Amerikan kiertuetta kohti – lisää kokeiluja ATP-kisojen nelinpeleihin EDIT: lisätty tieto mikrofoneista

Wimbledonin jälkeinen ulos puhallus alkaa olla ohi, sillä lensin eilen torstaina Washingtoniin, jossa on tarkoitus palata tositoimiin ensi viikolla. Ennen kuin mennään tarkemmin tuleviin koitoksiin, käydään kuitenkin tässä kirjoituksessa vähän läpi olympialaisia sekä menneitä ja tulevia nelinpelikokeiluja ATP-kisoissa ja muita ajatuksia viime ajoilta.


Lepo- ja treenijakso kotona oli onnistunut, joten siinä mielessä on kyllä siistiä päästä taas kisaamaan. Mutta toki sitä olisi vielä mieluummin ollut tällä hetkellä Pariisissa, jossa vietetään tänään olympialaisten avajaisia. Olympialaisissa pelaaminen oli varmasti se suurin tavoitteeni, kun palasin tenniksen pariin kuutisen vuotta sitten, mutta ehkä en silloin edes ajatellut vaikkapa Wimbledon-voiton olevan realistista. Paljon realistisemmalta vaikutti mahdollisuus edustaa Suomea olympiarenkaiden alla.

Tokion 2020 olympialaisia siirrettiin vuodella eteenpäin, mutta edes tuo ei auttanut rankingini nousemisessa riittävästi. Ilmoittautuimme mukaan Henri Kontisen kanssa, mutta yhteisrankingimme oli toukokuun 2021 päätteeksi hieman sadan huonommalla puolella, eikä paikka siten lopulta kisoihin ihan auennut. TOP10-pelaajat pääsevät kisoihin mukaan varmasti, mutta Henri oli tuossa kohtaa pudonnut ulos kympin sakista, enkä minäkään noussut sinne ennen kuin kesällä 2023.

Tämän vuoden Ranskan avointen jälkeen rankingini oli vajonnut harmittavasti jälleen kauas top10-sijoituksista, eikä paikkaa ollut varmasti siis tulossa Pariisin 2024 kisoihinkaan. Jälkikäteen ajateltuna, jos olympialaiset olisivat olleet uran ainoa tavoite, olisi voinut viime vuoden Ranskan avointen jälkeen pitää puolen vuoden ”loukkaantumistauon” ja ottaa tuolta ajalta suojatun rankingin, mikä olisi juuri ja juuri pysynyt top10:n sisällä ja varmistanut siten paikan. Mutta eihän sitä halunnut ottaa puolen vuoden taukoa, eikä toisaalta myöskään tuntunut silloin siltä, että ranking tuollaisen luisun väärään suuntaan vuodessa ottaa.

Ilmoittautumissysteemi olympialaisiin on melko monimutkainen, sillä rankingien lisäksi maakiintiöt ja tenniksen osallistujamäärän maksimi sekoittavat pakkaa. Ja tietysti kisoihin tarvitaan myös pari. Tämän vuoden todennäköisimmän peliparini Emil Ruusuvuoden ranking oli sekin vajonnut vuoden takaisesta selvästi, joten yhteisrankingimme ilmoittautumispäivänä 10.6. oli jälleen sadan huonommalla puolella.

Lopuillinen niitti Pariisin olympiahaaveilleni oli kuitenkin lopulta se, kun Emil kertoi, ettei aio osallistua Pariisin kisoihin edes kaksinpelissä. Eikä siinä jäänyt silloin minulle muuta vaihtoehtoa kuin siirtää katseet eteenpäin. Niin epätodennäköiseltä kuin se silloin tuntuikin, lopulta maakiintiöiden ja osallistujamääräkaton tullessa täyteen olisimme kuitenkin lopulta ymmärtääkseni päässeet viimeisenä nelinpeliin mukaan, jos Emil olisi myös kaksinpeliin ilmoittautunut. Meitä korkeammalle rankattuja kahdesta nelinpelipelaajasta koostuvia pareja jäi edelleen ulos, mutta koska tenniksen osallistujamäärä alkoi tulla vastaan, nostettiin prioriteettilistalla heidän edelleen parit, joista joko molemmat tai toinen pelaajista oli jo mukaan kisassa kaksinpelissä. Ja juuri tuollainen kombohan meillä olisi ollut kasassa.

