Barcelona ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 2-6, 7-6(5), 10-0

Ohhoh, olipahan vähän erilainen ottelu tänään kuin mitä odotettiin, mutta lopetus tuskin jätti ketään kylmäksi. Ensimmäinen erä oli suorastaan kamalaa tekemistä, mutta eipä 10-0 tie breakeja ole omalle kohdalleni sattunut koskaan aikaisemmin. Ja aika mukavaa, että sai tuon kokea nimenomaan voittajan puolella. Seuraavaksi pari välipäivää ennen kuin todennäköisesti torstaina jatketaan.

Kirjoittelin eilen illalla tunnelmia Barcelonasta, ja tällä kertaa pääsimme tosiaan aloittamaan pelit kaavion ensimmäisellä nelurilla heti maanantaina. Olemme Lloydin kanssa keskimäärin todella hyviä alkukierrosten pelaajia, joten tuo hieman lyhyempi valmistautuminen ei ainakaan etukäteen juurikaan stressannut. Kehossakin alkaa tilanne olla pikku hiljaa normalisoitumaan päin, joten kun pääsimme vielä ottamaan matsikentälle tuntumaa aamupäivällä puoleksi tunniksi, niin kaikki tuntui olevan ihan hyvin valmiina otteluun.

Matsi ei kuitenkaan alkanut mitenkään erityisen hyvin. Saimme kyllä muutaman kohtuullisen rallin aikaiseksi ensimmäisessä erässä, mutta hävisimme ne kyllä ihan järjestäen. Sellainen tietynlainen pelaaminen puuttui, ja tilalla oli vain yksittäisiä lyöntejä, jotka eivät oikein olleet kytkeytyneitä toisiinsa. Eivätkä edes kovin hyviä suorituksia lähtökohtaisestikaan.

Mielikään ei ollut ihan läsnä, mistä osoituksena oli esimerkiksi tilanne, jossa minun syöttövuoroni kääntyi 1-2 -tilanteessa 40-0 -johdosta murroksi, kun tein 40-40 -pisteessä harvinaisen mokan lähtiessäni vahingossa peittämän syötön jälkeen eri puolta kentästä kuin oli sovittu. Eihän noin pitäisi rehellisesti sanottuna käydä koskaan. Koko tiimienergia oli tuon jälkeen vähän kateissa ja pelasimme vielä tosi heikon minun syöttövuoroni 2-4 -tilanteessa, mikä tarkoitti tulostaululle lukemia 2-6. Turvauduin tuossa kohtaa erittäin harvoin käyttämääni taktiseen vessataukoon ja sen tuomaan pieneen nollausmahdollisuuteen, mutta nyt jos koskaan oli tuokin tehtävä.

Tulinkin toiseen erään selvästi paremmalla asenteella, ja löinkin heti ensimmäisessä Zielinskin syöttövuorossa kolme erinomaista palautusta. Puolalainen selvitti kuitenkin syöttönsä. 1-2 -tilanne oli jälleen vaikea paikka, mutta tällä kertaa saimme kuin saimmekin pidettyä syöttöni todella tärkeään paikkaan kahdesta murtopallosta huolimatta. Ja tuo selvästi auttoi meitä pääsemään matsiin mukaan. Saimmekin heti 2-2 -tilanteessa aikaiseksi ottelun ensimmäisen ja ainoan murtopallomme, mutta Zielinskin ykkössyöttö oli kuitenkin vahva.

Toista erää jatkettiin tuosta eteenpäin syöttäjien komennossa, ja kun murtopalloja ei nähty kumpaankaan suuntaan, niin edessä oli tie break. Vastustajat saivat siihen vahvan alun minibreikillä Lloydin syöttöön, mutta 1-2 -tilanteen refleksivolleylobbini verkolta oli kyllä hunajaa. Samoin 3-3 -syöttöpisteeni lobbihaku jyrkkänä rystykrossina ja sitä seurannut toinen jyrkkä krossi vastustamattomasti läpi. Yleisökin alkoi tuon pisteen jälkeen lämmetä ja päätin nostattaa tunnelmaa entisestään provosoimalla yleisön pitämään vähän isommin ääntä. Tein tuon ihan tietoisesti, sillä tunsin, että yleisö oli puolellamme ja pieni lisäkannustus kuuluisi varmasti myös vastapuolella. Ja kyllähän se kuuluikin.

