Montreal ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Bolelli/Fognini 6-3, 6-4

Niin sitä pitää! Revanssi mielessä lähdettiin tämän päivän toisen kierroksen matsiin, eikä jätetty kentällä kyllä mitään epäselväksi. Omat syötöt olivat vakuuttavia pitoja alusta loppuun, ja molempiin eriin riitti yksi murto vastustajien syötöissä. Perusvahvaa tekemistä ja paikka kvartseissa on täysin ansaittu. Perjantaina sitten taas isot panokset pelissä, kun vastaan astuu Koolhof/Skupski.


Päivän aikataulu oli tänään vähän kiireettömämpi kuin kuin eilen, sillä matsimme oli ohjelmassa vasta iltapäivällä. Meitä edeltävän ottelun alussa iskenyt sadekuuro viivästytti vielä matseja reilulla tunnilla, ja lopulta otteluohjelmaa rukattiin niin, että matsimme siirtyi kentälle 5 alkuperäisen kentän 9 sijasta. Mutta muutos ei onneksi ollut kovin iso, vähän vain lisää tankkausta toisen lounaan muodossa ja hieman kello 17 jälkeen olimme valmiita astelemaan kentälle.

Matsi alkoi Lloydin vakuuttavalla syötönpidolla, mutta oma palautuspelini oli vähän hakemista alussa. Ensimmäisessä kahdessa palautusgamessa ei mennyt lyönti vahingossakaan kenttään, vaan tuloksena oli kaksi verkkonauhaa, yksi sentin leveä palautus ja yksi hiuksenhienosti pitkä palautus. Mutta omat syötöt olivat sitäkin vakuuttavampia, ja ehkä italialaiset tunsivat tuon paineen myös omissa syötöissään. 3-2 -johdossamme saimme vihdoin molemmat samaan gameen pari hyvää palautusta kenttään ja murto oli valmis. Perään hyvä pito, ja vaikka Fognini piti syöttönsä 5-2 -johdossamme, ei Lloyd jättänyt epäilykselle sijaa erän viimeisessä gamessa. Ensimmäinen erä meille 6-3.

Toinen erä alkoi syötönpidoilla, mutta Bolellin toinen syöttövuoro oli jälleen meidän iskun paikkamme. Hieno murto ja perään vahva pito veivät meidät 4-2 -johtoon. Eikä ollut tuplamurtokaan kaukana, sillä saimme 4-2 -tilanteessa Fogninin syötössä murtopallon. Lloydin krossipalautus 40-40 -tilanteessa tuntui jo winneriltä, mutta tuuli painoi pallon aivan aavistuksen leveäksi. Emme kuitenkaan jääneet tuota murehtimaan, vaan hoidimme minun syöttövuoroni 4-3 -tilanteessa vakuuttavasti samoin kuin Lloydin syöttövuoron 5-4 -tilanteessa. Yksi matsipallo riitti, ja italialaiset oli lyöty tasan tunnissa 6-3, 6-4.

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei ainakaan oma peli tuntunut tänään mitenkään erityiseltä. Syöttö kuitenkin toimi, ja sain myös aggressiivisilla kakkossyötöillä paljon suoria pisteitä, mikä teki pelaamisesta tavallista stressivapaampaa. Palauttaminen oli kuitenkin vähän varovaista ja aika virhealtista. Mutta verkolta homma toimi jälleen erinomaisesti.

Ja tällaistahan huippunelinpelin kai pitäisikin olla. Jätimme vastustajat täysin ilman mahdollisuuksia omissa syöttövuoroissamme, jolloin voittoon riitti se, että onnistuimme palautuksissa yhteen gameen per erä. Yksinkertaista. Fokus pysyi hienosti kasassa koko ottelun ajan ja energiatasotkin korkealla. Perusvahvaa suorittamista, ja kun rutiinit ja pelikirja ovat tarpeeksi selvät, niin tulosta tulee perussuorittamisellakin. Siistiä. Ja toki Lloyd pelasi erinomaisen ottelun tänään.

