Marrakesh ATP250 Finaali, Heliövaara/Patten – Erler/Miedler 3-6, 6-4, 10-4!!! (teksti päivitetty)

No nyt kelpaa!! 🏆 Ei ollut helppo finaali, mutta upea venyminen toisen erän loppuun ja lähes virheetön match tie break toivat pokaalin kotiin! Onhan tämä uskomaton ja suorastaan täydellinen aloitus yhteistyölle Henryn kanssa, mutta kuten eilen kirjoitin: kun kulkee niin antaa kulkea. 😎

Fiilikset ovat tällä hetkellä luonnollisesti aika katossa, sillä kyllähän kisavoitto ATP-tasolla on omalla urallani edelleen aika erityinen suoritus. Yhteensä tämä oli minulle viides kerta korkeimmalla korokkeella, mutta Henrylle vielä ihan ensimmäinen. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi tämän päivän tapahtumiin.

Otteluohjelma oli edellisestä kahdesta päivästä poiketen sellainen, ettemme päässeet pelaamaan heti päivän ensimmäisessä matsissa. Jouduimme sen sijaan odottamaan finaalin alkua aina alkuiltaan asti, sillä kaksinpelin semifinaaleja hierottiin tänään varsin pitkän kaavan kautta, vaikka ne jo kello 12 aloitettiinkin. Halusimme kuitenkin ottaa joka tapauksessa tuntumaa keskuskenttään ennen matsia, sillä emme tuolla areenalla olleet viikon aikana kertaakaan vielä käyneet, ja niinpä suuntasimme aamulla bollaamaan jo ennen kaksinpelaajia kello 10. Tuon jälkeen palasimme hotellille muutamaksi tunniksi lepäilemään ennen kuin palasimme kentille syömään lounasta ensimmäisen kaksinpelin päätyttyä.

Koska aamubollauksesta oli aikaa jo monta tuntia, niin lämmittelimme vielä pikaisesti treenikentän puolella lyönnit läpi juuri ennen ottelun alkua. Lopulta pääsimme vihdoin aloittamaan finaalin hieman kello 17 jälkeen lämpötilan alkaessa jo mukavasti pudota päivän ylimmistä reilusti päälle 30 asteen lämpötiloista. Tuuli hieman tuossa vaiheessa päivää yltyi, mutta ei mitenkään mahdottomasti. Ja ottelun aikana siirryttiin lopussa jopa keinovaloihin auringon laskiessa.

Ottelu alkoi Erlerin syötöllä, mutta Henry oli heti alusta alkaen vahvalla palautuspäällä liikkeellä. Harmillisesti minulla oli sen sijaan palautuksen ajoitus jostain syystä täysin kadoksissa. Vastustajat iskivät pommisyöttöjä kohti vartaloani kerta toisensa perään, mutta minä olin kerta toisensa jälkeen jostain syystä pallolla liian aikaisin. Enkä voittanut koko erässä lopulta yhtään pistettä palautuksillani.

Vastustajat olivat korkean syöttölaadun lisäksi hyvin hereillä myös palautuksissa, varsinkin Miedler, joka tuntui hienoisesti hallitsevan ottelun tapahtumia ensimmäisessä erässä. Vahva syöttöni ja Henryn hieno volley pelastivat ottelun ensimmäisen murtopallon 1-2 -tilanteessa, mutta 2-3 -tilanteessa vastustajat pääsivät yrittämään uudestaan. Henryn ykkössyöttö 40-40 -tilanteessa oli tuomarin tarkastuksen jälkeen hiuksen hienosti viivan ulkopuolella ja harmillisesti kakkonenkin karkasi hieman pitkäksi. Emmekä saaneet seuraavissa vastustajien syöttövuoroissa enää pisteitä, ja niinpä ensimmäinen erä kirjattiin heille ihan ansaitusti 3-6.

Pidimme Henryn kanssa erätauolla pienen juttutuokion ja päätimme keskittyä toisessa erässä vain positiviisiin asioihin. Kävi miten kävi. Ja sainkin ottelun ensimmäiset hyvät palautukset aikaiseksi heti erän alkuun. Itävaltalaiset pääsivät kuitenkin ensimmäiseksi yrittämään murtoa Miedlerin parin huippulyönnin jälkeen, mutta onneksi itseluottamukseni syötössä oli rautaa. 30-40 -tilanteessa ykkössyöttöni T-pisteeseen toi suoran pisteen ja 40-40 -tilanteessa puolestaan löysin upean flättiässän B-ruutuun Miedlerin rystykulmaan.

Ottelu alkoi tuossa kohtaa muuttua selvästi tasaisemmaksi, eikä helppoja syötönpitoja enää nähty. Me saimme ottelun ensimmäisen murtopallomme 2-1 -tilanteessa, mutta Miedlerin tarkat syötöt pelastivat kummankin. Vastustajat pääsivät puolestaan jo haistamaan voittoa 4-4 -tilanteessa Henryn syöttövuorossa, mutta aggressiivinen kakkossyöttö 40-40 -tilanteessa toi huipputärkeän pidon Miedlerin palautuksen jäädessä verkkoon.

