Monte Carlo ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Gonzalez/Molteni 5-7, 6-4, 10-8 (teksti päivitetty)

Jesss!! Olipahan vuoristoratamatsi, mutta voitto kovanluokan massakenttäparista maistuu kyllä erinomaiselta. Peli oli tänään aika ailahtelevaa ja tiukkaa, mutta hienosti kestimme lopussa. Kehitettävääkin totta kai jäi mieleen, joten suuntasin iltapäivällä tunniksi treenikentälle, jotta perjantaina peli kulkee vielä paremmin. Vastaan puolivälierässä tulee yllätyspari Arneodo/Weissborn.

Monte Carlossa nautiskeltiin tiistain voiton jälkeen välipäivästä, mikä tuli kyllä ainakin omalla kohdallani hyvään paikkaan. Vaikkei vielä tänäänkään fyysisesti ollut aivan täysi isku, niin eteenpäin mennään päivä päivältä. Kehonhuollon, allasjuoksujen ja treenin lisäksi keskiviikkona oli ohjelmassa myös kevyttä hauskanpitoa illalla, sillä kolmen vuoden tauon jälkeen Monte Carlossa järjestettiin Players’ Show, jossa illallisen yhteydessä pelaajat esittävät lavalla toisilleen ja ATP:n väelle pääosin huumorilla höystettyjä sketsejä ja lyhyitä näytelmiä. Ja toisia pelaajia sekä ATP:n henkilökuntaa laitetaan tietysti halvalla ihan tosissaan, joten paljon iloa ja naurua kuului luonnollisesti ohjelmaan.


Tänään torstaina oli kuitenkin ohjelmassa paluu takaisin tositoimiin. Vastustajat Gonzalez/Molteni ovat massakentällä menestyneet tänä vuonna todella hyvin, ja kun pelimme laitettiin tänään kentälle 2, joka tuntuu olevan selvästi sivukenttiä hitaampi, niin tiukka matsi oli etukäteenkin odotettavissa. Olosuhteet olivat päivän ensimmäisessä pelissä myös hieman iltapäivää raskaammat, sillä viileiden öiden aikana kenttään tiivistyy runsaasti kosteutta, mikä tarttuu myös palloihin. Kentälle oli yöksi levitetty reilusti suolaa, mutta sekään ei täysin saanut massan pintaa kuivaksi.

Matsi alkoi kuitenkin syöttäjien pidoilla, vaikka varsinkin Gonzalez oli palautuksissaan todella vahvassa vireessä. Minä pelastin yhden murtopallon 1-1 -tilanteessa hyvällä syötöllä, mutta muuten syöttäjät pääsivät kohtuullisen helpolla. Saimme kuitenkin vihdoin palautukset osumaan ja parilla erinomaisella suorituksella kolme eräpalloa aikaiseksi 5-4 -tilanteessa. Gonzalez onnistui kuitenkin kolmessa ykkössyötössä erittäin tarkasti, mikä riitti pitoon.

Minun syöttövuoroni 5-5 -tilanteessa oli heikko. Yksi kaksoisvirhe alkuvaiheeseen päästi vastustajat edelle ja toinen tupla harvinaisesti jalkavirheellä 15-30 -tilanteessa toi vastustajille murtopalloja. Ja Gonzalezin pehmein käsin tehty lobbi viimeisteli vastustajille tuon murron. Taistelimme kuitenkin 5-6 -tilanteessa itsellemme vielä kaksi vastamurtopalloa vahvoilla palautuksilla. Ja lähellä tuo vastamurto olikin. Ensimmäisen Molteni selvitti kakkossyötöllä aivan sivurajan ulkoreunalle, ja 40-40 -tilanteessa Lloydin puhdas kämmenpalautus oli puolestaan sentin leveä. Senttipeli kääntyi siis tällä kertaa vastustajille, ja vaikka tuo harmitti, niin emme tietenkään olleet tässä vaiheessa mitenkään luovuttaneet.

