Kohti Montrealia

Neljä päivää kotona sujahti vauhdilla, ja viime viikonlopun Umagin finaalitappiokin pyörii vähemmän ja vähemmän mielessä. Ja kivahan se on siirtää ajatukset eteenpäin, kun seuraavaksi vuorossa on uran ensimmäinen ATP1000-kisa, johon paikka aukesi suoraan ilmoittautumislistan kautta. Lähdin kohti Kanadaa torstaina, ja ensimmäiset ottelut ovat vuorossa aikaisintaan ensi maanantaina.

Suuntasin Umagista tuttuun tapaan kotiin pian kisan päättymisen jälkeen, mutta lentolippujen saatavuus on kyllä viimeisen parin kuukauden aikana mennyt melkein mahdottomaksi. Matkustaminen on aika olennainen osa tätä ammattia, joten hintojen nousut ja toivottomat ruuhkat lentokentillä pistävät kyllä helposti harmittamaan.

Tennispelaajan haaste on se, että varsinkaan paluulennon aikataulua tai edes reittiä ei oikein koskaan tiedä etukäteen, joten suuri osa varauksista tulee tehtyä aika viime hetkellä. Mannertenvälisillä lennoilla yhdensuuntaisten lippujen varaaminen tulee tosin niin kalliiksi, että joustava menopaluu on useimmiten parempi valinta, mutta aina kun mahdollista, yhdensuuntaiset liput ovat ainakin minun valintani. Jotkut kärkipelaajat käyttävät matkatoimistoja tai muita apureita lentojen varauksiin, mutta itse hoidan tuon mieluummin suoraan lentoyhtiöiden nettisivuilta aina kun vain mahdollista.

Yhtä kaikki, kotiin kuitenkin päästiin taas, ja olipa taas mukava päästä perheen luo edes muutamaksi päiväksi. En välttämättä ollut ennalta ihan varautunut henkisesti menemään loppuun asti sekä Hampurissa että Umagissa, joten aika kotona jäi vähän suunniteltua lyhyemmäksi. Mutta tulipahan otettua kaikki irti. Sunnuntai-ilta ja maanantai sujuivat ihan huilatessa, mutta tiistaina piti hoitaa pari juoksevaa asiaa sekä käydä hoidattamassa kroppaa fyssarilla. Kovan kentän tennistreeniä ja toinen fysiokäynti oli ohjelmassa keskiviikkona ja torstaina ennen kuin piti sitten taas hypätä lennolle.

Umagissa pelattiin matseja todella myöhään illalla, mikä oli tulevaa Amerikan matkaa ja sen tuomaa aikaeroa silmälläpitäen hyvä juttu, mutta 1-vuotias tyttömme oli toki kotona sitä mieltä, että päivä alkaa jo heti aamusta. 😊 Hän aloittaa ensi viikolla virallisesti päiväkodissa, kun vaimokin palaa työelämään, joten kävimme koko porukalla pariin otteeseen tutustumassa päiväkodin pihaan jo tällä viikolla. Kiva on päästä itsekin olemaan edes vähän läsnä näissä tilanteissa, kun lapsi kasvaa. Mutta nyt lähdin taas reissuun jopa viideksi viikoksi, joten ei siihen kotiarkeen ehdi kyllä liiemmin tottua.


Matka seuraavaan kisaan jatkui siis torstaina, kun hyppäsin Finnairin lennolle New Yorkiin, josta matka jatkui vielä Montrealiin. Lontoon kautta lentäminen olisi myös ollut vaihtoehto, mutta matkalaukkujen kanssa matkustaessa vaihto USA:ssa tuntui tällä kertaa jopa järkevämmältä. Yleensä USA:ssa koneen vaihtamista tulee vältettyä, sillä siellä pitää mennä passintarkastuksen ja tullin läpi väkisin, vaikka jatkaisi matkaa kolmanteen maahan. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että matkalaukkujen kantaminen itse tullin läpi oli paras mahdollisuus saada ne perille oikeaan aikaan sen sijaan, että antaisi Heathrow’n alimiehityksen myöhästyttää laukut jatkolennolta.