Ja aika puun takaa tuli sitten toisen erän ratkaisu seuraavassa gamessa. Saimme aikaiseksi jopa vähän sanaharkkaa, kun 15-30 -tilanteessa hyvän palautukseni jälkeen Erlerin volley osui matkalla meidän ja tiimimme mielestä Miedlerin vartaloon, mutta tuomari ei tuota huomannut, eikä Miedler myöskään omasta mielestään osumaa tuntenut. Oli miten oli, meidän pelimme sisuuntui tuosta hurjasti, ja saimme hienon palautukseni myötä eräpallon 40-40 -tilanteessa. Ja nyt oli Erlerin vuoro murtua paineen alla; kaksoisvirhe ratkaisupaikkaan tarkoitti sitä, että kisavoitto ratkaistaisiin match tie breakissa. Mitenpä muutenkaan. 😊


On sitä tullut elämän aikana pelattua useita todella hyviä tie breakeja, mutta kyllä tämä tämänpäiväinen on laitettava painetilanne mukaan laskien aika korkealle uran parhaat MTB:t listalla. Henry piti avauspisteen, minkä jälkeen minä palautin rystykrossini Erlerin kovaan ykköseen läpilyöntinä aivan sivurajalle. Seuraava piste meni itävaltalaisille, mutta omat syöttöni tulivat kotiin kahdella vahvalla ykkösellä, joista toinen oli vielä puhdas ässä. Puolia vaihdettiin 4-2 -johdossamme, kun Miedler onnistui ykkössyötössään.

Henry tuli syöttämään 4-3 -tilanteessa ja pelasi ensin upean pisteen Miedleriä vastaan, minkä jälkeen hän sai suoran pisteen kakkosellaan Erlerin rystyltä. 6-3 -tilanteessa palautukseni päätyi Erlerin jalkoihin, mutta seuraava kämmen jäi aavistuksen varovaiseksi, eikä Henrykään saanut sitä seuraavaa volleyta takaisin. Mutta 6-4 -tilanteeseen Henry löysi upean rystypalautuksen krossina läpi, ja johtomme oli jo kahden minibreikin veroinen. Vielä oli kuitenkin tekemistä jäljellä.

Miedler palautti 7-4 -tilanteessa kick-syöttöni lobbina yli Henryn, mutta otin tilanteen rauhassa ja sijoitin kämmeneni juuri oikeaan paikkaan takakentälle kohti Erleriä, jonka kämmenen Henry poimi nautinnollisen oikeaoppisesti verkolta krossivolleyllaan. Puolia vaihdettiin toisen kerran 8-4 -johdossamme, ja nyt alettiin olla jo lähellä. Kick-syöttöni Erlerin rystylle toi tuohon kohtaan suoran pisteen, ja nyt käsissämme oli viisi peräkkäistä ottelu- ja turnauspalloa. Ja mitäpä niitä turhaan tuhlailemaan, laitoin rystypalautukseni vastustajien MTB:n ainoaan kakkossyöttöön suoraan linjasta läpi. Ja juhlat saivat alkaa. 🥳Voitosta pitää nauttia, mutta kyllähän tästä ottelusta voi jälleen ottaa myös oppia. Ei se nimittäin kaukana ollut, että tappio olisi tullut suoraan kahdessa erässä. Vastustajat olivat oikeastaan selvästi edellä puolitoista erää, mutta nelinpelihän voi tunnetusti kääntyä aivan silmänräpäyksessä. Itävaltalaisilla oli toisessa erässä murtopallo 4-4 -tilanteessa ja Miedlerillä kakkossyötön palautus mailassaan, mutta verkkoon jäi. Ja Erler puolestaan teki ottelun ainoan kaksoisvirheensä juuri ratkaisupaikkaan seuraavassa gamessa.

Jotenkin tuossa toisen erän 5-4 -tilanteessa tunsin ensimmäistä kertaa koko ottelun aikana olevani kunnolla sisällä matsissa, ja kun erä tuli kotiin niin usko voittoon kasvoi aivan uusiin sfääreihin. Voi kyllä olla tosi ylpeä siitä miten hienosti kasasimme itsemme kohti ratkaisuhetkiä ja uskoimme pelimme jossain vaiheesa kyllä loksahtavan kohdalleen. Ja tie breakissa meistä huokui aivan uusi itsevarmuus. Aika kova suoritus myös yksilötasolla Henryltä, joka pelasi kuitenkin uransa ensimmäisestä kisavoitosta. Ja myös koko meidän tiimiltämme, sillä pysyimme toisillemme läheisinä ja olimme joka tilanteessa valmiina tukemaan toisiamme, vaikkei peli täydellisesti alussa kulkenutkaan.


Jotenkin tuo oma heikko syötönpalauttamiseni taso kyllä jaksoi ihmetyttää matsin aikana, mutta jostain ne huippusuoritukset onneksi loppua kohti löytyivät. Olimme skoutanneet todella onnistuneesti vastustajien käyttävän paljon kohti vartaloa suunnattuja syöttöjä, mutta jostain syystä ajoitukseni oli vain jatkuvasti pielessä. Toki vastustajat myös syöttivät minun ruutuuni tosi hyvin, 3-6, 5-4 -tilanteeseen mennessä olin saanut palautettavakseni vain yhteensä 3 kakkossyöttöä. Ei siinä aina ole helppo rytmiin päästä, kun melkein jokainen vastaan tuleva syöttö on vauhdiltaan 200km/h kieppeillä. Ja tietysti paineen alla uudessa toimistossani B-ruudun puolella toistojen vähyys voi jossain kohtaa vielä tuntua.

