Monte Carlo ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Wawrinka 6-3, 6-4

Allez, sehän lähti vakuuttavasti käyntiin uran ensimmäinen turnaus Monte Carlossa. Kokeneet vastustajat jäivät kummassakin erässä murron taakse, eikä meidän syöttöpeliämme pystytty tänään murtamaan. Vahva aloitus massakaudelle, mutta ei toki tyydytä tähän. Keskiviikon treenipäivän jälkeen pelit jatkuvat torstaina paria Gonzalez/Molteni vastaan.

Sunnuntain blogikirjoituksessani mainitsin kuinka treenit olivat sujuneet hienosti ja massapeli tuntui löytyvän mukavan nopeasti. Pienet terveyshuolet varjostivat kuitenkin valmistautumista tuosta iltapäivästä eteenpäin, mutta onneksi tällä kertaa löytyi keinot saada mies riittävään pelikuntoon täksi päiväksi. Ja matsin aikana sitä onneksi pystyi keskittymään ihan olennaiseen.

Monte Carlossa on nautittu keväisestä aurinkoisesta kelistä koko pääsiäisen, eikä tänäänkään tuohon tullut muutosta. Vajaat 20 astetta lämpöä on pelikeliksi jopa erinomainen, kun tuultakaan ei juuri ollut. Illat ja aamut ovat vähän olleet viileitä, mutta tänään peliaika oli sopivasti puolen päivän jälkeen. Eikä aurinkokaan haitannut, sillä Monte Carlo Country Clubin kentät sijaitsevat poikkeuksellisesti itä-länsi -suuntaisesti lukuun ottamatta keskuskenttää, joka on oikein päin eli etelä-pohjois -suuntaisesti.


Pelikentällämme numero 9 oli tänään hyvä suomalaisedustus, sillä Emil aloitti pelit kello 11, ja meidän vuoromme oli heti tuon perään. Kenttä tuntui tänään melko nopealta, mutta sehän sopi meille. Olimme omissa syötöissämme vahvoja heti alusta alkaen, ja kun pari gamea oli kalibroitu palautuksia, niin tuhoa alkoi silläkin osa-alueella syntyä. Saimme parilla huippusuorituksella kolme murtopalloa Wawrinkan syötössä 3-2 -tilanteessa, mutta noista Stan the Man selviytyi kolmella erinomaisella syötöllä. Emme kuitenkaan ottaneet jalkaa kaasulta, vaan laitoimme lisää painetta vastustajien syöttöihin seuraavassa gamessa ja onnistuimmekin murtamaan Mahut’n syötön. Lloyd piti syöttönsä varmasti perään ja ensimmäinen erä oli meidän 6-3.

Toinen erä lähti täydellisesti käyntiin, kun mursimme Wawrinkan heti avausgamessa. Ensimmäinen murtopallo ei vielä tuottanut tulosta, mutta 15-40 -tilanteen kämmenpalautukseni linjaa pitkin oli vastustamaton. Eikä tuosta johtoasemasta kannattanut enää luopua. Erän ainoa tiukempi tilanne koitti 3-2 -johdossa, kun Lloydin syöttövuoro lipsahti vähän epäonnisestikin 15-40 -tilanteeseen, mutta kolme vahvaa suoraa syöttöpistettä piti meidät tärkeästi johdossa. Loppuun vielä pari vakuuttavaa syötönpitoa ja taululla komeili tyylipuhtaat lukemat 6-3, 6-4 hieman vajaassa tunnissa.


Jotenkin pelimme oli tänään kokonaisuutena ihailtavan ehjää. Hallitsimme syöttövuoromme vakuuttavasti ja uskalsimme pysyä palautusvuoroissa riittävän aggressiviisina, mikä palkittiin sopivasti yhdellä murrolla per erä. Pisteetkin pysyivät kannaltamme sopivan lyhyinä. Vaikkei omassa syöttöpelissäni ehkä aivan ollut normaalia tehoa tänään, niin statseista sitä ei kyllä uskoisi. Ykköset tippuivat kenttään sopivasti 68% tarkkuudella, ja hävisin koko ottelussa yhteensä ainoastaan kolme syöttöpistettä. Olisikohan jopa ennätyssuoritus?

