Barcelona ATP500 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

Tennis on siitä mukava laji ammattilaisen kannalta, että vaikka tappioita silloin tällöin tulee vastaan, niin seuraava kisa harvoin on kovin kaukana edessä. Kuten nytkin, kun pääsemme aloittamaan kisat Barcelonan ATP500:ssa heti maanantaina. Kovatasoisen kisan ensimmäisellä kierroksella vastaamme astuu tuttu pari Nys/Zielinski.

Monte Carlo on maantieteellisesti kohtuullisen lähellä kiertueen seuraavaa kisapaikkaa Barcelonaa, mutta lentoyhteydet olivat tällä kertaa yllättävän vaikeat. Suorat lennot Nizzan ja Barcelonan välillä olivat viikonlopuksi loppuunmyytyjä jo monta päivää etukäteen, eikä vuokra-autojakaan oikein meinannut löytyä järkevään hintaan tuolle 7 tunnin ajomatkalle. Niinpä vaihtoehdoksi jäi oikeastaan vain lennon vaihtaminen jollain Keski-Euroopan lentokentällä.

Kisakuljetus Monacosta Nizzaan kestää reilut puoli tuntia, mutta kun minulla ei lauantaina ollut varsinaisesti kiire, niin päätin kokeilla matkantekoa vaihteen vuoksi hieman eri reittiä. Löysin nimittäin edullisen lentoyhteyden Italian Genovasta Munchenin kautta Barcelonaan, ja tuohan tarkoitti sitä, että pääsin aloittamaan matkan parin tunnin maisemiltaan upealla junamatkalla Ranskan ja Italian rannikkoa pitkin.


Saavuin Barcelonaan lauantaina illalla, mutta vaikka 45 minuutin koneenvaihto ei lähes vierekkäisten lähtöporttien välillä aiheuttanut minulle itselleni mitään ongelmia, niin matkalaukut päättivät sen sijaan jäädä nauttimaan Munchenin lentokentän tunnelmasta hetkeksi pidempään. Laukut löysivät kuitenkin perille Barcelonaan vielä saman illan myöhäislennolla, ja hauskasti sattumalta samoihin aikoihin saapunut Lloyd kävi nappaamassa ne tuloaulasta ja otti mukaansa tuoden ne minulle suoraan hotellille.


Suuntasimme tänään sunnuntaina aamupäivästä tutustumaan uuteen kisapaikkaan, ja täytyy kyllä sanoa, että tämä kisa on ainakin pelaajille varmasti yksi kiertueen hienoimpia. Keskustan luoteisosassa sijaitseva Real Club de Tenis Barcelona 1899 on todella hienostunut paikka pelata tennistä, sillä vaikka klubin pitkä historia huokuu joka puolelle, niin kaikki toiminnalliset osat ovat kyllä viimeisen päälle moderneja. Pukuhuoneet, kuntosalit, ulkotilat, pelaajien ravintolat ym. ovat todella viihtyisiä, ja täällä viettäisi varmasti mielellään pidemmänkin kisaviikon.Pääsimme lounaan jälkeen kokeilemaan treenikenttiäkin, jotka tuntuivat viime viikon Monte Carlo Country Clubiin verrattuna hieman erilaisilta. Kentän pohja on todella kova, jopa kivinen, mutta päällä on runsaampi kerros massaa kuin Monacossa. Pomppu oli kuitenkin joka tapauksessa miellyttävä ja Dunlopin pallot tuntuivat nekin tutuilta, sillä samoja käytetään nyt toista viikkoa peräkkäin.