Mutta oma syöttöpeli, se sen sijaan oli puolestaan suorastaan timanttista. Kuten on aiemmin ehkä tullut kantapäänkin kautta opittua, hyvällä palautuspelillä voi nelinpelissä silloin tällöin pärjätä, mutta hyvällä syöttämisellä on todella vaikea hävitä. Henryllä oli ykkönen tänään ehkä hieman hakusessa, mutta minulla prosenttini oli viikon selvästi paras. Ja varsinkin tiukoissa paikoissa syöttöjen laatu aivan ensiluokkaista. Jotain on syöttöpelissä loksahtanut Acapulcon kokemuksien jälkeen upeasti kohdalleen. Täällä Marrakeshissa ei minua murrettu kertaakaan, ja tarkemmin mietittynä viimeiseen 9 otteluun murtoja minua vastaan on tehty vain vaivainen yksi kappale. Eihän tälläistä dominointia ole minun syöttöpelissäni varmaan koskaan nähry! Aika hieno tunne, että syöttö kulkee, mutta toki siinä myös auttaa Henryn vahva tekeminen verkolla syöttäjän partnerina.

Ja kyllähän Henryäkin pitää ehkä vielä vähän enemmänkin kehua. Hänen otteensa kentällä tällä viikolla olivat jotain ihan muuta kuin viime aikaiset muut tulokset antaisivat uskoa. Upea rauhallisuus ja varmuus ratkaisuhetkillä, luotto omaan tapaan pelata sekä mahtava tsemppaus osana uutta tiimiä tekivät kyllä minuun ison vaikutuksen. Rauhallinen mies kentällä ja sen ulkopuolella, mutta kentällä refleksit toimivat ja tarvittaessa myös luovuutta löytyy.

Pääsimme Henryn kanssa jopa uskomattoman hyvin samalle kartalle vain yhden viikon aikana, mutta ei se toki mikään vahinko ollut. Panostimme tuomalla kumpikin omat valmentajamme tänne Marokkoon asti auttamaan tiimin muodostamisessa, minkä lisäksi Louis Cayer auttoi etäyhteydellä meitä melkein päivittäin. Teimme asioita yhdessä, vietimme paljon aikaa koko tiimin kanssa ja loimme oman tapamme tehdä asioita. On se toki todella paljon helpompaa, kun moni asia treenikuvioista matsilämmittelyyn on tuttuja juttuja Lloydin kanssa vietetyn ajan jälkeen, mutta aina siihen tulee tietysti uusi tvistinsä, kun mies vierellä vaihtuu. Ja on vielä vasuri.

Mutta kyllähän tässä kohtaa on helppo uskoa siihen, että yhteispeli Henryn kanssa tulee viemään meidät vielä pitkälle. Jalat kannattaa kuitenkin pitää tiukasti maan pinnalla, sillä yhdestä kisavoitosta on tietysti vielä pitkä matka isompaan menestykseen. Siemenet on kuitenkin kylvetty.

Ja varsin jalat maassa pitääkin kiertuetta jatkaa, sillä seuraava kisamme on paluu porrasta alemmas CH-kiertueelle, kun pelaamme heti ensi viikolla Madridissa CH100-kisan. Monte-Carloon ei paikka ollut oikeastaan lähelläkään, ja kun Suomessa ei massakenttiä tähän aikaan vuodesta ole saatavilla, niin parempi se on jatkaa kisaamista. Madridissa odottaa kuitenkin todella kovatasoinen kisa, johon lähdemme nippanappa sijoitettuna parina, joten heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen saa kyllä olla tarkkana. Mutta kyllähän me tällä viikolla osoitimme, että jos vain saamme oman pelin kulkemaan, niin vaikea meitä on voittaa. Annetaan siis hyvin asioiden tapahtua myös ensi viikolla. Vamos ja vielä kerran vamos!

81 thoughts on “Marrakesh ATP250 Finaali, Heliövaara/Patten – Erler/Miedler 3-6, 6-4, 10-4!!! (teksti päivitetty)

 • Mahtava alku yhteistyölle, huippua! Tulikin juuri tutkittua, että pelit näyttäisivät jatkuvan ensi viikolla Madridin challengerissa 🙂

 • Mahtavaa, onnea Harri ja Henry ATP-turnausvoitosta!!!🥳🥳🥳🙌🙌🙌

  Aivan mieletön Dream-run teidän parilta sai ansaitsemansa huipennuksen tällä viikolla. Hyviä asioita sitten tapahtui ja ei muuta kuin kaasu pohjassa myös tästä eteenpäin.😊

  Kaverin kanssa katsottiin finaali omien pelien jälkeen autossa Tampereen tenniskeskuksen pihalla pimeällä parkkipaikalla ja saatiin huutaa kurkku suorana varsinkin teidän mielettömän match tie-braken aikana, joten kiitos ikimuistoisen tenniselämyksen tarjoamisesta.😅

  Nauttikaa voitosta, olette todellakin sen ansainneet.💪 Ja tsemppiä seuraaviin turnauksiin, voin sanoa että kotikatsomoissa todellakin eletään sykkeessä mukana!😊

  • Suuret kiitokset! 🙌 Ja vitsit että on makeeta kuulla, että mukana on eletty kotikatsomoissakin ihan täysillä. 🥳

 • Lämpimät onnittelut voitosta! Upea alku jonkun edellisen postauksen kommenteissa keksimän Pattovaaran yhteistyölle 💪💪💪

  Harmillista, että en keksinyt mistä matsin olisi nähnyt, mutta ehdottomasti seuraan teitä livenä heti kun taas Tennis TV deliveroi.

