Päivitys olkapään tilanteesta ja kohti ruohokautta

Palasin maanantaina illalla kovassa harmistuksessa kotiin, sillä Ranskan avoimet oli siis päättynyt odottamattomasti olkapäävammaan juuri ennen kolmannen kierroksen ottelua. Kotona odotti tarkemmat tutkimukset ja tuomio tulevien viikkojen tilanteesta. Kevään massakenttäkausi oli kulkenut upeasti, mutta se viimeinen jättipotti jäi kuitenkin ottamatta, vaikka se tuntui ihan käden ulottuvilla olleen.

Viimeiset kolme viikkoa on ollut kovaa menoa kentällä, sillä lähdin reissuun äitienpäivänä, enkä tuon jälkeen ole ehtinyt pitää kuin yhden ainoan vapaapäivän poissa tenniskentiltä. Matseja ei lopulta tullut kuin 10, mutta matseihin on valmistauduttu kyllä selvästi useampana päivänä ennen kuin ottelut on sateiden takia siirretty seuraavalle päivälle. Ja toki myös treeniä on painettu kovalla tahdolla ja intensiteetillä, niin kuin pitääkin.

Olen tänä keväänä ajanut omatoimiseen lihashuoltooni entistä huolellisemmat iltarutiinit, ja yleensä ongelmia aiheuttavat lonkan ja alaselän alueet ovatkin pysyneet jopa historiallisen hyvin kunnossa. Niinpä jalka on ollut vetreänä päivästä toiseen, vaikkei tässä enää miksikään nuoreksi pelaajaksi voi itseään kutsua. Ainakaan tämän päivän jälkeen, kun taisin virallisesti siirtyä keski-ikäiseksi. 😅

Parasympaattinen hermosto on kuitenkin väkisinkin kovan matsirupeaman aikana kovilla. Minulla tuo oireilee yleensä silmien väsymisen tunteena ja pallean kireytenä. Heräilinkin viime viikolla pari kertaa aamuöisin saamatta uudestaan unta hengityksen pysyessä pinnallisena. Muuten mieli oli kuitenkin aika hyvin virkeänä, vaikka Grand Slameissa sellaista yleistä hälinää vähän tavallista enemmän onkin.

Olkapään kanssa minulla ei ole oikeastaan koskaan urani aikana ollut mitään ongelmia. Lauantaina tunsin olkapään takaosan ja hartian seudulla tavallista enemmän kireyttä, mutta en ollut tuosta kovin huolissaan. Märät ja hitaat olosuhteet ja painavat pallot varmasti aiheuttivat itse kullekin lihasväsymystä. Sunnuntaina Johnson/Mansouri -matsin jälkeen tenniskassiani kentältä nostaessani huomasin kuitenkin pienen vihlaisun olkapäässä, mutta en tuota olisi varmaan edes muistanut ilman maanantain tapahtumia.

Olkapäätäni ja takakapselin aluetta availitin fyssarin toimesta sunnuntai-iltana, ja maanantaina aamulla kaikki tuntui ihan normaalilta. Tein kuitenkin varmuuden vuoksi vielä tavallista huolellisemmat olkapään alueen lämmittelyt ennen aamubollauksen alkua. Löimme Henryn kanssa ihan normaalisti palloa noin 10 minuuttia, kunnes yhdessä hyökkäävässä kämmenlyönnissä yhtäkkiä vihlaisi vähän reilummin, eikä käsi tuntunut enää samalta. Ulkokierron voima katosi täysin. Kokeilin lyödä pari lyöntiä pikkuruudussa, mutta ei siitä oikein mitään tullut.

Suuntasin suorilta kisafysion ja lääkärin luokse, mutta kyllä sen jo tuossa kohtaa jotenkin aisti, että hassusti kävi. En esimerkiksi saanut paitaa päältäni. Harmillisesti kisan päivystävä radiologi ei ollut paikalla ennen iltapäivää, joten emme saaneet heti tutkittua olkapäätä ultraäänellä. Kokeilimme fyssarin kanssa erilaisia käsittelyjä ja useampaa eri teippausta, mutta pakko se oli lopulta myöntää, ettei matsikentälle menossa ollut mitään järkeä. Vaikka kipukynnys on korkea, niin ei siitä mitään tule, jos ei ihan oikeasti pysty palloa lyömään.

Kyllähän sen pettymykseni varmasti aisti kauas, ja pahalta se tuntui myös Henryn puolesta, kun kisa tällä lailla päättyi. Mutta hän kyllä ymmärsi tilanteen ammattimiehen elkein. Samoin kuin valmennusjoukkomme. Vastustajatkin tulivat reilun pelin hengessä pahoittelemaan tapahtunutta.

Vaihtoehtona oli jäädä Pariisiin odottelemaan ultraäänikuvausta tai lentää vielä samana iltana kotiin ja päästä tiistaina kunnon kuvauksiin Pihlajalinnan MRI-laitteilla. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, mutta vielä piti käydä antamassa doping-näyte ensin ja pakata kamppeet ennen kuin lentokentälle suuntaamista. Jopa Air Francen lentoemäntä kysyi vointiani koneeseen astuessani ja tarjosi lasia vettä, kun näytin kuulemma niin uupuneelta. Uusi kokemus tuokin.