Vaihto New Yorkissa tarkoitti tällä kertaa myös lentokentän vaihtoa, mutta matka JFK:lta vastikään remontoidulle La Guardian lentoasemalle sujui Uberilla vajaassa puolessa tunnissa. Ja tulipahan samalla ajettua ihan US Openin pelipaikan ohi, joten pääsi jo vähän fiilistelemään tuotakin. 😊 New Yorkin ympäristössä oli torstaina illalla voimakkaita ukkosia, ja iso osa illan lennoista jouduttiin perumaan, mutta onneksi meidän lentomme pääsi kuin pääsikin lähtemään. Ja jostain syystä selvisimme kaiken lisäksi La Guardian lentokentän toivottomalta näyttäneestä jonosta kiitotielle vain noin 40 minuutissa ja pääsimme perille Montrealiin lähes aikataulun mukaisesti.


Montrealissa lentokentällä oli vastassa ystävällinen kisaorganisaation henkilöstö, joka ohjasi minut oikean auton kyytiin kohti kisahotellia. Herttainen vanhempi rouva oli kisakuskina ensimmäistä kertaa elämässään ja jännitti hommaa sen verran, ettei autosta meinannut löytyä eteenpäin vievää D-vaihdetta, minkä lisäksi hän vei minut ensin väärään hotelliin. 😅 Mutta onnellisesti päästiin kuitenkin lopulta kaikesta huolimatta perille.

Kisan pelaajille on tällä kertaa käytössä kaksi hotellia, virallinen kisahotelli Fairmont sekä suositeltu hotelli Doubletree. Minulle jäi vähän epäselväksi, millä perusteella ne on nimetty, mutta pääsin kuitenkin valita itselleni Doubletreen, joka sijaitsee keskustassa Desjardin-ostoskeskuksen yläpuolella. Sain huoneeni hotellin ylimmästä 20. kerroksesta, josta avautuu ihan hieno näkymä Montrealin keskustaan.


Olen käynyt Kanadassa useampaankin kertaan pelaamassa tennistä, esimerkiksi pari vuotta sitten Drummondvillen challengerin noin tunnin matkan päässä Montrealista sekä junioreiden ITF-kisan Quebecissä, mutta Montreal itsessään on kaupunkina minulle ihan uusi. Aikaeron avustamana heräsin tänään aamulla puoli kuudelta, joten iltapäivän ohjelmaa odotellessa oli hyvää aikaa vähän käydä kiertelemässä kaupungilla aamukävelyn merkeissä.Lloyd saapuu tänne Montrealiin tänään perjantaina alkuiltapäivästä, minkä jälkeen suuntaamme illalla kevyesti ensimmäiselle lyönnille. Ohjelmassa on tänään ja huomenna myös pari ihan mielenkiintoista tenniskenttien ulkopuolista PR-juttua, joista kerron sitten lisää seuraavassa postauksessa. 😉 Kisan kaaviot julkaistaan viimeistään lauantaina, ja pelit alkavat aikaisintaan maanantaina. Palataan noihin juttuihin kuitenkin vielä lähempänä pelien alkua.

17 thoughts on “Kohti Montrealia

 • Great you got there in one piece, without too much going wrong.
  Agreed, travelling anywhere at the moment is a nightmare.
  Montreal looks cool! Nice pics!
  All the best

