Prostejov CH – treeniä ja valmistautumista

Viime viikon ensimmäinen kisa koronatauon jälkeen Ostravassa oli pelillisesti ihan kohtuullinen, mutta tuloksellisesti vaisu. Huomenna on kuitenkin taas aika jatkaa tosipelejä, ja toivottavasti nyt myös tulokset lähtevät nousuun täällä Prostejovin hienossa tenniskeskuksessa. Vastaan Molchanovin kanssa saamme ensimmäisellä kierroksella espanjalaisparin Diez/Vega-Hernandez.

Treenasin viime viikolla torstain vielä Ostravassa Otto Virtasen kanssa, minkä jälkeen siirryin perjantaina tänne seuraaalle kisapaikalle Prostejoviin. Ajomatkaa ei ollut kuin reilu tunti, joten matka vuokraamallani Seat Leonilla meni nopeasti. Noin 40 000 asukkaan Prostejov on perinteinen tenniskaupunki, jossa on pelattu iso challenger-kisa jo vuosia yleensä Ranskan avointen toisella viikolla, mikä on aina taannut kisaan kovan tason. Ajankohta on tänä vuonna hieman eri, mutta taso on siitä huolimatta varmasti hyvin lähelle samaa tasoa kuin aiempina vuosina.

Treenit täällä Ostravassa ovat sujuneet ihan kivasti, olemme pelanneet Molchanovin kanssa paljon erilaisia puolenkentän pelejä kahdestaan, minkä lisäksi olemme iltapäivisin pelanneet monesti pisteitä jotain toista paria vastaan, muun muassa parien Erlich/Vasilevski ja Göransson/Oliveira kanssa. Tuntuu, että varsinkin syöttö- ja palautuspelini on paremmalla tasolla kuin viime viikolla, ja verkkopelissäkin alan löytää parasta terääni. Viime viikolta tutut todella painavat ja kovat Wilsonin US Openit eivät ole erityisen helppoja kontrolloida, mutta niihinkin alkaa jotenkuten tottua. Kentät täällä ovat myös aavistuksen kovemmat kuin viime viikolla, joten pallon pomppu on hieman korkeampi ja terävämpi kuin mihin Ostravassa ehti totutella.

Muuten kisakuviot ovat jatkuneet tuttuun tyyliin aika rajoitetuilla säännöksillä. Koronatestaus on ohjelmassa kahdesti viikossa, kasvomaskeja kuluu paljon, ja käsidesin tuoksu alkaa jo jopa hieman ällöttää. Prostejovissa tennisklubilla on oma ihan hyvätasoinen hotelli, jossa kaikki pelaajat majoittuvat, mikä helpottaa kuplan rakentamista kisan ympärille. Samalla se kuitenkin tarkoittaa, että hotellin seinät tulevat kyllä väkisinkin aika tutuiksi. Harmittavasti tuntuu myös siltä, ettei hotellin internet-yhteys tai paikallinen mobiilidatamastokaan pysy oikein perässä pelaajien surffailutarpeiden kanssa, joten esimerkiksi striimien katsominen US Openista tai golfin PGA Tour Championshipistä on aika tuskallisen katkonaista, jos ei suorastaan mahdotonta.

Tennistä tänne kuitenkin on lähtökohtaisesti tultu pelaamaan eikä katsomaan videolta, joten on kiva, että pääsemme huomenna Denysin kanssa taas matsipelaamisen makuun. Espanjalainen vastustajaparimme Diez/Vega-Hernandez on melko kaksijakoinen, sillä Diez on klassinen massakenttien kaksinpelaaja, joka ei juuri verkolle tule, kun taas Vega-Hernandez on suoraviivainen ja kovaa lyövä nelinpelaaja, joka taitaa myös volleyt. Molemmat heistä ovat hyviä palauttajia, joten syöttövuoroissamme tulee muistaa vaihdella niin syötön suuntia kuin verkkopelaajan liikettä tarpeeksi. Tavoitteena täytyy myös olla verkon ottaminen haltuun, sillä varsinkin Diezin kanssa krossipallotteluun lähteminen ei pitkässä juoksussa tule olemaan ihan helppoa. Häntä kannattaa kuitenkin varmasti pommittaa verkolla jos hän sinne silloin tällöin eksyy.

Ottelumme on huomenna ohjelmassa toisena otteluna kentällä 2, jolla ottelut käynnistyvät klo 11 paikallista aikaa eli klo 12 Suomen aikaa, ja tuttuun tapaan innokkaimmille seuraajille on tarjolla striimi ATP Challenger -nettisivuilla. Toivottavasti peli kulkee huomenna samaan tapaan kuin treenikentällä, ja luvassa on sekä hyvää tennistä että syksyn ensimmäinen voitto. Vamos!

Huomenna mennään!

One thought on “Prostejov CH – treeniä ja valmistautumista

Comments are closed.