Tänään tiistaina pääsin sitten heti aamusta tuttuun paikkaan Huopalahteen Pihlajalinnan keskukseen MRI-kuviin. Varjoainekin lyötiin vielä olkaniveleen, jotta kuvista saadaan varmasti kaikki irti. Juttelin tutun radiologin kanssa tuloksista heti kuvien oton jälkeen, mutta tarkemmin löydökset käytiin läpi oman lääkärini kanssa pari tuntia myöhemmin.

Rehellisesti sanottuna olen harvoin pelännyt jonkin tutkimuksen tuloksia näin paljon, sillä jotenkin mielessä pyöri vaikka mitä kauhuskenaarioita aina uran päättymiseen asti. Mutta onneksi tuollaiseen ei ollut lopulta tarvetta. Kaikki olkapään alueen jänteet ja nivelet olivat kunnossa eli mitään leikkausta tai muuta operaatiota ei tarvita. Toki tennispelaajille ja heittäjille tyypillistä kulumaa löytyi useammastakin paikasta, mutta ei mitään vakavaa.

Mutta toki magneettikuvista löytyi myös se vamma, mikä kivun ja voimanpuutteen aiheutti. Alemmassa lapalihaksessa oli pieni osittainen lihaksensisäinen repeämä ja turvotusta. Repeämä kuulostaa tietysti aina pahalta, mutta niissä on onneksi yleensä se hyvä puoli, että ne kyllä paranevat itsestään. Ja vielä melko nopeasti.

Kuntoutus fyssarin kanssa aloitettiin heti, sisältäen ensin liikkuvuuden palauttamista ja erilaisia sähköhoitoja suoraan lihakseen, minkä jälkeen siirrytään pikkuhiljaa voiman palauttamiseen ja normaalimpaan tekemiseen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joudun pitämään noin kaksi viikkoa pelitaukoa, mutta tuo voi vielä muuttua sen mukaan, miten paraneminen lähtee käyntiin. Otamme varmasti ensi viikolla uudet kuvat tilanteen kartoittamiseksi, mutta toki omat tuntemuksetkin ovat tärkeitä. Ja se, että alun akuuttivaiheessa muistaa antaa lihaksen levätä.

Ensi viikon kisa ’s-Hertogenboschissa jää siis varmasti väliin, mutta Queen’s Clubin ATP500-kisan karsinnat, jotka alkavat 17.6. ja johon pääsimme viimeisenä parina mukaan pysyvät vielä toistaiseksi kalenterissa. Mutta toki epävarmuutta tuon suhteen on vielä selvästi ilmassa. Eastbourne ATP250 ja Wimbledon sen sijaan näyttävät tällä hetkellä oikein todennäköisiltä, mikä on tietysti tärkeintä. 💪

Tämä kevään massakausi sujui kaikesta huolimatta kokonaisuutena kuitenkin aika upeasti, ja oli kiva saada Henryltä vielä eilen illalla viesti, jossa hänkin muistutti siitä, miten hienosti on mennyt ja miten meillä on vaikka kuinka paljon menestystä vielä edessä päin, vaikka tällä kertaa Ranskan Avoimet kesken jäivätkin. Sillä onhan tuo ihan totta. Parhaassa tapauksessa ruohokaudestakin jää väliin vain yksi kovatasoinen ATP250-kisa, ja kuka tietää, ehkä tämä lepo tulee myös siinä mielessä hyvää paikkaan, että paukkuja riittää sitten paremmin vielä pitkälle loppukesään. Pidetään siis katse edessäpäin ja mieli positiivisena, vamos!


Ja loppuun vielä erikoisosio niille, jotka tänne asti jaksoivat lukea. Nyt nimittäin lukijat saavat vaikuttaa seuraavaan postaukseen. Henry on nimittäin lupautunut vierailevaksi kirjoittajaksi, ja pyysi lukijoilta jo etukäteen joitakin ajatuksia kysymyksiä, joihin he mielellään haluaisivat hänen tekstissään keskittyvän. Aikamoinen tilaisuus, joten antakaa tulla vain. 😉

86 thoughts on “Päivitys olkapään tilanteesta ja kohti ruohokautta

 • Olipa rohkaiseva tieto ja ehkä tämmöinen ”pakkolepo” saattaa olla jopa isossa kuvassa hyväksi, koska kautta on vielä runsaasti jäljellä. Every cloud has a silver lining! Tsemppiä ja malttia nyt vaan toipumiseen!

  Henryltä voinee kysyä niinkin lajispesifiä asiaa, kuin että mitä musiikkia hän kuuntelee pelien välissä.:)

  • Jep, ei lepo yleensä huonoa tee, vaikka toki Ranskan avointen aikaan ei välttämättä ole paras ajoitus… 😅

 • Kiitos postauksesta!
  Minua kiinnostaa teidän molempien osalta, miten löysitte yhteisen kemian ja sävelen niin nopeasti?
  On muuten ilo seurata, kun molemmat näytätte hyvän fiiliksen voiton jälkeen toisillenne ja katsojille.
  Tsempit jatkoon!