Tilanteessa 4-4 sain kaivettua kämmenpalautuksen krossina kenttään, ja Lloyd teki perään hienosti onnistuneen liikkeen verkolla. Hyvä Lloydin kakkossyöttö toi meille eräpallon tilanteessa 6-4, mutta harvinainen ”put-away volley” -mokani verkolta antoi vastustajille vielä toisen mahdollisuuden. Jotenkin sen kuitenkin aisti aina verkon toiselle puolelle asti, ettei Nys saisi 6-5 -johdossamme hyvää syöttöä aikaiseksi. Niinpä hän lopulta löikin myös kakkossyöttönsä verkkoon. Kolmanteen erään mentiin siis.

Ja kukapa olisi arvannut, mitä kolmas erä toisi tullessaan. Sen verran oli mannaa, että käydään nyt ihan piste kerrallaan läpi. Ensimmäinen piste tuli kotiin kun smashasin pallon keskeltä läpi Nysin lobbipalautukseen. Seuraavat kaksi pistettä herkuttelimme puolestaan palautuksilla lyömällä puhtaat läpilyönnit mieheen Zielinskin ykkössyöttöihin. 3-0 -tilanteessa Lloyd liikkui syöttöni jälkeen verkolla väliin ja laittoi volleyn sivusta läpi. Ja 4-0 -tilanteessa löin ensin ykkösvolleyn syvälle takakentälle ja perään rystyvolleystopparin aivan verkon viereen.

Hoimme Lloydin kanssa toisillemme koko tie breakin ajan, että pidetään kaasu pohjassa ja otetaan joka piste. Ja sitä myös toteutimme. Lloyd löi 5-0 -tilanteessa jälleen palautuksen suoraan läpi, ja vaikkei minun palautukseni 6-0 -tilanteessa ollutkaan winneri, niin seuraava kämmen meni vastustamattomasti krossista läpi. Lloyd syötti 7-0 -tilanteessa ässän, ja minä korjasin perään 8-0 -tilanteessa pisteen smashilla. Edessä oli siis maksimaaliset yhdeksän ottelupalloa, joista käytimme heti ensimmäisen. Lloydin palautus oli laadukas ja minun kurkotusvolleyni kohtuullinen, eikä Zielinski saanut enää Lloydin toista lyöntiä takaisin. 10-0 oli siis totta, joten mikäpä siinä oli tuulettaessa.  

Olihan tuo kolmannen erän tie break aika uskomaton suoritus, varsinkin, kun ottaa huomioon, että vastustajat eivät sinänsä tehneet edes mitään kovin väärää. Löimme ensimmäiseen 9 pisteeseen 9 puhdasta läpilyöntiä, ja vain matsipallo päättyi vastustajien virheeseen. On jopa vähättelyä sanoa, että löysimme tuohon tie breakiin flow-tilan. Emme tehneet koko tie breakissa yhtään väärää liikettä.

Samaa ei toki voi sanoa ottelun alusta, joka oli jopa suorastaan surkea. Emme saaneet palautusvuoroissa aikaiseksi juuri mitään, ja minun kaksi ensimmäistä syöttövuoroani menivät kaiken lisäksi ihan penkin alle. Henkisestikin tiimienergia oli rehellisesti sanottuna vähän koetuksella. Erityisesti nuo minun syöttövuorot turhauttivat meitä molempia, sillä minä en saanut kunnollisia syöttöjä kenttään, eikä Lloydilla toiminut verkkopeli. Vähemmästäkin ketuttaa.

Vaikea on sanoa mistä tuo heikko alku johtuu, mutta matsin jälkeen jopa Emilin valmentaja Fede tuli sanomaan, etten näyttänyt ihan omalta itseltäni lämmittelyssä, jota hän oli seurannut sivusilmällä. Olin kuulemma jotenkin surullisen ja kaikkea muuta kuin energisen näköinen. En itse tuohon kyllä osannut kiinnittää huomiota, enkä todella tiedä mistä se olisi voinut johtua, mutta kai se on uskottava, kun joku hyvin minut tunteva noin sanoo. Henkisesti homma ei siis ollut ihan parhaalla tasolla. Ja jotenkin pelillisestikin tekeminen tuntui haastavalta, ihan kuin mailan grippikin olisi ollut tänään eri kokoinen kuin yleensä.

Mutta onhan se hieman otettava kunniaa itsellekin siitä, että tuollaisen ensimmäisen erän jälkeen löytyi keinot taistella voitto kotiin. Valmentajani Boris muistutti minua viime viikon tappion jälkeen siitä, että olen ollut perinteisesti hyvä siinä, että en suostu helpolla häviämään. Enkä suostunut nytkään nöyrtymään, vaan otin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että ”cut the bullshit”, sillä nyt näytetään, kuka on kuka.