Valehtelisin jos väittäisin, ettei tuo jälkikäteen aika paljon harmittaisi, mutta eipä sille enää mitään voi. Olisi pitänyt itse pelata paremmin, että TOP10-rankingilla olisi päässyt varmasti sisään. Ja onpahan nyt sitten motivaatiota pelata vielä neljä vuotta lisää, jos paikka Los Angelesin 2024 olympialaisiin sitten aukeaisi. Mutta sinne on toki vielä aikaa, ja moni asia ehtii vielä muuttua. 🙂


Viimeiset pari viikkoa hurahtivat siis äkkiä kotona, ja kunhan olin ensin muutaman päivän ajan ehtinyt ottaa happea ja makustella tuoretta voittoa, oli aika palata takaisin työpaikalle. Tennistreenit vedin pääasiassa Meilahden kovilla kentillä, mutta vielä enemmän tuli käytyä Urhean salilla. Tällaiset yli viikon pätkät kotona ovat harvinaista herkkua, ja fyysisten ominaisuuksien ylläpitoon ja pieneen kehitykseen ne sopivat sitäkin paremmin. Kisapaikoilla ei yleensä kovin isoilla painoilla liikaa halua harjoitella, mutta kotona sai nytkin tehtyä useamman kunnon jalka- ja keskivartalotreenin, mitkä varmasti taas kantavat pitkälle loppukauteen.


Haastetteluja ja muita menoja on edelleen riittänyt, mutta yksi pieni reissukin mahtui ohjelmaan, kun suuntasimme alkuviikosta koko perheen voimin Hankoon pariksi päiväksi. Sai hyvin yhdistettyä työt ja huvit, sillä perhe viihtyi Hangon rannoilla ja leikkipuistoissa erinomaisesti, kun taas minä ehdin osallistua näytösotteluun ja pro-am tapahtumaan. Parikseni matsiin sain entisen TOP10-pelaaja Magnus Larssonin, jonka kanssa otimme pidennettynä eränä pelatussa ottelussa voiton Lassi Ketolasta ja Aleksi Löfmanista 8-5. Hauskaa oli!

Ruotsinkielisen YLE:n jutun aiheesta löytää tästä linkistä: https://svenska.yle.fi/a/7-10061057


Hangosta kotiuduttuamme vedin kotona vielä nopeat treenit ennen kuin lensin siis eilen torstaina Washingtoniin. Tarkoitus oli alun perin matkustaa Frankfurtin kautta, mutta kävi lopulta tuuri, että Lufthansalta soitettiin päivää ennen lähtöä, että konetyypin vaihtumisen vuoksi joutuivat joko uudelleen reitittämään minut tai perumaan varaukseni. Alkuperäinen matkasuunnitelmani olisi nimittäin mennyt täysin pipariksi aktivistien liimatessa itsensä Franfurtin lentokentän kiitoradoille torstaiaamuna. Oma reitti kulki sen sijaan lopulta kätevästi yhdellä pysähdyksellä New Yorkin kautta Washingtonin kätevälle Ronald Reaganin lentoasemalle.


Tämä Washingtonin kisa on yksi niistä kisoista tämän kesän aikana, jossa erilaisia kokeiluja on nelinpelin puolella tiedossa. Ensimmäinen yritys Madridin ATP1000-kisassa sai aika jakaantuneen vastaanoton, minkä jälkeen Queen’s Clubin kokeilun jälkeen hommaa hiottiin taas. Ja nyt kokeiluja laajennettiin yhä useampaan kisaan, muun muassa tämän viikon Kitzbuhelin kisaan, ensi viikolle Washingtoniin ja sitä seuraavalle viikolle Montrealiin.

Eniten vastustusta nelinpelimiehissä on herättänyt kisojen entry-systeemien muutokset, jossa osa paikoista täytetään nelinpelimiehillä, kun taas osa paikoista varataan kaksinpelaajille. Viime vuodet on saanut vapaasti käyttää kumpaa vain rankingia, ja parin yhteisranking määrittelee ketkä otetaan kisaan sisään. Mutta esimerkiksi nyt Washingtonissa nelinpelaajille on varattu puolet paikoista ja kaksinpelaajille puolet. Tämän kokeilun tarkoituksena oli saada enemmän yleisöä kiinnostavia kaksinpelaajia mukaan myös nelurin puolelle, mutta nelinpelaajien mielestä heitä syrjitään vähän liikaakin. Wimbledonin aikaan käynnissä oli jopa pientä vastarintaa ja nimien keräystä adressiin, mikä saikin ATP:n hieman perääntymään joistain kokeiluista, jotka olisivat tapahtuneet liian nopealla aikataululla.