 • Huh helpotusta! Kyllä täälläkin on eilisestä asti jännitetty ja kauhukuvia maalattu. Entryn listan mukaan vetäydyitte Hallesta ja sydän pomppasi kurkkuun, mutta siihen oli ihan looginen syy. Tuosta tosin pitää kysyä, että miksi valitsitte juuri Queen’sin?

  Se, että jouduitte vetäytymään, harmittaa vieläkin vietävästi, mutta olipa hienoa kuulla, kuinka fiksusti Henry osasi suhtautua asiaan. Liian hyvinhän tämä oli mennytkin. Toivotaan, että tämä on vain pieni hidaste.

  Tervetuloa ikämiessarjaan ja onnittelut! Toivottavasti sait lääkäreiltä tikkarin tai edes tarran synttäreiden kunniaksi.

  Ja vai että jos jaksetaan lukea loppuun… Henryltä voisi kysyä, että mitä uutta sinä olet tuonut hänen peliinsä ja mikä on mahdollistanut nousun uudelle tasolle? Sitten voisi tietysti klassisesti tiedustella, että missä hän itse näkee eniten kehitettävää?

  • Olihan tuossa kieltämättä vähän turhan paljon jännitystä minullekin. Pahasti pelkäsin, että leikkauspöydälle mennään, mutta onneksi ei!

   Queen’s Club valikoitui tietysti jo senkin takia, että pelataan Henryn kotimaassa. Mutta myös karsintojen aloittaminen vasta maanantaina kaksi päivää myöhemmin kuin Hallessa tarkoitti alunperin sitä, että olisimme voineet vaikka voittaa ’s-Hertogenboschin ja ehtiä silti seuraavan viikon karsintoihin.

   Ja välitetään kysymykset eteenpäin!

 • Go for it!
  Recap and thoughts about last two months, i.e. the journey of Henry&Harri to this point.

 • Olihan tuo harmillinen keskeytys. Vähän samankaltainen mitä teillä tuli aikanaan Glaspoolin kanssa Wimpelissä jos muistan oikein. Kesken hyvän lennon. Mutta hyvä jos olkapää tulee kuntoon viikoissa. Olet syöttänyt tosi hyvin viime kisoissa, mutta oletko muuttanut jotain syöttöliikkeessä – joka olisi voinut rasittaa ko. kohtaa?
  Jokatapauksessa kaikki 👍👍 pystyssä, jotta saat paikat pelikuntoon.
  Pattenille kysymys: Miksi hän valitsi sinut neluriparikseen ja miten hänen mielestään täydennätte toisianne kentällä?

  • Jep, eihän sitä Grand Slam -kisassa haluaisi koskaan joutua luovuttamaan. 🙁 Mutta joskus niin vain käy. Olen syöttänyt vähän enemmän kick-syöttöä kuin yleensä, mikä ehkä on väsyttänyt olkapäätä erilailla kuin ennen. Ja toki matseja raskaissa olosuhteissa tuli aika paljon myös…

   Hyvät kysymykset! Välitetään Henrylle. 💪

 • Jos yhteen blogiin mahtuu, niin olisi kiva tietää, kuka Henry Patten on. Miten kaksinpeli jäi väliin/pois ? Miten eri peliparit löytyivät ja miten hän kuvailisi ihannepariaan (muutenkin kuin sanomalla että initials HH is a must).

  • Hyvä idea, eiköhän Henry vähän omaa taustaansakin avaa, ja minkälainen on ideaalipari hänelle. 💪

 • Hienoa, että synttäripäivänä tuli kuitenkin tilanne huomioiden ihan hyviä uutisia. Toivottavasti olkapää alkaa parantua hyvin ja niin, ettei sama kohta (tai jostain vierestä) nappaa tulevaisuudessa. Hyvä myös, että löytyi selkeä syy ja selitys, ilman sitä olisi hankala edetä ja kuntouttaa.

  Mukavaa, että Henry on kirjoittamassa. Olisi mielenkiintoista tietää onko harrastanut muita lajeja ennen tennikseen keskittymistä ja miksi tennis. Wikipedian mukaan harrastaa shakkia, onko muita kiinnostuksenkohteita/harrastuksia. Eivätköhän muut keksi paremmin ja parempia kysymyksiä ja sinä tietysti suodatat mitä välität eteenpäin.

  Nyt vaan tästä Helsingin säästä nauttimista Pariisin kylmän jälkeen, olkapään kuntoutusta, mutta turhan rasituksen varomista ja uskotaan, että ruohokausi menee hyvin ja ilman uusia takapakkeja. Onnittelut synttärisankarille!

  • Jep, kohtuullisen hyviä uutisia ainakin! 🙂 Ja tietääpähän mistä pitää huolta jatkossa.