Lloydkin sanoi matsin jälkeen huomanneensa, kuinka tulin toiseen erään jotenkin ihan erilaisella asenteella, ja vaikken välttämättä sanonutkaan hänelle mitään erilaista, niin hänkin aisti, että olin pelissä ihan eri lailla läsnä. Ja onnistuin jotenkin saamaan asenteellani Lloydinkin pelaamaan paremmin. Olemme molemmat kentällä ihan tietoisia siitä, että on minun roolini tiimissämme tuoda kentälle tuo oikeanlainen energia, mutta tänään se oli erän verran kateissa. Onneksi neluri pelataan kuitenkin yhä paras kolmesta, joten yhden erän saa antaa tasoitusta…

Mikä parasta kisat siis jatkuvat meidän osaltamme. Vastus ei kuitenkaan kovatasoisessa kisassa helpotu ollenkaan, sillä saamme puolivälierässä vastaamme joko viime viikon Monte Carlon kisan voittaneen parin Dodig/Krajicek tai kakkossijoitetun parin Ram/Salisbury. He pelaavat oman avausottelunsa vasta keskiviikkona, joten kvartsimme on ohjelmassa vasta torstaina. Tässä on siis kaksi päivää aika hioa sekä omaa peliä, että viimeistellä taktiikoita. Ja eiköhän noissa tekemistä riitä. Vamos!

49 thoughts on “Barcelona ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 2-6, 7-6(5), 10-0

 • Eka erä jäi näkemättä, mutta sanoisin, että oli ovelaa antaa vastustajien luulla että voittavat helposti suoraan kahdessa erässä 😊.
  Sitten peli alkoi ja match tie-breakissa näytitte, miten pelataan. En kyllä suosittelisi tuota taktiikkaa toiste lukuun ottamatta match tb:tä .
  Tuosta on hyvä jatkaa samaan malliin, tsemppiä!

  • Hehee, ei ollut kyllä suunniteltu juttu, mutta kyllähän voitto aina otetaan vastaan. 😁

 • Onnittelut. En ole ikinä ennen nähnyt 10-0 erää. Enkä tarkkaan ottaen nähnyt nytkään muualta kuin tulosseurannasta, mutta pääasia, että tuli voitto kotiin!

  • Kiitos! Eipä ole minullekaan tullut kovin montaa kertaa vastaan. Mutta toki hienoa oli päästä tuo voittajan roolissa kokemaan 🥳

 • Mielettömän maukas voitto loppujenlopuksi. Tennikseen kuuluvat tiukat ottelut, mutta aikamoinen draamankaari nähtiin tässä ottelussa alusta loppuun. Selostaja ihmetteli monesti tehottomia syöttöjäsi ja epäili niiden liittyvän viimeaikaisiin selkävaivoihin. (En edes kysy oliko niitä, jos vastustajat ”transleittaavat” blogikirjoituksiasi kesken kisan..!? 🙂 ) Kuinkahan monta 10-0 Macth tiebreakia on voitettu noilla lukemilla aiemmin..? Mikä on kantasi yleisesti ottaen rajatuomarointiin, elävät ihmiset vai hawkeye..? Tsemppiä seuraavaan koitokseen, kovia matseja luvassa.!!

  • Jatkokysymyksenä vielä, oliko ajatustakaan jättää Barcelona väliin ja keskittyä Madridiin tai luovuttaa jo ekassa erässä..?! 🙂

  • Olihan tuo maukas voitto totta tosiaan 😎 Ei ole Nys/Zielinski meidän suosikkivastustajamme, mutta nyt annettiin oikein kunnon oppitunti MTB:n osalta. Eipä noita 10-0 lukemia kovin usein kieltämättä tule vastaan.

   Oman syötön kanssa on ollut selkävaivojen jälkeen pieniä haasteita, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa palautuu. Ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa ajatuksena jättää Barcelonaa väliin, sillä Madridissa alkaa kuitenkin vasta kisat ensi viikon loppupuolella.

   Ja mitä rajatuomarointiin tulee, niin eipä noita linjatuomareita oikein enää kaipaa, jos on hawk-eye. Eli tekniikkaversio käy kyllä minulle.

 • Ihan oikeesti, miten kukaan tällä tasolla voi voittaa match tiebreakin 10-0!!! En nähnyt matsia mutta oletin vastustajilta vähintään olleen yksi käsi poikki 😉

 • Melkein luovutin katsomisen ensimmaisen eran jalkeen … mutten onneksi. Mita Nysille tapahtui kolmoseran 4-0 tilanteessa? Siinahan ei pitanyt viela olla taukoa, mutta han ihan selvasti lepasi. Kasvot punoittivat siihen malliin, etta hanella olisi ollut huono olo, mutta siella ei ollut edes mitenkaan erityisen kuuma tanaan(?)

