Bratislava CH 80 QF, Heliövaara/Ruusuvuori – Molchanov/Stakhovsky 4-6, 6-1, 10-4

Vamos, eilisen hyvä vire jatkui tänään nelinpelissä, kun kaadoimme Emilin kanssa ykkössijoitetun ukrainalaisparin todella vahvan lopetuksen myötä. Ensimmäinen erä oli meidän lähes täydellistä hallintaa, mutta breikkipallot eivät vain osuneet. Toisessa erässä ratkaisupaikoissakin alkoi kuitenkin löytyä huippusuorituksia ja kolmas erä oli lopulta suorastaan supervahva esitys. Ennätysranking on tiedossa taas ensi maanantaina, mutta eiköhän lähdetä hakemaan siihen vielä isompaa parannusta finaalipaikan myötä, kun huomenna vastaan asettuu vaarallinen ranskalaispari.

Tämän päivän ohjelma oli siitä erilainen kuin eilen, että Emil aloitti päivänsä kaksinpelillä. Lämmittelimme kuitenkin yhdessä, minkä jälkeen jäin vielä hieman syöttelemään yksikseni ennen kuin siirryin seuraamaan Emilin ilotulitusta kaksinpelissä. Kaksinpelin vakuuttavan voiton jälkeen suuntasimme kisaravintolaan lounaalle, josta matka jatkui vielä pakolliseen jokatorstaiseen koronatestiin ennen päivän päätapahtuman eli nelurin alkua.

Olimme tänään todella hyvin pelissä kiinni heti alusta asti. Tuntui, että palautuksemme olivat rautaa, ja vastustajat olivat aika pulassa jopa omissa syötöissään. Jotenkin he saivat kuitenkin pidettyä ensin Stakhovskyn syötön 1-0 -tilanteessa (meillä 3 breikkipalloa), sitten Molchanovin syötön 2-1 -tilanteessa (meillä 4 breikkipalloa) ja vielä Stakhovskyn syötön 3-2 -tilanteessa (meillä 1 breikkipallo). Toki ukrainalaiset taisivat syöttää noihin breikkipalloihin 7/8 ykkössyöttöä kenttään, mutta on se silti merkillistä, ettei yksikään noista pisteistä kääntynyt meille. Ja mikä olisikaan sen tyypillisempää kuin, että 4-4 -tilanteessa minun syöttöni kääntyy 40-15 -johdosta murroksi vastustajille. Erän ainoa breikkipallo vastustajilla, ja vaikka aavistan Molchanovin jyrkän krossiohituksen oikein, niin en vain aivan ylety kunnolla palloon. Kyllä muuten harmitti tuossa vaiheessa varsinkin, kun Stakhovsky syötti erän loppuun tosi hyvin pitäen syöttövuoronsa. Erä siis ukrainalaisille 4-6.

No, tuntui kuitenkin siltä, että matsi oli meillä ihan hyvin hallussa, ja tulihan se palkintokin lopulta. Emilin pidettyä syöttönsä toisen erän alkuun löin kaksi tosi hyvää linjapalautusta Molchanovin syötössä, joista jälkimmäinen sopivasti no-ad -pisteeseen. Tämän jälkeen jouduin vähän vaikeuksien kautta pitämään syöttöni parin breikkipallon takaa, mutta pysyimme edellä emmekä tuosta johdosta enää luopuneet. Otimme 4-1 -tilanteessa vielä toisen murron Molchanovin syötössä, ja vaikka 5-1 -tilanteessa oma syöttöni meinasi mennä lepsuiluksi, niin lopulta sekin kääntyi ihanasti 0-40 -tilanteesta meille. Toinen erä siis 6-1.

Kolmannen erän tie breakit ovat aina jänniä, mutta nyt näytimme kyllä alusta asti siltä, että tulemme ja voitamme tämän ottelun. Stakhovsky aloitti ässällä, mutta sen jälkeen otimme kuusi pistettä putkeen muun muassa Emilin parilla huikealla kämmenellä ja minun yhdellä vähän erikoisemmalla mutta sitäkin paremmalla rystydrivevolleylla. 6-1 -tilanteessa vastustajat saivat pidettyä yhden oman syöttönsä, mutta Molchanovin syötettyä tuplan seuraavaan pisteeseen alettiin olla lähellä loppua. Emil piti molemmat syöttöpisteensä vieden meidät 9-2 -johtoon, ja lopulta 9-4 -tilanteessa minun syötössäni hän sinetöi meille voiton verkolta. Vamos!

Sanoisin siis, että tämän päivän voitto oli täysin ansaittu ja tuli kyllä ihan oikeaan osoitteeseen. Olimme alusta asti tosi hyvin mukana pelissä, ja tilastollisesti katsottuna ensimmäisen erän kaltaiset erät tulevat kyllä yhdeksän kertaa kymmenestä kotiin. Nelinpeliin kuitenkin kuuluu yllättävät pelin heilahdukset, jollainen tänään kyllä nähtiin. Mutta toista erää ukrainalaiset eivät sentään pystyneet meiltä varastamaan.

