Lissabon CH 80 SF, Heliövaara/Kolar – Tseng/Zuk 4-6, 6-1, 10-7

Lissabonin challengerissa ei päästy tänään semeissä helpolla, mutta sehän ei haittaa mitään kun lopulta kuitenkin tuli voitto. Paineettomasti pelanneet vastustajat pelasivat ensimmäisen erän onnistuen omissa vahvuuksissaan, kun taas me saimme harmittavan huonon alun matsiin. Onneksi pystyimme kuitenkin eilisen tapaan kiristämään ruuvia loppua kohden ja saimme hoidettua itsemme huomiseen finaaliin. Kolmas finaali kolmeen viikkoon maistuu kyllä hyvältä!

Eilisen tapaan otteluohjelma oli tänäänkin laadittu melko erikoisesti siten, että molemmat nelinpelin semit olivat vuorossa jo heti kello 10 aamulla. Raikas 10 astetta lämpöä aamubollauksessa lämpeni kuitenkin äkkiä miellyttäväksi aurinkoiseksi syyspäiväksi, ja ottelun aikana tuulikin oli tänään kevyempää kuin edellisinä päivinä. Kukaan ei tosin ollut yön aikana käynyt kaatamassa kenttää vierustavia puita, joten hankalat varjot eivät sentään olleet kadonnet mihinkään. Joka tapauksessa löimme hyvät bollaukset ja kaikki tuntui valmiilta semifinaalia varten.

Matsi ei kuitenkaan alkanut hyvin, sillä parini Zdenekin peli oli aika pahasti jäässä ekat pari gamea. Hävisimme heti kättelyssä hänen ensimmäisen syöttövuoronsa emmekä oikein päässeet palautuksiinkaan kovin hyvin käsiksi alkuvaiheessa. Oma mielialani oli melko rauhallinen, mutta Zdenek kävi selvästi lämpöisenä jo ensimmäisestä gamesta alkaen, ja hän yritti jatkuvasti herätellä itseään yliaktiivisella tsemppauksella pisteiden välissä. Harmillisesti tuo ottelun ensimmäisen gamen breikki oli lopulta ensimmäisen erän kannalta ratkaiseva, sillä vaikka saimme pari murtopalloa erän 2-3 -tilanteessa, niin murrossa emme onnistuneet. Vastustajat pitivät loput syöttövuoronsa ja veivät erän 6-4.

Toiseen erään lähdimme siis eilisen tapaan jälleen takaa-ajoasemasta, mutta jo heti alusta alkaen tuntui, että aloimme päästä peliin paremmin mukaan. Ensimmäiset breikkipallot eivät tuottaneet tulosta 1-0 -tilanteessa, mutta 2-1 -tilanteessa vihdoin tärppäsi. Jatkoimme samaan syssyyn ottamalla perään myös toisen murron ja toinen erä oli siten äkkiä taputeltu meille 6-1, kun emme joutuneet omissa syötöissäkään missään vaiheessa vaikeuksiin.

Hyvän toisen erän jälkeen vahva alku kolmannen erän tie breakiin olisi voinut olla otteluvoiton kannalta ratkaiseva, emmekä eilisen tapaan siinä epäonnistuneet tänäänkään. Saimme heti minbreikin ensimmäisessä pisteessä, emmekä luopuneet johdosta. Toki mukaan mahtui Zdenekin yksi tupla ja Tsengin pari haamupalautusta linjaa pitkin, mutta onneksi myös omat palautuksemme olivat todella hyvällä tasolla ja itsekin onnistuin verkolta pari kertaa isoissa paikoissa. Ensimmäinen tai toinen ottelupallo eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta kolmannessa Zdenek päihitti Zukin krossirallissa ja pääsimme tuulettamaan finaalipaikkaa helpottuneena.

