Marrakesh ATP250 SF, Heliövaara/Patten – Andreozzi/Reyes-Varela 6-3, 6-4

Kun kulkee niin kulkee! Toinen erinomainen ottelu peräkkäin, ja finaalipaikka odottaa. Olimme Henryn kanssa jälleen todella hyvin ottelun sisällä heti ensimmäisistä pisteistä alkaen, ja toteutimme pelitaktiikkaa kurinalaisesti ja onnistuneesti. Eiköhän jatketa samalla vaihteella vielä lauantainakin, kun kohtaamme finaalissa itävaltalaisparin Erler/Miedler.

Eilen torstaina yläspäin kohonnut lämpötila jatkoi tänään edelleen nousuaan, ja iltapäivän helteessa asteita kertyi mittariin yli 35. Amattimiehinä emme antaneet sen kuitenkaan vaikuttaa suunnitelmiimme, vaan pidimme nesteytyksestä huolta ja hoidimme valmistautumiset tuttuun tapaan. Bollasimme tänään klo 10.30-11, minkä jälkeen söimme vielä kevyen lounaan ennen kentälle astumista kello 12.30.

Vastustajat voittivat arvonnan ja valitsivat vaihtoehdon ”defer” eli antoivat meidän päättää ensin. Valitsimme syötön, jonka jälkeen he vaihtoivat vielä puolia. Aurinko oli keskipäivällä toiselta puolelta kenttää minulle oikeakätisenä melko viheliäisessä paikassa, joten laitoimme tänään minut aloittamaan ottelun, kun kerran tuolle puolelle meidät ensimmäisenä laitettiin syöttämään. Mutta eipä tuo meitä hetkauttanut, sillä olin tänään kyllä kentän selvästi paras syöttäjä.

Heti ensimmäinen game oli ainoa, missa vastustajat saivat pari onnistumista, ja jouduin pelastamaan viikon ensimmäiset murtopallot. Kaksi hyvää syöttöä ja Henryn virheetön peli verkolla toivat kuitenkin tärkeän pidon. Meille sen sijaan murron ottaminen onnistui heti ensi yrittämällä. Henry pelasi erinomaisen palautusvuoron, ja Andreozzi teki kaksoisvirheen murtopalloon. Emmekä me tuosta murrosta enää luopuneet. Vahvaa syöttämistä ja verkkopeliä koko erä loppuun asti, ja meille siis lukemat 6-3.

Toisessa erässä olimme jopa ensimmäistä erää paremmin mukana palautuksissa. Minun huippupalautukseni toivatkin meille murron heti 1-1 -tilanteessa. Viikon ensimmäinen takaisku oli kuitenkin edessä, sillä varsinkin Andreozzi sai Henryn seuraavassa syöttövuorossa palautuksiaan vahvoina kenttään, ja niinpä jo tuloillaan ollut pito kääntyikin vastamurroksi. Tärkeää oli kuitenkin pitää oma pää kylmänä, eikä antaa tuon vaikuttaa omaan pelaamiseemme turhaan. Olimme kuitenkin edelleen vahvempi pari kentällä.

Andreozzi piti syöttönsä 2-2 -tilanteessa ja momentum kääntyi hetkellisesti vastapuolelle. Kliininen syöttövuoroni neljällä suoralla syöttöpisteellä kuitenkin katkaisi tuon heikomman hetken, minkä jälkeen löysimme Reyes-Varelan syöttöön jälleen muutaman huippusuorituksen. Ensimmäinen murtopallo ei tuottanut tulosta, mutta minun pari vahvaa peruslyöntiä ja Henryn hieno liike verkolla toivat meille kuitenkin jälleen murron etumatkan. Ja nyt tuo riitti loppuun asti. Henry piti 4-3 -tilanteessa vahvasti, enkä minäkään jättänyt epäilyille sijaa syöttäessäni ottelua kotiin 5-4 -tilanteessa. Ässä ja kaksi syöttöpistettä petasivat ottelupallon, jossa Reyes-Varela ei enää kämmendrivevolleytani saanut takaisin. Hieno lopetus hienolle ottelulle ja tuuletuksien kautta jatkoon.


Eilinen matsi oli kaikin puolin erinomainen, mutta tänään olimme jotenkin vieläkin terävämpiä. Lyönti tuntui todella hyvältä jo aamun pallottelussa, mutta eniten ilahduttaa kyllä syöttöpeli, joka oli varsinkin omalta kohdaltani aivan ensiluokkaista. Rytmi ja liike ovat todella luontevia, eikä voimaa tarvitse tuottaa ollenkaan väkisin. Kick-syöttöä voi käyttää hyvin ykkössyöttönä, ja syötön suuntien vaihtelun lisäksi juuri tuo syötön kierteen ja nopeuden vaihtelu tuntuukin aiheuttavan ilahduttavan paljon harmia vastapuolella. Ja ykkösen prosenttikin oli tänään juuri siellä missä pitää.

