Bratislava CH 80 R16, Heliövaara/Ruusuvuori – Cressy/Hoang 7-6(7), 7-5

Jess, voitolla lähti käyntiin Bratislavan challengerin nelinpeli meidän suomalaistiimiltämme! Ranskalaisvastustajat eivät olleet missään nimessä mikään kaavion helpoin pari kohdata varsinkaan ensimmäisellä kierroksella, mutta tiukat paikat kääntyivät meille tänään juuri sopivasti. Huomiseen kvartsiin jäi kuitenkin vielä paljon parannettavaa, joten vaikkei täydellisesti tänään pelatukaan, niin positiivisesti katsoen kehityskohteita ja potentiaalia riittää.

Otin eilisen päivän treenin kannalta selvästi sunnuntaita ja maanantaita kevyemmin ja se kyllä kannatti. Kroppa oli tänään sopivan palautunut, joten löimme vähän pidemmän noin tunnin bollauksen ennen matsia, minkä jälkeen suuntasimme vielä lounaalle ennen matsin alkua. Kenttämme edeltävät ottelut olivat tänään pitkiä vääntöjä, joten pääsimme kentälle vasta myöhään iltapäivällä, mutta onneksi lämmittelyt oli ainakin ehtinyt hoitaa kunnolla, ja olimme siis valmiita taistoon.

Matsikenttien tarjoilut täällä Bratislavassa on ainakin kunnossa. On urheilu- ja kolajuomaa sekä suklaata ja banaania. Mutta ehkä erikoisin on kyllä tuo suolasirotin! Siinä ollaan nimittäin jo aika pahassa jamassa kramppien kanssa, jos pitää pelkkää suolaa alkaa veteen sekoittamaan.

Oli etukäteen tiedossa, että Cressyn hurja syöttö tulee olemaan vaikeasti murrettavissa, mutta Hoangin syöttöihin meidän pitäisi päästä käsiksi. Ja niinhän tuo ottelu aikalailla menikin. Sain tärkeästi seivattua kaksi murtopalloa matsin ensimmäisessä gamessa omassa syöttövuorossani parilla hyvällä syötöllä, mikä oli iso juttu momentumin kannalta. Hyvä alku tekee kyllä aina hyvää mielenrauhalle ja matsin luonteelle. Sen jälkeen pidimme erän loput syöttövuorot ilman murtopalloja, ja kun emme onnistuneet käyttämään ainokaistamme Hoangin syötössä, edettiin tie breakiin. Olimme sitä alussa pari kertaa johdolla, mutta puolessa välissä ote kääntyi ja jouduimme jopa minibreakin tappiolle. Cressy syötti kuitenkin pahaan paikkaan tuplan, ja vaikka heillä oli 5-6 -tilanteessa eräpallo niin sen Emppu hoiti tyylikkäästi ässällä. Meille 7-6 -tilanteen ensimmäinen eräpallo ei vielä tuottanut tulosta, mutta 8-7 -tilanteessa minun syötössäni piste sujui niin kuin suunnittelimme ja ensimmäinen erä siis meille.

Toisessa erässä aloitimme hyvin, ja mursimme Hoangin syötön 1-1 -tilanteessa ottelun neljännellä breikkipallollamme. Tuon jälkeen pidimme syöttöjämme hyvään tahtiin ja ottelu tuntui olevan mukavasti hallussa ja tulossa meille. 4-3 -johdossa Empulle kävi kuitenkin työtapaturma parin kaksoisvirheen muodossa, minkä myötä vastamurron jälkeen tilanne tasoittui. Cressy ja minä pidimme sen jälkeen syöttömme, mutta 5-5 -tilanteessa iskimme taas Hoangin syöttöön pari tosi hyvää pistettä ja otimme uuden murron. Toista kertaa Emppu ei enää erehtynyt, vaan pari hyvää kakkosta toivat riittävät pisteet ja matsi siis meille 7-6(7), 7-5.

Varsinkin ottelun alussa tuntui, että haimme molemmat Empun kanssa palautuksiemme rytmiä vähän tavallista pidempään. Aika paljon tuli pokaosumia ja muutenkin tuntui, että olisimme voineet saada enemmänkin palautuksia kenttään. Toisaalta syöttöpeli oli varsin mallikasta, ja pystyimme suuntaamaan tarpeeksi syöttöjä sekä molempien vastustajien heikommille kämmenpuolille että tarvittaessa pitämään heidät valppaana kovilla syötöillä rystylle. Verkolta peli tuntui olevan aika hyvin hallussa, vaikka toki Empulle pari virhettä tulikin lähinnä viime aikojen vähäisen nelurikokemuksen myötä. Mutta nopeasti Emppukin löysi nelurivaihteen silmään matsin edetessä ja erityisesti takakentältä hänen pelinsä parani ottelun kuluessa selvästi. Itsellä takaa tuli ehkä pari virhettä tavanomaista enemmän, mutta toisaalta kenttä on tosi nopea ja mitään helppoa ohittaminen ei syvältä takarajan takaa ole. Pääasia kuitenkin, että tuli tehtyä paljon oikeita taktisia ratkaisuja, ja tottakai myös mieltä aina lämmittää se, että pidin kaikki ottelun omat syöttövuoroni.

