your own schedule and get into pretty much every tournament you want for the foreseeable future and what’s more, if you can transform your form into hardcourts, you should be among the favourites at every tournament!

  About broadcasts, while the ATP has come a long way in the last 5 to 10 years or so (I remember back then it was almost completely impossible to watch any doubles from 1000s and 500s, and even singles coverage was limited at those tournaments), I really feel TennisTV is still missing a trick there. It’s so frustrating and has put me off paying for TennisTV when you know even the paying subscriber has to resort to dubious websites or betting sites to get live pictures of outside court and doubles matches at 250s. It’s such a shame just looking at today’s schedule, all doubles matches are labelled as ”not shown” which includes your final, Pütz/Venus’s final in Kitzbühel and the super exciting Ram/Sock-Kokkinakis/Kyrgios SF in Atlanta, I’d imagine that match could even attract more viewers than the singles matches!

  Presumingly these broadcasts (often with just a fixed camera) don’t meet TennisTV’s standards but when that’s the case, they could just add such a comment to the stream description which would be so much better than having no stream at all. For example I would consider subscribing again in that case whereas currently I’m thinking if they force me to watch some matches on a betting site account, then I might as well watch the other matches there too.
  Maybe players can try to put more pressure? But I guess everyone already kept trying that anyway.

  • Thank you for the nice comment! It has certainly been a huge three months for us lately. Really putting our names closer and closer to the top of the ranking lists. Hopefully we can keep the winning streak going tonight.

   About the broadcasts, the issue is well known to the ATP. As I understand it, the ATP owns the TV rights for ATP500 and ATP1000 tournaments and can thus sell all matches as a package to the broadcasters such as TennisTV or Eurosport Player. However, the ATP250 TV rights are owned by the tournaments themselves who then sell the matches individually or in batches to broadcasters. And I guess there is just not enough demand for the side court matches or doubles to be shown.

   I agree this is a poor situation currently for everybody. But there is some hope that things will change soon as ATP is going to get the ATP250 TV rights back in the near future. Fingers crossed!

 • Amazing you have got to the final! Fantastic. Very best of luck, and too annoying -as has already been observed – that no doubles on tennistv. Doubles is so much better viewing than singles on clay, usually.
  Again, all the best!

Comments are closed.