Huomenna vastus on kuitenkin taas kerran astetta tiukempi. Koolhof/Skupski on race-rankingin ykköspari tämän vuoden menestyksen perusteella, ja kyllähän me väkisinkin olemme huomenna altavastaajia, vaikka kaadoimmekin heidät Hampurin kisan ensimmäisellä kierroksella. Olemme kuitenkin mielestäni syöttöpelissä Koolhof/Skupskia parempia, joten jos pystymme pitämään tuon edun huomenna tarkasti hyppysissämme, niin kaikki on kyllä mahdollista.

Perjantain kvartsi on ohjelmassa päivän toisena otteluna Court Rogers -stadionilla, jolla matsit alkavat kello 13. Kello on seitsemän tuntia Suomen aikaa jäljessä, joten todennäköinen aloitusaikamme on noin kello 21.30 Suomen aikaa. Makeeta päästä pelaamaan vähän isommalle kentälle, ja eiköhän se näytä telkkaristakin paremmalle, kun on useampia kameroita kuvaamassa matsia. 😊 Nautitaan ja tehdään parhaamme piste kerrallaan. Ja mikä tärkeintä, annetaan sen tapahtua. Vamos!

30 thoughts on “Montreal ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Bolelli/Fognini 6-3, 6-4

 • Se oli varmasti tavallista makeampi revanssi. Peruslaatu alkaa olla teillä niin kova, että ei tarvita edes huippupelejä selvään voittoon. Paketti on kova. Siinä mielessä teidän seuraava vastus ei tule rentona ja itsevarmana kentälle vaan asetelma on täysin avoin. Hyvällä suunnitelmalla ja omilla vahvuuksilla vaan matsiin. Napsun säätö palautuksiin, niin nekin kohdallaan. 👍

  • Todellakin tekemisen perustaso alkaa olla tosi kovalla tasolla. Tänään vielä vähän ekstraa peliin, niin hyvä tulee!

 • Koppi on taas kuuma, huomenna kantavat Count Rogerssilla jo vettä lauteille. Nyt Harri & Lloyd lisää löylyä💪

 • Fantastic result for obvious reasons! Bet you guys are feeling good. So pleased for you

 • Aivan fantastinen syöttönäytös ! 😍 Hävisitte kahdessa erässä tarkalleen yhden ykkössyötön !! Missään kymmenessä syöttövuorossanne vastustaja ei saanut pistettä enempää !!

  Niin kuin sanoit: Tätä nelinpeli on parhaimmillaan. Jos jatkatte näin, niin ainakin minun mielessäni olette suosikkeja ketä vastaan vaan.

  • Syöttöpeli on kyllä niin iso juttu nelurissa, että eihän sitä edes paljoa muuta tarvita, kun omat syöttövuorot pidetään helposti. Vastustajilla kasvaa paine koko ajan, kun taas itsellä on varaa hakea palautuksia rennosti. Lisää tätä!

 • Hieno revanssi, onneksi olkoon! Taaskaan teidän hyvä tiimityö ja tekeminen ei kyllä jättänyt epäselvää voittajasta. Ja kun katsoo pelin statsit, niin onpahan siellä komeat numerot! Nyt vain Koolhof/Skupski ahtaalle heti alusta lähtien. Altavastaajatilanteesta huolimatta voittonne heistä Hampurissa varmaan nakertaa myös Koolhof/Skupskin takaraivossa ja saa pitämään heidät varpaillaan.
  Olette yksi tämän kauden ehdottomista huipputiimeistä ja peliänne on todella hienoa katsoa. Teillä on luovuutta, energisyyttä ja niin vahvaa tekemistä kaikilla osa-alueilla, joilla pääsette päätyyn asti, olipa vastassa mikä tiimi tahansa. Se on vain teistä itsestänne kiinni. Voittoisaa peliä!!!💪💪💪

  • Kiitos! Oli kyllä kliininen suoritus italiaanoja vastaan. Syöttöpeliin sama asenne tänäänkin niin kyllä siitä hyvä tulee. Murtopaikoille pääsemme nimittäin varmasti. 💪