Oli eilisen nelurin jälkeen vähän odotettavissa, että Emil tulee löytämään sijoittumisensa ja lyöntivalintansa paremmin ja paremmin myös nelinpelissä viikon edetessä. Ja kyllä muuten toimi Emilin peli tänään hyvin! Syöttö oli erinomaista, palautukset maailmanluokkaa ja parit takakentän moukarit sellaisia, ettei siinä ukrainalaisille jäänyt muuta kuin ihmeteltävää verkolla. Pelasimme selkeällä taktiikalla, jossa pyrimme pakottamaan vastustajat lyömään takakentällä ollessamme aina Emilille, ja verkolla ollessamme minulle, mikä onnistui tänään kyllä erinomaisesti. Omassa pelissä tuli tänään pari ehkä vähän kehnoa virhettä verkolla, sillä yritin jopa vähän liikaa muutamaan otteeseen tappopaikoista, mutta muuten peli oli ihan mukiin menevää. Palautuksissa oli hyvä rytmi, ja henkisesti lataus pysyi vahvana ensimmäisen erän menetyksestä huolimatta.

Täytyy toivoa, että vahva peli jatkuu huomennakin, kun kohtaamme semifinaalissa ranskalaisparin Guinard/Rinderknech. Rinderknech on Emilille tuttu tämän päivän kaksinpelistä ja minunkin kanssa hän on pelannut pari vuotta samassa Saksan liigajoukkueessa. USA:n collegesta valmistuneena pelaajana hän osaa nelinpelin vallan mainiosti, ja yhdessä Guinardin kanssa he ovat pelanneet ihan vahvasti voittaen muun muassa yhden challengerin alkuvuonna ja ollen vain muutaman pisteen päässä Ranskan avointen kolmannen kierroksen paikasta reilu kuukausi sitten. He syöttävät vahvasti ja tsemppaavat todella äänekkäästi, joten meidän tulee pitää fokus omassa pelissä ja yrittää olla vahvoja omissa syöttövuoroissamme. Palautuspeli meillä on niin hyvää, että breikkimahdollisuuksia kyllä varmasti tulemme saamaan, kun jatkamme samalla lailla kuin tänään.

Nelinpelin semifinaalimme on ohjelmassa huomenna iltapäivällä ei ennen kello 16 paikallista aikaa, kunhan Emil saa ensin pelattua kaksinpelinsä alta pois. Toivottavasti hyvä fiilis kentällä jatkuu, ja finaalipaikka toteutuu! Nyt tämän illan voi kuitenkin sitä ennen nauttia golffin Masters-kisasta television välityksellä. 😊

Tyytyväiset miehet kvartsivoiton jälkeen.

11 thoughts on “Bratislava CH 80 QF, Heliövaara/Ruusuvuori – Molchanov/Stakhovsky 4-6, 6-1, 10-4

 • Tyhjentävä raportti. Olen pelistä täysin samaa mieltä. Näet tilanteet, onnistumiset ja takaiskut yllättävänkin objektiivisesti. Nyt on sitten kaaviossa ykkösten paikka vallattu, joten latu on turnauksessa auki loppuun asti, mutta ei kannata mennä asioiden edelle.
  Emil tosiaan paransi hienosti ja sinun tasosi pysyy korkeana viikosta toiseen. Nyt alkaa jo harmittamaan, että kausi loppuu pian. Mitkä ovat alkuvuoden suunnitelmasi?
  Tällä tahdilla ranking nousee niin, että pääsette kohta Emilin kanssa pääkiertueelle.

  • Jes kiva kuulla, että matsi näytti katsomoon suunnilleen samalta kuin se tuntuikin.

   Tosiaan vähän on samat fiilikset kuin viime vuonna tähän aikaan, että harmi kun kausi jo loppuu vaikka vire on parhaimmillaan. Mutta on tässä vielä Ortisein ja Maian challengerit tälle kaudelle suunnitelmissa eli maksimimäärän yritän kyllä pelata.

   Ensi kauden osalta tilanne on edelleen täysin auki. ATP on jo monta viikkoa luvannut aivan lähipäivinä kisakalenteria alkuvuodeksi, mutta edelleenkään sitä ei ole näkynyt. Australian avoimet ja erityisesti sen esikisat ovat varmasti niin iso kysymysmerkki, että halutaan olla varmoja ennen kuin mitään julkaistaan. Mutta tottakai yritän kyllä tehdä kaikkeni, että Emil tai miksei Henri Kontinenkin suostuisivat ottamaan minut parikseni niin pääsisi kokeilemaan siipiään isommissakin kisoissa!

 • Tämä blogi on kyllä aivan huikeeta settiä! Ilo seurata sinun ja tietysti tässä kisassa myös Emilin suorituksia ja lukea tarkkoja ja hyvin kirjoitettuja raportteja. Isot tsempit huomiseen ja muutenkin loppukauteen!

 • Oli vahvaa peliä ja hienoa katsella nousujohteinen kehitys ottelun edetessä. Tsemppiä tämän ip:n koitokseen!

 • Congrats on your recent run and new career high! One question: I just saw that Emil will not play Ortisei. Do you already know with whom you will team up to play doubles? How will you approach this?

  • Thank you! Yeah, it is of course not an optimal situation having to search for a new partner again after Emil pulled out from Ortisei. But luckily another Finnish guy Patrik Niklas-Salminen will play with me next week. Too bad he didn’t get in singles qualies there but at least he is fresh for doubles.

   • Thanks for the reply. You took a small risk to enter with Patrik right? I mean, you made the cut, but in Eckental and Hamburg you would not have made the cut with him 🙂 All the best!

    • I know it was a bit risky to enter with Patrik, but I did some proper research this week asking all the guys whether they were going to play in Ortisei or not. So I had a somewhat clear idea where the cut in Ortisei would be even before the sign in deadline. 🙂

Comments are closed.