Barcelona ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Ram/Salisbury 7-6(7), 7-5

Vamos! Hieno ja tiukka puolivälierä päättyi voittoon, ja lauantain semifinaali kutsuu. Olimme tänään henkisesti tosi kova tiimi ratkaisupaikoissa, ja ansaitsimme voiton, vaikka lukemat aika tasaiset olivatkin. Rankingissa edellä olevien kaataminen maistuu aina makealta, mutta vaikka seuraavaksi vastaan tuleekin tutut argentiinalaispelurit listalla alempana, niin tiukkaa on varmasti luvassa tuostakin. Gonzales/Molteni on siis vastassa semissä lauantaina.

Aloitimme pelit täällä Barcelonassa jo maanantaina, mikä tarkoitti kahta välipäivää ennen seuraavaa ottelua. Joskus tuota voisi pitää matsituntuman kannalta vaikeana juttuna, mutta nyt olin kyllä varsin tyytyväinen tilanteeseen. Olin koko massakauden ollut vähän epävarma mailan grippien kanssa, joten uskalsin nyt vaihtaa kaikki alusgripit uuteen, hieman paksumpaan versioon. Ja tuo kyllä tuntui tosi oikealta valinnalta, sillä lyönteihin tuli selvästi lisää jämäkkyyttä.

Ja koska Monte Carlon viikon aikana selkävaivat vähän estivät kunnollisen treenaamisen, niin sain nyt mahdollisuuden kuroa tuollakin osa-alueella muita kiinni. Lloyd piti tiistain kokonaan huilia tenniksen osalta, mutta itse pääsin bollaamaan aamulla Emilin kanssa ja iltapäivällä tunnin ensin sparrausta paikallisen juniorin kanssa, minkä perään tein vielä hyvät syöttötreenit. Ja ilta huipentui klubin jäsenten kanssa pelattuihin pikkupeleihin, johon ATP:n puolelta muutamia neluripelaajia pyydettiin mukaan.


Eilen keskiviikkona jatkoin jälleen treeniä vähän isommilla määrillä, kun pääsin taas Emilin kanssa tunniksi kentälle, mikä tekee kyllä omalle lyömiselleni ihan mielettömän hyvää. Saa keskittyä olennaiseen, kun pallo tulee takaisin painavana ja erinomaisella rytmillä. Eikä sovi löysäillä itse yhtään tai tulee nopeasti kiire. 😊 Lloydkin palasi treenikentälle iltapäivällä, kun vedimme ensin puoli tuntia kahdestaan ennen kuin pelasimme pisteitä Gonzales/Roger-Vasselinin kanssa. Oli jo lähellä käydä hassusti, sillä olimme treenin lopussa tie breakia 0-9 -tappiolla, mutta onneksi saimme sentään yhden pisteen niin ei tullut toista 10-0 -tulosta peräkkäin. 😅

Tänään matsipäivänä lyönti tuntui treenin jäljiltä selvästi aikaisempia päiviä paremmalta, ja liikekin oli massakentälle luontevampaa. Liu’ut ja sivuliike tapahtuivat luontevasti, eikä hartioiden yläpuoliset osumakohdatkaan tuottaneet ongelmia. Syöttökin tuntui taas siltä, että siihen pystyi luottamaan. Nosto oli hiottu paikalleen, ja keho jatkoi osumakohdassa vielä matkaa ylöspäin. Kaikki oli siis erittäin valmista otteluun.

Matsi alkoi hyvällä asenteella ja positiivisella fiiliksellä, mutta äkkiä tuli matsin ensimmäiset vaikeudet vastaan. Hävisimme 1-2 -tilanteen syöttövuoroni kolme ensimmäistä pistettä, ja vaikka nousimme hienosti tasoihin, niin 40-40 -tilanteen tuplani harmitti niin vietävästi. Enkä onnistunut tuota rehellisesti sanottuna täysin nollaamaan vielä seuraavassakaan gamessa, jossa piti kerran nöyrtyä nostamaan maila kentän pinnasta, johon se suutuspäissään lennähti. Miten se nyt voi olla syötön pitäminen niin vaikeaa? Miten ei edes vahingossa tule pitoa ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa?