  Onneksi olkoon hyvasta come-backista!

  • Kiitos! Kannatti jaksaa katsoa loppuun asti 😊 Ei kyllä välttämättä itsekään tuntunut ensimmäisen erän jälkeen siltä, että tästä vielä tuollaisia muistoja jää.

   Ei minulle oikein selvinnyt mitä Nysille 4-0 -tilanteessa tapahtui. Ajattelin matsin aikana, että hän jotenkin satutti kättänsä sivuseinää kohti liukuessaan, mutta jälkikäteen katsottuna tuollaista ei näyttänyt tapahtuvan. Ehkä se oli vähän ajanpeluutakin?

 • Olin ensimmäisen erän jälkeen valmis katselemaan puolestasi lentoja, että olisiko vielä tälle illalle päässyt kotiin. Oli aika toivottoman näköistä tekemistä ja vastustajat teki oikeastaan, mitä halusi. Toisessa erässä alkoi näkymään vähän toivoa ja tuntui, että ainakin teette tästä arvokkaan taistelun. Ja mikä taistelu siitä tulikaan. Toisen tie break oli jo hyvää tekemistä ja kolmas erä sitten pelkkää taikaa.

  En tiedä säästelittekö linjapalautuksia tarkoituksella kolmanteen erään, mutta aika vastustamattomasti ne läpi viuhui, kun niitä aloitte viljellä. 5-0 stopparirystyn jälkeen tuli tunne, että tämä tulee vielä nollilla. Ja tulihan se. Oli kyllä ihan mieletön fiilis tuon jälkeen ja muisti taas, miksi tätä matkaa niin intohimolla seuraa. Valitettava fakta on kuitenkin se, että valtaosa turnauksista päättyy pettymykseen. Tuollaiset elämykset matkalla tekevät kuitenkin sen siedettäväksi. Joten iso kiitos jälleen kerran!

  Pari välipäivää tulee varmasti nyt hyvään kohtaan ja saadaan selkä vielä parempaan iskuun. Pelimiehiä sieltä joka tapauksessa vastaan tulee, mutta jos jätetään nyt ongelmat sinne tämän päivän ensimmäiseen erään ja jatketaan sen jälkeisellä tasolla, niin antaa tulla vastaan ketä vaan. Noista puitteista kannattaa edelleen nauttia koko viikko. =)

  • Olin ehtinyt itse jo ennen matsia katsoa, ettei samana iltana ollut enää mahdollista ehtiä kotiin. Parempi oli siis taistella loppuun asti, kun ei kerta kotiin olisi päässyt kuitenkaan. 😁

   Mutta ovathan nämä matsit niitä elämyksiä, jotka jäävät mieleen pidemmäksi aikaa. Ja ikinä ei tiedä, vaikka tästä kisavoittoon asti painettaisiin. Olisi silloin muistelemista, kuinka oltiin ekalla rundilla aika pinteessä.

   Mutta hei, nautitaan hienoista puitteista nyt koko viikko, kun kerran täällä ollaan. 😎

 • Saako sanoa, että olipa surkea ottelu? 🙂
  Ekassa erässä olin varma, että selkävaivat jatkuvat ja tuo eka no-ad pisteen möhläys tuntui jopa tahalliselta. ”En välitä edes taktiikasta enää”. Ekassa erässä suurin ero oli siinä, että kun vastustajat pääsivät lyömään smashin tai lentolyönnin niin piste loppui siihen, onnistui tai epäonnistui. Kun te löitte vastaavia lyöntejä, niin pelattiin vielä viisi lyöntiä.
  Tb ja MTB olivat sitten jotain aivan muuta. Tb vielä tasaista vääntöä, mutta jotenkin aisti Nysin kehonkielestä, että kun mtb alkoi niin hän jo pelkäsi häviötä. Pienistä asioista se momentum kääntyy ja ikinä ei kannata luovuttaa!
  Toivottavasti selkä on taas kunnossa ja jatkatte seuraavassa ottelussa samalla tavalla. Siis mtb:n tavalla.

  • Saa sanoa, että aika erikoinen ottelu oli. Ajoittain surkea, mutta lopussa aika hurjan tasokas.

   Tuo on kyllä hyvä huomio, että ensimmäisessä erässä tuntui, ettei me saatu millään pisteitä lopetettua, kun taas vastustajat olivat tarkkoina viimeistelyn kanssa. Mutta jotenkin se meno kääntyi. Ja väkisinkin se näkyi vastustajien otteissa, ettei heillä ole voittoputki käynnissä. Tappion pelkääminen heijastuu jopa meidän kenttäpuolelle asti.