Saimme toiseen erään vahvan alun murtamalla vihdoin ensimmäistä kertaa vastustajat 2-1 -tilanteessa. Omat pidot eivät kuitenkaan missään vaiheessa tulleet helpolla, ja lopulta 4-2 -tilanteessa vastustajat mursivat syöttöni. Tilanne näytti jo tukalalta Lloydin syöttäessä tilanteessa 4-4 0-30, mutta tärkeä nousu tuosta sai vastustajille sopivasti painetta aikaiseksi seuraavaan syöttövuoroon. Onnistuneet lobbipalautukset toivat meille kaksi eräpalloa, ja vaikka ensimmäinen päättyikin pitkän rallin päätteeksi vastustajien voittoon, niin tällä kertaa 40-40 -tilanteessa Lloydin palautus oli timanttinen. Pallo suhahti niin läheltä lippistäni kuin vain mahdollista ilman osumaa, mutta eipä ollut vastustajiakaan mailla halmeilla. Toinen erä siis meille 6-4, vaikka vastustajat voittivatkin pisteen enemmän.

Kolmannen erän tie breakeihin mahtuu aina monenlaista, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Nopea 3-0 -johto vaihtui 3-3:een kahdella huonolla syötölläni, mutta emme missään vaiheessa päästäneet vastustajia edelle. Pari mahtavaa taistelupistettä kääntyi meille, mutta niin kävi myös toisinpäin. Kaikkia tapahtumia ei varmasti edes muista, mutta 4-3 -tilanteen mahtavat reaktiovolleyt ja iso tuuletus jäivät kyllä mieleen. Ja tietysti ottelun ratkaisu. 8-5 -tilanne tasoittui 8-8:aan, mutta Lloydin kylmän viileä volley 8-8 -tilanteessa ja matsipallon vahva rystylinjapalautus olivat kyllä kovaa suorittamista paineen alla. Ja kyllähän matsin voittamistakin sai kunnolla juhlistaa.


Ei ollut tänään välttämättä aina ihan kauneinta suorittamista, mutta kyllä vajaan parin tunnin mittaiseen matsiin tietysti aina myös huippusuorituksia mahtuu. Vastustajien pelistä on pakko mainita ainakin uskomattoman tarkat lobbipalautukset, jotka putosivat kerta toisensa jälkeen takarajan lähettyville. Eikä kertaakaan koko ottelussa sen väärälle puolelle. Ja kyllähän meitä testattiin verkolla muutenkin, välillä kovemmilla pommeilla ja välillä jyrkemmillä krosseilla. Mutta hyvin pidimme englantilaisittain sanottuna ”seinän” (wall) kasassa.

Palautuspelissä tavoitteenamme oli pysyä erittäin aggressiivisina alusta loppuun asti, sillä pidempiin ralleihin ajautuminen olisi juuri sellaista pelaamista, missä vastustajat ovat parhaimmillaan. Ja onnistuimmekin tuossa mielestäni aika hyvin, sillä vaikka palautuksissa tuli myös virheitä, niin ei vastustajilla varmasti mukava olo ollut syöttää. Laitoimme painetta päälle ja yritimme pitää pisteet hallinnassamme.

Aina pisteet eivät tietenkään pysyneet hallussa, mistä kertoo aika paljon se, että vastustajat voittivat koko ottelussa yhteensä kahdeksan pistettä enemmän kuin me, mutta silti lopputulos oli näin päin. Onhan tuo tilasto aika monta kertaa ollut toisinkin päin, joten aika maukastahan tällainen pieni varastaminen on. Vaikka toisaalta samanaikaisesti voisi todeta, että ensimmäinenkin erä olisi voinut olla meidän, sillä olihan meillä siinä kolme eräpalloa.

Kisat siis kuitenkin jatkuvat, ja vaikka tässä pientä kaikenlaista ohjelmaa nyt tänäänkin iltapäiväksi ja illaksi onkin, niin pääasia on keskittyä täysillä perjantain puolivälierään. Vastustajamme on ehkä hieman yllättäen villin kortin saanut pari Arneodo/Weissborn, jotka kukistivat tänään kakkossijoitetun parin Ram/Salisbury. Taso kiertueella on kuitenkin laaja, kuten tuokin tulos osoittaa.

