Umag ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Poljicak/Serdarusic 6-3, 6-3

Voittojuna kulkee ja matsit jatkuvat. Tuloksellisesti päivän ottelu oli kohtuullisen selvä, mutta tiukkoja gameja pelattiin kyllä paljon. Osoitimme kuitenkin korkean tasomme nelinpelissä, ja parempi tiimi ehdottomasti voitti. Perjantain semifinaalissa odottaa kuitenkin varmasti kovempi vastus, sillä saamme vastaan toisen tänä vuonna erittäin kuumaksi pariksi nousseen tiimin Matos/Vega.


Tiistain ensimmäinen kierros sujui vähän kuin Hampurin lämmöillä, mutta tänään oli selvästi eri ääni kellossa. Pidimme iltamatsien vuoksi rytmistä kiinni treenaamalla eilen välipäivänäkin vasta kello 18, ja nukkumaanmenoaikaakin on tarkoituksella siirretty myöhemmäksi. Keho tuntuu väkisinkin erilaiselta päivän loppupuolella, joten on hyvä päästä kokeilemaan noita tuntemuksia myös harjoituksissa. Myös peliolosuhteet, kuten matalalta paistava aurinko tai keinovalaistus tuovat omat haasteensa pelaamiseen, ja siihenkin on hyvä tottua.

Tämän päivän matsimme ei onneksi ollut kuitenkaan illan viimeinen kuten olimme alunperin pelänneet, sillä Musetti/Zapata-Miralles vetäytyivät ensimmäisen kierroksen ottelustaan jo ennen kuin tämän päivän ohjelma oli viimeistelty, eikä aikataulussa tarvinnut siten ottaa huomioon Musettin kaksinpeliä ja sen jälkeistä taukoa. Vedimme 45 minuutin bollauksen kello 13.30 aika kuumassa helteessä, minkä jälkeen oli lounaan je kevyen levon vuoro ennen kuin oli aika astella kentällä kello 18.

Olimme terävinä liikkeellä heti ottelun alkaessa, mutta kaksi murtopalloa Serdarusicin ensimmäisessä syöttövuorossa eivät tuottanut tulosta. Minun syöttöni 1-2 -tilanteessa lipsahti vastustajien kahdella onnekkaalla ja yhdellä hienolla palautuksella jo 0-40 -tilanteeseen, mutta taistelimme kuitenkin hienosti tuon gamen pidoksi. Lopulta erä alkoi 3-3 -tilanteessa kääntyä meille murtaessamme Poljicakin syötön ja varmuuden vuoksi otimme erän loppuun vielä toisen murron Lloydin hienolla takakenttäpisteellä.  

Toinen erä oli lähellä jatkua täysin meidän komennossamme, mutta 1-0 -tilanteen murtopalloissamme minun palautukseni oli sentin pitkä ja Lloydin palautus sentin liian matala jääden verkkoon. Jatkoimme kuitenkin kovan paineen luomista ja otimme murron seuraavassa gamessa siirtyen 3-1 -johtoon. Matsi oli jo lähes ohi 4-1 -tilanteessa saadessamme murtopallon, mutta tein ehkä matsin ainoan volleyvirheeni tuohon 40-40 -tilanteeseen. Ja siihen perään osui myös matsin ainoa hävitty syöttövuoro, johon tuli puskista kaksi kaksoisvirhettä ennen kuin Serdarusicin palautus 40-40 -tilanteessa napsahti takarajalle. Voihan perskules.

Toisen erän kaventuessa selvästää johtoasemasta 4-3 -tilanteeseen olisi ollut helppoa alkaa vähän hermoilla, mutta onneksi itseluottamusemme oli edelleen korkealla tasolla. Muistutin itseäni, että tilanne oli edelleen varsin hyvä, ja kunhan vain keskittyisimme olennaiseen olisimme edelleen todella isoja suosikkeja matsin voittajiksi. Lloydin palautuspeli jatkuikin vahvana ja kun itsekin onnistuin verkolta niin otimme 4-3 -tilanteessa breikkijohdon väkisin takaisin. Eikä Lloyd erehtynyt syöttäessään matsia kotiin 5-3 -tilanteessa. Koko ottelu lopulta meille lukemin 6-3, 6-3 reilussa tunnissa.

Oli alusta asti selvää, että kentällä oli tänään selkeä haastajatiimi sekä vahvaa nelinpeliä pelaava tiimi. Mutta ei tuo asetelma aina helppo ole. Kroatialaiset pelasivat kotikentällään, ja varsinkin vastikään junioreiden Wimbledonin voittanut Poljicak olisi voinut hyvänä päivänä olla vaarallinen peluri. Tänään saimme kuitenkin nollattua hänet todella hyvin. Olimme verkolla erittäin vahvoja ja teimme taktisesti paljon erinomaisia valintoja.