  • Näistä kommenteista opin, että kaikki tennisottelut jopa futuuriturnauksia myöten näytetään netissä sivulla en10.sportplus.live … sieltä nämä ATP turnausten nelurit löytyy aina.

   • Onnittelut Harrille ja Henrylle! Hieno nousu voittoon. Itseäni harmitti kovasti kun matsia ei mistään nähnyt. Siispä kiitos yllä olevasta linkistä, jota jatkossa tulen käyttämään.

  • Isot kiitokset onnitteluista! Onneksi täältä blogin kautta löytää näköjään itsekin uusia sivustoja seurata matseja, tuli katsottua Houstonin nelurifinaali tuolta sportplussan kautta. 😎

   • Harri, tiedoksesi täällä aiemmin ilmoittama käyttämäsi stream-yhteys ei kokeellisesti yritettynä onnistunut, sillä virusohjelma ilmoitti, ettei sivusto ole turvallinen, joten en saanut yhteyttä ko. sivustolle. Tämän pitäisi olla live es22.sportplus.live sivusto.

 • Congrats Harri 🥳 The teamwork with Brits just seems to work😁. Enjoy the title mate!

 • That was amazing!! So very happy for you both! An earned win!!!
  I just *knew* from the beginning of this week that you two would be in the final. And I figured that would be played on center court. Which would mean I’d get to see it live. I waited all morning long for your match today and suffered through 2!!! singles matches just for Tennis Channel (USA) not to show your match … what the crap?!?!? Don’t they know doubles is more entertaining than singles???
  Anyway, super happy for you and Henry! Congratulations! Cannot wait for what lies ahead.

  • Thank you very much! I know it’s very frustrating that the doubles matches are not shown on TennisTV or really anywhere else either. But I hope we can make it to bigger events soon and those matches will be shown to everybody!

 • Onneksi olkoon! Täydellinen alku yhteistyölle ja alkukauden tuska voidaan unohtaa. Siihen nähden kuinka paljon helpottaa kotikatsomossa, niin voi vaan kuvitella miltä sinusta tuntuu. Ihan mahtavaa! Voittamaton pari edelleen ja kaikki turnaukset, joihin olette osallistuneet, ovat päättyneet pokaaliin. 🙂

  Finaali oli kyllä aikamoinen ryöstö teiltä. Vastustajat olivat parempia ja voitossa kiinni ihan toisen erän loppuun. Tosi hyvin piditte henkeä yllä ja uskoitte. Sinun palautukset olivat ihan hukassa, mutta löytyvät kyllä juuri oikealla hetkellä. Pakko nostaa hattua myös Henrylle siitä, että hän jaksoi tsempata sinua, eikä turhautunut siitä, että vain hänellä kulkee palautus. Upeaa tiimityötä. Ja kuten olen aina sanonut, niin match tie break on täydellisen ihana tapa päättää tennisottelu. 😀

  Ilmeisesti piti kiirettä aamupäivälläkin, kun hetken aikaa olitte Monte-Carlon on-site-listalla ja lopulta päädytte Madridin kaavioon? Luultavasti tästäkin kierrepallosta saadaan jossain vaiheessa selvitys.

  Vaimokin käski onnitella, joten onnea vielä oikein tuplana!

  • Kuten yleensä, Mestarilta tulee tarpeettoman kipakat ja kriittiset kommentit suhteessa ottelutapahtumiin… Tämä varsinkin turnausvoiton jälkimainingeissa!

   Matsi oli tiukka ja vastassa oli erinomaisessa vireessä ollut pari (varsinkin kauden massakisoissa). Kaikki neljä syöttivät tänään hyvällä tasolla ja lopulta niin ensimmäinen kuin toinen erä ratkesi tuplaan. Pienestä oli kiinni. Ensimmäisessä erässä itävaltalaiset olivat ehkä rahtusen edellä, mutta matsin edetessä homma kääntyi lopulta oikealle parille. Harri, syöttösi oli todellakin koko viikon rautaa, mahtoiko olla uran paras viikko siltä osin? MTB:ssä kentällä oli enää yksi kunkku! Upea voitto kertakaikkiaan, joten nauttikaa ja tästä on todellakin hyvä jatkaa askel kerrallaan kohti massakauden päätapahtumaa! Vamos!

   • Kiitos palautteesta. Ei ollut tarkoitus olla kriittinen, mutta ilmeisesti sanoitin itseäni huonosti. Jospa keskitytään vaan turnausvoiton fiilistelyyn!

    • Eri nimetön kommentoi. Ensimmäistä Mestarin kommenttia lukiessani nyökyttelin, koska oli kuin omia ajatuksiani. Tänään Henry oli parin tasaisempi pelaaja, joka oli lähempänä viikon aiempien pelien peli-intoa, mutta eipä sillä suurta väliä ole, kun pääasia on lopputulos eli voitto.

     • Ja jälleen eri nimetön yhtyy kummakin kahden edellisen kommentointiin. Kyllä Henri varmaankin pientä kritiikkiä sulattaa, sillä onhan hän itse myös tunnistanut joitakin osa-alueita pelissään jääneen onnistumatta. Itse näkisin tuossa eka erän syötön, joita oli ennakolta vakoiltu, vastaanottamisessa puuttuneen oma liike. Muutoinkin yksi tekijä eka erän häviämisessä taisi johtua osin liikkeen puutteesta. Toisessa ja etenkin kolmannessa liike parantui myös verkolla. Kuten edellä on sanottu, niin kokonaisuus pelistä antaisi voiton avaimet hiukkasen enemmän Henrylle. Sorry Harri!