Pelillisesti kokeilussa isoimmat muutokset liittyvät pelin nopeuttamiseen. Madridissa kokeiltiin pisteiden välisen ajan lyhentämistä 15 sekuntiin, mutta se koettiin lopulta liian nopeaksi, joten nyt kokeillaan 18 sekuntia, joka käynnistyy automaattisesti kolmen sekunnin päästä, kun tuomari kirjaa pisteen pelatuksi. Enää shot clockia ei siis käynnistä päätuomari haluamanaan aikana, vaan se käynnistyy automaattisesti. Kyllähän lyhyemmät pisteiden välit tarkoittavat vähempää keskustelua parin kanssa, mutta kerran erässä saa sentään ottaa 10 sekunnin time-outin. Katsotaan kuinka usein tuolle tulee tarvetta.

Lisäksi puoltenvaihtoja on lyhennetty 60 sekuntiin. Tuomari ilmoittaa ”time” 40 sekunnin jälkeen, joten istumiselle ei juuri ole aikaa. Washingtonin kaltaisessa kuumassa ja kosteassa kelissä pelatessa ei siis paljoa jääpusseja niskaan laiteta, mutta pyyhkellä ehtii sentään toivottavasti hieman hikeä pyyhkiä. Tarkoitus on myös karsia erilaisia viivytyksiä sallimalla yleisön vapaa liikehdintä sivukatsomoissa. Ja ilmeisesti kisoihin yritetään myös luoda pelkälle nelurille pyhitettyjä kenttiä, joissa tunnelma on hieman ”vapaampi”.

Muutos on aina vaikeaa, mutta nelinpelin osalta aika on tuntunut vähän pysähtyneen viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana. ATP ja kilpailut eivät oikein ole keksineet mitä nelinpelillä tehtäisiin, joten se on ikään kuin roikkunut mukana. Eniten suurta yleisöä kiinnostavat kaksinpelitähdet, eikä nelinpelin puolella markkinointia ole juuri tehty. Lajifanaatikot kyllä ovat edelleen nelurista kiinnostuneita, mutta TV:n kautta tai sosiaalisessa mediassa nelinpelin osuus näyttökerroista on ihan yksittäisten prosenttien luokkaa tenniksen kulutuksesta.

Itse koen sen positiivisena asiana, että näiden kokeilujen myötä nelurista ylipäätänsä yritetään tehdä kiinnostavampaa. Muuten on rehellisesti vaarana, että neluri kuolee kokonaan ATP-kiertueelta pois, ja että neluria pelattaisiin lähinnä näytöksenomaisesti Grand Slameissa ja joukkuekilpailuissa kuten Davis Cupissa. Mutta aika näyttää miten käy. Wimbledonin finaali oli hyvä osoitus siitä, kuinka nelinpeli voi parhaimmillaan olla upeaa draamaa, ja että yleisökin osasi tuosta nauttia. Mutta jotenkin tuota draamaa, tunnetta ja persoonia pitäisi saada enemmän näkyville. Lupaan kyllä tehdä oman osani, mutta toivottavasti tämä tajutaan muuallakin. 🙂

EDIT: Pari tuntia tämän julkaisun jälkeen tuli ATP:lta tarkentavaa tietoa, että Washingtonissa kokeillaan myös ensimmäistä kertaa pelaajien mikrofoneja nelurien aikana. Tämä ei siis tarkoita mikrofoneja esimerkiksi penkin vieressä puoltenvaihdoilla, vaan pelaajille asennetaan mikrofonit paitaan, ja lähetyksessä kuullaan ihan suoraa keskustelua parien välillä. Ilmeisesti joku muutaman sekunnin viive on käytössä, että saadaan pahimmat möläytykset siivottua pois, mutta onpahan varmasti tulossa mielenkiintoista uutta sisältöä nelurilähetyksiin! Pitääköhän tässä alkaa käyttää ihan koodikieltä? 😅


Tällaista pohdintaa siis tällä kertaa ajan kuluksi sisäisen kellon herättäessä miehen jo aamuneljän aikaan. Aurinko alkaa pikku hiljaa nousta Washingtonissakin, joten kohta pääsee suuntaamaan aamupalalle ja siitä treenikentille hakemaan tuntumaa. Palataan asiaan vielä ennen otteluiden alkua, mutta kommentoida toki saa ja pitää! Nyt kun olen itsekseni reissussa, niin ehdin paremmin teidän kommentteihinne myös varmasti vastaamaankin. 😉

44 thoughts on “Amerikan kiertuetta kohti – lisää kokeiluja ATP-kisojen nelinpeleihin EDIT: lisätty tieto mikrofoneista

  • Kyllähän tuo olympiaunelman toteutumattomuus on harmittava juttu, mutta jos sen ”jahtaaminen” saa sinut ainakin sen neljä vuotta jatkamaan, niin sen otamme riemulla vastaan. Toivottavasti sen aikana sinulle löytyy myös tasoisesi kotimainen nelinpelipari. Ja toivotaan, että nyt tehtävät kokeilut mahdollistavat sen, että nelinpeliä vielä pelataan silloin.