Puoltenvaihto tuli hyvään paikkaan, sillä saimme Lloydin pidon jälkeen taas palautettua uskon tekemiseen. Palautukset Salisburyn seuraaviin syöttöihin olivat vahvoja, ja Lloyd kaivoi upean suoran winnerin 40-40 -tilanteen erän ensimmäiseen ja ainoaan murtopalloomme kaventaen tilanteeksi 3-4. Ja tuosta eteenpäin oli omakin syöttöpelini ihan eri tasolla. Erässä ei enempää murtopalloja nähty, joten ratkaisua haettiin tie breakista.

Tie break oli alusta asti tiukka, vaikka vastustajat pääsivät heti 2-0 -johtoon. Mutta seuraava piste olikin sitten ottelun parasta antia, eikä varmaan tarvitse kysyä jättikö jalkojenvälistä lyöty tweener-lobbini ketään kylmäksi? Saimme minibreikin takaisin 3-4 -tilanteessa, mutta Lloydin harvinainen tupla 5-5 -tilanteessa toi vastustajille eräpallon. Mutta mitäpä vielä, hieno palautus ja minun erinomainen kurkotusvolley tasoittivat tilanteen. 6-6 -tilanteen piste oli jälleen pitkä taistelupallo, mutta tällä kertaa se päättyi vastustajille. Kaksi suoraa syöttöpistettä minulta toivat kuitenkin eräpallon meille. Eikä Salisbury kestänyt painetta tuossa kohtaa, vaan syötti molemmat syöttönsä 10 senttiä leveäksi. Kiitos ja vamos!

Tuo 0-2 -tilanteen piste oli jopa niin herkullinen, että laitetaan nyt vielä tännekin näkyville. Oli jalkojenvälistä lyönti oikeastaan jopa ainoa mahdollisuus saada pallo kenttään. 😎

Momentum tuntui olevan toisen erän alussa meillä, mutta hieman heikompi syöttövuoro Lloydilta antoikin murron vastustajille. Mutta eipä hätää, iskimme seuraavassa gamessa uudelleen ottaen murron tärkeästi heti takaisin. Omat syöttövuoromme tulivat tuon jälkeen kotiin vahvasti, mutta palautuksissa olimme järjestäen iskupaikoilla. Vastustajat kuitenkin selvittivät kaksi murtopalloamme sekä 2-1 että 3-2 -johdoissamme, eikä helpottavaa murron johtoa tullut.

Erän ratkaisu nähtiin lopulta 5-5 -tilanteessa, kun vastustajat palauttivat pari pahaa, ja jouduin syötössäni 0-40 -tilanteeseen. Maltti ja usko oli kuitenkin kohdallaan, sillä neljä peräkkäistä ykkössyöttöä toivat huipputärkeän pidon kotiin. Emmekä enää seuraavassa gamessa jättäneet mahdollisuuksia käyttämättä. Gamen puoliväliin mahtui jälleen kaksi huippupalautusta, ja vaikkei ensimmäinen ottelupallo tuonut tulosta, niin Lloydin upean kärsivällinen rystyjen lyöminen matalana keskelle 40-40 -tilanteessa toi lopulta voiton, kun Salisburyn volley karkasi pitkäksi. Ja taas sai tuulettaa. 😊

Pidän tämän päivän matsia meiltä tosi hyvänä suorituksena, sillä olimme molempia eriä murrolla perässä, mutta tulimme kummallakin kerralla rinnalle ja vielä ohi. Peliasenne oli vahva ja luottavainen oikeastaan koko matsin ajan, ehkä tuota ensimmäisen erän 1-2 -tilanteen kahta gamea lukuun ottamatta. Mutta toisessakin erässä vaikka tilanne oli tasainen, niin jotenkin koko ajan oli sellainen tunne, että tämä matsi tulee kotiin. Olimme tosi hyvin vastustajien palautuksissa mukana, ja jossain kohtaa se kunnon onnistuminen tulisi.

Asenne oli siis kohdallaan, mutta pelillisestikin tekeminen oli kyllä tosi laadukasta. Henkilökohtainen ykkössyöttöprosenttini oli ennätyskorkea 81%, ja muutenkin luotto lyömiseen oli kohdallaan. Pelasin takakentältä useamman vahvan peruslyönnin, eikä volleypelissäkään tuntunut missään vaiheessa olevan hätää. Oli jotenkin tosi vahva tennispelaajaolo kentällä, mikä nelinpelissä on joskus hieman hakusessa, kun toistoja tulee niin vähän. Ja kyllähän Lloyd pelasi varsinkin syöttö- ja palautuspelin osalta myös tosi hienon ottelun. Ei maailmanlistan top-5 pelaajia varmaan muuten kaadetakaan. 😉