      Onko Harri sinulla tapana liiallinen jännittäminen, sillä olin vaistoavani eka erän pelissäsi tällaista?

      Nyt ei muuta kuin uuteen rymistykseen, joka on joko blogissa mainitsemallasi kentällä tai sitten Madridissa, vastustajina Arribage T. / Cornea V. V., ensi viikolla myös. Kaksi peliä yhtä aikaisesti?
      Toinen taitaa olla lopulta pois laskuista. 😀

      Vamos uuteen koitokseen!!!!

  • Isot kiitokset onnitteluista, ja kiva huomata, että erinomaista keskustelua syntyy täällä kommenttienkin puolella! 🥳

   Olen ihan samaa mieltä, olin syöttöä lukuun ottamatta ihmeellisen pihalla ensimmäisen erän, kun taas Henryllä ei ykkössyöttö toiminut ollenkaan, mutta muuten peli oli todella vahvaa. Olen viime vuosina mielestäni ollut yleensä jopa parhaimmillaan näissä isoimmissa peleissä kuten Davis Cup ja muiden kisojen finaalit, joten olin ehkä enemmänkin hämilläni, kun palautuspeli ei tuntunut löytyvän ollenkaan. Mutta onneksi luottoa riitti sekä minulla että Henryllä, että jossain vaiheessa matsi vielä kääntyy. Jalkatyö tietysti aina tärkeä juttu, ja yleensä kun jalka liikkuu niin peli kulkee. 😎

   • Vähän tuossa keskustelussa katosi pääpointti siitä, että vaikka haasteita oli, niin teidän tiimi toimi juuri niin kuin pitää. Toisiaan tukien ja uskoen. Lopussa tuli sitten oikein superhieno palkinto ja MTB oli suoranaista taidetta. Voi kun sen olisi saanut jotenkin talteen, niin sitä voisi aina katsoa, kun maailma väärin kohtelee ja tulla hyvälle tuulelle. 🙂

 • Wow! Hienoa! Aivan upea punnerrus. Ei osunut se paras peli finaaliin, mutta silti hoiditte homman hienosti. Toki match tiebrake oli jo kovaa kauraa. Varmasti voitto maistui makialta! Nyt vaan hyvät fiilikset mukaan seuraavaan kisaan.

  • Todellakin kelpaa näillä fiiliksillä jatkaa! Matsin lopetus ja viimeiset pisteet 13-5 oli kyllä sen tason suoritus finaalissa, että eiköhän sillä kuittaannu ensimmäisen erän pieni haparointikin. Vamos!

 • Olit jotenkin niin luottavaisen rauhallinen MTBssä, että tiesin heti homman tulevan kotiin!! Tuntuu niin hyvältä sun puolesta, vamooosss!!!!

  • Sama fiilis tuntui minullakin. Olin ihan varma, että matsi tulee kotiin, kun Erler syötti toisen erän eräpalloon tuplan. Se on upea fiilis tuo.

 • Peli alko sujua juuri viimehetkellä, oliks se seurausta tuomarin mokasta?!?! 🎾😊👍
  Oli mikä oli; Isot Onnittelut!!!
  Vamos!

  • Niinpä tosiaan !! Vastustajat saivat mitä ansaitsivat, kun eivät myöntäneet virhettänsä. Outoa, että normaalisti luotettava tuomari ei sitä huomannut.

  • Vamos! Saattoi ihan oikeasti vaikuttaa tuomarin moka matsin kulkuun. Me sisuunnuimme selvästi, kun taas vastustajia saattoi alkaa omatunto kolkuttamaan?

   Tutun ja kaiken kokeneen ruotsalaistuomarin kanssa käytiin vielä tilannetta matsin jälkeen läpi, mutta varmuutta ei tullut. Ehkä sekin vielä selviää, kun saadaan matsin tallenne kisalta käyttöömme. 🙂

 • Wow! What a come back! 💥🏆 Has to be said, they were playing well and deserved the first set but you never gave up and persevered with two vital ”deciding point” wins in the second set and pressured Erler in the final game of the set forcing the DF. I bet Boris applauded. 😆 Having watched several of their matches, they can be flaky when the going gets tough and that’s what happened in the MTB which you cruised. 💅😎 So pleased for Henry who wins his first title 🏆 and more than defends his finalist points from last year. What a fairytale start to your partnership. 💥 Great to see you playing well and enjoying yourself again. 🥳 The ”Harri roar” is back. 🐲

  Any tension during the trophy presentation as there were a couple of feisty moments during the match? Erler in particular is very intense when playing. 😬

  • Wohoo, that feels good! 🏆🥳 Especially helping Henry lift his first title. I don’t think the odds were on our side towards the end of the 2nd set but can’t complain when things go your way 😁 And the MTB was a wonderful performance!

   We are good friends with the Austrians, and had a chat after the match about everything. No hard feelings from anyone. 🙏

 • Onnea Harri, hieno päätös lopettaa Peers:n kanssa ja ottaa pieni riski Henryn kanssa , mutta kemia/yhteishenki voittaa mennen tullen virkamies tenniksen. Tästä on todella hieno jatkaa!!