Erityisen tyytyväinen ollen tänään myös siihen, miten hyvin toteutimme haluamaamme taktiikkaa. On siistiä pelata brittitallin kasvatin kanssa, sillä minulla on jatkuvasti tosi hyvä aavistus Henryn lyöntisuunnista jo ennen kuin hän edes osuu palloon. Kaikki verkkopelin peruskuviot, ”patterns” tapahtuvat automaattisesti, ja toteutuskin oli tänään erittäin hyvää. Jokaisella lyönnillä on kirkas tavoite. Eikä tuo kuitenkaan tarkoita, että luovuus olisi kielletty. Mutta perusasiat tehdään tosi hyvällä laadulla.


Laadukkaita perusasioita ja vahvaa tiimityötä tarvitaan tällä viikolla kuitenkin vielä yhden ottelun verran, sillä tämän päivän voitto vie meidät siis kauden ensimmäiseen finaaliin. Vastustajat Erler/Miedler ovat yhden finaalin tänä vuonna Rion massalla jo pelanneet, ja he ovat varmasti viikon kovin haaste meillekin.

Muistan erityisen hyvin Ranskan avointen ensimmäisen kierroksen ottelun viime vuodelta, jolloin saimme Lloydin kanssa tämän parin kukistettua kolmessa erässä todella laadukkaassa ottelussa, mutta on minulla heitä vastaan yksi finaalitappiokin olemassa, Rojerin parina Talin CH-kisassa vuodelta 2021. Erler pelaa todella suoraviivaista voimapeliä, kun taas kakkosruudussa palauttava Miedler on pehmeäkätisempi ja monipuolisempi. Vakoilimme tänään heidän koko semifinaalinsa katsomon puolelta ja hyvässä iskussa on kyllä itävaltalaispari. Mutta niin olemme mekin. Tulee varmasti hieno ottelu.

Finaali on ohjelmassa lauantaina vasta kahden kaksinpelin semifinaalin jälkeen, mutta pääsemmepähän vihdoin pelaamaan ottelumme keskuskentälle. Nuo kaksinpelit alkavat paikallista aikaa kello 12 eli Suomen aikaa 3 tuntia myöhemmin. Meidän nelurimme on siis todennäköisesti ohjelmassa noin kello 15-16 Marokon aikaa eli kello 18-19 kotimaisissa kotikatsomoissa. Eiköhän laiteta peukut ja varpaat pystyyn ja anneta hyvin asioiden tapahtua vielä kerran. Vamos!

34 thoughts on “Marrakesh ATP250 SF, Heliövaara/Patten – Andreozzi/Reyes-Varela 6-3, 6-4

 • Kyllä! Ja ihanaa! Valtavat onnittelut kauden ensimmäisestä finaalipaikasta ja onhan tuosta edellisestä atp-tason finaalista kulunut jo turhan kauan aikaa. Tuli jo ennen kisan alkua vitsillä hehkutettua, että olette Henryn kanssa voittamaton pari, mutta nythän siitä alkaa tulemaan jo juttu!

  Hyvää alkua teidän yhteistyölle tuli toivottua ja se ollaan todella jo saatu. Mutta miksi tyytyä tähän, kun kerran on hyvään vauhtiin päästy. Tuli ennen turnausta mielessä pelattua kaavio läpi ja meinasin jo tarjota, että aika mukavasti loppua kohti tiukkeneva kaavio olisi tarjolla. Kerrankin tuli maltettua odottaa, että asiat saavat tapahtua. Huikea fiilis ja huomenna sitten nautitaan finaalista!

  • Jes, tosi hienoa! Edellisestä finaalista vierähti tosiaan yli vuosi 😬 Mutta nautitaan nyt täysillä ja mennään päätyyn asti. 💪

 • Oli kyllä kliinistä suorittamista, etenkin viimeinen syöttövuoro jätti vastustajat ihmettelemään massatenniksen ulottuvuuksia!
  Samalla meiningillä finaaliin ja poika kotiin! 🎾🙂👍
  Vamos!