Kisat siis jatkuvat taas kerran. Olin tänään aiemmin pakannut hotellilla kamppeet lähtövalmiiksi, jos tappio olisi tullut, sillä olisin yrittänyt vielä saman iltana päästä kotiin ja viikonlopuksi kotiin sekä sukulaisten syntymäpäiville. Jotenkin se vie itseltä paineita pois, kun tietää, että sekä voitolla ja tappiolla on jotain hyvää tiedossa. Vaikka tänne on tietysti sataprosenttisesti voittamaan tultukin, niin samalla se jotenkin aina väkisinkin vähän myös surettaa, kun jää taas yksi viikonloppu perheen kanssa välistä. Mutta ensi viikolla Madridiin mennään onneksi sitten kaikki yhdessä, niin saa ainakin yhden kokonaisen viikon varmasti viettää vaimon ja lapsen kanssa. 🤗

Pelataan kuitenkin tämä kisa ensin loppuun, sillä panokset vain kovenevat, kun lauantaina on vuorossa semifinaali. Vastustajat ovat viime viikolta Monte Carlosta tutut Gonzalez ja Molteni, jotka voitimme toisella kierroksella erittäin tiukasti 5-7, 6-4, 10-8. Tuosta matsista on oppina ainakin se, että lobbipalautuksia on luvassa erittäin paljon, joten omien smashien tulee olla iskussa. Ja toki oma ykkössyöttöprosentti saa mielellään olla jälleen korkea, jotta saa pisteitä myös hieman helpommalla. Mutta ei sitä kannata ehkä noita asioita sen enempää miettiä, nöyrästi ja vahvalla itseluottamuksella vaan eteenpäin. Ja kaikki taas peliin. Vamos!

38 thoughts on “Barcelona ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Ram/Salisbury 7-6(7), 7-5

 • Olipa fantastinen voitto Teidän tiimille 😍 Tweener-lobbi sai itseni aivan ekstaasin partaalle, harvoin missään näkee mitään noin eroottista! Jehh.. SATA!

  • Oli kyllä ilo seurata matsia hieman hitaan alun jälkeen. Voittohabitus oli kohdallaan ja Harri kentän kunkku. Parasta peliä muutamaan otteluun. Ennen ottelua arvelin, että Salisbury murtuu pari kertaa ja että voitto on silloin lähellä. No vain yksi murto tuli, mutta laskettakoon eräpallon tupla siksi toiseksi murroksi 😀

   Ja se Harrin tweener! Piste kotiin ja pisteen ansiosta erävoitto. Käsittämätön, nopea lobi, johon Salisbury hyppäsi lyödäkseen smashin. Kymmenen senttiä matalampi ja se olisi ollut morjens! Ottelun ratkaisupiste. Kyllä Joe-parka näkee painajaisia ensi yönä!

   Seuraavaksi argentiinalaiset. Voittaneet jo neljä matsia. Sehän riittää heille jo ihan mukavasti. Vai mitä? 😀

  • Fantastinen voitto kerrassaan! 🤩 Ja tuo tweeneri oli kyllä ottelun maukkain lyönti, vaikka toki olisi ollut vielä hienompi, jos ei Salisbury olisi siihen ylettynyt ollenkaan. Mutta kelpaa toki noinkin. 🙂

   Ja eiköhän laiteta argentiinalaiset nippuun uudestaankin.

 • Vau mikä voitto! Alun pienen yskähtelyn jälkeen olit kyllä kentän kunkku! Kiitos ja vamos todellakin! Meinasi muuten siinä taiskan twiinerin yhteydessä levitä iltapäiväkahvit syliin kun piti itsekin tuulettaa 😀

  Hauska kuulla myös tuosta gripistä, jälleen kerran oppii uutta huippuammattilaisten pienistäkin yksityiskohdista. Hienoa myös että pääsitte Empun kanssa sparraamaan toisianne. Tuliko tunne, että jatkossa pitää ottaa enemmän myös kaksaritreeniä mukaan ohjelmaan?

  Tsemiä semeihin!