Tämän päivän matsi oli ehdottomasti sellainen, joka meidän piti voittaa. Siksi ottelun jälkeen ensimmäinen fiilis oli nimenomaan helpotus. Vastustajista kumpikaan ei juuri ole menestynyt challenger-nelurissa, mutta se ei tietenkään tarkoita, etteivätkö he olisi hyviä tennispelaajia. Varsinkin Zuk syötti ensimmäisen erän tosi hyvin ja molemmat pelasivat hyvin takakentältä. Me puolestamme ehkä lähdimme vähän liian varovasti liikkumaan verkolla alkuvaiheessa ennen kuin toisen ja kolmannen erän ratkaisupaikoissa uskalsimme mennä enemmän väliin. Samoin lisäsimme myös pommitusta vastustajia kohden heidän ollessa verkolla, sillä siinä he eivät kumpikaan olleet parhaimmillaan.

Kaiken kaikkiaan selviydyimme siis kuitenkin lopulta hyvin painetilanteesta, koska uskon, että vastustajat pystyivät lähtemään otteluun todella rennolla mielellä, sillä heillä ei tosiaan ollut mitään hävittävää. Toisekseen olen tosi tyytyväinen omaan syöttöpeliini, joka toimi tänään ehkä paremmin kuin kertaakaan tällä reissulla. Tosi paljon suoria syöttöpisteitä ja iso ykkössyötön prosentti. Verkolta tuli monta tosi hyvää suoritusta, mutta tottakai aina jää myös harmittamaan pari väärään paikkaan tehtyä virhettä.

Hyvähän se on kuitenkin aina myös jättää vähän parannettavaa seuraavaksi päiväksi, sillä huomenna lauantaina on ohjelmassa reissun viimeinen matsi, kun saamme finaalissa vastaamme parin Cid Subervi/Oliveira. Oliveira takoo viikosta toiseen hyvää tulosta challenger-tason nelinpeleissä, ja hän on vasenkätisenä pelaajana vaarallinen varsinkin palautuksissa ja verkolla. Cid Subervin nelinpelimenestys on sen sijaan vähän vaatimattomampaa, joten hän tulee varmasti olemaan meidän painostuksemme kohteena huomenna. Muuten tiedossa ei varmasti tule olemaan mitään kovin yllättävää pelillisesti. Itse yritän olla vielä vähän aktiivisempi verkolla alusta alkaen ja toivotaan, että Zdenek saa myös pelinsä heti käyntiin, sillä varsinkin palautuksissa ja takakentältä hänellä on kyllä vauhtiin päästessään hurja tulivoima. Ottelumme on ohjelmassa iltapäivällä päivän kolmantena matsina paikallista aikaa ei ennen kello 15, joten ei muuta kun pommit nurkkiin ja pokaali taskuun!

PS: Otin kokeiluna sivullani käyttöön Google Ads -mainokset, joiden avulla saan toivottavasti pientä lisätuloa blogin kirjoittamisesta. Kommentoikaa ihmeessä, jos mainokset merkittävästi hankaloittavat blogin seuraamista niin yritän parantaa tilannetta. Mutta emmeköhän ole kaikki tottuneet mainoksiin nettisivuilla sen verran, etteiät ne kovasti haittaa täälläkään.

Pelikuva eilisestä kvartsista.

18 thoughts on “Lissabon CH 80 SF, Heliövaara/Kolar – Tseng/Zuk 4-6, 6-1, 10-7

 • Onneksi olkoon jälleen kerran! Alkaa olla tuo supertiebreikkien tilasto sulla aika hyvä 😉 Ei haittaa mainokset, hyvä vain, jos saat tästä vähän ansaintaa, koska näitä sun tarinoita on tosi mukava lukea. Tsemiä finaaliin!

 • Hieno analyysi pelistä taas. Sinun syöttösi tosiaan oli tänään hienossa kuosissa. Teet vierelläsi olevista pelaajista parempia. Luulisi jatkossa löytyvän halukkaita partnereita ihan jonoksi asti!

