Montreal ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Dodig/Krajicek 6-4, 6-2 (teksti päivitetty)

Jehhh! Kylläpä lähti upeasti käyntiin jenkkikiertue vakuuttavalla voitolla varsin kovassa vireessä olevista top20-rankingin vastustajista. Treeneissä oli edellispäivinä välillä vähän hakemista mutta nyt matsikentällä peli oli kyllä ihan eri tasolla. Mahtavaa! Ehkä revanssi italialaisista sitten torstain ohjelmassa?

Oli kyllä hienoa huomata kuinka ottelupäivänä rutiinit asettuivat taas tuttuihin uomiinsa, ja kaikki tapahtui tänään kuin ennalta sovitun käsikirjoituksen mukaisesti. Kello 11 alkanut peli ei tuntunut edes mitenkään aikaiselta, kun oma rytmi on edelleen vähän Eurooppaan päin kallellaan, ja olinkin kärppänä paikalla aamupalalla heti seitsemän pintaan. Kuski odotti kisabemarillaan hotellin edessä kello 8.15, ja puolen tunnin ajon jälkeen olimmekin jo perillä kisapaikalla. Kisapaikalla hain mailat jännittäjältä ja viritin ne kisakuntoon ennen kuin aloittelin noin varttia yli yhdeksän kehon herättelyn. Salilla oli ohjelmassa tuttu puolen tunnin jumppa sekä 10 minuuttia liikkumis- ja reaktiojuttuja pallojen kanssa ennen kuin suuntasimme treenikentälle puoleksi tunniksi. Lyönnit olivat tikissä kello 10.30, jonka jälkeen edessä oli vielä nopea suihku ja välipala pelaajien tiloissa, minkä jälkeen olimme enemmän kuin valmiita kello 11 alkaneeseen matsiimme.


Matsikin lähti heti käyntiin lähes flow-tilassa. Jotenkin löysimme Lloydin kanssa kumpikin erinomaisen keskittyneen mielentilan ensimmäisestä pisteestä lähtien, emmekä miettineet mitään turhaa. Tiesimme, mitä kentällä piti tehdä ja annoimme sen tapahtua. Eikä mennyt kauaakaan, kun tulostaululla komeili 4-0 -johtolukemat. Palautuspeli oli tarkkaa ja viimeistely ensiluokkaista, eivätkä vastustajat olleet selvästikään valmiita vastaamaan meidän kovan luokan pelintasoomme. Krajicek sai pidettyä 4-0 -tilanteessa syöttönsä, mutta erä tuntui olevan kuitenkin meille tuloillaan tuplamurrolla. 5-2 -tilanteen syöttövuoroni oli kuitenkin vähän epäonninen; ”live hawk eye” – järjestelmä oli tarkkana ja tuomitsi minulle kaksi jalkavirhettä, ja kun tuohon gameen osui myös pari huonompaa volleyta niin tilanne kaventui. Yksi murto meillä oli kuitenkin edelleen jäljellä, eikä Lloyd erehtynyt syöttäessään erää kotiin 5-4 -tilanteessa.

Toisessa erässä peli jatkui tasaisempana kuin ensimmäisen erän alussa. Saimme kyllä heti erän ensimmäisessä gamessa Krajicekin syöttäessä kaksi murtopalloa, mutta hän selvitti ne kahdella huippuykkösellä. Momentumin kannalta 0-1 -tilanteen syöttövuoroni oli kuitenkin ehkä jopa vielä tuotakin tärkeämpi, sillä selvitin itsekin kaksi murtopalloa erinomaisilla ykkössyötöillä, mikä nosti meidän tiimimme itseluottamusta selvästi. Seuraavat gamet edettiin pidoilla, mutta 2-2 -tilanteessa oli aikamme iskeä. Pari tosi hyvää kämmenpalautusta, joista viimeinen minun puoleltani 40-40 -tilanteeseen, toivat murron, ja nyt syötönpitoni heti perään oli myös vakuuttava. Ja kun kerran vauhtiin päästiin, niin olihan se hyvä murtaa vielä Dodigkin kertaalleen, jotta Lloyd pääsi syöttämään homman kotiin 5-2 -johdossa. Kolmas matsipallo toi toivotun tuloksen, ja matsi oli reilussa tunnissa 6-4, 6-2.

Kokonaisuutena tämän päivän matsiin voi kyllä olla varsin tyytyväinen. Alustanvaihto massalta kovalle kentälle näyttää sujuneen aika onnistuneesti, ja omat vahvuudet näkyivät kentällä tänäänkin. Mursimme vastustajat peräti neljä kertaa, mikä on iso määrä kovalla kentällä, eikä omissa palautustilastoissa ollut kyllä valittamista. Voitin ykkössyötön palautuspisteistä 50% ja kakkossyötön palautuspisteistä 60%. Lloydilla ykkössyötön palautuksen voittoprosentti oli vähän alhaisempi, mutta kakkossyötön palautuksissa hän pisti vielä minuakin paremmaksi voittamalla noista pisteistä 78%.