Pelin osa-alueissa oli silti tänään tavallista enemmän vaihtelua. Omassa pelissäni esimerkiksi kämmenpalautus oli ajoittain aivan hukassa, mutta toisaalta rystypalautus toimi todella hyvin. Verkkopeli oli ihan parasta mahdollista, mutta syöttäminen sen sijaan aavistuksen epätarkkaa. Lloydilla ykkössyöttö oli myöskin ajoittain vähän kateissa, mutta hän pelasi muuten kyllä todella vahvan ottelun. Pääasia oli kuitenkin se, että pelasimme jälleen vahvasti tiiminä ja onnistuimme taktisesti pitämään ottelun näpeissämme hienosti.

Huomenna perjantaina on kuitenkin luvassa ihan eri tason haaste, sillä vastaan asettuva pari Matos/Vega on voittant tällä kaudella jo kolme ATP-kisaa. Lisäksi he pelasivat meidän tavoin Ranskan avointen kvartsissa ja Wimbledonin kolmannella kierroksella. Lloyd kommentoikin huomisessa matsissa kentällä nähtävän kaksi kiertueen kuuminta nousevaa neluriparia, eikä hän varmasti ole kaukana totuudesta.

On jopa erikoista, ettemme ole heitä kohdanneet aiemmin, sillä sen verran monessa kisassa olemme kyllä olleet samassa kaaviossa. Vasenkätinen Matos on taitava pelaaja, joka tekee aika vähän vääriä asioita kentällä, kun taas Vega pystyy tykittämään takakentältä todella kovia pommeja. He pelaavat keskimäärin tosi korkealla ykkössyötön prosentilla, mutta jäävät syöttönsä jälkeen takakentälle jauhamaan. Melko erilainen pelifilosofia kuin meillä siis, ja luvassa onkin varmasti kiinnostava ottelu tuostakin näkökulmasta katsottuna. Saa myös nähdä miten vastustajien kemia kentällä pelittää, sillä viime aikoina nähtävillä on ollut jonkinlaista rakoilua sillä osastolla. 😏

Semifinaalimme on ohjelmassa perjantaina kello 16 paikallista aikaa eli kello 17 Suomen aikaa Grandstand-kentällä. Ainakin kaksi ensimmäistä kierrosta ovat olleet nähtävillä VeikkausTV:n kautta, joten toivottavasti sieltä näkyy huominenkin ottelumme. Me yritämme parhaamme mukaan pitää voittojunan raiteillaan, sillä olisihan massakausi siistiä laittaa pakettiin vielä toisellakin finaalilla. Vamos!

8 thoughts on “Umag ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Poljicak/Serdarusic 6-3, 6-3

  • Well done today. In a match which you were strong favourites to win, you weren’t complacent.👏 A different match in prospect tomorrow. Vega is a flashy player and can have hot streaks whereas Matos is more steady. They both usually wear all white so if you’ve have some Wimbledon kit with you, wear it to confuse them.⚪😁 Good luck.🤞

    I’d be very surprise if Lloyd eats fish with the head and tail still on, even the skin is a step too far for most Brits.🙊😆

    • Exactly! It will be a very different challenge tomorrow. 💪 However, I believe Lloyd wants to wear the same clothes for every match when we are winning so there’ll be no all white from him. 😁 And definitely no whole fish for him either. 😁

  • Voittaminen on aina hienoa ja samanlaista herkkua meille faneille, olitte sitten otteluun lähtiessä suosikkeja tai altavastaajia, niin aina se voitto pitää pelaamalla kaapia kasaan! Tsemppiä semifinaaliin ja todellakin VAMOOOOOS! 🙂

    Ei ole mitenkään mahdotonta, että tästä tulisi vielä vaikka toinen peräkkäinen turnausvoitto teille. Mutta ottelu kerrallaan, eli ei mennä leijumaan asioiden edellä.

  • Kuvat näyttää ihan kotoisilta maisemilta, samoin ruoka-annos on kuin ”kalaa mökillä”. Ilmankos pelit sujuu 🙂 Tsemppiä illan peliin ja päätyyn asti!

  • On kyllä mielenkiintoista lukea pelin ulkopuolisesta elämästä, siitä, miten tilanteet elää, ja miten niihin yritätte itseänne sopeuttaa. Ei näy aina olevan ’selevää pässinlihhaa’ (vaan Myrtsin kammoamaa kokonaista kalaa :-). Mielenkiintoa lisää myös uudet, minulle tuntemattomat vastustajat. Ette näköjään voi tuudittautua varmoihin voittoihin, vaan joudutte ihan kunnolla taistelemaan joka geimin. Välillä unohtuu, kuinka suuri merkitys keskinäisellä kemialla on. Jos alkaa jatkuvammin rakoileen, niin pelaappa siinä parhaimmillasi. Loistavaa, että teillä synkkaa ja keskinäinen tuki on aukotonta! Kirjoitan tätä nähtyäni jo perjantainkin matsin; sehän meinas mennä tiukille! Oli aikas pommitusta välillä, tais tulla hikiki 🙂 Onnittelut jälleen voitosta ja TsemiOnnea finaaliin, jeeeee!!!!

Comments are closed.