Washington ATP500 – Pohjois-Amerikan kovien kenttien kiertue alkaa

Viimeisetkin tiilimurskat on karisteltu kengänpohjista ja vaatteista irti edellispäivien aikana, kun katseet on siirretty visusti kauden viimeiseen neljän kuukauden jaksoon kovilla kentillä. Edessä on vielä kymmenen isoa kisaa, joten mahdollisuudethan on vaikka mihin. Ja kyllähän oma peli jotenkin aina on paremmin istunut näille koville kentille kuin massalle.

Lensin Hampurista vielä pariksi päiväksi kotiin välissä, kun kisat siellä päättyivät hieman toivottua aikaisemmin. Kaikki varusteet oli pidemmällekin reissulle jo mukana, mutta sainpahan nyt ainakin tiputettua massakengät kotiin ja saatettua tyttärenkin takaisin kotiin äitinsä luokse. Seuraavat kolme viikkoa reissaan tutumpaan tapaan yksin, mutta US Openiin on näillä näkymin sitten koko perhe tulossa mukaan, jos vain saadaan nuorimmalle passi hankittua siihen mennessä. 😊

Treenasin kotona pari päivää todella hyvällä intensiteetillä Meilahdessa peräti kahden valmentajan voimin, kun Boriksen lisäksi sain apujoukkoihin myös Danil Gavrilyukin. Keskittyminen oli paljolti verkkopelissä ja yleisesti terävyyden lisäämisessä kaikkeen tekemiseen. Muuten koville kentille siirtyminen tapahtui aika luontevasti, eikä kehokaan ole tuota juurikaan protestoinut.

Verkkopeli ei toiminut Hampurissa ihan toivotulla tavalla, joten haimme treeneissä nyt oikeanlaista asennetta atleettiseen peliasentoon ja tehokkaaseen liikkumiseen. Lisäksi sijoittumisen suhteen valuin helposti sekä syvyyssuunnassa liian kauaksi verkkoa että sivuttaissuunnassa liian kauaksi keskiviivalta. Keltaiset kumiläpyskät toimivat treeneissä hyvänä apuna oikean sijoittumisen löytämiseksi.

Kahta yötä pidempään ei kotona kuitenkaan tällä kertaa ollut aikaa nautiskella, vaan perjantaina aamutreenien jälkeen kävin sanomassa hyvästit vaimolle, tyttärelle, juuri kaksi viikkoa täyttäneelle pojalle sekä koiralle ja suuntasin kohti lentokenttää. Paras yhteys oli paperilla tällä kertaa tarjolla Frankfurtin kautta, mutta eipä tuo matka ihan nappiin mennyt. Alkuperäinen Frankfurt-Washington lento peruttiin ja minut siirrettiin myöhäisemmälle lennolle, minkä lisäksi ei tuo myöhäisempikään lento ihan pysynyt aikataulussa itärannikolle iskeneen ukkosrintaman takia. Päälle vielä puolitoista tuntia odottelua lentokentän passintarkastuksessa, ja aika väsynyt oli kyllä mies perille päästyään.


Ensimmäinen yö Washingtonissa oli aikaeroa ihmetellessä aika lyhyt, kun sisäinen kello herätti jo aamuneljän jälkeen, mutta olipahan mieli hereillä kello kahdeksaksi sovituissa aamutreeneissä. Lauantain sääennuste oli Washingtonissa lähes toivottoman kuuma 38 asteessa, joten aamutreeni oli siinäkin mielessä oikea ratkaisu. Vedimme sen Lloydin kanssa kahdestaan, ja kun olo tuntui kohtuullisen hyvältä, palasimme kuntosalitreenin lisäksi myös tekemään kevyemmän session tenniskentällä iltapäivän hellettä uhmaten.


Tänään sunnuntaina lämpötila on ollut hieman inhimillisempi noin 30 astetta, ja ohjelmaan on kuulunut taas kaksi treeniä kentällä, tällä kertaa kuitenkin pisteitä painottaen. Treenierien pelaaminen jää Suomessa väkisinkin minimaaliseksi, joten kisapaikalla täytyy sitten yrittää kuroa tuota umpeen. Lloydin kanssa yhteispeli tuntuu kuitenkin löytyvän päivä päivältä paremmin, joten fiilis on kyllä ihan kohdallaan ensimmäistä matsia odotellessa.