 • Analyysisi pelistä on jälleen sellaista ”kamaa”, etteipä siihen ole lisättävää tämän pelin osalta. Sen sijaan haluan todeta Henryn olevan sinulle kultakimpale. Miltei vähän hiottu timantti, jossa on hiomatta muutama särmä. 😀 Jatkossa pelituntuman lisääntyessä myös loput särmät hioutuvat. Sanoin jo eilen, että hänellä on hansakassa peli verkolla kuin syötöissään. Puhumattakaan älykkäistä sijoittamisista verkolla. Toki et sinäkään tuossa ole jälkeen jäänyt. 😀

  Tällaista peliä on nautinto katsoa. Toki huomenna on hitusen kovempaa peliä luvassa, jos vastustajat pelaavat samalla tasolla kuin tänään voittaessaan oman pelinsä. Mutta, uskon teidän pystyvän heidät voittamaan. Heti voitto Henryn kanssa pelatessa on sitä jotain mitä olet varmasti itsekin parisi kanssa toivonut. Vamos!!! Onnea peliin!!!!

  • Kiitos! Ja samaa mieltä, Henryn pelissä on kyllä hurjasti potentiaalia, ei sitä voi mitenkään kiistää. Toivottavasti saadaan huomenna nappialku yhteistyölle!

 • Luettuasi blogisi on ilolla todettava, että nyt kyllä näyttää ja tuntuu hyvältä!!! Onneksi olkoon hienosta voitosta ja paikasta finaaliin!!!
  Olet ilmiselvästi saanut Henrystä oivallisen partnerin. Ja, varmaan Henry on enemmän kuin mielissään päästessään pelaamaan kanssasi. Aavistelinkin ja unelmoin teidän pelityylien ja kemian napsahtavan kohdilleen. Yesss!!!
  En taaskaan päässyt näkemään ottelua, mutta seurasin numeerisesti. Huominen finaali kyllä täytyy nähdä ehdottomasti ja päästä katsomaan, miten hoidatte homman kotiin!!!

  Tsemppiä, vamos, forza ja kaikki just go for it!!! 👍👍👍…💪💪💪

  • Vamos! On kyllä hyvä tunne tästä tiimistä, jatketaan finaalissa samaa rataa 💪💪💪

 • Upeaa! Nyt huokuu teksteistäkin semmoinen peli-ilo, että tuntuu loksahtaneen parinvaihto enemmän kuin kohdilleen.

  Kick-syöttöön taisi vahvasti nojata mm. Patrick Rafterkin aikanaan, joten sen käyttö pääasiallisena syöttönä ei liene välttämättä huono ratkaisu lainkaan. Ikävää niihin lienee palauttaa huipputasollakin, kuten teidän peli antaa osoittaa.:)

  Tsemiä finaaliin!

  • Aivan, kannattaa pelata niillä aseilla, joita itseltä löytyy ja Rafterin tapaan kick-syöttö on minullakin luonteva tapa aloittaa piste. Ja siihen vielä vahva peli-ilo päälle niin hyvä tulee!

 • Kylläpä oli komeaa, ja blogistakin huokuu terve ja perusteltu itseluottamus! Samoin eväin huomiseen finaaliin, tuuletuksia niin että tukka lähtee!!!!!

 • Onpa mahtavaa että peli kulkee näin hyvin, kotikatsomoissa on hymyt korviin asti! Tsemppiä kovasti finaaliin!

  Kysymyksenä sellainen, että joku kommentoi aiemmin täällä, ettei tästä turnauksesta edes voitto toisi paljoa pisteitä tilille. Onko jossain olemassa sellainen breakdown-view, josta voisi nähdä, mistä kisoista esimerkiksi sinun 2065 pistettä tulevat? Ja hieman henkilökohtaisempi kysymys: kuinka paljon pisteet ovat mielessäsi turnausten aikana / välissä?

  Tuossa oli aiemmin jollain kysymystä pallon lentoradasta korkeammassa ilmanalassa. Jos haluaa nörtteillä, niin NASAlla on simulaattori tästä aiheesta, joka pyörii ilmaiseksi netissä. Pieni varoituksen sana: simulaatio on aika raskas alustaa, eli se ei kyllä kännykällä pyöri, mutta ainakin omalla läppärillä puolen minuutin odotuksen jälkeen toimii oikein hyvin.
  Simulaatio on virallisesti baseball-heitosta, mutta siihen voi vaihtaa asetukset niin, että se vastaa tennispallon lyöntiä:
  ball: input ball
  diameter: 2.575-2.70 (joku arvo tältä väliltä)
  weight: 1.975-2.095 (joku arvo tältä väliltä)
  Oikeasta yläkulmasta voi säätää sääolosuhteita (tai esimerkiksi sitä korkeutta merenpinnasta), keskeltä näkee pallon lentoradan ja ilman virtauksen pallon kiitäessä ilman halki, vasemmalla alakulmassa voi tutkia ilman virtausta pallon ohi tarkemmin ja oikeasta alakulmasta säädellä heittoa (tai iskua mailasta). Plussana voi tutkia, miten tennispallo lentäisi Marsissa. Kai jos suunnittelee avaruuslentoja niin sitä pystyy tutkimaan myös pallon lentämistä 🙂
  https://www1.grc.nasa.gov/beginners-guide-to-aeronautics/foilsimb/