    Wimbledonin voitto aiheuttaa vieläkin päivittäin pieniä tuuletuksia, mutta onhan tässä myös ehtinyt jo odottelemaan pelien jatkumista. Tuossa Amerikan kiertueessa on vaan se huono puoli, että se uhkaavasti ilmoittaa myös koulujen jatkumisesta. Pelitkin saattaa jälleen olla vähän haastaviin aikoihin, mutta vähintään hengessä ollaan vahvasti mukana.

    Pikkuisen kaipaisin avaamista tuohon viikon punttikuuriin. Mihin sillä pyritään ja mitä sillä saadaan aikaan? Itse veivaan noiden painojen kanssa viikosta toiseen ja tuollainen täsmäisku on aika vieras ajatus. Nyt sait viikon treenattua hyvin ja sen pitäisi kantaa pitkälle loppukauteen. En yritä missään nimessä kiistää ajatusta, vaan ihan mielenkiinnosta kysyä, että mihin se perustuu?

    Jos tekemisen pula tosi pahasti iskee ja kovasti kommentteja kaipaat, niin käy kahlaamassa läpi Wimbledonin aikaisia kommentteja. Siellä oli valtavasti hyvää sisältöä.

    • Jep, otetaan tuo seuraavan neljän vuoden tavoite kunnialla vastaan ja nautitaan matkasta. Eikö se monesti ole parempi kuin määränpää? 😉

      Punttikuurin tavoite on tehdä selvästi enemmän kehittävää treeniä kuin mitä kisojen aikana pystyy takomaan. Kisoissa pääpaino on voimatasojen ylläpitämisessä ja rasituksen pitämisessä järkevyyden rajoissa, kun taas kotona voi punttikuurin aikana lisätä painoja reilusti ilman pelkoa siitä, että paikat menevät hetkellisesti enemmän jumiin. Tehdään siis sellaista treeniä, mikä lisää voimatasoja.

      Ja nuo Wimbledonin aikaiset kommentit ovat kyllä timanttia. Kaikki olen pariin kertaan jo lukenut! 😍

  • Olympialaisten tenniksen osalta katsoin miesten kaksinpelin ja nelinpelin kaavion ja paljon puuttuu sellaisia joita pitäisi olla mukana ja toisaalta on mukana sellaisia, joiden ei luulisi sinne mahtuvan. Saa nähdä miten paljon vielä tulee poisjääntejäkin ja kuinka monta Alt-merkintää lisää.

    Tuo ”yleisöä kiinnostavia kaksinpelaajia mukaan” ottaa aina omaan korvaan, kun itseäni kiinnostavat pelaajat ovat nelinpelaajat ja kaksinpelaajat siellä mukana touhuamassa lähinnä saavat valitsemaan jonkin muun ottelun katsontaan, kun ei kiinnosta.

    Hyvä tietää, että Kitzbühelissä käytössä nopeampi systeemi. Hieman nimittäin mietin katsoessani Erler/Mies -kombon edellisen kierroksen ottelua. Siinä Mies syötti toisen erän lopulla ja tuomari antoi aikavaroituksen. Mies heilutteli vähän palloa varmistaen tuomarilta ja heitti sen pois eli suoraan kakkossyöttö (oli siten aikavaroitus jo oltava aiemmin alla). Kun oli puoltenvaihto, niin Mies kyseli tuomarilta ja kuulin 18s mainitun ja tuomari selitti pidemminkin, mutten ihan hahmottanut ennen kuin luin tämän kirjoituksesi. Kyseisessä Erler/Mies -parin edellisessä ottelussa oli muuten (turhan pieni) katsomo viimeistä paikkaa myöten täynnä ja älämölö voitettujen pisteiden jälkeen hurja. Selvästi Itävallassa Erler saa katsomon täyteen ja kotiyleisön vahvan tuen. Pitääkin tänään katsoa miten sujuu seuraava peli ja toivottavasti on vähän isompi katsomo.

    Onnea ison veden taakse peleihin!

    • Olympialaiset on aina ollut tenniksessä vähän erikoiskisa, mutta kyllähän siellä aika moni huippu kuitenkin on mukana. Sen verran harvinaista hommaa verrattuna tavallisiin ATP-kisoihin, että mielellään sen käy kerran neljässä vuodessa pelaamassa…

      Ja tosiaan kokeiluja edessä siis Washingtonissakin. Minua kiinnostaa eniten tuo, mitä mikrofonit tuovat lisää yleisölle.

