Montreal ATP1000 – Ensimmäinen ottelu keskiviikkona

No niin, nyt on useampi päivä treeniä ja olosuhteisiin totuttelua takana Montrealissa, ja matsien alku lähestyy kovaa vauhtia. Ensimmäisen kierroksen vastustajamme eivät ole missään nimessä helpoimmasta päästä, sillä saamme vastaamme viime viikon Washingtonin kisan ja tämän vuoden Ranskan avointen finalistiparin Dodig/Krajicek. Ottelu on ohjelmassa keskiviikkona, kunhan sateet eivät enää pahemmin sotke tiistain pelejä.

Saavuin tänne Montrealiin siis torstaina illalla, ja ensikosketus kisakenttiin oli vuorossa perjantaina iltapäivällä. Kisa-areena ”Parc Jarry” -puistoalueella on varsin viihtyisä, ja yleisökin varmasti viihtyy niin katsomoissa kuin alueen muiden viihdykkeiden parissa. Yleisöä alueelle myös mahtuu ihan mukavasti, sillä keskuskentän kapasiteetti on lähes 12 000 ja toinenkin stadionkenttä vetää yli 4000 katsojaa. Matsikenttiä on toisaalta vain neljä, mikä voi nyt parin sadepäivän jälkeen alkaa muodostua vähän jopa ongelmaksi. Mutta kunhan sää selkenee niin eiköhän näillä kentillä ihan hyvin pärjätä.Treenikenttiä kisa-alueella on matsikenttien lisäksi yhdeksän, ja mukavasti kaikki kentät on päällystetty samalla alustalla samanaikaisesti, joten pomppu on tasalaatuinen joka kentällä. Kenttä on aikalailla keskinopea, sillä syöttö ja suoremmat peruslyönnit tulevat kyllä ihan nopeasti, mutta yläkierteisilläkin lyönneillä saa tarvittaessa tuhoa aikaiseksi. Wilson US Open -pallot ovat myös tällä kertaa hieman inhimillisemmän painoiset kuin viime vuonna, jolloin ne tuntuivat suorastaan kiviltä. Varsin hyvät olosuhteet tenniksen pelaamiselle siis tarjolla!

Viikonlopun aikana sää oli Montrealissa jopa tukalan kuuma ja kostea, mutta maanantai toi mukanaan reippaat sateet ja selvän pudotuksen lämpötilassa. Omat treenit vedettiin eilen suosiolla sisäkentillä, mutta Emil sai kuin saikin pelattua koko ottelunsa ulkona ja vielä hienolla menestyksellä. Tänään tiistaina aamu alkoi taas kevyessä tihkusateessa ja selvästi alle 20 asteen lämmössä, mutta ennusteen mukaan iltapäivällä viimeistään pitäisi kuitenkin päästä pelaamaan. Ja olisihan se kiva tänään itsekin vähän päästä ulkokentille lyömään.


Matsit alkavat osaltamme huomenna keskiviikkona, ja silloin haluaisi kyllä olla ihan täydessä iskussa. Treenit kovalla kentällä ovat menneet ihan kohtuullisesti, vaikka treenivastukset ovat taas kerran olleet ihan maailman kärjestä. Syötön merkitys on luonnollisesti todella iso täälläkin, mutta kyllä näillä kentillä murtojakin varmasti jokunen otetaan. Palautuspeli on kuitenkin luonteeltaan vähän erilaista kuin massalla, sillä suurempi osa palautuksista lyödään vähän matalammalta, jolloin palloa ei voi painaa voimalla alaspäin, vaan sitä on kontrattava lantion korkeudella hyvällä vartalon kierrolla. Ja palautuksissa pitää kyllä lisäksi ottaa vähän enemmän riskiä kuin massalla, sillä verkkopelaajat ovat kovalla kentällä vahvemmassa asemassa, ja kaikki turhan keskelle tai korkealle päätyneet lyönnit päättyvät aika usein volleypelaajan voittolyöntiin.

Ensimmäisen kierroksen vastustajamme Dodig/Krajicek on varsin mielenkiintoinen pari, jota emme ole yhdessä aiemmin kohdanneetkaan. Dodigia vastaan ainoa matsini on Emilin kanssa vuoden 2021 alusta, mutta Krajicekia vastaan tämä on jo neljäs matsi vuoden sisään. He alkoivat pelata yhdessä tänä keväänä, ja ovatkin saavuttaneet pari ihan isoa pottia, mutta myös vaihtelua peliesityksissä on havaittavissa. Viime viikon Washingtonin finaali antaa heille kuitenkin varmasti kovan itseluottamuksen, jota meidän tulee alusta asti pyrkiä murtamaan.