  • Kiitos näin jälkikäteen vielä tästä kommentista, ja pahoittelut että jäi se kisakiireiden aikana kommentoimatta! En valitettavasti saa tuota simulaatiota avattua edes tietokoneellani, mutta olisi kyllä tosi mielenkiintoista tutkia pallon käyttäytymistä eri korkeuksilla. Varsinkin kun nyt Madridissakin pelataan korkealla.

   Mitä ranking-pisteisiin tulee, niin ATP:n sivuston pelaajaprofiilissa tuo breakdown pisteistä on kyllä jokaisen pelaajan kohdalla nähtävissä. Itse yritän pitää pisteet poissa mielestä ainakin matsien aikana, mutta väkisin rankingia joutuu silloin tällöin miettimään ainakin siinä mielessä, että mahtuuko kisaan mukaan. Mutta kentällä parempi keskittyä vain pallon lyömiseen. 🙂

 • ”Harri’s on fire, opponents are terrified” 🎶🔥😁Tremendous performance, every aspect of your game was perfection and ably backed up by Henry. 😎 This will be only his second ATP final having been a finalist in Houston this time last year. Time for a title.🏆 As you shouted after winning MP, ”Let’s go!”. 💪 Good luck. 🍀

  • Let’s go indeed 💪 Really excited to start the partnership with Henry this well. Now let’s just make sure we finish the week strong 😎

 • A brilliant start and still going strong! Samalla sykkeellä huomenna ja pokaali kantoon. Siitä on hyvä jatkaa seuraaviin. Toki vasta eka turnaus, mutta vaikuttaa oikein toimivalta kombolta. Nauttikaa!

 • Mahtavaa menoa

  Lauantaina kannustamme teitä ruutujen äärellä kovasti. On niin harmi kun TennisTV ei lähetä atp250 nelureita. Tulisiko edes finaali?

  Mutta katsotaan vedonlyönti sivustolta, jos ei muu auta.

  • Jep, hienosti kulkee! Toivottavasti striimit pyörivät, mutta TennisTV ei taida edes finaalia näyttää.

   Itse käytän sportshub.stream sivustoa, ja kunhan osaa mainokset ja pop-up -ikkunat klikkailla pois, niin melkein kaikki matsit tuolta kautta myös näkyy.

  • Ei näytä tulevan edes finaalia, vaikka muuten näytetään ko. ottelut samalta kentältä. Uskomatonta, vaikka on maksanut vuosimaksun ko. taholle.

 • Sinulle finaalipaikka Pattenin kanssa Marrakeshissä ja Peersille finaalipaikka Blumbergin kanssa Houstonissa. Voisi siis sanoa, että molemmilla menee heti paremmin kun ette pelaa yhdessä…

  Toivotaan saman asenteen ja peli-ilon jatkuvan. Silloin on millä tahansa vastustajaparilla tekemistä. Tsemppiä finaaliin!

 • ONNEKSI olkoon 🥳🥳 nyt on suunta oikea!!!

  mielenkiinnolla odotan varsinaista kirjoitusta finaalista, että kuka koski ja mitä 🧐 rakeisesta streamista ei nähnyt

  • Ilmeisesti pallo osui paitaan ja vauhti hidastui täysin. Mutta tuon tuomion jälkeen tuli kyllä sellainen sisuuntuminen tuon, että varmasti oli parempi näin päin 😀

   Pitkään oli haasteita palautusten kanssa, mutta tuon pisteen jälkeen tuntui kaikki onnistuvan, ja vastustaja ei päässyt yhtään peliin mukaan. On tuo tennis kyllä niin psyykkinen peli, todella paljon fiiliksestä kiinni.

   Suuret onnittelut, tästä on hyvä jatkaa!

 • Mahtavaa; Megaonnittelut atp-neitsytvoitosta uudelle parille!
  Oikeus voitti! Vamos! 🎾🙂👍

Comments are closed.