Kumpikin tulevista vastustajista on tullut kohdattua aikaisemmin eri parien kanssa, mutta täytyy silti varmasti kysyä neuvoa ainakin Pattilta, joka on pelannut kyseistä tiimiä vastaan peräti kolmesti jo tämän vuoden aikana. Syöttöpeli ei heillä kummallakaan ole suurin vahvuus, joten toivottavasti pääsemme huomennakin iskemään palautuksiin terävästi. Ja toki oman syöttö- ja verkkopelin perustaso pitää pystyä pitämään korkealla, jotta oma peli pysyy tarpeeksi ehjänä.

Puolivälierämme on perjantaina ohjelmassa päivän toisena matsina kentällä Court Des Princess. Päivän ensimmäinen nelinpeli alkaa kello 11, joten pian puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa on varmasti meidän vuoromme iskeä. Ja eiköhän laiteta taas show pystyyn. Vamos!

19 thoughts on “Monte Carlo ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Gonzalez/Molteni 5-7, 6-4, 10-8 (teksti päivitetty)

 • First things first, raportit ehtii myöhemminkin. Minä jouduin kyl jättään ottelun vähän huolestuttavassa vaiheessa, mutta tehän puristitte homman taas kotiin, yessss, kiitos ja onnittelut! Olivat kovassa kunnossa vastustajat, mutta!!!! Glasspool&Heliövaara, tiukkojen paikkojen tiimi!! Sietää olla ylpeä siellä ja täällä.

 • Loppu hyvin kaikki hyvin; tiukka matsi Ram/Salusburylla menossa…
  Palataan myöhemmin ja tsemppiä jatkopeleihin! 🎾🙂👍

 • Vielä ei päässyt blogin äärelle tuulettelemaan, mutta maltetaan odottaa iltaan. Pakko myöntää, että pikkuisen tuli livetulosta vilkuiltua ja harvemmin tulee kesken oppitunnin spontaanisti sekä ilman päällepäin näkyvää syytä tuuleteltua, mutta tänään kyllä lipsahti, kun 10-8 välähti tulostauluun.

 • Jäi taas olosuhteiden pakosta ottelunne näkemättä, mutta lopputulosta kelpaa ihailla. Äärimmäisen tiukka match tiebreak onnistuneesti kotiin. Onnittelut ja tsemiä jatkoon!

 • Hieno ja jännittävä matsi. Suoraan sanottuna minulla meni usko teihin jossain vaiheessa. Etenkin kun sinä veryttelyt tai venyttelit verkkoa vasten. Upeaa että pelinne jatkuvat. En jaksa paljon muuta enää seuratakaan kuin teitä suomalaisia pelaajia.

 • 🎢💥🎢💥🎢💥 A replay of MP had a camera just on you and your full throated reaction when you watched the ball land out was wild! 🥳😁 What a fight! 🥊 Losing the first set having had SPs was gutting but they served well when facing SPs but you fought like terriers in the second set. I must admit at one stage I thought it was going to be one of those matches where you don’t get any luck. The ball just kept coming back from an experienced pair who are high on confidence. How close was the ball to hitting you on Lloyd’s fantastic FH return winner on SP? It looked like it brushed your hair, just as well you had it cut. ✂️😅 You were never behind in the MTB but the point to get to 5-3 was insane. 🤪 Under extreme pressure, you both stood firm at the net and your volley winner into the open court was sublime. 💥 Congratulations on a hard fought but well earned victory. 💪

  Get Boris a hat for the QF, a jumper over the head is practical but there a better looking solutions. 🧢😁

 • Jumantsuikula mikä matsi!
  Melkein liian jännää, mutta ottelun ratkeaminen näkyi todella sun tuuletuksesta.
  Kolmas master-tonni QF putkeen. Huomenna semi-paikka luvassa! Luotan.

  • Yllätyspari Arneodo/Weissborn on varmasti Harrille ja Lloydille mieluisampi kvartsivastus kuin Ram/Salisbury, jotka tosiaan hävisivät äsken 6-2, 6-3. Ei silti pidä lähteä takki auki taistoon eikä Harri ja Lloyd tietenkään sellaiseen sorrukaan. Hyvät on kuitenkin mahdollisuudet mennä semeihin huomenna.

 • tai pohkeisiin, jotain venyttelyähän siinä oli toisten vessatauon aikana.