Syöttöpelissä Lloyd oli tänään tutun ylivoimainen häviten koko ottelussa yhteensä vain kolme pistettä viidessä syöttövuorossaan. Minulle sen sijaan tuomittiin tänään kolme jalkavirhettä, mikä on enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä, joten täytynee seuraavassa matsissa vähän kiinnittää tuohon huomiota ja aloittaa syöttö sitten vaikka sentin pari kauempaa. Ykkösen tehot olivat kuitenkin kohdallaan, ja vähän tarkemmalla pelaamisella kakkossyötön jälkeen homma toimii varmasti jatkossa vielä paremmin. Verkkopelin me kuitenkin Lloydin kanssa osaamme sen verran hyvin, että kunhan ykkösvolleysta selviää niin olemme aina vahvoilla pisteen voittajiksi.

Seuraavan kierroksen vastustajat eivät ole vielä tätä kirjoittaessa selvillä, sillä heidän ensimmäisen kierroksen ottelunsa on vasta päivän viimeinen matsi tänään keskiviikkona. Siinä kohtaavat italialaiset Bolelli/Fognini ja kanadalaiset villikorttilaiset Draxl/Harper, ja kyllähän varsinkin italialaisten kohtaaminen ja revanssi meille huomiselle maistuisi. Mutta odotetaan kuitenkin rauhassa tuon ottelun tulos ennen kuin spekuloidaan enempää. Joka tapauksessa lienee selvä, että torstain ottelumme ei tule olemaan ohjelmassa kovin aikaisin päivällä, sillä tänään vastustajat saanevat ottelunsa päätökseen vasta lähempänä puoltayötä.

Montrealissa homma on siis hyvin hallussa, joten jatketaan samaan malliin. Turha tätä kisaa on yhteen hyvään matsiin jättää, sillä saumat on vaikka mihin. Vamos!

22 thoughts on “Montreal ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Dodig/Krajicek 6-4, 6-2 (teksti päivitetty)

 • Hyvä homma. Tästä vaan eteenpäin.
  Lainasiko Lloyd sun hattua kun samanlaisissa kuljitte?

  • Vamos, eteenpäin! Oli Lloydilla sentään oma hattu. 😁 Mutta aurinko tuli kyllä vähän hankalasta suunnasta eli ihan hyvä idea häneltäkin käyttää lakkia.

 • Mahtava voitto kovassa vireessä olevasta parista! Ihan pieni moite ekan erän hävitystä syöttövuorosta Harrille, mutta tuplamurron edun takia sekin takaisku kestettiin. Kaikenkaikkiaan oli kyllä loistava avausottelu!

  Luultavasti Fognini ja Bolelli tulevat vastaan kakkoskierroksella, joten Umagin katkera finaalitappio olisi nyt mahdollista ”kostaa” heille.

  • Jes, samaa mieltä! Yksi pieni kauneusvirhe tuli ensimmäisen erän lopulla, mutta muuten olimme kyllä tosi hyvässä vireessä läpi ottelun. Eikä vastuskaan ollut kuitenkaan mitenkään hassumpi, vaan selvästi meitä edellä rankingissakin. Vesi kielellä odotetaan jo seuraavaa matsia. 🙂

 • Tremendous performance for your first match on the North American hard courts against an in-form pair.👏 Grass, clay or hard, bring it on. 💪 The biggest shock was Lloyd wearing a cap, I thought he liked his Montreal haircut.💇‍♂️😁 We better get used to that kit he’s wearing.😉

  Louis Cayer looked happy at the end, could I ask who the guy with him is? Good luck for tomorrow.🤞

  • Wohoo, thank you! Even I was a bit surprised on how well we played on a new surface again. 💪 I have however seen Lloyd wearing a hat a few times before. But I agree it’s not an everyday sight! 😁

   It was great to have Louis in the coach’s seat today. He always brings great energy to our game. He was joined by LTA fitness coach/physio Ollie who is here helping all the British doubles players these two weeks.