Krajicek syöttää vasenkätisenä pelaajana todella tarkasti, ja syöttö onkin hänen selvästi suurin vahvuutensa. Palautuksissa hänellä on kuitenkin aika selvät kuviot (rysty pääosin linjaa ja kämmen koviin syöttöihin krossina ja hiljaisiin linjaa), joita toivottavasti pääsemme käyttämään omissa syötöissämme hyväksi. Dodig on sen sijaan nimenomaan palautuksissa ja verkolla parhaimmillaan, kun taas syöttö on hänellä ajoittain vähän pehmeä. Dodig on pelaajista se, joka pelaa isot pisteet yleensä paremmin, ja hän onkin monesti se osapuoli, joka tuossa tiimissä ratkaisee pelit jompaankumpaan suuntaan.

Ottelun aikataulu ei vielä tässä vaiheessa ole tiedossa, mutta keskiviikkona olisi siis tarkoitus pelata. Näistä ATP1000-kisoista on saatavilla livekuvaa ainakin Eurosport Playerin ja TennisTV:n kautta kaikilta kentiltä, joten meidänkin matsimme pitäisi kyllä varmasti näkyä. Toivotaan, ettei ihan iltamyöhään tarvitsisi paikallista aikaa pelata, jotta Suomestakin käsin olisi vähän mukavampi seurata matsin kulkua.

Ja onpahan tässä viikonloppuna ehtinyt edustaa vähän muuallakin kuin tenniskentällä, sillä ATP:n PR-tiimi kysyi kiinnostustani osallistua pariin ekstratapahtumaan. Ja tottakai lähdin mukaan, sillä pääsin perjantaina katsomaan MLS-liigassa kärkikahinoissa pyörivän CF Montrealin treenejä, jossa tapasin muun muassa joukkueessa pelaavan suomalaispelaajan Lassi Lappalaisen. Minulle oli painettu jopa pelipaita omalla nimelläni, joten ei tarvinnut tosiaankaan tyhjin käsin palata hotellille. 😊


Ja lauantaina oli vuorossa ehkä jopa vielä siistimpi tapahtuma, sillä kisan perinteenä on jo vuosien ajan ollut tennispelaajat vastaan NHL-pelaajat katulätkäottelu. Pääsimme Emilin kanssa molemmat edustamaan tennispelaajien joukkueessa, mutta vaikka kuinka tsemppasimme, niin voitto meni tällä kertaa NHL-miehille. Kohtuu nopeita käsiä oli vastassa, ja vaikka jalka liikkui meidänkin joukkueessa ihan kohtuullisesti, niin kiirettä kyllä meinasi koko ajan pitää. Upea kokemus kuitenkin joka tapauksessa tämäkin ja kun taas sai pitää varusteet itsellään, niin nyt pitäisi vain keksiä miten saa lätkämailan tuotua mukanaan kotiin asti. 😅

6 thoughts on “Montreal ATP1000 – Ensimmäinen ottelu keskiviikkona

 • Mukavanoloista sivuohjelmaa järjestynyt Montrealissa. Suunnitelma ensimmäistä vastusta kohtaan on myös selvästi olemassa, joten ei muuta kuin toteuttamaan sitä hyvällä energialla. Menestystä turnaukseen!

 • olinkin instasta katsovinani, että säkin siellä mailanvarressa heiluit. näytti hauskalta! emilin lisäksi myös hubin ja casperin bongasin. eihän se voitto vaan hauskanpito 😁

  toivottavasti pääsette tosiaan huomenna tositoimiin! eilen odotin 4 tuntia, että emil pääsi viimein pelaamaan, ensin tultuaan kääntymään kentälle, ja vieläkin odottelen että sir andy ja fritz pelaisivat (piti olla eilen emilin jälkeen) 🙄😑 voisivat rakentaa pääkentälle katon.

  tuohon mailan kotiuttamiseen, niin logistiikan kanssa työskennelleenä tuli semmonen vaihtoehto mieleen, että jos sen lähettäisi kuriiripalvelulla kotiin vaimollesi? DHL Express, Fedex, mitä näitä on. tuli vain mieleen lukiessani 😁

  • Jep, hieno tapahtuma oli tuo lätkämatsi! Mailan lähettäminen kotiin kuriiripalvelulla voi kyllä tulla aika kalliiksi, joten täytyy vielä miettiä. 😅

   Mutta tänään näyttää sää hyvältä ja eiköhän kello 11 päästä aloittamaan. 💪

 • I see from Lloyd’s instagram, Louis Cayer’s in Montreal. Will he be sitting in the ”coach’s chair” during the match? 🗣️ Good luck today. 🤞

  • Thank you! Montreal is Louis’s home city so you are right, he is helping us this week. And will hopefully be watching us today!

Comments are closed.