Wawrinkan ruotsalaisvalmentaja tuli matsin jälkeen onnittelemaan, ja kommentoi, ettei heillä oikein riittäneet taidot vastata meidän todella aggressiiviseen peliin. Nopea ja korkeapomppuinen kenttä toi meidän syöttöihimme sopivasti lisäpotkua, emmekä tehneet verkolta juurikaan huonoja ratkaisuja. Toki pari heikompaa palautusta aina mahtuu joukkoon, mutta olosuhteisiin nähden suoritukseen voi kyllä olla erittäin tyytyväinen. Positiivinen energialatauskin oli oikein mitoitettu.

Kisat siis jatkuvat, keskiviikkona toki treenipäivän myötä. Torstaista eteenpäin pelataan kuitenkin toivottavasti joka päivä. Saamme toisella kierroksella vastaamme minulle Davis Cupista tutun argentiinalaisparin Gonzalez/Molteni, jotka ovat pelanneet Espoon vierailun jälkeen todella vahvasti. Erityisesti massalla viihtyvä pari otti helmikuussa kaksi kisavoittoa, joten luvassa on varmasti kova haaste meillekin. Mutta saa nähdä miten he vastaavat meidän tykitykseemme?

Hienoa oli nähdä tänään runsaasti suomalaiskatsojia kentän laidalla, ja toivottavasti sama jatkuu myös torstaina. Itse aion ainakin tuoda kentälle tutun kovan latauksen ja pelitason!

21 thoughts on “Monte Carlo ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Wawrinka 6-3, 6-4

 • Onnittelut ehjästä massakauden startista; epätasaiset pomput ja jalkojen pienoinen lipsuminen sivuttaisliikkeissä tarjoaa takakenttäiskijöille aina vähän paremmat asetelmat dubbeliin kuin muualla. Se nähtiin tänään, kun Rune/Fritz voittivat pitkälti peruslyöntipommituksin melko helposti parin Mektic/Pavic.

  Pistäpä muuten eteenpäin tieto, että ATP-tietsikka on ruvennut sekoilemaan omiaan. Pari Mahut/Wawrinka on yhtäkkiä Race to Turin-listalla kakkosena yli 2000 pisteen saldolla: https://www.atptour.com/en/rankings/doubles-team-rankings Aika kova suoritus huomioiden parin tietääkseni tänä vuonna vain yhden yhteisen nelinpelin, jonka tuloksen hyvin tiedämme.

 • Komia voitto ja paras mahdollinen startti massatenniskauteen👊
  Nyt vaan vettä lauteille ja koppiin lisää lämpöä. Barcelonassa on sitten kovasti Suomalaiskannustusta luvassa 💪

  • Paras mahdollinen aloitus massakaudelle totta tosiaan! Täällä päätyyn asti ja Barcelonassa sitten lisää 💪

 • Sehän oli näytöspeli alusta loppuun! Alun lämmittelyn jälkeen ei voittajasta ollu epäselvyyttä, ehditte varmaan ihailla hienoa merimaisemaa syöttöjen välissä…. ☀️🙂👍
  Onnea ja tsemppiä jatkoon! 🎾🎾🎾

  • Noh, ei se ihan näytöspeliltä kyllä tuntunut, mutta hienoahan se on aina vakuuttava voitto ottaa. Jatketaan samaan malliin 💪

 • Mukavaa katseltavaa oli, hyvä te! Jokin sinun kävelyssäsi/selän asennossa kiinnitti huomioni, kramppia? Iloisella ilmeellä olit kuitenkin liikkeellä, ja asiaahan se Wawrinkan valmentaja kävi pelin jälkeen haastelemassa. Olen aina pitänyt W:sta, ja seurannut ilolla hänen paluunsa etenemistä. Mutta ei hänellekään sentään kaikkea suoda, ei ei, Harri&Myrtsi voiton vei!! Ja argentiinan äijät kumoon Davis Cupin tyyliin, kiitos!

  • Jes! Terveysongelmat alkavat nyt olla onneksi helpottamaan päin, eli ei muuta kuin iloisella ilmeellä vaan argentiinalaistenkin kimppuun 😁🙌

 • Taas löysit sen oikean mainesanan: ehjää! Loistava massakauden avans.
  Varokaa sitten nuoria kolleja, Fritz ja Rune olivat yllättävän kypsiä omassa ottelussaan.