 • Kiitos taas blogistasi. Hyvä, että olet saanut nollattua ja kerätä voimia perheen kanssa Jenkkilän reissuun. Ylpeänä voi katsella sinun rankingia ja havaita, että edelläsi on vain 25 kovaa pelaajaa, joista nopeasti tsekattuna useammat olet kohdannut ja voittanut. Nopea noususi tuohon kastiin näin nopeasti on todella kova saavutus, siitä varmastikin koko tennis-Suomi antaa sinulle ja tottakai myös Lloydille isot aplodit! 💪💪💪 Toinen kova saavutus on tuo teidän Doubles Race sija 7. Uskon ja toivon, että pelaatte Torinossa ja silloin on kyllä mahtavaa tulla kentän laidalle kannustamaan! (asutaan talvet Keski-Italiassa vain 500 km:n päässä, joten Torinossa tavataan, assolutamente!!!) Ensin kuitenkin toivotaan teidän Pohjois-Amerikan turneelle hyvää pelivirettä ja heti Montrealin kisaan teille sopivaa kaaviota ja voittoisia pelejä. Forza forza!!!

  • Vamos, toivotaan kovaa menestystä jenkkikiertueelta, jotta paikka Torinossa olisi taas askeleen lähempänä. 💪

 • Now you’re officially part of the elite teams at Masters 1000s! 😊
  If you have time, I’d recommend a little walk up the Mont Royal ”mountain” where you have a beautiful view of Montréal at the top! It was a nice walk through the forest when I started at the monument à Cartier but you could even just go up pretty much straight from downtown if you want it even closer.

  • I know, pretty cool to play these big events! 😎 And will definitely do that hike to Mont Royal at some point this week, thank you for the tip!

 • Ei muutaku menoks kentällä ja vastustajat kumoon yksi kerrallaan! On niiiin kiva taas päästä näkemään pelejänne 🙂

  • Vamos! Muutama päivä vielä odotellaan, mutta keskiviikkona varmaan viimeistään sitten pelataan taas tosissaan. 💪

 • Onko tuossa joku logiikka että neljä parhaiten rankattua paria pääsee toiselle kierrokselle suoraan? Eikö tosiaan ollut yhtään halukasta pelaajaa jonossa? Ei kai tää nyt mikään pikkutapahtuma ole?

  • Todella hyvä pointti ! Kaksinpelissä tuon ymmärtää, kun kärkinimillä saattaa tulla 5 pitkää matsia edellisen viikon aikana. Mutta nelurissa tälle on vaikeampi löytää perusteluja.

  • En ole itsekään keksinyt minkä takia näitä ATP1000-kisojen nelureita pelataan 28 pelaajan kaaviolla. Enkä myöskään tavannut ketään, jonka mielestä siinä olisi jotain järkeä. 😅

   Mutta ihan tarkoituksella kaaviossa on 4 bye-paikkaa. Kai kisa sitten säästää neljän parin palkintorahat ja ylläpidon.

 • Tiedän että te osaatte mennä ottelun kerrallaan, mutta fanina kai saa liitää? Payback is a bitch!

 • olipas kivasti päivitetty blogin uusi ulkoasu! kivat kuvat ja muutettu top30 😊 hyvä hyvä! ja mielenkiintoinen blogiteksti taas.
  mielenkiinnolla odotan myös päivitystäsi kaavioista. hyvät mahdollisuudet, että kakkoskierroksella päästään ottamaan umagin finaalin revanssi 😮 millaisia fiiliksiä se herättää? myös muuten itsekin ihmettelin tuota nelurien bye-paikkoja, kuten yllä toinen kommentoija, onpa kummallista. ei nää tonniset mitään pikkukisoja ole, kai sinne olisi tulijoita kaaviota täyttämään 😅

  • Kiitos! Pieni päivitys taisikin jo olla paikallaan 🙂

   On kyllä mielenkiintoinen kaavio, palaan siihen tiistaina tarkemmin seuraavassa kirjoituksessa. Mutta noille bye-paikoille olisi kyllä todellakin ottajia, ihme tiukkapipoilua pelata 28 parin kaavioita. 😑

 • Kattelin aamulla matsin ’Stan the Man’ vs Emil.
  Hieno matsi. Wawrinka edelleen korkealla tasolla. Emppu pelasi hyvin ja ansaitsi voiton.
  Odotan innolla lisää suomalaispelejä. Latu on avattu.

Comments are closed.