   Kiitokset myös onnitteluista ja kerrotaan Henrylle nämä kysymykset myös.

 • So happy to hear that it is nothing too serious and couple weeks of rest & rehab will hopefully do the trick!!

  Super thrilled that Henry is interested in your blog, even enough to write a post for us (it)! I am curious to hear his perspective on how you two ended up together (like what was the thought process for him), what he contributes your crazy fast success to as a pair, what are some of the biggest challenges for a young(er) player on tour in general, and what are his aspiration beyond tennis? .. thanks in advance Henry! 😉

  I hope you get to enjoy a lot of great family time while recovering! It must be hard on your wife to see you hurt and yet love that you’re home! ..will they be joining you for Wimbledon?

  • Yeah I am thrilled Wimbledon should not be in danger. And I can hopefully bring the whole family to the UK starting in Eastbourne 😊

   Henry is the first partner I’ve had who likes my blog. 🙂 I will pass the questions onwards to him!

 • Paranemista ja lepoa, entistä vahvempana sitten kohta takas kentille.👍
  Henrylle Colchester united, Arsenal vai joku muu?

  • Jep, ruoholle sitten entistä vahvempana! Ja eiköhän Henryltä suosikkijoukkue löydy. 😉

 • Kiitos huojentavista uutisista! Hienoa, että pääsit heti perusteellisiin tutkimuksiin ja hoitoihin. Uskon kyllä, että kaikkea mahdollista ehti päässäsi pyöriä ennen tutkimustulosten saantia, huh. Olet maltin mies, joten täytyy täällä katsomossakin vaan malttaa odottaa toipumistasi. Yllä esitetty hyviä kyssäreitä Henrylle. Lisäksi olisi kiva kuulla, onko hänellä jotain erityisiä rituaaleja peleihin valmistautumisessaan. Onko kisaillut mixtyä. Oletteko muuten pelanneet toisianne vastaan ennen pariutumistanne, harjoitus- tai tosipelejä? Nauti Harri Suomen kesästä ja perheestä!

  • Jep, nyt kannattaa hetki hengähtää rauhassa Suomen kesässä, kun siitä kerrankin pääsee nauttimaan. 😎 Ja hyviä kysymyksiä Henrylle, välitän eteenpäin!

 • Onpa hyvä uutinen, ettei ollut mitään vakavampaa tuo loukkaantuminen ja toivottavasti toipuminen menee kuten suunniteltu ja jopa paremmin. Ja hyvää synttäriä. Hyvistä massatuloksista on hyvä jatkaa sitten ruoholla.
  Onko Henryllä Valioliigassa suosikkijoukkue ja jos, niin mikä?
  Muilla oli jo hyviä kysymyksiä, joita en halunnut toistaa. Tiedän, että ihan kaikki englantilaiset eivät ole jalkapallosta kiinnostuneita 😊
  PS, minulla Liverpool suosikki Hyypiän vuoksi.

  • Jep, pieni huili ja sitten lisää huipputuloksia ruoholla ja kovilla kentillä. 💪 Ja eiköhän Henry oman jalkapallojoukkueensakin paljasta. 🙂

 • Olet kertonut että Brittiläisen koulukunnan pelaajan kanssa on helppo pelata koska tunnet tavan. Miten homma toimii kun vastassa on toinen brittiläisen koulukunnan neluripelaaja? And same question in english😄

 • Onpas mahtava ja huojentava tieto. Kyllä täällä on jännitetty testien tuloksia tosi paljon.

  Henrylle olisi muutamia aiheita

  – miten ja miksi löysitte toisenne ja miksi päätitte aloittaa yhdessä
  – millainen sopimus teillä on ja mikä on asetettu isoksi tavoitteeksi?
  – miten hän näkee teidän pelin vahvuuksia ja heikkouksia verrattuna maailman rankin kärkeen?
  – jutteletteko ja tapaatte turnausten ulkopuolella?
  – Sinä olet analyyttinen DI, onko Henryllä koulutusta? Miten tämä analyyttisyys näkyy teidän pelin kehittämisessä? Minkälaista analyysia hyödynnätte?

  Lopuksi haluan kiittää tästä blogista ja toivottaa teille hyvää ruohokautta ja sitä seuraavaa U.S loppukesää kovien kenttien osalta. Tsemppiä

  Janne

  • Jannella on esitetty samanlaisia kysymyksiä joita itse ajattelin esittää, joten tuossa myös kysymykset minulta.

   Henry vaikutat symppis tyypiltä. Tuo kehuna minulta.

 • Nopeaa toipumista, kehon ehdoilla kuitenkin. Kun pidät huolta kropasta, niin Bopannan ikäiseksi ja ylikin voit palloa huipulla mäiskiä. :=)
  Henrylle; Kuinka tapasitte Harrin kanssa, oliko päätös helppo lähteä hänen parikseen ja oliko muita pari vaihtoehtoja?