  • Ehjä on kyllä oivallinen kuvaus tuosta matsista. Massalla nuoret pojat laittavat palloon kunnolla vauhtia ja tarkkana saa olla. Mutta onneksi meillä riittää kyllä taitoa ketä vastaan tahansa.

 • 6-3, 5-4, 30-0 -tilanteessa pääsin ruudun äären, joten ihan hirveästi ei ehtinyt pelin aikana jännittää. Peli oli mielessä kuitenkin koko päivän, joten hengessä on mukana oltu. Tilastojen mukaan olitte aika selkeästi edellä ja tekstin perusteella tämä näkyi myös kentällä.

  Vahva avaus massalla ja samalla menolla eteenpäin. Aika kovia tuloksia ovat varsinkin massalta tulevat vastustajat ottaneet, mutta eipä he teitä olekaan kohdanneet. Jos Davis Cupissa ajoittain kaipasi tuttua ja turvallista Lloydia rinnallesi, niin nyt hän siellä on ja ei argentiinalaiset pääse verkolla juhlimaan. Nyt kun pysyy vaan miehet kasassa, niin tästä tulee hyvä viikko!

  • Hehe, viimeiset kolme pistettä näit kuitenkin, parempi kuin ei mitään 😊 Toivottavasti torstaina pysytään samalla lailla selkeästi edellä ja homma jatkuu yhtä hyvin siitäkin eteenpäin. Kyllähän meillä Lloydin kanssa vahva luotto on tekemiseen nyt.

   • Hauskintahan tuossa oli, että eka piste, jonka näin, oli Lloydin kaksoisvirhe. Kieltämättä tuli siinä vaiheessa mieleen, että ehkä on parempi laittaa lähetys kiinni, kun hyvin oli näköjään siihen asti mennyt ja ei kannata riskeerata minun katsomisella. Uskallauduin kuitenkin uhmaamaan kohtaloa vielä seuraavat pari pistettä.

    Huominen peli onkin näköjään sitten semmoiseen aikaan, että ei tarvitse edes kolmea pistettä katsoa. Mutta varmasti on silti peli ajatuksissa ja jännitetään, vaikka ei peliä näekään. Blogin äärellä voi sitten parhaita kohtia jälkikäteen tuuletella.

 • Siisti suoritus!
  Voit laittaa päänahkalistallesi nimen Stan the Man, joka on aina ollut suosikkini.
  Syötit varmasti ja verkkopeli toimi taas!
  Tarkkana jatkossa. Antaa palaa. Siis Lisää Tätä!

  • Jep, Stan The Man on kyllä kovan luokan pelaaja. Wimbledonin mestaruus jäi kaksinpelissä puuttumaan enkä usko, että sitä enää koskaan saavuttaa, mutta muut kolme Grand Slamia hän hoiti armotta kotiin. Stan The Manin tulivoima on legendaarista tasoa. Pystyi parhaimmillaan laittamaan tulta munille jopa kolmelle suurelle.

   Jos ei olisi eletty tätä kummallista aikakautta, jota hallitsivat tenniksen jumalhahmot Federer, Nadal ja Djokovic, niin Stan The Manilla olisi luultavasti vielä enemmän Grand Slam mestaruuksia. Pätee tietysti moneen muuhunkin kaveriin.

  • Oli tosiaan ensimmäinen kerta samalla kentällä kaksinpelin Grand Slam -voittajan kanssa, ja kelpaahan tuollainen päänahka todella hyvin listalleni. 😎 Harmi, että näitä muita aikakautemme suurimpia tähtiä on nelurin puolella vaikea kohdata, mutta ehkä siihen vielä joku päivä avautuu mahdollisuus. Ja kyllähän lisää päänahkoja maistuisi myös.