  • Vau todellakin, aika maukas oli voitto ja vielä tuo tweeneri ekstrabonuksena. 😎

   Välineiden kanssa pitää välillä itsekin olla tarkkana. Ja tosiaan joskus tuntuu, että pelkkää neluria pelaamalla toistot jäävät liian vähiin. Huippukaksinpelimiehen kuten Emilin kanssa lyömisen rytmi on niin fantastinen, että sellainen tekee aina hyvää. Ja toki kaksinpelin tuoma liikkuvuus kentällä tekee hyvää myös, ei voi vain seistä paikallaan niin pysyy hyvät tavat (good habits) yllä.

 • Upeata peliä !! Oli ilo nähdä, miten syöttösi alkaa taas kulkea samalla tavalla kuin Dubaissa ! Ja vielä tuollaisella ykkössyöttöprosentilla. Ja olihan matsissa taas monta pakkopisteen voittoa: Tuo videopisteesi … ja tietenkin nuo neljä seivattua breikkipalloa 5-5, 0-40 tilanteessa tokassa erässä. Sinä selvitit ne kaikki.

  Ainoa asia, mikä on väkisten pistänyt silmään massamatseissa Monte Carlossa ja Barcelonassa on tuo outo vaikeus teidän saada nuo pallot tapettua smasheissa. Melkein tuntui, että Lloyd tahallaan palautti yhden kaksi metriä pitkäksi, kun oli niin turhautunut edelliseen virheeseen vain kaksi pistettä aikaisemmin. Ehdotan 20 minuutin treeniä tuon ylipääsemiseksi.

  • Vamos, erityisesti tuo syöttöpelin toimiminen kyllä lämmitti minunkin mieltäni. Ja peliasenne ylipäätänsä.💪

   Smashien kanssa on sen sijaan kieltämättä ollut pieniä vaikeuksia viime aikoina. Lloyd oli pitkään kiertueen yksi parhaista iskijöistä, mutta nyt on jostain syystä pieni suvantovaihe käynnissä. Eikä tuo lyönti ole ikinä kuulunut minun vahvuuksiini. Mutta huomenna varmasti treenataan ja lauantain tuokin saadaan kulkemaan. 😉

 • Alku näytti kyllä aika tuskaiselta ja maila lipsahti sinulta kenttään. Olitte kyllä sitten jatkossa oikeissa paikoissa tosi hyviä. Molemmat olitte erityisen hyviä takakentältä tänään. Lloydilta loistava viimein piste. Ja syöttösi näytti alun ongelmien jälkeen taas hyvin rennolta, ei pakotetulta.
  Vaimoni säikähti pahemman kerran ottelun lopussa, kun selvitit 0-40 tilanteesta syöttösi ja minä siitä karjaisin kovasti ja pomppasin pystyyn. Taisi murjottaa vähän aikaa sen jälkeen, mutta leppyi onneksi. 😁 Mutta jatkakaa samaan malliin peliä. Tuolla esityksellä ja asenteella ainakin 90% todennäköisyys finaaliin pääsyyn

  • Kuten ensimmäisellä kierroksella opittiin, parempi aloittaa hitaasti ja lopettaa kovaa kuin toisinpäin. 😉 Toivottavasti ei nyt sentään naapuriin asti kuulunut tuuletukset niin pysyy rauha maassa kotikatsomossakin. 😅 Vaikka toki hienoa kuulla, että tunnetta on pelissä sielläkin!

 • Ja ellen ole väärässä, niin bongasin harvinaisen virheen otteluselostuksestasi: Mielestäni mursitte tuossa ekan erän 2-4 tilanteessa Ramin syötön … ette Salisburyn syöttöä, joka oli yllättäen aloittanut syötöt ekassa erässä. Ja tokassa erässä Ram aloitti yllättäen syötöt tuosta murrosta huolimatta … varmaan sen takia kun Salisbury oli juuri tehnyt tuplan tuossa eräpallossa.

  • No nyt on muuten erittäin hyvä huomio! Virheitä sattuu näköjään täälläkin joskus. 😅 Olin kyllä yllättynyt, kun Salisbury aloitti matsin syöttäjänä, lieneekö ollut Ramilla jotain pientä vaivaa, kun hänen syöttönsä ei muutenkaan tullut ehkä ihan niin kovaa kuin yleensä. 🙄

 • Hieno voitto ja suuret onnittelut siitä! Mielestäni olit nelikon paras ja varmin syöttäjä tänään , vaikka hävisitkin ensimäisen syöttö vuoron. Eli syöttösi oli selvästi parantunut edellisiin otteluihin verrattuna joten yllä mainitsemasi seikat ovat selvästi auttaneet. Salisbury:n peli oli vaisumpaa, kun hän loppuvuonna oli ehkä kiertueen paras pelaaja niin lieneekö siihen jotain syytä, vai …?

