Marrakesh ATP250 QF, Heliövaara/Patten – Eysseric/Martin 6-2, 7-5

No niin, jos ensimmäisellä kierroksella haettiin hieman tuntumaa massakenttään ja uuteen partneriin, niin tänään lyötiin kyllä ihan uusi vaihde silmään. Todella hyvä ottelu kaiken kaikkiaan, ja vahvalla pelillä ansaittu paikka perjantain semifinaaliin. Siinä vastaan tulee pari Andreozzi/Reyes-Varela.

Ei tiistain avausottelussa sinänsä mitään vikaa ollut, sillä hoidimme omat syöttömme kunnialla ja nostimme tasoamme juuri sopivasti oikeilla hetkillä. Mutta keskiviikon välipäiväksi oli silti muutamia asioita mielessä, mitä olisi hyvä seuraavalle kierrokselle parantaa. Teimmekin treeneissä paljon toistoja minulle B-ruudun verkkopeliin ja molemmille iskulyönteihin sekä palautuksiin. Vietimme kentällä reilun tunnin, minkä jälkeen tein vielä terävän punttitreenin salilla. Ei siinä sen enempää tarvinnut.


Tänään torstaina lämpötila nousi selvästi, sillä viikonlopun tuuliset ja jopa viileät päivät vaihtuivat reilusti yli 30 asteen helteeseen. Matsin aloitusaika kello 11 sopikin meille tuossa mielessä erinomaisesti, eikä tarvinnut taistella myöskään avauskierroksella harmia aiheuttaneita iltapäivän varjoja vastaan. Aurinko toki paistaa puoliltapäivin vähän pahasti silmään toiselta kenttäpuoliskolta, mutta onneksi parina on nyt vasuri, niin voi valita syöttöpuolet siten, ettei aurinko ainakaan syötössä haittaa. Bollasimme lyönnit läpi 9.45-10.15, kävimme suihkun jälkeen pikaisesti taktiikat vielä läpi ja olimme näin valmiita aloittamaan.

Ja terävästi matsi käynnistyikin, sillä mursimme vahvalla palautuspelillä kovasyöttöisen Martinin heti ensimmäisessä gamessa. Tein ottelun oikeastaan ainoat virheet verkolta seuraavaan Henryn syöttövuoroon, mutta hänen kaksi vahvaa ykköstään pelastivat murtopallot ja pysyimme breikin edellä. Tuon jälkeen omat syöttövuorot olivat vahvaa tekemistä, ja kun mursimme vielä erän 4-2 -tilanteessa Eyssericin syötön, niin ensimmäinen erä tuli siis kotiin vakuuttavasti 6-2.

Oli odotettavissa, että toisesta erästä voisi tulla tiukempi, ja vastustajat terävöittivätkin syöttöpeliään. Saimme kaksi murtopalloa 2-2 -tilanteessa, mutta tuon Eysseric selvitti hyvillä syötöillään. Henrykin joutui seuraavassa gamessa pelastamaan yhden, mutta hyvä syöttö ja oppikirjamainen volleyni olivat rautaa. Erää edettiin tuon jälkeen tasaisissa merkeissä kohti loppua, mutta 5-5 -tilanteessa löimme vielä yhtä isompaa vaihdetta silmään palautuksissa. Henry pelasi gamen avauspisteen erinomaisesti, minkä jälkeen minä hoidin kaikki kolme palautustani suorina pisteinä kotiin. Varsinkin murtopallon palautus takarajalle maistui hyvältä. Silauksena päälle pidin vielä oman syöttöni vaivatta ottelun loppuun, joten koko ottelu meille siis reilussa tunnissa 6-2, 7-5.


Kyllähän peli kulki tänään monella osa-alueella tosi vakuuttavasti. Löysimme sen tiimimme oikeanlaisen peli-identiteettimme todella hyvin jo näin lyhyen yhteispelin jälkeen, enkä usko, että vastapuolella oli missään vaiheessa ottelua miellyttävä olotila. Palautimme todella aggressiivisesti, hoidimme syöttövuoromme vakuuttavasti ja otimme verkon haltuun. Ja kaiken lisäksi olimme todella yhtenäinen tiimi kentällä.