  • Mukava kuulla, että analyysit maistuvat! Kieltämättä on taas alkanut mukavasti tulla kyselyitä nelinpeliin tuleviksi viikoiksi. 🙂

 • Näitä postauksia on mukava lukea, hyvin kirjoitettuja ja sopivan pituisia.
  Tsemppiä kisoihin!
  Ps. Vaikka en palloista mitään ymmärrä, niin kesällä tehty postaus erilaisista palloista oli mielenkiintoinen.

  • Kiitos paljon! Moni on sanonut samaa, että palloanalyysi oli mielenkiintoinen kirjoitus. Täytyypä ehkä joku kerta paneutua siihen vielä tarkemmin!

 • Kova juttu taas päästä finaliin.

  Ei noi mainokset haittaa kun on adblock 😉 ei vaan kaikki pieni lisätulo on sulle enemmä ku suotavaa.

  Tuli mieleen että jos innostaa niin Video blogien pitäminen myös voisi olla joskus kokeilemisen arvoinen + youtube mainostuloista saat paljon enemmän rahaa kuin täällä + näkyvyys olisi parempaa.!

  Millä palloilla siellä pelataan ja ootko tykänny ?

  • Jehh! Tota videoblogi tyyppistä muotoa pyörittelin kanssa mielessäni, mutta jotenkin tuntuu luontevammalta tehdä itse näin kirjallisesti. Ei vaan itselle maistu ollenkaan muiden ihmisten videoblogien katselu niin vaikea on itsekään laittaa sellaista pystyyn. 😀

   Täällä Lissabonissa on Wilson Roland Garros -pallot. Todella kovat ja painavat eli ei siis ollenkaan samat kuin mitä myydään Suomessa samanmerkkisinä. Mutta varsinkin syöttö lähtee näillä kyllä kivasti.

 • Hieno finaaliputki jatkuu ja vielä eri kavereiden kanssa!
  Mainokset ei haittaa ja videoita en kaipaa.
  Still-kuvat on kyllä kivoja – erityisesti ruoka-annoksista ja muista paikallisista erikoisuuksista.

  • Jes, pidetään mielessä, että ruokakuvia ja muita paikallisia erikoisuuksia näkyy jatkossakin blogin sivuilla!

 • Hi Harri,
  I am a new reader from Austria and found out about your blog after the bad Weissborn incident from last week. Happy to read that you left that behind and keep winning since then. Also I just wanted to say that I love your blog with all the analysis and broader view on the challenger tour. I very much enjoy the game analysis, but would be happy if you can also keep writing about the life on the Challenger tour in general.

  By the way, I just took a look at the challenger draws for next week and didn’t find you name. You take a break next week? What will be your next tournament? And another question that interests me generally: I assume your primary goal is to get on the ATP main tour. Therefore I wonder how you plan to (hopefully!) achieve that? Will you keep improving your ranking on the Challenger tour and then look for opportunities to get into ATP Main Tour draws? Or maybe team up with a player who already has a better ranking which would make it easier for you to get into ATP draws?

  Would love to hear your thoughts and wish you all the best for the Final!

  • Thanks a lot for your comment! Nice to hear that you’ve found my blog, I hope me writing in Finnish doesn’t make it impossible for you to follow my life on tour!

   I am planning to to write a more thorough post about the next steps on my career next week and I hope to answer many of your questions then. It is for sure difficult to take the step from Challengers to ATP tournaments especially now with the covid changes to the ranking system. But anyway please come back next week for some more thoughts!

   My next tournaments will be in two weeks, Eckental CH in Germany and Bratislava CH in Slovakia. First I need a few days of rest and some practice on hard courts. 🙂

   • Thanks for your reply. I am looking forward to your next blog entries! Writing in Finnish is no problem, because I can use google translate and it works quite well 🙂 Wish you a good preparation for the upcoming hard court tournaments.