  • Kiitos! Ja kiva kuulla, että katsomoonkin näyttä syöttö hyvältä. Oli kyllä varsinkin tuo ykkösen prosentti ihan hurjan kova. 💪

   Salisbury ei ole tänä vuona ollut kieltämättä parhaimmillaan. Jotain selkävaivoja hänellä tuntui viime kesänä olleen, eikä syöttö ole ainakaan näyttänyt samalta sen jälkeen. Mutta voittivat he toki US Openin ja Torinon finaalit viime syksynä Ramin kanssa. Ei se toisaalta paljoa vaadi, että itseluottamus vähän alkaa rakoilla…

 • Onneksi olkoon. Esimerkillinen tsemppisi muistuttaa, että kun matsi on muutamasta pisteestä kiinni, kannattaa todellakin sitten voittaa vaikkapa 2 ylimääräistä pistettä. DI-tason tilastotiedeymmärrystä parhaimmillaan!

  Tuo tviineri jää varmasti sulle niiden pisteiden joukkoon, joita tulevaisuudessa muistelet 🙂

  Pitäisiköhän pelaajayhdistyksen jo oikeasti huomauttaa ATP:lle tietsikkansa ranking-bugeista? Kuten lienet huomannut, Race to Turin-listan dubbeliykköseksi arvottu tällä viikolla vaihteeksi pari Granollers/Bolelli. Ja Sabanovin veljkset kolkuttavat top-kymppiä saatuaan jostain +600 pistettä. Ties mitä muuta löytyykään. Ei tämmöinen vetele.

  • Kiitos! Harvoin tulee kieltämättä sellaista tilannetta vastaan, että ei kannattaisi tsempata. 😉 Jokainen piste voi muuttaa kaiken. Kuten tuo tweeneri. 😎

   Ja on tosiaan ATP:n rankingeissa ollut ihmeellisiä ongelmia viime viikkojen aikana. Välillä on ollut julkaisut myöhässä ja välillä ihan vääriä pelaajia listakärjessä. Tiedä mistä tuo johtuu, mutta nyt ainakin hetkellisesti näyttää ihan oikealta.

 • Jes, onnea! Tuntuu, että viime aikaiset vaikeudet ovat helpottaneet. Töiden vuoksi en ehtinyt nähdä kuin viimeiset kolme pistettä, mutta nepä olivatkin mukavaa katsottavaa! Samoin tuo videon herkuttelu näin jälkeenpäin. Lauantaina (ja toki myös sunnuntaina :)) tapitan kyllä koko matsin, tsempit Argentiinalaisten kaatoon!

  • Kiitos! Ei ollut vaikeuksista tietoakaan. Vaikka toki tuntuu kyllä vähän epäreilulta puhua vaikeuksista, kun kolme edellistä kisaa on sujunut ihan sijoituksen mukaan ATP1000-kisojen puolivälieriin. 😅 Mutta laitetaan toki tällä viikolla kunnolla pökköä pesään ja mennään päätyyn asti. 💪

 • hieno ottelu 🤝 just semmonen kuin tuolla tasolla pitää olla! 500-kvartsin ja huippunelurien arvoinen 🎾👊 oliko eka tweener, jonka pääsit ottelutilanteessa tekemään?

  kiva, että kuului olevan myös suomalaiskannattajia paikalla. ottelun loppupuolella kuului jopa eurosportin lähetyksen kautta huuto ”harri nyt kaikki peliin”. tuli hyvä mieli 😊

  lauantain semiaika ei liene vielä tiedossa? 😁 voisi lauantain ohjelmansa sen mukaan järjestää 😉

  • Hieno ottelu totta tosiaan! Neluria parhaimmillaan. Tweenereitä on kyllä jokunen tullut uran aikana lyötyä, mutta oli tämä yksi parhaimmista. 🙂

   Suomalaisia oli tosiaan myös tänään kannattamassa, ja kuulemma enemmänkin olisi ollut jos olisi ollut lippuja saatavilla. Ihan loppuun myytyjä vain nämä Barcelonan kisan loppuviikon päivät.

   Lauantaina pelataan todennäköisesti klo 14.30 paikallista aikaa.