  • Kiitos! Täysin samaa mieltä, ei kyllä kaduta parin vaihto ainakaan tässä kohtaa ollenkaan. 💪

 • C’mon, c’mon! Hieno nousu ja mahtavat tunnelmat jännärin päätteeksi! Itsellä ei usko loppunut teihin, vaikka kyllähän siinä tokan erän lopussa oli tiukka paikka syötönpidon kanssa. Varmaa syöttämistä sinulta, ja Henryltä aivan upeita palautuksia! Varmasti ikimuistoinen hetki hänelle ekan atp-turnausvoiton myötä kanssasi. Tästä on nyt teidän hyvä jatkaa kun heti tuli osoitus mihin pystytte! Mukavaa kutinaa myös täällä katsomossa taas, vähän samanlaista kun lähditte Lloydin kanssa nousuun… Onnea ja menestystä teille!

  • Isot kiitokset! Oli siinä kyllä omakin usko aika koetuksella toisen erän lopussa, mutta sitä paremmaltahan se tuntuu, kun matsi kääntyy kotiin päin. Upea juttu kerta kaikkiaan!

 • Vamooooos! Isot onnittelut H + H! 🥳💪🏼 Yhtään matsia en pääsyt tässä turnauksessa näkemään, mutta tulospalvelusta olen jatkuvasti tiiraillut ja aina blogitekstit käynyt pelien jälkeen lukemassa. Kiva taas päästä lukemaan mietteitäsi matsista jahka ehdit voitonjuhlilta tänne päivittelemään 😊

  Tästä nyt hyvä flow ja imu päälle ja sit vaan kohti seuraavia voittoja. Mulla on sellainen kutina, että tästä tämä vasta alkaa! 🤩 Go Harri!

  • Suuret kiitokset! Oli kyllä upea viikko Marokossa, ja toivotaan että tällaisia on luvassa lisää ja pian!

 • Lämpimät onnittelut teille molemmille turnausvoitosta!

  Terävöitit oikeaan aikaan palautuksiasi ja jatkoit sitten loppuun asti, upeaa. Täydennätte hyvin toisianne.

  Mitä siinä keskustelutilannetta ennen tapahtui? Liian pieni ruutu enkä kuullut mitä puhuitte.

  Tästä on hyvä jatkaa. Tsemppiä!

  • Kiitos, kyllä kelpaa pokaalia nostella! Tuossa päivitetyssä tekstissä vähän tilannetta jo avasinkin. Kaikenlaista sitä sattuukin, mutta onneksi tällä kertaa vaikutus oli meille pelkästään positiivinen. 😎

 • Ikävän paljon osui omalle osalleni ongelmia ottelun seuraamisen kanssa, kun ei vaan kuva tahtonut joko tulla ollenkaan tai pätki. Onneksi väliin osui muutama hyväkin pätkä. Match tie-breakin kohdalla päätti toiminta loppua ja meni numeroseuraamiseksi, mutta mieluummin voitto, jota en näe, kuin tappio, jonka näen!

  Parissa ensimmäisessä ottelussa ette menettäneet yhtään syöttövuoroa, välierässä tuli ensimmäinen syötönmurto, mutta niin, että oli ollut murto teillä alla eli ette joutuneet takaa-ajajiksi. Tänään koeteltiin enemmän, kun ensimmäinen erä päättyi tappioon eli vaikeutta lisätty vähitellen ja olette osanneet niihin vastata. Finaalissa ei ollut ihan viikon aiempien otteluiden iloa ja tekemisen meininkiä läsnä etenkään sinulla, mutta onneksi Henry pelasi hyvin ja sinä pidit syöttösi. Lopputuloshan se on se mikä ratkaisee, joten onnittelut!

  • Kiitos onnitteluista ja osuvasta analyysista! Kokonaisuutena parhaat pelit osuivat kyllä toiselle ja kolmannelle pelipäivälle, mutta mitäpä sitä valittamaan, kun kisavoitto tuli tänään näinkin. Mahtava juttu!

 • Wow, miten upea ja ansaittu turnausvoitto, team Heliövaara/Patten, heti ekassa turnauksessa!!!
  Onneksi olkoon!!!

  ((Harmittaa ihan sikana, kun en päässyt mistään näkemään tätä finaalia, piti seurata ja jännittää numeerisesti. (BTW. Tsekkasin ennen matsia varmaan about 20-30 eri lähdettä, mutta mistään en onnistunut löytämään live -lähetystä. Esim. Bet365 ja vastaavat tarjoavat vain live streamiä eikä liveä. Kuka voisi antaa kullanarvoisia vinkkejä?)

  Se, että nousitte voittoon tiukasta tilanteesta, on vaikutukseltaan aivan huikea juttu!!! 🤩🤩🤩 Isoin tietysti teille tiiminä ja henkilökohtaisesti, mutta niin myös sun seuraajillesi. Ja, rankingin nousukäyrälle.

  On todella upeaa, miten yhteispelinne käynnistyi heti ensimmäisessä turnauksessa. 👏👏👏
  Tuntuu ja näyttää siltä, että olette Henryn kanssa veistämässä tavallista isompaa tarinaa. 👍👍👍

  Onnea seuraavaan turnaukseen!!! 👍👍👍 Antakaa palaa!!! 💪💪💪

  • Bet365:een pitää rekisteröityä ja tehdä minimitalletus euro tai kaks tai jotain, niin loggaamalla sisään näki myös tämän ottelun.
   Streamaus alkaa välillä vähän myöhemmin kuin ottelut ja ne tuntuu pätkivän välillä, etekin Marakeshin turnauksen osalta.