Tuon ensimmäisen kierroksen ottelun pelipäivä on todennäköisesti tiistaina ja vastus on Martin/Nys. Monacolainen Nys oli viime vuonna eniten kohtaamamme pelaaja kiertueella, joten hän tuskin yllättää meitä täysin, mutta isokokoinen ranskalainen Martin on ollut samalla kentällä vain kerran Dubain finaalissa alkuvuonna. Silloin hän oli mahtivireessä, mutta viime kuukaudet on ollut vaisumpaa. Toivotaan siis, että hyvä pelipäivämme saa hänet pidettyä sopivasti aisoissa.

Ja miksipä täällä ei hyvin pelaisi, sillä kisapaikkana tämä Washington on ainakin omaan silmääni yksi kiertueen parhaista paikoista ainakin tähän mennessä koettuna. Kiva päästä jälleen pelaamaan itselle uudessa kisapaikassa, ja varsinkin niin, että fiilis on positiivinen. Kelit voivat olla vähän turhan tukalat, mutta kisa-alue on tosi viihtyisä, treenikentät toimivat ja ihmisetkin ovat olleet tosi mukavia.
Peliolosuhteet ovat muilta pelaajilta kuultuna hitaammat kuin aikaisempina vuosina. Kentän pinta muistuttaa hiekkapaperia, ja pallotkin ovat vaihtuneet täällä yleensä käytetyistä Wilson US Openeista Technifibren palloihin. Mutta omaan tuntumaan nuo kyllä sopivat tosi hyvin. Tuulta ei normiolosuhteissa ole juuri ollenkaan, mutta hiostava kosteus vaikuttaa kyllä palloihinkin peliä hieman hidastavasti.

Tässä vaiheessa tunnelmat ovat siis positiivisella tavalla odottavat, ja kunhan pääsemme Lloydin kanssa matsipuuhissa kentälle, niin kyllähän tälläkin viikolla kaikki on ihan omissa käsissä menestystä silmällä pitäen. Toivotaan, että peli löytyy ja kentällä nähdään kaksi iloista miestä parhaassa terässään. Vamos!

7 thoughts on “Washington ATP500 – Pohjois-Amerikan kovien kenttien kiertue alkaa

 • Thanks for this, Harri.
  Your blogs give such insight into all the hard work, effort and sacrifices that go into life on tour.
  Very best of luck in Washington,
  Eliza

 • Ehkä ihan hyvä, että ehdit vielä välissä kotona käymään. Olisipa hienoa, jos saisit reissun puolessa välissä perheen mukaan, kun aika pitkältä tuo erossa olo muuten kuulostaa. Lähtiessä sinulla oli kaksi viikkoa vanha poika ja palatessa 2 kuukautta!

  Jos edellisessä turnauksessa kaavio vaikutti turhankin hyvältä, niin nyt kyllä osui perinteisen kova arpa. Toisaalta teille on kyllä sopinut tosi hyvin aloittaa kovia vastaan ja ekat kierrokset ovat muutenkin olleet rautaa. Hampurissa vähän yskähteli, mutta uskotaan, että nyt lähtee kulkemaan!

 • Onnea, Harri, pohjois-Amerikan turnamentteihin! Olin itse D.C:n Dullesin kentällä sekä perjantaina ja lauantaina Suomeen matkalla ja varsinkin perjantaina ukkonen ja salamat olivat kovia ja oli paljon myöhästymisiä ja peruutuksia. Nyt vihdoin Munchenissa ja huomenna Suomeen kolmen matkapäivän jalkeen! Varaudu että matkustaminen voi ola hankalaa elokuussa kun itärannikolla on paljon ukkosmyrskyjä iltapäivisin ja iltaisin eli paras aika lentää paikasta toiseen on aamulla. Seuraan teidän matseja Suomesta käsin seuraavat 2 viikkoa!

 • Hikistä hommaa tulee varmaan olemaan kaikin tavoin, mutta laittakaahan vastapuoli hikoilemaan vielä vähän ekstraa! Täällä ollaan valmiina vaikka valvomisputkeen, mutta eka matsi näyttää kyllä buukatun ihan mukavaan aikaan, myös Eemelillä (ja Otto ja Pattikin Mexicossa!). !!!! Kovaa peliä kovalla, you can do it !!!!

 • Lopultakin on massat pesty pois. Kovilla Harri ja Lloyd ovat kovia! On aika palata katsomaan pelejä.

 • Sainpa tässä yöllä seurata livescoresta seurata otteluanne. Wau! Mahtaa maistua teillekin. Pitkä menestyksekäs syyskausi alkaa tästä illasta! Muista onnitella Emppuakin. Vamos Harri-isä!

Comments are closed.