  • Jep, fiksusti seuraavat viikot niin riittää virtaa loppuvuoteen. Ja voi olla, ettei ihan Bopannan ikään moni yllä, mutta on tässä vielä pari vuotta ainakin mahdollista varmasti pelata. 💪

 • Henrylle: Ammattitennispelaajan elämä voi olla paikoin yksinäistäkin. Maailman ympäri kiertämistä ja pitkiäkin aikoja erossa perheestä. Nelurissa on se hyvä puoli, että se on tiimipeli. Mutta kuinka suuressa arvossa pidät parin kanssa kemioiden kohtaamista myös kentän ulkopuolella? Haluatko viettää aikaa ja mahdollisesti lähentyä ystävämielessä vapaa-ajalla vai pidätkö suhteen mielummin tiukasti ammattimaisena, ilman henkilökohtaista tutustumista? Mitä hyötyjä/haittoja näet siinä, että parista tulisi läheinenkin ystävä bisneksen ulkopuolella?

 • Olihan nämä hyviä uutisia, että olan kuntouttaminen onnistuisi parissa viikossa. 👍👍👍
  Tsemppiä!!!
  Toivon nyt pikaista paranemista ja paluuta tenniskentille ja kohti uusia voittoja. 💪💪💪

 • No, ainakin pääsitte Grand Slam -turnauksen toiselle viikolle, ettekä ole vielä koskaan hävinneet siellä.
  Henrylle: Kuka olisi ideaalipari, Harrin jälkeen?

 • Tsemppiä kuntoutukseen! Kiinnostaisi kovasti tietää millaista henkisen puolen valmennusta hyödynnetään ja kuinka suurena sen merkitystä pidetään.

 • Hyvä toipumisennuste, oikein hienoa niin!
  Jos jätetään sinut ja ylipäätään tennispiiri kokonaan pois, niin mikä on Henryn tietämys/kokemus suomalaisista ja Suomesta?
  Tsemit toipumislomalle ja se
  jälkeiseen ruohokauteen!

 • Paljon hyviä uutisia varmasti ison harmituksen jälkeen! Kuten mietitkin, kaikella on aina tarkoituksensa. Joskus sen tarkoituksen ymmärtää vasta vuosien jälkeen. 😊

  Pakko oli kommentoida Mestarinkin sanoin lähinnä kohtaa… Ne jotka malttoivat lukea loppuun.. Hei! Nämä postaukset ovat todellakin niitä, joita odotetaan kuin kuuta nousevaa ja ne todellakin luetaan loppuun! 💪🔥 Toki mm. Lauran vaatekommentit, Mestarin sekä lippu Dubaista analyysit ovat myös odotettuja luettavia! 👌🙏😁

  Ja toi on ihan älyttömän upeeta, että saadaan vieraileva tähti!!! Hyviä kysymyksiä paljon jo! Ite haluaisinkin vain, että välittäisit terkut Henrylle, että ollaan aivan hurjan onnellisia siitä, että olet saanut rinnallesi taisteluihin niin fiksun sekä empaattisen oloisen miehen, joka täydentää tiimiänne upeasti niin teknisesti, taktisesti kuin
  mentaalisestikin. Ja että teistä huokuu todellinen tiimi spiritti! Toivottavasti jatkatte yhdessä timanttista yhteistyötä vielä pitkään ja Kiikkustuoliin tulee vielä paljon muisteltavaa ”Pattevaaran” loistavasti aikakaudesta! 😎 Ja ehkä huiviin vielä joskus saan Henryn nimmarin sen sieltä puuttumaan jääneen Ljoydin nimmarin tilalle 😇😁😄

  • Kiitos tosi mukavasti kommentista! Kyllähän tällaisen alun jälkeen itse kukin toivoo, että tästä tulee pitkä ja menestyksekäs yhteistyö. 😊 Ja siistiä, että blogini on noin tarkasti luettu. 😉

 • Onni onnettomuudessa: kolme ihmistä oli ikionnellisia kotiintulostasi, otaksun. Tämä blogisi on odotetuin postini. Jos peli on luut, niin tämä on se liha niiden ympärillä. Vähän kömpelö metafora, mutta olkoon.
  Henrylle lämpimiä terveisiä ja sitten kysymykset: oletko tennispelaajien suvusta eli pelaavatko muut sukulaisesi?
  Mitkä kolme asiaa viime kuukausina ovat auttaneet sinua kehittymään niin hyväksi nelinpelaajaksi? Muutos on huomattavan suuri.

  • Totta, kolme ihmistä ja koira olivat kaikki aika onnellisia, kun palasin kotiin. 🙂 Ja makeeta kuulla, että blogini kiinnostaa noin paljon, kyllä tuo metaforakin kelpaa. 😅 Ja välitetänä kysymykset eteenpäin!

 • No huh! Kun ei voinut jännittää peliä, niin tämän tiedon odottelu tarjosi korvaavaa jännitystä. Pakkolepo voi olla ihan hyväkin juttu, vaikka olisihan se ollut kiva tietää, kuinka pitkälle olisitte päässeet RG:ssä. Komea pystikokoelma keväältä!