  • Kaksinpelit parhaimmillaan tosi pitkinä ovat näytelminä vailla vertaa. Kuitenkin nelureissa näkyy taktinen tiimiliikkuminen ja vahvuusalueet vielä paremmin. Olen nelipelien suuri ystävä.
    Kiitos kun kerroit kuulumisia. Paljon Onnea jatkoon!

    • Totta, nelinpelissä taktinen puoli pääsee vielä enemmän esille. Ja nyt on kiva nähdä, miten yleisö suhtautuu, kun pääsee kuulemaan pelaajien keskustelut taktiikoihin liittyen mikrofonien ollessa käytössä!

  • Muutaman kerran on tullut katsottua viime peli videotallenteelta. Kyllä on todettava vielä kerran, ettei tuota vieläkään voi oikein todeksi uskoa, sillä vastustajilla oli syötöt kohdallaan koko ottelun ajan, ettei niihin oikein päässeet käsiksi missään vaiheessa onnistuneeksi. Toki omien syöttöjenne pitäminen oli sekin uskomatonta luokkaa.
    Kuuntelin selostajan olleen ex-pelaaja Jarkon kommentteja, joiden laatu oli kerrassaan extraa. Hän ihmetteli sitä miten nopeasti ja hyvin teidän pelinne on natsannut yhteen. Vain reilun kolmen kuukauden yhdessä olemisen aikana ja mitkä pelitulokset olettekaan saaneet aikaan. Siinä sitä ihmettelemistä on yhdelle jos toisellekin. Hän kiinnitti myös huomionsa samaan seikkaan kuin mitä itse olen painottanut eli henkilökemian yhteensopivuus, joka teillä näyttää olevan hyvällä tasolla. Se ei nimittäin ole läheskään sitä kaikilla pareilla, josta saattaa johtua osaltaan perin vaihtumistiheys.

    Nyt sitten odotellaan ensi viikon peliänne. Siihen valtavan paljon onnea mukaan!!!! Pelissä näyttää olevan mukana viime finaaliottelun parivaljakko, joten saapas nähdä tuleeko vastaan jossain vaiheessa.

    • Kiitos onnentoivotuksista! Olihan tuo Wimbledonin finaalimatsi ihan poikkeuksellisen upea ottelu ja taisteluvoitto. Mutta enää tällä viikolla siitä ei toki saa otteluun hyötyä, 0-0 -tilanteesta aloitetaan taas. 🙂

  • Harri, mielenkiintoisia asioita nelinpelin parantamiseksi katsojille. Nelurit ovat hyvin kivaa katsottavaa ja useasti mielenkiintoisempia kuin kaksinpelit. Ainoa ongelma minulle on kun pidetään liian paljon neuvonpitoa kaikkien syöttöjen välissä eli katsoja käyttää suhteellisesti liian paljon aikaa siihen kun pari keskustelee/viestittelee toisilleen. Ymmärrän että ammattilaiselle , kuten Sinulle, merkitys saattaa olla hyvinkin tärkeä mutta 18s nopeuttaminen helpottanee katsojaa . Kaikesta huolimatta muistetaan vielä se että Wimbledonin nelipeli finaali oli koko kisan jännittävin ja mielenkiintoisin. Huomiona vielä, jos nelurit jätetään pois kokonaan niin silloin tenniksen katsoja määrät vähenevät.Tämän luulisi ATP:ta kiinnostavan.

    • Täysin samaa mieltä! Pisteenvälit eivät hirveästi tuo lisäarvoa katsojalle. Samoin kuin let-verkkosyötöt, joiden kohdalla minulla alkaa jo mennä aivan hermot välillä 😅 Toivottavasti Washingtonissa onnistutaan ja nelinpeli löytää paikkansa!

  • Hei, olympialaiset jäi pois ohjelmasta, mutta jotain hyvääkin olympialaisten seurauksena, kun suurin osa huippupelaajista kuitenin osallistuu niihin, niin teillä on hyvä mahdollisuus parantaa rankingia vielä lisää!
    Onnea ja tsemppiä! 🎾😊👍
    Vamos!

    • Onhan se näinkin! Mutta kova on kaavio Washingtonissa silti, ei siitä pääse mihinkään… Joka tapauksessa täysillä tsempataan!

  • Olen nelinpelin lisäksi myös Olympialaisten suuri ystävä. Nyt jäit niukasti ulos, mutta katse vuoteen 2028.
    You newer know!