 • Minullakin oli sama käsitys kuin Riccillä. Sinulla oli sellainen poikkeava habitus että olin varma että selkävaiva oli tosiasia. Lloyd tuli tyhmästi liian paljon keskelle kenttää verkolla, jolloin hänen rystypuolella oli hirveästi tilaa. Seurauksena surkea volleypeli ja kun syöttösi takkuili, niin ei ollut kumma että molempien kehokieli oli pessimistinen. Aivan hurja käänne sitten….

  • Mielenkiintoista kuulla, että kehonkielessä oli jotain pielessä. Itse kun sitä ei aina huomaa. Ja kyllähän se tarttui vähän Lloydiinkin. Mutta tuo käänne parempaan, sekin onneksi tarttui. 😊

 • Jaa-a. Jos alku oli karmea niin loppu oli kuitenkin loistava. Ainakin nousujohteisesti parempaan suuntaan etenevä matsi. Olisiko niin, että massakenttä vie syötöstä rentoutta ja sitä yrittää kompensoida yliyrittämisellä tms? No kyllä te ammattimiehinä osaatte asian analysoida. Jospa jotakin loksahti nyt kohdilleen match tie-brakessa, joka kantaa tästä eteenpäin. Innolla ja hyvällä itseluottamuksella kohti seuraavaa peliä👍💪.

  • Parempihan se on niin päin pelata, että lopettaa mieluummin hienosti kuin huonosti. Vähän on selkävaivat saaneet ylävartalon liikkeen sekaisin, eikä koko liike oikein tunnu luonnolliselta. Täytyy vaan jatkaa treeniä niin kyllä se sieltä löytyy. 💪 Muu pelihän alkoi viimeistään MTB:ssä olemaan aika jiirissä.

 • Wowza! 💥Where to start? The second set is probably best. 😉 Lloyd hit 2 miraculous volleys at 1-2 30-40 that were arguably match saving and your cross-court backhand winner at 3-3 in the 2nd set TB was sublime. Nothing but perfection in the MTB, hitting winners with ease, your opponents didn’t really do much wrong but you were both dialled in. 💪 Nys & Zielinski must be shellshocked, they cannot catch a break – literally in the MTB. 😜 Incredibly you now overtake them in the Race even though they had 1200 points from the AO final. The scheduling lottery means you won’t play again until the end of the week. Time to take in the city and process what just happened. 😊 When you were taking the ”tactical toilet break”, the camera focussed on Lloyd at the bench who looked very downcast and was shaking his head, he needed a hug. 🤗😁 Have faith Lloyd. 😇

  I still don’t understand the ranking points. What points come off from last year which negate the 90 points you won today. 🤷‍♂️

  • Haha, there were many special moments in that match. 😎 But the hold at 2-6, 1-2 was super important as were some key points in the 2nd set tie break. The MTB was so amazing that no one point really stands out of those 9 clean winners. 😁

   We have been quite solid this year to overtake Nys/Zielinski in the race already. Munich 90 points from last year drops next week and our lowest countable point is also 90 points. Thus we need one more win to gain any points in the individual rankings.

 • Huh, olipahan tosiaan matsi! Mutta mieluummin surkea alku ja loistava lopetus kuin toisinpäin 🙂 Mahtoi olla vastustajilla ihmettelemistä, sillä olivat varmaan vielä tokan erän alkupuoliskolla ihan varmoja että hoitavat homman varmuudella himaan. Mutta tuo oli jälleen kerran hyvä oppitunti siitä, että sitä jalkaa ei pidä koskaan ottaa kaasulta sillä momentum voi kääntyä koska vain. Tokan erän 1-2 30-40 piste oli kyllä sellainen taistelu, että se toimi eräänlaisena kulminaatiopisteenä. Olette kyllä sitkeää tekoa.

  Olen myös samaa mieltä Riccin ja yllä olevan kommentoijan kanssa siitä, että ekassa erässä et tuntunut olevan ihan 100% läsnä ja mietinkin siinä että mahtaako olla mielessä huolia ja murheita. Se kait tarttui vähän myös Lloydiin, sillä hän tuntui olevan pikkaisen hukassa ja vähän ”puolihuolimaton” verkolla. Sinun energiasi on selvästi tärkeä elementti tiiminne toiminnassa. Mutta onneksi pienet tuijottelut vessan peliliin sai fokuksen ja taisteluilmeen täysillä takaisin, todellisen pelimiehen merkki. Kiitos siis taas kerran teille tunteiden vuoristoradasta, tarjoatte viikosta toiseen mahtavaa viihdettä ja teidän matkaan on hieno seurata. Tsemiä loppuviikkoon!