 • Upea voitto, seuraavaksi maksetaan kalavelat korkojen kanssa ; olette neluri spesialisteina parempia nopeammalla alustalla kuin italialaiset

 • Hipheirallallei, taas ne pojat voiton vei!! Jotenkin tuntui, et vastustaja jäi lähtöruutuun, tulitte niin kovaa. Vähän toisessa erässä kykenivät uhittelemaan, vaan ei riittänyt, ei riittänyt. Ootte kyllä niin hyviä!!! Muistakaa olla torstainakin, aion olla tiukasti vahtimassa 🙂 Onko Myrtsi muuten tiputtanut painoa, vai vääristikö mun silmät, kun yöuni jäi vajaaks, piti näetsen vahtia Emilinkin peliä. Juuri muuten vilahditte Urheiluruudussa; kiva kun tennis on paljon suomalaisittainkin esillä!

  • Jee, kiitos! Oli kyllä erinomainen alku ja loppu tämän päivän matsissa. 💪 Ei löytynyt vastustajilta oikein mitään vastattavaa noihin paikkoihin. Ja Lloyd kyllä on tasaisen hyvässä kunnossa läpi vuoden, mutta täytyypä kysäistä, josko kesän rantakunto on kilon tai pari normaalia timmimpi. 😁

 • onnea onnea, kyllä oli taas upea voitto 👍 oikea unelma-alku joka kantoi loppuun asti. tykkäsin lloydin (tai myrtsin, kuten sirkka häntä kutsuu) lippistyylistä, lippis sopi hänelle hyvin 😊

  kyllä tietysti rankingien ja kokemusten perusteella odottaisi, että italiaanot sieltä vastaan astelee. villin kortin kanadalaisilla näyttäisi olevan ensimmäinen atp tour tason kisa, mutta tietysti, tenniksessä ei voi koskaan tietää, miten käy. teillä taitaa olla kuitenkin melkoinen etu levoajassa, koska vastustajat pelaavat illan vikana, vai mitä mieltä olet? ja voiko muuten olettaa että pelaatte huomenna loppuillasta, eli suomalaisittain aamuyöstä, jotta vastustajat saavat tarpeeksi lepoaikaa?

  • Kiitos! Kulkee se peli Lloydilla näköjään lippis päässäkin. 🙂

   Ja oletettavasti italialaiset sieltä huomenna vastaan tulevat, mutta ei sitä ikinä tiedä. Joka tapauksessa iltapeli melko varmasti on tiedossa, sillä järjestäjät pyrkivät kyllä aina antamaan kaikille pelaajille inhimillisen levon varsinkin, kun tuo heidän ekan kierroksen matsinsa voi tänään mennä tosi myöhään.

   • no italialaisethan ne. ja yllättävän aikaseen, toka matsi kentällä jossa eka alkaa 14 🤔 eli 15:30 tienoilla lienee teidän vuoro (jossei nyt sade yms muita viivästyksiä tule). mutta joka tapauksessa, sehän sopii meille suomalaisille, sillä se on 22:30 täällä 😁

    ja tällä kertaa meidän penkkiurheilijoiden pitäisi päästä nauttimaan, ainakin tämän postauksen matsi tuli laadulla eurosport playerista henryn selostamana 😁👍 onnea siis revanssiin!!!

 • Eipä tullut teille iltamatsia kun Italiaanot selvittivät ottelunsa tunnissa. Heti toisena näyttää olevan listalla.
  Karistakaa niiltä unihiekat heti alussa niin hyvä tulee!

  • Jep, taidettiin olla niitä harvoja matseja torstaina, jossa ei ole yksi pelaajista mukana kaksinpelissäkin. Iltapäivämatsi sopii kuitenkin mainiosti. 💪

 • Kun kerran 500 on jo voitettu, niin seuraavaksi sitten tonnisen pytty? Ei teidän seuraamiseen kyllä kyllästy. Toivottavasti osaatte pitää ”suhteenne” tuoreena myös sitten kun huippu on jo saavutettu. Mitään merkkejä rakoilusta ei ole näkyvissä, mutta on tuo teidän kemia sen verran harvinaislaatuista että sitä kannattaa vanliga.

  • Vamos, Lloyd laittoi ennen tänne Montrealiin tuloa ihan samanlaisen viestin minulle. 250 ja 500 -tasot on pelattu läpi, aika hoitaa homma kotiin 1000-tasolla. 💪

 • Olet aivan oikeassa: Kyllä tuo pitosi tokan erän 0-1, 30-40 tilanteesta oli matsin tärkein kohta. Ja miten hoiditkaan nuo murtopallot: Kaksi täydellistä ykköstä. Juuri niin kuin lupasit jatkossa … ’antaa palaa noissa tärkeissä syötöissä’.

  • Jep, tuo syöttämisen rohkeus oli tosi tärkeä juttu ekalla kierroksella. Ei mitään varman päälle työntämistä vaan rohkeasti vain suoran pisteen hakemista. 👌

Comments are closed.