  • Toisaalta vuonna 2028 olympialaisissa tennistä pelataan (ulko)kovalla alustalla (Dignity Health Sports Parkin tennisareena), kun nyt pelataan massalla. Vaikka oma rekordisi massalta on ihan hyvä, niin monille suomalaisille massa on se hankalin alusta, kun taas kova alusta lienee mieluisin. Ehkä siitä voi ammentaa motivaatiota, että jos sinne asti pystyy uraa jatkamaan, niin siinä olympialaisissa olisi parempi paikka ehkä napata ne Suomen ensimmäiset olympiamitalit tenniksestä? 😉

    • Hyvä pointti 😊 Vaikka tässä kohtaa onkin vähän vaikea täysin allekirjoittaa kovan kentän sopivuutta, kun uran parhaat tulokset nelurissa ovat massalta, ruoholta ja sisäkentiltä. Kova kenttä kun tuntuu sopivan muillekin aika hyvin. 😉 Mutta toki Los Angelesissa olosuhteet minullekin varmasti sopivat. 👍

  • Kiitos postauksesta! Kiva kuulla tuoreet kuulumiset. Harmi tosiaan että nuo olympialaiset jäivät tällä kertaa väliin, mutta toisaalta jos mennään positiviisen kautta ja ura jatkuu vielä sen neljä vuotta, niin otan 2028 kisaedustuksen ilolla vastaan 🙂 Todella toivon, että pääset vielä sen unelman myös toteuttamaan!

    Ja hyvä että näistä nelurin uudistuksista kerätään dataa ja kokeillaan hieman eri vaihtoehtoja, pahinta olisi jos nelurista luovuttaisiin kokonaan, varsinkin kun se on usein huomattavasti mielenkiintoisempaa ja intensiivisempää seurattavaa kuin kaksaripelit. Muutenkin hienoa päästä taas seuraamaan pelejäsi ja toivottavasti teidän tiimi jatkaa siitä mihin ruoholla jäätiin 🙂

    Loppuun vielä sellainen, että olet todellakin lyönyt läpi ja koko kansan tietoisuuteen, sillä Seiska-lehdessä oli sinusta oikein kunnon reportaasi kuvien kera 😀 Loistavaa!

    Tsemppiä tuleviin koitoksiin. Vamos!

    • Kiitos hyvistä ajatuksista. Toivotaan, että neluri löytää paikkansa seuraavan neljän vuoden aikana ja urani huipentuu sitten Los Angelesissä. 😎 Saa Seiskakin siihen mennessä varmaan monen monta juttuaihetta lisää 😂

  • kiitos, jälleen kerran, rehellisestä ja syvällisestä postauksesta! olenkin itsekseni miettinyt tuota, että mikä fiilis sulle jäi olympialaisista, ja harmitellut itsekin että kävi näin. mutta kuten yllä mainittu, niin motia sitten jatkaa 2028 😊 mutta hengessä eletään mukana, niin pettymyksissä kuin suurissa voitoissa!

    mukavaa että olet taas takaisin kiertueella 😄 tottakai lepo ja kotona oleminen tekee hyvää, mutta kiva taas päästä seuraamaan tositoimianne 🤗 niin mukavalta pelinne näyttää. toivottavasti matsit osuvat sikäläistä aikaa päiväsaikaan, että pääsee täälläkin katsomaan ihmisten aikaan otteluita 😅 mutta onnea turnaukseen, ja toivotaan runsasta pistesaalista, jotta paluu TOP10 lähenee 💪

    p.s. pakko vielä kertaalleen fiilistellä wimbledonia ja kiitos siitä, että ehdit nopeasti jutella ja ottaa yhteiskuvan 🤩 (Martinez/Munar matsin jälkeen). se oli ehdottomasti koko lontoon reissumme kohokohta! ja on ollut mukava kertoa tätä tarinaa, kun kotopuolessa on kysytty, että miten reissu meni 😄

    • Jep, olympialaiset jäivät väliin mutta tavoitellaan nyt sitten tuota top10-sijoitusta ihan tosissaan. 💪

      Ja mukava kuulla, että teidänkin Wimbledon-reissu oli onnistunut! Ette valinnut ollenkaan hassumpaa vuotta!

  • Kyllä tuo teidän ”arpaonni” alkaa jo hieman huvittamaan. Mutta ehkä tuo tarkoittaa maanantaille aloitusta, niin ei tarvitse niin pitkään odotella. Toivottavasti kellosi kääntyy tarpeeksi nopeasti.

      • Kaaviotapa juuri tarkoitin. Korkein sijoittamaton parihan sieltä vastaan osui, vaikka ykkössijoitettuja olette. Mutta revanssi Sheltonista siis. 🙂

        • Ja maanantaille aloitusta otaksuin, kun kerran Shelton on kaksinpelissä sijoitettu, niin ehkä haluavat hoitaa nelurin alta pois ennen kaksinpelin toista kierrosta.