En tiedä kannattaako tässä vaiheessa analyysia edes viedä tämän pidemmälle, sillä koska hyviä asioita tapahtuu, niin annetaan vain tapahtua lisää. Peli ja energia kentällä tuntuu luonnolliselta, ja saamme Henryn kanssa hienosti tuettua toisiamme. Ykkössyötön prosentti oli tänään ehkä ainoa asia, josta voi huomauttaa, mutta koska kakkossyöttöpelaaminen oli niin vahvaa, niin syötönpidot onnistuivat siitä huolimatta. Ja niin kauan, kun vastustajat eivät saa murtoja, niin pelissä on kyllä aina vahvoilla.


Huomenna perjantaina semifinaalissa vastassa on kuitenkin varsin eri tyylinen pari, massakentillä hyvin viihtyvä tiimi Andreozzi/Reyes-Varela. Pelasin heitä vastaan itse asiassa Peersin kanssa vastikään Los Cabosissa, jossa tyrimme voiton pahemman kerran, mutta uskon, että huomenna on eri ääni kellossa. Tulemme varmasti pääsemään hyvin käsiksi vastustajien syöttöihin, ja jos saamme oman syöttöpelimme pidettyä edelleen yhtä hyvin kasassa, niin kyllähän voitto on otettavissa. Vastustajilla on toki hyvä voittoputki alla viime viikon Napolin ison CH-voiton jäljiltä, mutta eipä meitäkään ole vielä kukaan onnistunut päihittämään.

Pidetään huomenna sama proaktiivinen peli päällä ja jatketaan siitä mihin tänään jäätiin. Vamos!

30 thoughts on “Marrakesh ATP250 QF, Heliövaara/Patten – Eysseric/Martin 6-2, 7-5

 • Oli vakuuttava voitto, tästä on hyvä jatkaa. Tunnutte täydentävän toisianne oikein hyvin. Tsemppiä jatkoon.

 • Analyysissäsi pelin kulusta on samanlainen kuin mitä panin merkille peliä netistä katsoessani. Syöttöihin toivon mukaan tulee parannusta kummallekin seuraavaan peliin. Vastustajat todellakin olet kohdannut Johnin kanssa ja tuloksen kerrot, joten eipä siitä sen enempää kuin muistat unohtaa ja keskityt uuden parin kanssa tulevaan. Henrin pelitaso on omasta mielestäni monta piirua parempaa monilla osa-alueilla Johniin verrattuna. Näin siis mielestäni joka ei varmaankaan vastaa jokaisen mielipidettä.

  Olen pannut merkille Henrin pelissä monia hyviä peliin vaikuttavia seikkoja, kuten syötöt, liikkuminen kentällä sekä verkkopeli ulottovuus erikseen mainitakseni. Totta kai jokaiselle tulee joitakin missejä pelin kuluessa.

  Tulevaan peliin onnea roppakaupalla!!!

  • Piti vielä mainitsemani, että myös sinun liikkuvuutesi ja peli-ilosi ovat ihan silmiinpistävästi lisääntynyt. Tästä on hyvä jatkaa samanmoisella peli-iloittelulla.

  • Kiitos tsempeistä ja kannustavasta kommentista. Todellakin tuntuu hyvältä kentällä Henryn kanssa. Hänessä on kyllä potentiaalia pidemmäksikin partneriksi ja kovan luokan pelimieheksi.

 • Jos ensimmäinen kierros oli ok-aloitus, niin tänään nähtiin jo välähdyksiä hyvin lupaavasta tulevaisuudesta. Vastustajat ei ehtineet yhtään mukaan ensimmäiseen erään. Toisessa saatiinkin jo kunnon vääntö aikaiseksi, mutta selkeästi parempi pari olitte kentällä. Tästä on todella hyvä jatkaa.

  Välierän vastustajat saivat melkoisen lahjan Meksikossa, mutta eiköhän se saa heille riittää. Omista syötöistä kun pidätte huolen, niin varmasti paikat tarvittaviin murtoihin tulee ja tienne voittamattomana parina jatkuu vaan.