 • Doing it for the Dubs guys 💥 Straight sets victory in under an hour.💥 8 months since your last competitive match on clay and took to it like ducks to water. 🦆 You both returned well when it mattered, on BP in set 1 and the first game of set 2 which also included Lloyd bettering Wawrinka in a backhand cross court rally. 😎 As you say, you were unlucky to face BPs as Stan’s backhand was going wide until it was redirected by the net but 3 great serves by Lloyd snuffed out any chance of them breaking back. 💪 Wawrinka losing first round saves him making the decision to withdraw should he go deep in the singles. 🙄

  Did you coordinate with Stan before the match about which Yonex kit to wear so as not to clash? 😉🟣⚫

  • Oh yes, we felt really good on clay almost from the first practice onwards here. Clay gives us time to unleash our aggressive returns but we can still serve well and have the skills to take over the net. Hopefully we can keep it going, the last 3 tournaments on clay last summer weren’t bad either. 😉

   I’ve seen Stan mostly wearing the combination of black T-shirt and pink shorts so I was confident our outfits wouldn’t match too much. 😁

 • Hieno aloitus massakauteen. Hyviä syötönpalautuksia myös molemmilta. En tiedä miltä sinusta tuntui, mutta ainakin itsestä sinun asemassasi olisi tuntunut kyllä aika coolilta päästä pelaamaan Wawrinkaa vastaan. Omassa kategoriassa hän on aina ollut heti big-3:n jälkeen seuraavana. Uskomaton pelimies ja mikä rysty…!

  Jossain vaiheessa ottelua katselin, että olisiko sinulla ollut joku pieni vaiva… Tekstissä johonkin viittasit. Toivottavasti kaikki on kuitenkin OK. Toivottavasti on ripaus onnea kisassa mukana. Kaikki on nyt taas mahdollista.

  • Erinomainen aloitus totta tosiaan! Ja onhan tuollaisia Stanin kaltaisia legendoja vastaan aina makeaa päästä pelaamaan. Lloyd varsinkin nautti tuosta yhdestä pisteestä toisen erän alussa, jossa hän pyöritteli Stania rystykrossissa. 🙂

   Oma terveyteni on ilahduttavan hyvässä kunnossa nyt ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten toivottavasti loppuosa turnausta menee ihan täysissä voimissa. 💪

 • Hienosti pärjäsitte, vaikka vastus nimekkyydestä huolimatta ihan parasta nelinpelin A-luokkaa; Mahut’lla ikä jo näkyy virheiden määrässä. Tasokasta touhua teiltä.

  Olisi kiinnostavaa kuulla, miten valmistaudutte nimenomaan massakaudelle: verkkopaikka havitteleville aina haastavin alusta, kun massa lipsuu kenkien alta sivuttais- ja takaismenoliikkeissä. Verkkopelin vaikeus näkyy esim. laadukkaiden takakenttämiesten Rune/Fritz menestyksessä M. Carlossa.

  ATP-listalla muuten jo toista vuorokautta omituinen kämmi Doubles Race to Turin-pisteissä: Mahut/Wawrinka ilmestyneet listalle kakkosina yli 2000 pisteellä. Tietääkseni he ovat tänä vuonna pelanneet yhdessä yhden ottelun, jonka tuloksen tässä hyvin tiedämme. Kummallinen näppäilyvirhe, mutta vielä kummallisempaa, ettei sitä kukaan korjaa.

  • Kiitos, hienosti se meni omastakin mielestä! Kyllähän massalla täytyy varsinkin alkuvaiheessa pitää huolta kehosta, sillä liu’ut ja liukkaus tuovat omat haasteensa sillä osa-alueelle. Mutta muuten itse pelaaminen sujuu yllättävän hyvin vanhasta muistista. Ja rehellisesti sanottuna nelinpelissä alustojen väliset erot ovat mielestäni selvästi pienemmän kuin kaksinpelissä. Verkolta pärjää joka tapauksessa, jos on riittävän hyvä. Palautuspeli toki on hieman helpompaa massalla, jos pääsee palloihin ajoissa käsiksi. Ja tuossa kai se olennainen huomio onkin, pitää pyrkiä liikkumaan mahdollisimman alhaalla, jotta pito kenttään on mahdollisimman hyvä.

   Mitä tulee rankingeihin, niin ATP:lla on ollut noiden suhteen kyllä jotain häikkää. Maanantaina uudet rankingit julkaistiin vasta illalla ja tuo Mahut/Wawrinka -parin listaus on kyllä ihan mitä sattuu.

Comments are closed.