        • Aivan! No kahdeksan pariahan tässä kaaviossa lopulta sijoitettiin eli ei nyt voi puhua huonosta arpaonnesta kuitenkaan mielestäni. Pahoja on kaikki. 🙂 Ja maanantaille tai tiistaille todennäköisesti matsimme osuu.

  • Tulevan pelinne kaavioon on merkitty 2. sijoitettuina Pursell/Thompson. Miten on, onko mitään merkitystä sillä, että he näyttävät luovuttaneen edellisen 27.7 Atlantan nelospelin vastustajalle? Voiko luovutuksen syy olla mikä tahansa eli ettei huvita?

    Te näytätte saavan vastaan heti eka pelissä Dodig I. / Shelton B. parin. Kyllä tuo on voitettavissa oleva matsi samanlaisella pelillä jota olette esittäneet.
    Pelit voitetaan pitkälti pelihuumorin kautta. Unohtamatta keskinäistä henkilökemiaa, kuten tähän saakka on saatu siitä nauttia katsomosta käsin.
    Vamos, uutta ”rautaa tuleen”!!!!!!

    • Lisään edelliseen sen verran, että Pursell näytti hävinneen oman kaksin pelin Sangille. Voiko tuo olla syy luovutukseen?

      • Eiköhän tuo syy ole niin yksinkertainen, että niin Thompson kuin Purcell pelasivat kaksinpelin ennen nelinpeliä. Thompsonin kolmetuntinen peli ja saavutettu välieräpaikka luultavasti hieman söivät intoa pelata nelinpeliä. Ei mitään uutta auringon alla.

        • Miksi lähtee mukaan molempiin ottelumuotoihin, kun tämän ksltainen tilanne on mahdollista? Ei pitäisi olla syy luovutukselle!

    • Jep, Dodig/Shelton tulee meille ekalla vastaan. Mielenkiintoinen matsi tulossa, Sheltonille hävittiin täällä Lloydin kanssa vuosi sitten…

      Ja mitä Purcell/Thompson parin luovutukseen Atlantassa tulee, niin kaavioon syyksi on merkitty Purcellin väsymys. Olosuhteet tuolla Atlantassa ovat näin heinäkuussa lähes epäinhimillisen kuumat, ja varsinkin kramppailu on herkässä. Voi siis olla, että ausseilla on yksinkertaisesti tullut raja vastaan fyysisesti, kun ovat kumpikin perjantaina ensin pelanneet pitkät kaksinpelit alle… Ei pitäisi Washingtoniin juurikaan vaikuttaa.

      • Matsi todellakin on mielenkiintoinen jo yksistään siitä syystä, ettei Henry ole Lloyd 😀 ja toinen seikka jonka itse katson eduksenne on vastustajista toisen parin heikohko liikkuminen, etenkin verkkopelissä. En tiedä mistä olen tuollaisen kuvan saanut. Muistelen ehkäpä peliä jossa D. pelasi juuri Lloydin kanssa.

  • Ohhoh, oli niin pitkä tauko, ettei meinaa saada sanaa suustaan! Mutta tämä ei ole moite sinulle; oikein hyvä, että olet saanut vähän huilia ja vaikka sit normaalia enemmän punttisalia. Ja aikaa tipahtaa Wimpan päälle maan pinnalle 🙂
    Onhan se kiva, että pähkitään ja etsitään kikkoja nelurin profiilin nostoon; ehkäpä ne kokonaispeliajasta nipistetyt sekunnit siirretään WGaalaIllallisen juhlapuheen neluriosioon….. 🙂 Sinällään minua on aina pikkasen ärsyttänyt kaksaripelaajien kesken turneen poisjäännit nelureista ”muiden kiireiden vuoksi”. Ja joskus turhaltakin tuntuva velmuilu itse pelissä. Mutta Purcell&Thopmson ei kyllä velmuilleet, olivat tosi paikassa tosi totisia poikia. Siis siellä Wimpassa, aah, olihan se ihanaa!!!!!
    Pistäkäähän tuulemaan siellä rapakon takana, odotukset on korkealla ja kiikarit suunnattuna sinne yötä päivää!