  Henryltä haluisin tietää, miten hän päätyi nimenomaan nelonpelaajaksi.

  Ja kaikki jutut luetaan, myös pidemmät loppuun asti!

  • Jep, kyllähän Pariisissa olisi vielä pari kierrosta voittanut. Mutta ensi kerralla sitten. 💪 Ja kiva kuulla, ettei lukeminen jää kesken. 😉

 • Henrylle kysymys; Voitko puhua Harrille kaikesta peliin liittyvästä vai pysytkö mieluummin hiljaa? Keskinäinen kemia edellyttää keskinäistä vuorovaikuttamista ja uskon sen onnistuvan Harrin kanssa. Hän vaikuttaa hyvin avoimelta.

  Voisitko vaihtaa aloitusruutuun B, siis Harrin kanssa paikkaa? Vasenkätisenä näkisin palautuslyöntisi tehokkaammilta ja suuntaukset paremmilta. Näetkö itse asian toisin ja miksi?

 • Harmittaa sinun puolesta! Mutta eipähän siinä muuta kuin tiedostaa ne kehon heikot kohdat ja selän vaivojen lisäksi, jonka kanssa teet jo töitä, otat siihen mukaan rutiiniin olkapään säännölliseen huoltamiseen, niin hyvä tulee. Kroppa vain keski-ikäisenä vaatii enemmän huoltotöitä kuin aiemmin. For Henry, where is the absolute top Tennis training center in Great Britain, where does everybody move/travel to train at the top? i.e. which tennis club produces the most top players? And do you have a similar system as in the USA, where people are like pre-trained to be professional athletes during their university studies? Also, as Harri has stated before about the very statistical and analytical way of playing tennis in GB, where does this way of playing originate from? You get the feeling that there is probably a professor of tennis theory somewhere behind that, as it seems so academically professional 🙂 And in addition, how did you British players cope with Sir Andys masochistic marathon 5 setters after his hip surgeries, such thrillers as they were? I still get goosebumps when thinking about those matches.

  • Näinhän se on, vanhuus ei tule yksi. Ja onhan tuota olkapäätä tullut aika hyvin uran aikana huollettua, kun ei koskaan ole vammoja siellä päin aikaisemmin ollut. Mutta vielä tarvitaan lisää huoltoa jatkossa.

   Ja kiitos kysymyksistä!

 • Myötäelämisen ja -jännittämisen määrä on suoraan verrannollinen nyt koettuun helpotukseen, iloon sekä luottamuksesta tulevaisuuteen ♥
  Henryltä haluan kysyä, että aikooko hän mahdollisesti perustaa oman blogin huomatessaan miten paljon kannustavaa vuorovaikutusta fanien kanssa tästä saa? Vai aikooko hän jatkossakin vierailla Harrin blogissa kirjoittajana? ☺

  • Kivasti kirjoitettu, kiitos! Ja Henrysta on tullut kyllä sen verran aktiivinen blogini lukija, että tiedä vaikka intoutuisi enemmänkin osallistumaan. 🙂

 • Pikaista paranemista, ehkä tuo mainitsemasi pieni tauko tähän väliin on hyvää kehonpalautusta odottamattoman intensiivisen massakauden päälle. Kun meni niin hyvin niin onko mahdollisesti Hampuri jossa ennenkin menestystä yllättäen taas mahdollisesti kalenterissa kesällä? Siinäkin mielessä että… kun tänään jatkoin päivitetyillä rankingeilla Olympia-unelman metsästystä niin näyttäisi siltä että Emil valuisi vielä viimeisten joukossa kaksinpeliin. Kun sitten mennään siihen että seuraava kategoria jolla haarukoidaan neluripareja on se 10 ekaa + combined ranking niin ottaen huomioon että edelläsi on maita kuten Monaco ja El Salvador niin reaalisesti voisitte Emilin kanssa olla ihan vielä kiintiöissä mukana, etenkin kun kaksi paria/maa sääntökin alkaa sitten potkia renkaanpotkijapareja ulos. Jos siis tulkinta säännöistä on oikea olisitte esimerkiksi neutraalin lipun parien edellä vaikka heidän kaksinpelirankinginsa ovat kovemmat:
  ”For the men’s and women’s doubles, thirty-two places will offer for the highest-ranked teams with ten of them reserved for players in the top ten of the doubles rankings, who could select his or her partner from their NOC ranked in the top 300 of either singles or doubles. The remaining spots are attributed to the pairs with the highest combined ranking until the 32-team field is complete. If the total quota of 86 players in the relevant gender remains incomplete, additional places continue to be allotted through the combined ranking. Once the field completes, the remaining pairs with both players qualified in the singles are officially selected based on their highest combined ranking; otherwise, additional places are assigned to the pairs with one player qualified in singles, followed by the remaining pairs without any qualified player in the singles tournament, if necessary. ”
  Vai ovatko taas sinivalkolasit jääneet päähän?

  Henrylle kysymys: Did you scout with Lloyd about Harri as a partner before you made your decision to join forces with him?