  Sitä pitää päivitellä, että on se kyllä väärin, että tämän päivän vastustajista Martin pääsee ensi viikolla pelaamaan Monte Carlossa, mutta te taas ette ole mukana tai edes lähellä sitä. Joku tuossa systeemissä mättää. Mutta nyt pitää keskittyä niihin kisoihin joihin pääsee ja voittaa niitä. Pikkuisen karkasi taas ajatus pitkälle. 🙂

  • Oli kyllä tosi hyvä matsi ja selvästi hallittiin, vaikka toinen erä tiukanpuoleiseksi menikin. Mutta hyvällä fiiliksellä kelpaa kyllä jatkaa. 💪

   Monte-Carlossa on vaan parhaat mukana, ja kyllähän se ranking paljon kertoo. Martin oli yli puoli vuotta telakalla kyynärpäävamman takia, joten eiköhän hänkin protected rankingillaan paikan ollut ansainnut.

 • Mahtavaa, onnittelut voitosta!🥳🙌
  Ei muuta kuin lisää löylyä ja antaa hyvien asioiden tapahtua!💪

 • Onnittelut todella vakuuttavasta voitosta! Ei ollut vastustajilla tänään helppo päivä toimistolla, sen verran kovaan kyytiin joutuivat. Kokonaisuutena pelinne näyttää jo tässä vaiheessa tosi valmiilta, varmasti auttaa se että olette molemmat Cayerin myllyn käyneet, joten perusasiat on molemmilla selkärankaan iskostuneet. Hyvä kuitenkin saada yhteishenki ja itseluottamus heti kärkeen korkealle tasolle!

  Ja joo, 1.syöttö oli ehkä vähän toisessa erässä tiimillä haussa, mutta kokonaisuutena sinulla oli tänään aivan he*vetin hyvä syöttöpäivä toimistolla. Tai todellakin tuntuu siltä, että olet löytänyt syöttöpeliisi sen omannäköisesi strategian ja sen myötä luotto syöttöön tuntuu olevan kova. Ekassa erässä hävisitte syötössäsi yhden pisteen, toisessa erässä kolme. Todella vahvaa tekemistä ja vastustajilla ei ollut tänään syötössäsi mitään palaa!

  Ei muuta ku samalla innolla semeihin, eli vamos!

  • Isot kiitokset! Tuo syöttöpeliin löytynyt itseluottamus on kyllä mahtava juttu. Ja vielä massalla, jossa syöttäminen perinteisesti on vähän vaikeampaa. Lisää tätä!

 • onnea voitosta!!! 🥳🥳 on se vääryys, että ATP250 kisojen nelinpelejä ei näe mistään kunnolla 🙈 joltain onnettomalta vedonlyönti sivulta yritin katsoa, mutta pätki niin paljon että meni fiilis ja tietokonekin kaatui kaupan päälle. mutta se vähä tekeminen mitä näin, niin näytti hyvältä 👊👊

  ymmärrän että nyt on täysi fokus turnauksessa, mutta kun kerkiät, niin olisi kiva kuulla kommenttisi ATP tourin täysin käsittämättömään duppeli sääntö uudistukseen, tai toki kokeilu vasta on 🤯 mutta silti, oma ensi fiilikseni oli että melko epäkunnioittavaa nelurille omistautuneita pelaajia kohtaan. eihän kisoihin pääse kohta enää kuin muutama pari mukaan, kun puolet kaaviosta varataan single-pelaajille, jotka sitten antaa kierroksen-parin jälkeen W/O. ja katsomossa liikkumiset 😨 no ehkä annan sinun kommentoida ensin ennen kuin jatkan höyryämistä 😅

  • Voisit kokeilla en.sportplus.live kanavalta löytyvää antia. Ainakin täällä on pelittänyt jokseenkin hyvin.

   • kiitos, mutta tämä oli juurikin se onneton vedonlyöntisivusto johon viittasin 😂😂 ei toimi mulla ainakaan 😮‍💨

    • Ei pidä heti luovuttaa, kun yhteys alkaa reistailla vaan hetken kuluttua uudelleen katsoa jos pelin voi katsoa kahden eri linkin välituksin. sillä linkkipäivityksiä näyttää tehtävän pelin alkuaikana.