    • Pistetään tuulemaan! Ja pieni tauko tekee silloin tällöin ihan hyvää, vai mitä mieltä oltiin lopulta Roland Garrosin jälkeisestä 2vkon tauostani? Ei se ainakaan Wimbledonissa peliä huonontanut 😊

  • Very early days but do you plan to defend the US Open mixed doubles with Anna Danilina? 🏆 She won a 250 title in Romania yesterday.👏 Your combined rankings come September should be more than enough to make the cut but have you been inundated with offers from top ranking doubles players? 😎

    Peter Fleming who commentated on several of your matches at Wimbledon said he and John McEnroe rarely had discussions during a match when they played but he did say it’s a different type game now. He was amazed how close players are to the net so could see how significant it was to know which direction a serve was going.

    Good luck in Washington. 🍀

    • Thank you for the luck! I haven’t finalized the plans for mixed doubles yet, let’s see if me and Anna would make the cut, will be close for sure. So far no other offers have been seen 😅

      And it’s true that service partners in doubles are getting closer and closer to the net nowadays. Even when I think I am close, Louis Cayer still reminds me quite often to be even closer. 😊 Maybe he knows something. 😉

  • Minä täällä vielä hei! 🙂

    Olympiapäissäni palaan vielä hieman olympiaunelmaan. Aiemmin keväällä kyselin fiiliksiä Emiliä vastaan pelaamisesta. Oliko siinä jotain erityistä tai saiko se jopa haluamaan voittoa enemmän. Mitenkäs nyt sitten suhtautuminen Emiliin? Kaikkien vaiheiden jälkeen paikka olisi kuitenkin avautunut ja Empun kieltäytyminen Olympialaisista vesitti sen. Hänen kannaltaanhan ratkaisu on täysin ymmärrettävä, mutta kuinka paljon tässä kannattaa kuitenkin hänen suuntaansa murista? 😀

    • Aika tuollainen toimittajamainen kysymys, vähän kuin yritettäisiin kalastella sanomaan jotain ajattelematonta 😅 Eipä tuo minun ja Emilin väleihin vaikuta, ollaan varmasti kiertueella yhtä hyvissä väleissä kuin ennenkin, isostihan minulle on Emilistä ollut apua uralla tähän mennessä niin treenikaverina kuin yhteisiä kisavoittoja CH-kiertueella ottaessamme. Ja Davis Cupissa. Ja kaverina muutenkin. 😊

      • Eihän sitä tiedä, jos olisi vaikka Seiskaan saatu oikein kunnon juttu. 😉

        Minä pikkuisen varmuuden vuoksi sisäisesti murisen Emilille, niin eiköhän se ole sillä kuitattu. 😀

  • LOVE the image of your daughter launching to the water!!! Totally adorbs!! <3
    So many thoughts about the other things you wrote ….. but, I shall look forward to the "enhancements" you wrote about. … I wonder if part of the "TV:n kautta tai sosiaalisessa mediassa nelinpelin osuus näyttökerroista on ihan yksittäisten prosenttien luokkaa tenniksen kulutuksesta" is partly because it is so difficult to find doubles matches on free tv? I pay for 2 different services and I still find it challenging to watch the doubles I would like to!
    A question: When watching Wimbledon, one could not look past the condition of courts towards the end of the tournament. What is the "brown stuff" at the baseline towards the end of the tournament? And how does it play? Looked totally terrible on tv. I play a lot on clay, doest it play like dry clay, with a very unpredictable bounce, or something totally different?
    And other question … coaches are super important (I know from my kids' high school sports.. they really get them to perform their best!) … at the same time … thanks to one of the readers of your blog (I am so sorry I cannot find who that person was to give them credit!) I listened to multiple episodes of "tennis unhinged" …. does a coach who gets one to a major title get to call themselves a "champion" of that tournament? Because Calvin sure thinks he is a winner 🙂 And I have never thought of that like that. If that is the case, I would like to apologize to all the coaches I have ignored in the past!
    Lastly, I think you are remarkable and I cannot wait to cheer you and Henry on in your future matches. Good things to come!!!

  • Just read there’s a trial in Washington this week of some doubles pairs wearing mics during the match. 🗣️ I hope you and Henry are one of pairs. 🤞 Remember to mind your language. 🤐 Teach Henry some Finnish swear words just in case. 😁 Should be interesting. 👍

  • On muuten todella kova nelureiden kaavio siellä Washingtonissa. Näyttäisi olevan monta top 10 ranking paria siellä. Olisihan se todella mielenkiintoista, jos saisitte vastaan Glasspoolin & Gonzalesin tai Cashin & Gallowayn.
    Henry pelasi pitkään Cashin kanssa ja Harri Glasspoolin kanssa.

  • Tsemppiä Amerikan turneelle💪 Nyt LA 2028 projektiin mukaan nuori herra Kontinen ja haetaan kultaa kotiin😊

Comments are closed.