  • Totta, joskus pieni lepo voi tehdä ihmeitä jatkon kannalta. Eli toivotaan tästä lisäbuustia kesän peleihin.

   Hampurin osalta voi olla, ettei ranking Henryn kanssa riitä, ja sama tilanne voi olla myös Emilin kanssa olympialaisten osalta. Mutta odotetaan rauhassa miten käy.

 • huojentavaa kuulla, että ei pahin skenaario toteutunut 👏 kyllä ikävuosien kertyminen näkyy kropassa jopa jo 30 vuotiaana, sain itsekin sen pari vuotta sitten huomata 🫣 mutta sulla onneksi huipputiimi takana, niin eiköhän ruohokaudesta tule vielä mahtava 🔥 wimpeliin on onneksi vielä kuukausi aikaa, toki queens olisi plussa, sieltä hyvät tulokset vuodelta 22 😊 oliko se peräti finaali vai semi?

  ja mikä homma että ei jaksaisi lukea loppuun 🧐 tottakai luetaan, ja lähes aina muiden kommentit päälle! 😁 paljon kysymyksiä yllä jo esitetty henrylle, mutta multa semmonen yleiskommentti, että ois kiva tietää miehestä tenniksen ulkopuolella? joku jo yllä mainitsi että löysi wikipediasta shakin, mutta onko muita harrastuksia/mielenkiinnon kohteita, lemmikkejä, missä lomailee mielellään tms.? 😇

  • Onneksi ei pahempaa vammaa, samaa mieltä! Queen’s Clubin finaali toissa kesältä olisi kyllä kiva toistaa, joten toivottavasti ehdin tuohon kisaan kuntoon. 💪

   Ja hyvä kysymys Henrylle, lisätään listaan!

 • Henry, voitko pitää lomaa peleistä Harrin sairasloman ajan vai etsitkö jonkun pelikaverin täksi ajaksi?

  Miten haluat viettää vapaa-aikasi noin yleensä?

   • Vastaan havaintoni pohjalta kysymykseen ”Henry, voitko pitää lomaa peleistä Harrin sairasloman ajan vai etsitkö jonkun pelikaverin täksi ajaksi?” jotta kaveri on löytynyt. Peli on tiistaina Hollannissa parina Dodig.
    Ei taida Henry tänne vastailla esitettyihin kysymyksiin.

    • Aivan, Henry löysi Dodigista tulevalle viikolle repair-parin! Ja tarkoitus oli tosiaan niin, että Henry vastailee näihin kysymyksiin postauksensa sisällä/ohessa. 👌

 • Thank you for the comprehensive post explaining your injury. Hopefully recovery is quick. 🤞After the crushing disappointment of Sunday, it must be a relief to get a diagnosis. Your head will have been full of ‘worst scenarios’. 🤪 Just checked and since joining up with Henry at the beginning of April, you’ve played 25 matches, losing just 3, Sunday’s withdrawal doesn’t count. 😉 Added to preparation for matches it will be a strain on the body. You’re not getting any younger (belated happy birthday 🎂) although in doubles terms you’re still a pup. 😁 Long win streaks take their toll, not that I’m suggesting losing early in tournaments. 😉 Here’s to continued success on the grass. 💥

  How close is Henry to Jamie Murray? I know the LTA has banned you from receiving WCs 😠 but as Queen’s TD, can Jamie override their pettiness and issue one?

  A random question for Henry (and yourself) but has he/you worn kit again which hasn’t been washed? 💅 Does he have any quirks/superstitions like Lloyd in not looking at draws or following live rankings. Has he ever played the Helsinki Chally? It seems a lot of Brits have. Maybe this year? Yonex kit >>> Lotto kit, does he agree? 😊 Finally, does Henry know what “backgammon” means when it appears in the google translation of one your posts? 😏

  • The diagnosis was a big relief, no need for operations or such. 🙌 But of course still hurts to miss a Grand Slam 3rd round. But we’ll get more chances, I am sure. 💪 Many years to come!

   And good questions for Henry! I will pass them along. At least I always wash my kit before the next match, hope Henry does the same 😅

 • Se unohtui mainita, että Lauri Markkasen olkapää varasti kyllä aika törkeästi median huomion Suomen kiinnostavimpana olkapäänä. Täällä onneksi sinun olkapää saa ansaitsemansa huomion. 🙂

  • Hehee, on kieltämättä ainakin kommenttien määrällä laskettuna aika huomiota herättävä olkapää 😅

 • Taitaa Henry joutua kirjoittamaan usemmankin blogipostauksen jos aikoo kaikkiin näihin kysymyksiin vastata! Se ei kyllä meitä haittaisi, varsinkin jos loukin takia postauksia tulee hieman harvemmin.

 • Mitä Henry tekisi jos ei olisi ammattimainen tennispelaaja?
  Joko osaa monta sanaa suomea kuten ’joulupukki’?

 • Todella huojentavaa tietoa! Malttavatko lapset antaa isän olkapään levätä?
  Miten Henry nuorena miehenä on pystynyt sopeutumaan näin hyvin perheellisen ukon tahtiin?