    • Cool that Google Translate works so well! Thanks and hope to hear more from you too.

 • Great questions from Peter! Tulevaisuuden nousunäkymistä olisi mukava kuulla pohdintaa jossain vaiheessa, kun ehdit hengähtää tiiviin kisaputken jäljiltä.

  Netin Keskuskenttä-palstalla nousi esiin myös kysymys, mikä alusta sopii pelityyliisi ja ominaisuuksiisi parhaiten. Nyt kun massalla tulee menestystä viikosta toiseen, olisi kiinnostavaa kuulla omia näkemyksiä eri alustoista oman pelisi kannalta!

  • Kiitos hyvistä kysymyksistä! Tulevaisuuden pohdintaa on luvassa siis ensi viikolla, kun vähän vielä itsekin pohdin tarkemmin jatkosuunnitelmia 🙂

   Alustojen osalta nelinpeli on jotenkin hieman erilaista kuin kaksinpeli, jossa en viihtynyt massakentillä juuri ollenkaan. Nyt tuntuu, että viimeisen parin vuoden aikana olen pelannut massalla suhteessa jopa paremmin kuin kovilla kentillä, sillä tuloksena on pari kisavoittoa, pari finaalia ja pari semiä, vaikka kisamääräni massalla ei suinkaan ole kovin iso.

   Jotenkin massalla korostuu pelaajan kokonaisvaltainen osaaminen. Moni täysin nelinpeliexpertti pelaa tosi suoraviivaisesti pelkkää syöttövolleyta, eikä heillä riitä tulivoima takakentältä varsinkaan massalla. Itsellä taas tuntuu löytyvän monipuolisuutta pelata vaihtelevasti takaa tai verkolta, minkä lisäksi massalla on enemmän aikaa reagoida tilanteisiin, eikä peli ole pelkkää valmiiden kuvioiden toteuttamista niin kuin neluri nykyään nopeilla kentillä valitettavan usein on. Massalla myös hyvä palautuspeli pääsee oikeuksiinsa, kun kenttä on tarpeeksi hidas siihen, että palauttaminen ei ole pelkkää ”silmät kiinni täysillä” -toivomista.

   Yksi tärkeä juttu omassa pelissäni on myös kick-syöttö, jonka käyttö on minulle tosi tärkeää. Massalla kick-syöttö pomppaa korkealle, mikä antaa syöttööni paljon monipuolisuutta ja tekee myös muista syötöistä tehokkaampia. Myös kovilla kentillä parhaat tulokseni erityisesti nelinpelissä ovat melkein kaikki hitailta ja korkeapomppuisilta kentiltä ja iso syy on varmasti juurikin tuo kick-syötön toimiminen.

   Yhteenvetona sanoisin siis, että ainakaan itselle alusta ei nelurissa ole niin iso tekijä kuin kaksinpelissä, mutta omat vahtuuteni sopivat kyllä selvästi paremmin hitaille kuin nopeille kentille. Mikä on sinänsä hullunkurista, koska kaksinpelissä tilanne on aika lailla päinvastoin!

   • Kiitos, todella avaava analyysi. Tosiaan kick-syöttösi oli upean näköinen ja tehokas lyönti taas kuluneella viikolla. Myös tuo massapelin taktisuus tuntui korostuvan viikon otteluissa. Toisinaan tuntui, että ehdit jopa hieman katsoa/aistia, mihin verkolla oleva pelaaja lähtee, ennen omaa lyönnin suuntauksen valintaa – niin harvoin verkkopelaaja onnistui katkomaan palautuksiasi. Myös vartaloharhautuksesi verkolla tai verkolle noustessa olivat hienoa katsottavaa!

 • 830466 153651To your organization online business owner, releasing an essential company will be the bread so butter inside of their opportunity, and choosing a amazing child care company often means the particular between a victorious operation this really is. how to start a daycare 296607

Comments are closed.