   • Kiitos tiedosta!👌 Enpä muistanut ollenkaan, että Bet365:stä saa liven vasta loggauksen jälkeen. Tunnaritkin ja muutaman euron talletuksetkin siis ollut. Nyt pidän tämän mielessä.

  • Suuret kiitokset! Onhan tämä ihan unelma-alku yhteispeleillemme Henryn kanssa. Maistuu kyllä niin monestakin eri syystä tämä kisavoitto hyvältä. Vamos! 💪💪💪

 • Tiukka pistein 61-61 voitokkaasti päättynyt taisto, minkä MTB:ssä harrihoo osoitti todella still going strong! Ja hyvät eräkompit brittipattenilta. Duo toimi ja iso käsi sille! Tsempit tuleviin, mihin hyvällä luottamuksella turhia leijumatta!

  • Tasaista oli toden totta, mutta tänään kääntyi loppu upeasti meille. Tosi siistiä ja otetaan kyllä lisääkin tätä vastaan.

 • Aivan upee voitto ja aivan upeeta, että ootte Henryn kanssa löytäneet lyhyessä ajassa hyvän yhteistyön ja kanssakäymisen! Neluri ja pelaaminen yleensäkin on niin paljon parempaa, kun yhteistyö ja keskustelu sujuu pelikaverien kanssa! Kun peli sujuu, elämä hymyilee ja fyysiset vaivat helpottuu.
  Nyt ei muuta ku kohti uusia voittoja!
  Vamos!

  • Todellakin sujuu yhteiselo ja yhteispeli Henryn kanssa upeasti heti alusta alkaen. Mahtava juttu ja ei muuta kuin lisää tätä!

 • Onneksi olkoon, mahtava turnausvoitto ja juuri oikeaan aikaan! Yhteistyö vasta alkanut ja alustana massa. Ja näistä huolimatta heti turnausvoitto.

  Analyysiä ei voi koskaan unohtaa, ei edes voiton hetkellä 😀 Hienosti Harri avaa blogissaan hyviä asioita. Ja yhteistä potentiaalia tosiaankin löytyy katsomani neljän matsin perusteella. Henryllä ei ole selviä heikkouksia. Kaikki lyönnit voivat toki kehittyä, mutta ovat jo nyt korkealla tasolla. Erityisesti minua ilahduttaa verkkopeli. Harrin timanttisen lentopelin rinnalle on löytynyt pari, joka onnistuu verkolla ja tappaa pallot kliinisesti ns. Harri-tyyliin.

  Tästä on hyvä jatkaa! Jalat maassa ja pää taivaassa!

  • Isot kiitokset! Ollaan kyllä Henryn kanssa jo nyt todella hyvin synkkaava pari. Verkolle meitä ei kumpaakaan helpolla haasteta ja vasurin kanssa pelatessa saa syöttöihinkin sopivasti eroja vastustajille. Tästä on hyvä jatkaa!

 • Onneksi olkoon. Voittojen tulvaa ei enää voi estää! 🙂 Hienosti väänsitte itsellenne voiton sanoisinko jopa heikohkon esityksen jälkeen, jos vertaa aikaisempiin otteluihin. Henry piti teidät mukana ottelussa mtb:hen asti, jossa sinulta sitten hienoja palautuksia ja onnistumisia ja voitto kotiin. Tai ehkä onnistumiset alkoivat tuomarivirheen jälkeen, ehkä sait sitä puuttuvaa energiaa siitä? Hieman pelkäsin tulla tänne lukemaan uusista selkäongelmista, mutta ilmeisesti oli vaan ns huono aloitus? Vaikka pidit syöttöjäsi niin vähän näytti siltä, että myös ykkösten nopeudet olivat laskeneet? Henryä pitää tosiaan kehua. Erityisesti pidän siitä, että ratkaisupalloissa hän uskaltaa hakea voittolyöntejä. Toki jokunen tupla silloin tulee, mutta väitän ettei yhtään suurkisaa on voitettu varmistelemalla. Ja vaikka joku voisi väittää isoksi ja kömpelöksi, niin verkolla hänellä on jostain syystä maila aina oikeassa paikassa. 🙂 Match made in heaven, ennakoin teille todella hyvää vuotta yhdessä. Onko tarkoitus nyt, että loppukevään pelaaatte yhdessä, vai onko vielä haaveena päästä jonkun kaksinpelaajan kanssa mastersiin? Tai 500een?

  • Voittojen tulvaa ei voi estää. 🙂 Upea vääntö tosiaan, vaikkei finaalissa alussa ihan parasta terää saatukaan esille. Mitään vammoja ei onneksi ollut, ja syöttö kuitenkin toimi minulla hienosti. Henrylläkin peli kulki muuten mainiosti. Ja lopussa sitten olimme kumpikin rautaa. 💪

   Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan, mutta mitään varmoja kuvioita minulla ei ole muuten kuin Henryn kanssa sovittuna. Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka Roomaan joku yllätyspaikka viime hetkellä avautuisi kuten Lloydin kanssa pari vuotta sitten. 😉

 • Onnea Harri ja Henry.

  En löytänyt ottelun feediä mistään. Harmi kun jäi teidän turnausvoitto näkemättä. Voisi ATP tehdä tälle asialle jotain!