 • Väsymys vei voiton enkä jaksanut valvoa ottelua. Aamulla heti herätessä oli tulos kuitenkin mielessä ja jännitti niin pirusti mennä katsomaan 😀 Mutta voittohan sieltä tuli! Jee!
  Sit vaan uudestaan tänään illalla jännittämään 😁

  • Ei hätää, kyllä on ihan sallittua mennä nukkumaan ja tarkistaa tulokset aamulla. 😊 Tänään onneksi vähän aikaisempi matsi. 💪

 • Forza! 💥 It is said, ”revenge is a dish best served cold” and like second day pizza, that was freezing. 🍕🥶💪 So clinical. No BPs faced, 96% of first serve points won, 9 aces, 0 DFs, the match won on the first MP and no foot faults.😉 The point to bring up BPs in the 2nd set was wonderful doubles by both of you.👏 Such comfortable victories do however mean composed celebrations but we can live with it. 😁😎

  Lloyd’s not the only Brummie doing well with, with his good friend Dan Evans in the quarters of both singles & doubles. Good luck today.🤞

  • Vamos! Great performance with full control over our own service games. Very little stress to win like that. 😊 Hopefully we can keep it going today!

   And it’s true, there were a lot of Brits playing yesterday and still several left in both singles and doubles today. Not bad at all!

 • hyvää kannatti odottaa 👏 ja onneksi eurosportin henry jaksoi myös valvoa ja selostaa. kyllä tuntui hyvältä nähdä revanssi! myönnän että vähän pidätin hengitystäni kun lloyd tuli syöttämään voitosta, mutta turhaan, lloydilla kulki syöttö kuin vanhalla tekijällä. nyt oli vaan lippis jäänyt pois, harmi, se puki häntä 😁

  mitä muuten fabio siinä matsin aika alkuvaiheilla valitti tuomarille? tuliko hänen mielestään teidän tiimille verkko-osuma mailasta vai mikä oli homman nimi? yritti vissiin viivyttää ja rikkoa peliänne, kun peli oli teille jotain 40-15 🙄 hän taisi saada myöhemmin pelissä varotuksen, kun lämäsi pallon kuuta kiertävälle radalle. perus fabio show’ta kyllä 😅

  • Oi, kiva kuulla, että matsista oli kuvaa tarjolla ihan selostuksen kera! 👌 Hieno matsihan se oli!

   Fognini ei sulattanut matsin alussa tuomarin tuomiota, että pallo olisi pompannut kaksi kertaa. Tuo tuomio olikin väärä, mutta lopulta tuomari päätti silti tuomita pisteen meille, koska Fogninin jalka osui lyönnin verkkoon. Ei mennyt minustakaan tuomarin tekemiset ihan sääntökirjan mukaan, mutta piste kyllä kuului meille joka tapauksessa. 👌

 • Niin suvereenia hallintaa, että ottelua oli jopa tylsä seurata. Etenkin kun piditte omat syöttönne niin vakuuttavasti, ja pallo”rallit” olivat tosi lyhyitä. Juuri kun alkoi toivoa hieman jännitystä peliin, mieleen tuli edellinen ottelu samoja kavereita vastaan, eikä enää kaivannutkaan mitään loppudraamaa, vaan kliinistä tylsää lopetusta, joka saatiinkin.

  • Silloin, kun tulee voitto niin kliininen ja tylsä kelpaa vallan mainiosti. 😊 Lisää tällaista!

   • No itse asiassa minustakin oli vähän tylsä peli, kun se tosiaan teidän osaltanne oli ”halki, poikki ja pinoon”! Mutta joten kuten sain annettua teille anteeksi 🙂 Etenkin, kun välillä on ihanaa vaan rentona katsella eikä täristä ja väristä jännityksestä yösydännä joka ikistä syöttöä. Olen kuitenkin valmis tärinävärinäänkin tänään, jos se vaaditaan. Kunhan te pysytte rentoina. Hyvä tästäkin tulee!

 • Jes! 7 hävittyä pistettä omissa syöttövuoroissa, homma suvereenisti hallussa! 💪Nasta lautaan ja päätyyn mennään!

Comments are closed.