Ja onhan se jotenkin henkisesti siistä ja rentoa pelata toisen suomalaisen kanssa yhdessä. Koko matsin ajan omat stressitasot ovat selvästi normaalia matalampia, eikä tunnu siltä, että huonoistakaan suorituksista täytyy olla pahoillaan. Molemmat tuntevat toistensa pelit ja kyvyt niin hyvin, ettei siinä tarvitse paljoa selitellä. Ja muutenkin kielenkäyttö on luontevaa sekä positiivista, ja kyllähän se näkyy, kun kentällä on hauskaa. Missään nimessä tämänpäiväinen matsi ei ollut meiltä mikään nappisuoritus, mutta siitä huolimatta nautimme pelistä. Ja onhan se kiva tietää, että voimme pelata huomenna ja siitä eteenpäin vielä paljon paremminkin!

Seuraavan kierroksen vastustajamme aloittavat juuri tätä kirjoittaessa omaa matsiaan, joten vielä ei siis ole tiedossa, ketkä kohtaamme seuraavaksi. Todennäköisesti ykkössijoitetut ukrainalaiset Molchanov/Stakhovsky voittavat saksalaisen Lenz/Maden -parin, ja siinähän olisi ihan mielenkiintoinen matsi tulossa. Molchanovin kanssa olen pelannut ja harjoitellut sen verran paljon yhdessä, että matsissa olisi varmasti vähän ekstralatausta. Mutta katsotaan nyt ensin miten tuossa matsissa käy! Ja tuota matsiahan voi striimin välityksellä katsella mukavasti hotellihuoneen sohvalta Woltin antimia nautiskellen. Jehh, palataan taas huomenna asiaan!

Hauskaa on, joten ei muuta kuin viikonloppua kohti!

4 thoughts on “Bratislava CH 80 R16, Heliövaara/Ruusuvuori – Cressy/Hoang 7-6(7), 7-5

 • Kiitos taas blogista.
  Minulle on jäänyt Cressystä sellainen kuva, että hän olisi aikamoinen häirikkö. Pitääkö paikkansa vai onko minulla väärä luulo?
  Cressyn syöttö oli kuitenkin rautaa, mutta heikko syötön vastaanotto ja hänen muukin virheherkkä pelaaminen pelasti teidät pulasta. Sinä olit kyllä kentän kunkku tänään. Jatkossa Emilkin varmaan vaan parantaa, eikä enää taida tulla tuollaisia Cressyn viljelemiä pommeja, joten hyvältä näyttää, varsinkin, kun teillä on siellä hieno meininki.
  Huomenna voittekin sitten ”varastaa” Ukrainan pojilta ykkössijoitettujen paikan kaaviossa.
  Toivottavasti Emiliä ei ala väsy painamaan, kun on singelimatsi juuri ennen teidän neluria.
  Jännityksellä seurataan!

  • Joo, ihan varmasti Emil tulee parantamaan nimenomaan nelinpeliään viikon aikana, kunhan saa matsin tai pari alle. Pikkujuttuja sijoittumisessa ja lyöntivalinnoissa, mutta lopputulokseen niillä voi olla iso vaikutus.

   Ja oikeassa olet, että Cressy on aiemmin tunnettu sellaisena tosi kovana tuulettajana ja melko ärsyttävänä vastustajana. Mutta tänään matsin jälkeen Emilin kanssa juuri pohdittiin, että hän on kyllä muuttunut viimeisen vuoden aikana, sillä nykyään hän juttelee ja tervehtii tosi ystävällisesti kentän ulkopuolella ja käyttäytyy kentälläkin varsin asiallisesti. Eli muutosta hyvään suuntaan on tapahtunut paljon! 🙂

 • Hieno voitto 🙂 Ois mielenkiintoista tietää vaikuttiko ruusulla toi sen kaksinpeli matsi juuri ennen teidän ottelua kuinka paljon niiku vireys / pelitilaan ? ainaki lämmittelyt varmasti kunnossa ja tuskin nyt poikkikaan täysin oli 😀

  Taas varmaa ranking ennätykset paukkuu

  • Kiitos! Tuntui, että Emilillä kaksinpeli vaikutti ainakin tänään pelkästään positiivisesti nelinpeliin. Tuntuma oli alusta asti kohdallaan ja itseluottamus huipussaan. Joskus pitkän kaksinpelimatsin jälkeen nelurin pelaaminen voi vähän puuduttaa, mutta harvoin nopealla sisäkentällä sitäkään onneksi näkee 🙂

Comments are closed.