  Ja hei, mites toi sormi, joko saa pian ottaa ”lastan” pois?

  • Oli kyllä aika erikoinen matsi! Mutta nousujohteisuus oli tänään avain onneen. 😊 Vastustajilla on useampi tiukka tappio alla viime kisoista, joten voi olla, ettei siellä ole fiilikset kovin korkealla tänään. Mutta he voittivat meidät jo muutaman kerran viime vuonna, joten kiva on antaa vähän takaisin.

   Jotain olemuksessani oli selvästi pielessä, kun sen verran moni tuon huomasi. En itse sitä tajunnut, mutta täytyy jatkossa panostaa oikeaan energiseen lataukseen vielä paremmin. 💪💪

   Sormi kuvattiin juuri ennen Monte Carloon lähtöä, mutta eipä ollut parantunut niin kuin toivottiin. Tuli neljä viikkoa ainakin lisää lasta-aikaa…

 • ensiksi kiitos emilille kunnon tykityksestä ja nopeasta bublikin voitosta, sillä ehdin jo hikoilla, että joutuu taas katsomaan kahta matsia samaan aikaan 😪 (jos emilin edeltäjät olisivat hidastelleet ja emililläkin mennyt enemmän aikaa, oisitte ollu yhtä aikaa kentällä)

  nyt oli kyllä semmonen ottelu, että harvoin näkee 😅 kaivoitte itsellenne kunnon kuopan, josta kuitenkin ryömitte ylös tiimityöllä 👊 ai jumpe kun alkoi harmittaa, että en venyttänyt työmatkaani omakustanteiseksi tälle päivälle asti, kun olisi ollut tupla-suomi päivä 🎾😅 mutta eihän noita aikatauluja voi tietää etukäteen, kun ei ole kristallipalloa…

  aloin jo olla huolissani, että voittojen tuuletukset ovat jääneet sulta vähän vähemmälle, että joko voitot alkavat olla liian arkipäivää… mutta tulihan sieltä harrin tavaramerkkituuletus 😊 ilmeisesti ne nykyään säästellään, kun voitetaan kunnon tiukka matsi 😉

  muokin olisi kiinnostanut se, että mitä toinen vastustajista jäi hilloamaan kesken kolmannen erän tie-braken? löikö hän kätensä seinään ja jäi sitä voihkimaan, ja yritti epäurheilijamaisesti katkaista flow’ta? 🙄 eurosportin selostaja ainakin tuomitsi.

  • Oli kieltämättä hieno suomalaispäivä tänään Barcelonassa! Ja oli siellä useampikin suomalaiskatsoja kannustamassa, mistä oli tänään kyllä suuri apu. 😎🥳 Sai vähän ekstrafiilistä tuuletukseenkin, kun tiesi, että on tukijoita katsomossa.

   Ja tuo Nysin viivyttely MTB:ssä jäi minullekin vähän epäselväksi. Ehkä häntä vähän johonkin sattui, mutta oli siinä tiettyä ajanpelaamisen makua kyllä myös…

 • Olipa hienoa olla suomalainen penkkiurheilija: Päivä alkoi katsomalla Emilin voittavan matsinsa ensimmäiset 11 pistettä … ja päättyi katsomalla teidän voittavan matsinne viimeiset 11 pistettä. Not bad !! 😊😊🇫🇮🇫🇮💪💪

  • Ohhoh, aika hieno statistiikka, katsomossa oltu tarkkoina. 🥳 Seuraavalla kierroksella lisää tätä!

 • Joo, tuolla jo tuuletinkin edellisen kirjoituksesi kommenteissa tätä viimeisintä ottelua. Vieläkin olen fiiliksissä. Ihminen se on tennispelaajakin, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Eikä kaikkea voi analysoimallakaan saada selville, saati selväksi. Vireet vaihtelee väkisinkin kun on paljon turnauksia ja paljon matkustamista. Vaikka kroppa jaksaisi, aina ei mieli jaksa. Tai noi kaksi eivät ole ihan synkassa joka hetki. Armollisuutta itseäkin kohtaan tarvitaan, ja uusia päivä nousee vaaran takaa. Tässäpä oli illansuun kliseet, ole hyvä 🙂 PS. Myrtsi oli kyl yksinäisyyden ruumiillistuma tauolla istuksiessaan.