  Janne

  • Tuo on kyllä harmi, ettei nelurit ATP250-kisoista oikein näy mistään virallisten kanavien kautta. Mutta tuossa ylemmässä kommentissa oli yksi linkki mainittu ja itse käytän lisäksi sportshub.stream sivustoa. Mainoksia saa klikkailla pois aika tiuhaan, mutta onpahan joku kuva näkyvillä.

  • Kokeile es22.sportplus.live sivuston antia (luotettava sivusto). Harrin ilmoittamaa sivustoa ei ole suositeltavaa käyttää oman käyttämäni virusohjelman mukaan, ilmoituksen mukaan sivusto epäluotettava.

 • Hienoa, että uusi yhteistyö lähti käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Onnea!

  Mutta käytän tilaisuuden hyväksi ja kysyn tietyn asian perään. Ammattilaisten pelissä aina ihailen sitä, ettei kukaan pelaajista muutu missään vaiheessa katsojaksi eli käytännössä ollaan aina valmiina lyöntiin, puuttumaan peliin.

  Meidän harrastajien kohdalla käy helposti niin, että kun ei itse koske palloon muutamaan lyöntiin vaan se kulkee muiden pelaajien välillä, oma rooli pelaajana valuu katsojaksi, ja kun pallo lopulta tulee omalle tontille, ei olekaan enää valmis ja joutuu yllätetyksi.

  Miten vältätte katsojaksi muuttumisen?

  • Kiitos onnitteluista!

   On sitä itsellänikin katsojaksi tullut muututtua monta kertaa ihan tämänkin viikon aikana. Sain vaikkapa valmentajaltamme Louisilta videopalautetta, etten tee oikeanlaista sivuliikettä niissä tilanteissa, kun vastustajat syöttävät Henryn rystylle. Tyydyn vain katselemaan. 😅

   Eli täytyy vain vielä kovemmin keskittyä omaan sijoittumiseensa kentällä, jotta on valmiina liittymään peliin heti jos pallo tulee lähelle. Jostain syystä pelaaminen on aina helpompaa jos tietää pallon tulevan itselleen esim. silloin kun vastustajat painostavat vain sinua, joten täytyy vain ajatella samoin, vaikkei painostuksesta olisi tietoa.

   • ”Sain vaikkapa valmentajaltamme Louisilta videopalautetta, etten tee oikeanlaista sivuliikettä niissä tilanteissa, kun vastustajat syöttävät Henryn rystylle. Tyydyn vain katselemaan. ” Tuo valmentajasi sanoma on juuri se minkä panin itsekin merkille. Sanot nimenomaan analyysissäsi katsovanne vastustajan syöttöjä etukäteen ja panneenne merkille syöttöjen kohdistuvan suoraan vastaanottajaan. Näin olen tuo valmentajasi ohjeistus on oiva huomio, sillä todellakin myös sinulle syötettäessä seisoit ”tumput” suorana, vaikka olisi pitänyt ottaa sivuaskelia heti syötön tapahduttua ja olla valmiina palauttamaan. Nyt otit muutaman kerran suoraan kehoasi vastaan syötön. Liikettä lisää heti pelin alusta.

    • Jep, tuossa omassa esimerkissäni tarkoitin kyllä sitä pallottoman pelaajan liikettä, joka minulta jäi ajoittain tekemättä vastustajien syöttäessä Henrylle. Omassa palauttamisessani sen sijaan olin finaalissa melkeinpä turhankin varovainen liikkumisessani eteenpäin kohtisyöttöjen kanssa. Liikuin liikaa sivulle ja alta pois, jolloin kehon momentum eteenpäin jäi puuttumaan. Mutta toki kohtisyötössäkin on vaikea tietää kummall puolelle väistää. 😅 Varsinkin jos vastustajat vaihtelevat syötön kierrettä.

     • Väistö luonnollisimmalle puolelle jota mieluummin käyttää. 😀
      Ymmärsin puhuvasi eka lauseessasi kertomastasi tapauksesta, mutta sama koski myös Sinua sinulle syötettäessä kohti. Liike oli vajavaista eka erässä. Onneksi korjaantui kahteen erään. Mitäpä tässä negatiivistä kirjoittaa, kun voitto kuitenkin on tärkein. Siispä onnea tuleviin peleihin oikein roppakaupalla. 😀

   • Kiitos! Onhan se jossain määrin lohduttavaa kuulla, että huipullakin käy välillä näin.

 • ONNITTELUT 🎾🎾
  Kovan taistelun jälkeen voitto maistuu aina makealta. Yhteispeli on loksahtanut jopa yllättävän nopeasti jengoille, hyvä näin.
  Madridin kisaan isot tsempit 🎾🎾
  PS. Syöttösi on jäätävän varma ja rento, TOIMII …🎯

 • what about the test in Madrid to let more singles players play doubles??? this takes away all chances from doubles players….35+ ranked players are right now not getting in…(can change until the tournament..but..and in same week on challenger tour are only 4 times a 75 Challenger…so no chance for any doubles player ranked 40 to 80 to earn good points in that week….

  • I am going to write a little bit more about the upcoming doubles trial by the start of the Madrid tournament. But having been part of the doubles review group, it was evident that something need to change or otherwise we don’t have doubles in ATP tournaments in the future. And to be honest 35+ ranked doubles players were not often in the ATP1000s even before the trial…

Comments are closed.