Vedimme Lloydin kanssa puolisen tuntia lyöntitreeniä kahdestaan, minkä jälkeen jatkoimme harjoituksia Ram/Salisburyn kanssa pelaamalla tunnin verran treenipisteitä. Kenttäajan umpeuduttua oli hyvä hetki jatkaa treeniä vielä kuntosalin puolella tunnin verran, kun keho on viimein siinä tilassa, että uskaltaa tuollakin osa-alueella palata normaaliin. Jalkavoimaliikkeitä ja terävämpiä juttuja oli tosi hyvä saada pienen tauon jälkeen taas alle, minkä lisäksi treeniohjelmaani lisättiin tulevien selkäongelmien ehkäisemiseksi pari uutta keskivartalon hallintaa kehittävää liikettä. Myös lämmittelyrutiineihin lisättiin pari uutta keskivartaloa aktivoivaa liikettä lisää, ja kai sitä viimeistään siitä huomaa tulevansa tennispelaajana ns. kokeneempaan ikään, että pelkät lämmittelyrutiinit kestävät nykyään päivittäin yli 45 minuuttia ennen kuin uskaltaa ensimmäisen kerran koskea palloon… 😅

Kisan peliohjelma julkaistiin melko myöhään tänään sunnuntai-iltana, ja sieltä löytyi myös meidän nimemme huomisen listalta. Pääsemme siis aloittamaan pelimme heti maanantaina, mikä ainakin minusta on keskimäärin ihan mukava juttu, sillä siten pääsee mahdollisimman nopeasti taas matsirutiiniin. Matsimme on ohjelmassa päivän ensimmäisenä otteluna kello 14 kentällä 2.

Vastustajamme tuossa ottelussa ovat siis pari Nys/Zielinski, jotka taisivat olla viime vuonna meitä vastaan eniten pelannut tiimi. He aloittivat tämän vuoden todella vahvasti edeten Australian avointen finaaliin, mutta sen jälkeen on ollut hieman vaisumpaa. Täytyy siis toivoa, että tuo vaisumpi jakso jatkuu huomennakin. Viime vuoden lukuisten kohtaamisten jälkeen on aika selvää, minkälainen vastustaja vastaan on tulossa, mutta eiköhän meillä pari uutta taktista juttua ole mielessä huomista varten. Edellinen kohtaaminen massalla päättyi meidän voittoomme Ranskan avoimissa, joten siitäkin vielä parhaat palat mukaan huomiselle ja täysi höyry päälle. Vamos!

10 thoughts on “Barcelona ATP500 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

 • Mahtavaa kuulla, että alat olemaan täydessä iskussa. On kyllä syytä ollakin, sillä sen verran hankaliksi vastustajiksi huomiset vastapelurit viime kauden aikana kehittyivät. Onneksi on kuitenkin massalta hyviä muistoja ja teidän peli on ollut viime ajat parempaa, joten luottavaisin mielin huomenna turnaus auki. Kyllä noista puitteista kannattaa nauttia koko viikko.

  • Hetki meni päästä tunnelmaan, mutta lopputulos kyllä kelpaa. Ainakin puoleksi viikoksi puitteista nautiskelu siis varmistettu. 😎

 • Harri, erinomainen uutinen että selkäsi on kunnossa !! tsemppiä ja hyvää onnea tälle viikolle.

 • Ei niiden tarvitse olla vaisumpia kun te olette vielä parempia!

  Millaisia ovat ”treenipisteet”?

  • Hyvin sanottu! Ja näytettiin kyllä kolmannessa erässä mitä parempia tarkoittaa. 😎

   Treenipisteillä tarkoitin ihan siis harjoitusta, jossa pelataan pisteitä. Sunnuntaina esimerkiksi erä ja yksi MTB.

 • Hieno taktinen voitto: MTB 10-0!!! Onko tommonen mahdollista yleensä ollenkaan??? 😂🎾👍

 • Hätrziigeli ku meinas mennä usko ja toivo ja pelihumööri! Siis mulla. Mutta ei teillä. Mahtava nousu, olitte superia, HyväHyväHyvä. Pään roikottaminenhan ei tee hyvää selälle, ei Myrtsinkään. Ja niinpä tartuitte lapioon ja savikivi vaan pöllysi vastustajan tontilla. Onnittelut, olipa elämys!!!!!

  • Hehee, kiitos! Välillä on usko koetuksella, mutta onneksi ainakin tänään kääntyi parhain päin. 😁 Jatketaan samaan malliin ensi kierroksella, mutta jätetään se 1. erä välistä. 😅

Comments are closed.