  • Kyllähän tällaisista matseista saa aika hienot fiilikset itsekin! 😎 Menee koko ilta kummasti hymyillessä verrattuna siihen, että olisi tappio osunut kohdalle. Toivottavasti Lloydkin osaa omassa hotellihuoneessa vähän nautiskella. 😊

 • Hieno taistelu ja voitto. Olette sellainen pari jota ei voiteta helposti ja voitto pitää ottaa teitä vastaan omilla voitto lyönneillä , ette anna yhtään siimaa. Tästä johtuen vaikka olitte koko toisen erän alla niin tuli kuitenkin sellainen tunne että peli kääntyy. Kaikki ei varmaankaan ollut ihan kohdallaan mutta pari päivää lepoa ja sitten seuraavaa otteluun.

  • Tuo on kyllä aika hyvä ominaisuus, jos voi olla sellainen pari, jota ei helpolla voiteta. Kyllähän sen muutkin parit tunnistavat. Nyt vain hyvät levot ja treenit ja torstaina uutta tykitystä kenttään. 💪

 • Upea peli taas yhden kerran! Vamos!! 🔥

  Ihan ensin on kiitettävä tästä upeasta blogistasi, josta vasta myöhäisheränneenä syksyn Davis Cupissa kuulin vieressäni istuneelta vanhemmalta herrasmieheltä. 😎 Siitä lähtien odottanut joka pelin jälkeen pelianalyysin julkaisua. Sitä ennen toki jo tuli teidän lähes kaikki pelit tuijotettua. Minulla onkin ollut leikkimielinen kilpailu, että kumpi kerkeää teidän pelin tuloksen ekana instaan päivittää. Minä vai tennisliitto. 😁

  Vastoinkäymiset, virheet ja häviöt kuuluvat tennikseen. Paljonko niille annetaan itse kukin merkitystä, riippuu jokaisesta meistä itsestämme. 🤔 Eikä minusta pidä liikaa kiinnittää huomiota virheisiin vaan nähdä ne asiat, jotka eivät välttämättä täydellisesti onnistu oppimisen mahdollisuuksina. Mitä olen teidän pelejänne seurannut niin sinä, kuin Ljoydkin olette todella upeita esimerkkejä ja esikuvia meidän nuorille junnuillemme, kuten toki myös vanhemmille pelaajillekkin. Sinun positiivisuuttasi, sitä kuinka nautit kentällä olostasi joka solulla sekä taistelutahtoasi on upeaa katsoa! Samoin kuin Ljoydin viileää rauhallisuutta. 😎 Loistava tiimi!

  Mikä sai juuri tämän pelin jälkeen kommentoimaan, on se kuinka ihailen myös teidän inhimillisyyttänne ja siitä kuinka kerrot rehellisesti blogissasi siitä, että mieli oli vähän maassa jostain tiedostamattomasta syystä pelin alussa ja kuinka se vaikutti myös tiimin peliin. Kuinka monelle pelaajalle onkaan tärkeää kuulla, että huipuillakin on joskus mieli maassa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Niinkuin ei siinäkään, että joskus häviää, eikä aina vaan peli kulje syystä tai toisesta, kun mieli ja kroppa kulkevat käsikädessä. Täällä ja monessa muussakin kodissa ollaan teitä hengessä mukana tukemassa etenkin niinä hetkinä luottaen siihen, että vielä se Harrin taisteluasenne sieltä löytyy. 💪🔥 Se taisteluasenne näkyy muuten sinun ryhdikkäästä kävelytyylistä kentällä. Ja kun tulee tiukempi paikka, niin keskittyminen näkyy huulien lipomisena. 🧐😄 Ihmettelin itse yksien kisojen jälkeen, että miksi huulet on ihan rutikuivat… Ja totesin että olin tuijottanut teidän pelejä niin paljon, että huomaamattani olin myös itse alkanut lipomaan huulia keskittyessäni. 😄 Pelitaidot ei ikinä kyllä ole yhtä helposti siirtyneet. 🤦😂

  Menestyminen on tuonut varmasti hurjasti lisää paineita, vaikka mukavaa se onkin. Joskus niitä matalapaineisia hetkiä tulee varmasti jokaiselle pelaajalle ja etenkin teille huipulla oleville ja niin saakin tulla, eikä se tee teistä yhtään sen huonompia. Matalapaineiden jälkeen ne korkeapaineet tuntuvat aivan huikeilta! Niinkuin varmasti tänään MTB:n jälkeen! 🔥

  Nyt vaan täydellä höyryllä kohti seuraavia pelejä unohtaen pienet notkahdukset virheet tai häviöt, noukkien niistä kuitenkin niiden mukanaan tuomat oppimisen lahjat! Kuten vaikka sen taktisen vessabreikin muistamisen Focuksen kasaamiseen. Ootte aivan loistavia!!! Vamos!! 💪🔥🔥