 • Itsekin mietin ennen peliä, että voitto tarkoittaa sitä, ettet pääse tänäkään viikonloppuna kotiin ja varmasti se käy mielessä. Mutta mahtavaa, että perhe pääsee Madridiin mukaan, niin voitte nyt huoletta tämän turnauksen voittaa.

  Saatiin pitkästä aikaa kiukku-Harrikin käymään kentällä, mutta varmaan ihan hyvä vaan. Vaikutti herättävän teitä molempia. Eka erä meinasi ihan väkisellä mennä vastustajille, mutta niin vaan sen itsellenne väänsitte. Pikkuisen toisen erän alkuun tullut murto yllätti, mutta sen jälkeen erä oli kyllä teidän hallussa. Vaikeaksihan se meinasi mennä, mutta vääryys olisi ollut, jos ette toista erää olisi voittaneet.

  Hyvässä mallissa näyttää peli olevan, joten luottavaisena viikonloppua kohti. Ekan syöttövuoron kun saat pidettyä, niin ei tarvitse sillä pelistä vaikeaa tehdä. Syöttökin kyllä kulkee, joten antaa mennä vaan. Ja nythän se varmistui, että saat koko viikon nauttia niistä puitteista. =)

  • Peli on tosiaan hyvässä tikissä. Vähän parempi alku vielä kun saadaan, niin päästään johtoasemassa laittamaan heti vastustajille painetta alusta alkaen. Kyllähän sen argentiinalaisetkin saavat lauantaina huomata. 😎

 • Kiva kun saat perheviikon Madridiin! Sehän siivittää loppupelit Barcelonassa parhaaseen mahdolliseen lentoon. Kaikki merkit lupaavat hyvää. Onnittelut tämänpäiväisestä ja Onnea tuleviin! PS. Argentiinan poijjaat katsomossa tänään nappasivat varmasti lisävinkkejä teidän kaatamiseksi, joten laittakaahan jotain uutta ja yllättävääkin kehiin.

  • On kyllä tosi kiva, että perhe lähtee mukaan Madridiin! 🤩 Voi siellä pelata sitten ihan rauhassa ja nauttia elämästä. 🙂 Ja enpä huomannutkaan tulevia vastustajia tänään katsomossa, täytyy siis säästellä heille pari yllätystä.

 • Heroes and Party Poopers at the same time. 😊 Joe’s a great guy and I hope he still enjoyed his 30th birthday. Tremendous victory. 💥 You have had more comfortable wins but I would say this is your best performance together on clay this year. By the end of the match, everything was working and you were causing them so many problems. There were many highlights, no more than the tweener lob. 🎯 It was perfection, you hit the ball just before it bounced creating enough height to beat Joe and at a crucial time in the TB. 👏 Equally were the 4 BPs saved at 5-5 in the 2nd. Having been unfortunate in the first set, you were not going to let it happen again. 🥊 Lloyd was immense on MP. 💪 I was shouting ”lob them” but he persisted drilling backhands and eventually forced the error. 💥 GSM. Did you notice Gonzalez and Molteni were in the stands watching your match for a time?

  PS. What was the discussion with the umpire at 1-4 in the first set? Was a ”touch” or a ”not up” called? It wasn’t clear.

  • Oops, I actually didn’t know it was Joe’s birthday until long after the match. 😅 But don’t think that would have changed much. We played really well and kept on building pressure in their service games and managed to finally take the break with the last possible opportunity. Hope the Argentinians are going to feel the pressure on Saturday too, I didn’t know they were watching live to be honest.

   The 1-4 situation was such that the umpire called touch as apparently the ball touched some part of me. I didn’t feel anything so was protesting a bit, but Lloyd said the ball was clearly re-directed. Probably it hit my clothes or something then.

 • Taktikoin samalla tavalla kuin itse kerrot: Aina on voitolla ja tappiolla jotain hyvää tiedossa. Siksi lyön vetoa yleensä teitä, Emiliä ja muita suomalaisia vastaan. Ja useimmiten onneksi menetän ne teitä vastaan lyömäni 3-6 euroa, kun aina voitatte.

 • Tuli muuten mieleen Empun matsia katsoessa: onko ammattilaistasolla suuri henkinen ero olla breikin perässä 3-4 tai 2-5? Maallikkona ja harrastelijana tuo 2-5 tappioasema tuntuu lähes toivottomalta, vaikka ero on minimaalinen. Ammatinmieheltä kokemusta?