  Sääntökyssäri: Kun linjamies huutaa lyönnin ulos mutta tuomari kääntää sen sisälle. Tuomitaanko silloin aina uusi pallo vaikkei vastustaja olisi edes lähellä saamassa sitä palloa?

  • Sääntökyssäriin vielä vastaus. Piste pelataan uudestaan vain silloin, jos vastustaja olisi virheellisen tuomion tapahtuessa ehtinyt palloon eikä ole vielä lyönyt. Jos tuomio tulee vasta vastustajan lyönnin jälkeen ja kyseinen lyönti on virhe, ei pistettä enää pelata uudestaan, koska virheellisen tuomion ei katsota vaikuttaneen tuohon lyöntiin.

 • Joopa. Klisee kuuluu, että nykydubbelissa kaikki on niin pienestä kiinni, mikä implikoi tuuria. Todellisuudessa voiton vie pari, jonka itseluottamus on sillä hetkellä tarvittavaa suoritusta vaadittavalla tasolla. Kun vastustaja hoiti eräpallonne syöttämällä kakkossyötön keskeltä linjalle läpi ajattelin, että se luottamus taitaa tänään olla hiukan enemmän tois’ puol’ jokkee.

  Onneksi tennismatsi ei ole yhden pallon mittainen. Ellei satu olemaan matsipallo. Erinomaisesti jaksoitte tsempata, vaikkei pallo teille alussa pomppinut. Hyvätasoista huippudubbelia.

  Kvartsivastustajanne onkin vähän yllätys, kuten kirjoitit. Mitä lie Ram/Salisbury -pari tehnyt peruskuntokaudella: pelistä on tullut jäykkää ja ilotonta, sähellystä peruspelissä niin edestä kuin takaa. Tällä menolla Turinin ATP-mestareita ei nähdä lainkaan voittoaan puolustamassa.

  T-S Weissborn oli muuten teitä scouttaamassa tänään lähes koko matsinne ajan. Hänestä voi heti sanoa, että kämmenpalautus on erinomainen ja vasurisyöttö kyllä ennakoimaasi parempi. Hän esitti myös hyviä otteita verkolla. Arneodo on hyvä takaa (lobit), mutta jää taakse syötössä. Siinä on paikka iskeä.

 • Onhan tuota kieltämättä teiltäkin pelejä varastettu, joten eiköhän tuo ole oikeus ja kohtuus, että menee välillä noinkin päin. Vähän huolta aiheuttaa, kun kirjoitat, että et ole täydessä kunnossa, mutta vähän syy on auki. Tietysti meille ei kaikki kuulukaan ja kiitettävän (tai hämmentävän) paljon kyllä tietoa jaat kanssamme.

  Aika ylläripari on huomenna vastassa, mutta onneksi ei täysin vieras kuitenkaan. Varmasti teillä on kaikki keinot kaivaa voitto huomisesta pelistä ja jatkaa matkaa kohti uran suurinta voittoa.

 • terveisiä ensi viikon kisakaupungistanne! työasioiden takia pystyin seuraamaan livescorea vain silloin tällöin; kun ekassa erässä tuli tappio, kun johditte tokaa erää, kun tie brake oli 3-3 … ja sitten olimme jossain katalonian perukoilla, että netti lakkasi toimimasta, ja mikä tuska kun en päässyt näkemään tulosta 😅 mutta lopulta tuli helpotus 🥳🎉🇫🇮🎾 onnea ja kohti yllätysparia! mikä lie iskenyt ram/salisburyyn, vähän tahmeaa on ollut 🤔

  toivottavasti pelaatte vielä sunnuntaina, niin pääsisin taas kotoa kattelemaan 😉 vamosta ja silleen! toivottavasti siellä ei nyt satele enempää 🌞 yritin hotellissa alkuillasta mennä hieman tiirailemaan eurosportilta otteluita mutta vastassa oli kuvaa märästä kentästä 😱

 • Katselin eilen tulevien vastustajienne peliä. He vaikuttivat nopeilta ja energisistä ja heillä on nyt itseluottamus tapissa. Tulossa on siis kova vastus.

Comments are closed.