     • Tuon saman sivuston kautta viime aikoina kaikki katseluyritykseni. Harri ja Henryn ensimmäisen kierroksen ottelusta ensimmäistä erää en nähnyt kuin vähän lopusta. Toinen erä onnistui jotenkin, mutta ääntä ei tullut missään vaiheessa. Toisen kierroksen ottelun kanssa sekä kuva että ääni tulivat, jos tulivat. Välillä pysähtyi parin sekunnin välein ja kiusasi myös sivuston helmasynti eli vajaan 10s pätkä alkaa pyöriä looppina jopa minuuttej ja ei auta päivityskään läheskään aina. Ongelmat sivustolla eivät tunnu liittyvän siihen minkä tason turnaus kyseessä. Välillä on tarjolla siellä kolmekin ”lähdettä”, mutta välillä kolmannen alla on ollut ihan toinen ottelu tai toinen laji (jalkapalloa). Toivottavasti jatkossa paremmin…

     • OK, annan sivustolle tänään vielä uuden tilaisuuden, kun iltapäivällä alkaa taas Harrin matsi 😁

  • Kiitos onnitteluista! Harmi kyllä, ettei näitä otteluita oikein mistään näy, täytyy taas isompiin kisoihin päästä mukaan niin kotikatsomoissakin helpottaa. 🙂

   Kirjoitan tuosta Madridin nelurikokeilusta varmaan jossain vaiheessa tarkemmin, mutta sen verran täytyy puolustaa, että olen yksi neljästä neluripelaajasta, joka sitä on ollut suunnittelemassa. 😅 Ja uskon, että pitkällä tähtäimellä se voi kääntää nelinpelin tulevaisuuden oikeaan suuntaan.

   • mielellään toki isompiin, mutta hassua että myös pienemmissä auttaa, kun CH:t näkee ilmaiseksi 😁

    ja okei, onpas jännittävää 🧐 innolla odotan kirjoitusta aiheesta! mutta hoidetaan ensin poika kotiin tästä turnauksesta 😁

 • Onnea voitosta! Tehän näytätte tuossa kuvassa enemmän läheisiltä kuin sinä ja Lloyd ikinä. 😀 Heh.

 • ´Me´. ´Tiimimme´. Siinä avainsanat. Hieno peli kaiken yllä kirjoitetun perusteella, harmi kun toimivaa streamia en löytänyt. Kiitos Nimettömän linkkivinkistä, josko tuo pelittäisi perjantain pelissänne. Onnea tämänpäiväisesta & Onnea seuraavaan, peli-iloa on löytymässä siellä ja täällä!!!!!

 • Pitää olla ilmeisesti Grand Slam -voittaja ansaitakseen ”Honorary Brit” statuksen?! 🎾😉👍

 • Onnea hyvästä alusta!

  Onko teillä sovittu ”koeaikaa” samalla tavalla kuin Peersin kanssa, vaikka tietysti menestystä ja pitkää partneriutta toivotaan!

  Jos joskus on aikaa ja tylsää vaikka lentokentällä, olisi mielenkiintoista kuulla postausta tai vain kommenteissa jos ei postaukseen asiaa, niin kulisseista liittyen a) atp-kisojen henkilökuntaan / rakenteeseen ja b) minkälaisia valmentajasopimuksia yms on. Eli siis atp-kisossa on supervisor? vaihtuuko turnauksittain yms, kiertääkö kaikissa kisoissa, ketä muita kiertäviä tai ei kiertäviä ”heppuja” on, ja onko jotkut suosikkeja ammattitaidoltaan yms. Ja tietysti myös muut kisojen avainhenkilöt kiinnostaa tai sun ajatukset niistä 😀

  Toinen tuo valmentaja, fyssari yms kuviot. Varmasti tapoja yhtä monta kun pelaajaa/valmentajaa. Maksatko / maksetaanko yleensä könttäsumma (riippumatta kuin pitkälle menee turnauksessa) jolla valmentaja yms hoitaa itse lennot ja systeemit, vai onko enemmän vuosipalkollinen esim pelaajan yrityksen kautta (jos täyspäiväsesti mukana tiimi) jne jne.

  Tsemppiä loppuviikkoon. Harmittavasti vaikka päätyyn menisitte merkittävästi ei rankingia nosta. Mutta samaan tyyliin koko kevät niin suunta rankingissa ylöspäin 🙂

  • Ollaan sovittu Henryn kanssa pelit toistaiseksi, mutta sen verran hyvin sujuu, että toivottavasti jatketaan pitkään.
   Ja kiitos näistä hyvistä juttuideoista, laitetaan työlistalle!

 • Vaikuttaa siltä, että tiimihenki ja kaikenlainen yhteistyö sujuu. Tuohan ratkaisee todella paljon.

  Iloinen puolestasi, että tämä asia etenee nyt hyvin. Kovasti tsemppiä

Comments are closed.