  • Kyllähän tuossa on henkisesti iso ero huipputasollakin. Monesti olemme Lloydin kanssa tykänneet valita arvonnassa syötön juuri sen takia, että yhdellä murrolla voi päästä kolmen gamen etumatkalle, kun taas palauttajan erän aloittaessa ero tuntuu pienemmältä. Ja on siinä jonkinlainen henkinen ero myös olla koko ajan johdossa ilman murtoakin. Esimerkiksi meidän tämän päivän toisessa erässä 5-5 -tilanteessa vastustajilla oli murtopalloja, mutta kun me saimme seuraavassa gamessa murtopallot, olivat ne samalla erä- ja ottelupallot. Ja väkisinkin se tuntuu syöttäjästä vielä tiukemmalta paikalta tuollainen.

 • Se unohtui mainita, että Lloyd kyllä vähän kiusasi eilen, kun omi kaikkien ratkaisupallojen palautuksen itselleen. Hyvin kieltämättä palautti, mutta kyllä minä valmentajalle kantelisin asiasta.

  Toisena juttuna heitän vielä sen, että itsekin ajattelen noiden tonnisten olleen ihan hyvä suoritus, kun ne vastasivat sijoitusta (ja ongelmiakin oli). Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että eihän tuo teidän sijoitus vastaa teidän todellista tasoa. Kyllä te vähintään top4-pari olette ja ainakin itse pidän teitä kauden ykkösparina, mutta se näkemys on vahvasti puolueellinen.

  • Lloydilla on kova itseluottamus palautuksiin, joten annetaan hänen ottaa nuo 40-40 -tilanteet. Tässäkin matsissa hän voitti minua enemmän palautuspisteitä ja puolet noista no-adeista, mikä on kyllä ihan kelpo suoritus. 😉

   Vielä kun minunkin palautuspelini osuu kunnolla uomiinsa, niin hyvä tulee.

 • Huh, mikä matsi! Kovaa tekemistä ja ennen kaikkea uskoa tekemiseen hankalilla hetkillä. Toi tviineri-winneri ei kyllä ollut ihan tavallista kotipullaa 👌

 • Olen tässä itsekseni jaellut akateemisia arvonimiä viime vuosina. Tenniksen Kandilla on vähintään 1000, Maisterilla 2000, Tohtorilla 5000, Professorilla 7000 ja Akateemikolla vähintään 10000. Teillä taitaa olla asiaa hattukauppaan jo ennen vappua… Myönnän olleeni vähän hermostunut aloittaessasi toista syöttövuoroasi, mutta se vaihtui sitten täydelliseen luoton antamaan rauhallisuuteen ottelun edetessä. Olitte kertakaikkiaan loistavia!
  Kumpikohan tulee Lloydille ensin: Maailmanlistan kärkipaikka (jaettu…), vai pelaava pelaaja DC-joukkueessa?
  Päädyssä nähdään, Vamos!

  • Ohhoh, akateemikkoja ei taida kovin montaa tenniksessä historian aikana ollakaan. Mutta yritetään tuokin arvonimi saavuttaa. 💪

   Lloydilla kieltämättä hankala tilanne edustustehtävien osalta. Olympialaisiinkin voi olla hankala päästä, vaikka kaikki kriteerit kirkkaasti täyttäisikin, kun vain rajattu määrä pelaajia per maa otetaan mukaan…

   • Onhan noita akateemikkoja ollut aivan viime vuosinakin. Tosin se vaatinee muutaman Mastersin ja GS:n samanaikaista hallussapitoa. Miten kovan tittelin Henkka aikoinaan hankki ? Vähintään proffa?

 • Todellakin upeaa, rohkean ja rentoa peliä sekä erityisesti henkisen kanttinne voimannäyttöä! Tuskin maltan odottaa teidän seuraavaa matsia. PS. Ekan erä TB -piste oli hienoa katseltavaa ja sun äkkilähtö verkolta
  ja isku voittoisaan Tweeneriin oli kyllä huikeaa katsottavaa. Salisburyn ilme kertoi kaiken.
  PS. Meilasin ATP Tourin sivustolle, että laittaisivat sen NEWS’iin, että muutkin pääsisivät ihailemaan taitojasi ja hienoa ratkaisua.🤞
  Tsemppiä huomiseen semiin! 👍👍👍

Comments are closed.