  • Kiitos hyvin kirjoitetusta kommentista! Onhan se jollain tavalla kunnia asia itsellekin, että saa näin paljon tunteita aikaiseksi kotikatsomoihinkin. Ja selvästi matsejani on katsottu tarkkaan, kun olemus ja kävelytyylikin jo paljastavat, mikä on päivän pelivire. 😁

   Mutta kyllähän näistä kommenteista voi pelaajanakin ottaa opiksi. Mikä on se keino, jolla nautinto pelaamisesta pysyy yllä, vaikka menestyspaineet kasvavat ja huonojakin päiviä tulee eteen? Ja mikä on se keino, jolla tuon ryhdikkään kävelytyylin saa kaivettua esiin vielä useammin? Paljon hienoa pohdintaa, kiitos tästä!

   • Olen täysin sataprosenttisen varma, että löydät vastaukset kysymyksiisi ja me saadaan nauttia vielä pitkään teidän timanttisen ryhdikkäistä peleistänne! 💪🔥 Ehkä joskus vielä kirjoitat niistä pohdinnoista blogiisi, kun vastaukset ajallaan alkavat avautua ja moni muukin voi niistä sitten oppia. 😊

    Ja ehkä minä vielä joku päivä pääsen livenä näkemään myös sinun ja Ljoydin pelin.🤔 Sekä bongaamaan siellä jollain ihmeellä myös Ljoydin nimmarin mun huiviini, (se voikin olla sitten jo haastavampi juttu😄) siinä jo olevien sun ja Emilin nimmareiden viereen.😊💪

    Toitte nimittäin itsellekkin tuolla pelillänne kiikkustuoliin aikanaan kerrottavaa, arvokas huivi kaulassa tennistä katsellessani….😄 ”Muistan kuin eilisen sen päivän, jolloinen jolloin Harri ja Ljoyd voitti ensimmäisen kerran MTB:n 10-0! Ja se ei jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun he sen tekivät!☝️Vamos!🔥” 😊

    Tsemppiä ja höyryä siis vielä kerran jatkoon!!🔥🔥🔥 Sekä paljon puheluita kotiisi, josta ne ihan parhaat tukijoukot kaikkeen löytyvät! 😊

    • Wau, kiitos mahtavasta kommentista. Kyllähän ehdottomasti sinulle Lloydin nimmari huiviin järjestetään, jos vain pääset joku päivä meidän matsi katsomaan livenä 😇🙌 Siihen asti saa nauttia etäseurannasta. 🤩

    • Could I ask what it is you want to get from Lloyd as the google translation is weird? ”Lloyd’s nicker will also slip into my scarf” 👀😊😅

 • Vajaan vuorokauden nyt käyttänyt toipumiseen… Olin jo epäuskoinen taipunut toivomaan pikaista loppua jottei Madrid, Rooma tai RG vaarantuisi. Ja sitten sain lopulta striimin auki toisen erän 5-5 tilanteessa. Glassovaara tiesi paremmin! Mikä lopetus sitten saatiinkaan. Huhhuh! Eniten pelkäsin lopussa tulevaa tuuletustasi, ettet vaan vedä selkääsi jumiin. Ootte te kyllä melkoinen tapaus. Kiitos tästäkin elämyksestä!

  • Hehee, kovaa hommaa tuo matsien katsominen kotikatsomoissakin, kun menee vuorokausi toipumiseen 😁 En nyt ihan täysin allekirjoita, että olimme koko matsin ajan tietoisia, mitä kentällä tapahtuu, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ja jäipähän jotain taas jälkipolville kerrottavaa 😎

 • Voitto on aina voitto ja juuri tämä tekee tenniksestä tennistä 🔥👌🏼 Onnittelut! Sit taas kohti seuraavaa 🎾

  Ps. Jatkatteko siitä Madridiin? Ollaan tulossa pienellä porukalla paikan päälle 💪🏼

  • Todellakin, urheilussa parasta on juurikin tuo arvaamattomuus 💪 Lisää vain samaa huomenna torstaina. 🔥

   Madridin kisa on todellakin ohjelmassa ensi viikosta alkaen. Saattaa olla, että teen koukkauksen kodin kautta ennen tuonne siirtymistä, mutta joka tapauksessa Madridiin olen menossa viimeistään ensi maanantaina. 💪

   • Mahtavaa! Meillä on liput lauantaille. Katsotaan, osuuko sun tai Emilin matseja kohdilleen! 😊🎾🎾🎾🔥

 • Meillä liput Caja Magigaan maanantaille ja tiistaille, toivotaan et ootte vielä kisassa mukana vappuna 👍

Comments are closed.