  • Jep, hyviä uutisia! Ja onneksi lapsetkin tajusivat, ettei isä nostele nyt ihan samaan tahtiin heitä kuin ennen. 🙂 Ja hauska kysymys myös Henrylle tuo!

 • Jos Lloydin pelasitte, mutta ette juurikaan viettäneet kentän ulkopuolella aikaa niin onko Henryn kanssa tilanne sama?

  • Tähän osaan itsekin vastata, että kyllä Henryn kanssa on tullut selvästi enemmän aikaa vietettyä myös kentän ulkopuolella.

   • Heh Harri ja tuo muuten näkyi pelikentillä aiemmin, ettei oikein muutoin oltu ”kavereita”. Nyt näyttää huomattavasti paremmalta siinä suhteessa!

 • Hienoa kuulla, että vamma paranee nopeasti ja pääsette takaisin kentälle kohta.

  On ilo katsoa teidän neluria. Seuraava turnausta jo odotetaan.

  Henrylle kysymys.
  – miten LTA auttaa pelaajia kehittymään ja onko heillä analytiikkaa/ dataa enemmän kuin muilla? Millaiset LTA fasiliteetit ovat? Pääseekö Harri hyödyntämään myös näitä?

  /Asko

  • Kiitos mukavasti kommentista! Toivottavasti seuraavaa turnausta ei tarvitse odottaa enää pitkään. 🤞 Ja hyvä kysymys myös Henrylle!

 • Onnittelut vielä täältäkin ikämieskerhoon päässeelle! Harmi ettei komea palkintokokoelmasi kasvanut entisestään Rolandilla, mutta tota se urheilijan elämä välillä on. Tässä kun itse myös kuntoutan juuri ajoittain oireilevaa vasenta olkapäätä niin sympatia on sitäkin kautta isosti puolellasi. Oma kroppani ei ole koskaan ollut se notkein ja liikkuvin. Siihen päälle punttien nostelu 30 v aikana ei liene parantanut asiaa….ajan paljon autolla ja työfyssani sanoi hiljattain, ettei kannattaisi pitää vasenta kyynärpäätä oven karmin päällä tms, siis siinä lasin alareunassa muovin päällä kun tapana on ollut useimmiten käyttää vain vasenta kättä ratissa ja siitä saa hyvin tukea kädelle. On muuten vaikeaa päästä siitä tavasta eroon…vähän väliä havahtuu, että taas se kyynärpää on siinä oven reunalla 😂🙈. Tsemppiä kuntoutukseen ja sen jälkeen lisää palkintoja kokoelmiinne! 💪

  Kysymys Henrylle, onko hänellä sisaruksia ja jos on niin ovatko kaikki pelanneet kilpatennistä?

  • Kiitos tsempeistä ja onnitteluista! Onhan sitä kaikenlaista kremppaa kertynyt, kun ikää tulee, mutta onneksi myös viisautta tulee toivottavasti lisää, niin osaa vähän paremmin pitää itsestään huolta. 😃

   Ja laitetaan tämäkin hyvä kysymys listalle!

 • Ensinnäkin kiitos tästä blogista. On erittäin kiinnostavaa lukea pelianalyysejä sekä kulissien taustatohinoita 🙂
  Toiseksi toivotan mutkatonta toipumista!
  Henriltä kysyisin, että miten hyvin hän omasta mielestään tunsi sinut etukäteen, toteutuivatko ”ennakkoajatukset” ja mikä oli hänen aivan ensimmäinen ajatus, kun pariksi pyyntö tuli?

  • Kiitos mukavasta kommentista!

   Ja hyvä kysymys tämäkin, eiköhän Henry siihen kirjoituksessaan anna vastauksen ☺️

 • Hienoa, että uuden parin kanssa homma taas upeasti raiteillaan! Ilo seurata matseja ja lukea tätä loistavaa blogia. Seuraava on vähän off-topic, mutta toisella keskustelupalstalla on hieman pohdittu tuota olympialaisten merkitystä / arvostusta tennisammattilaisten piireissä. Miten itse näet menestymisen olympialaisissa verrattuna esim. Slameihin ja miltä ylipäätään huippupelaajien sentimentti olympialaisia kohtaan vaikuttaa?

  • Kiva kuulla, että blogini kiinnostaa!

   Melko lailla omasta perspektiivistähän sitä voi vain vastata, mutta itse ainakin arvostaisin olympialaisissa menestymistä huomattavasti Grand Slamia korkeammalle. Ei tarvitse edes miettiä olisinko vaikkapa mixtyssä mieluummin voittanut olympiakultaa kuin US Openin. Toki kaksinpelissä tilanne voi olla vähän eri.

   Ylipäätänsäkin oma paluuni nelurikentille tapahtui juurikin olympialaiset mielessä. Onhan se pettymys, että Tokio tuli liian nopeasti, eikä Pariisinkaan nyt ovet aukea. Josko sitten Los Angelesiin vaikka päättyisi ura 4 vuoden päästä?

Comments are closed.