Istanbul CH 125 QF, Heliövaara/Glasspool – Kolar/Walkow 6-4, 6-3

Jess, erinomainen perussuoritus ei jättänyt tänään epäselvyyttä voittajasta. Olimme Lloydin kanssa alun jälkeen selvästi niskanpäällä ja olemme mielestäni täysin ansainneet paikkamme huomisessa semifinaalissa. Varsinkin oma palautus- ja verkkopeli oli tänään todella vahvaa, mikä antaa hyvät lähtökohdat tavoitella huomenna finaalipaikkaa. Jo nyt ennätysranking paranee pari pykälää, mutta huomisen voitolla sijoitus olisi vähintään maaginen tasan 100!

Tyytyväisen näköisiä miehiä voiton jälkeen!

Tiistain ensimmäisen kierroksen matsi oli siis tuloksellisesti hyvä, vaikkei se pelillisesti ollutkaan ihan parasta a-luokkaa. Hieman omaa huolestumista lisäsi kaiken lisäksi vielä se, että eiliset treenit menivät aika penkin alle, kun oikein mikään ei tuntunut onnistuvan. Ensimmäinen tunti kahdestaan Lloydin kanssa kulki vielä ihan mukavasti, mutta treenipisteissä jenkkiparin Galloway/Lawson kanssa tuntui, ettei edes oma normaali minimitaso tuntunut löytyvän millään. Vaihdoin viime viikon puolessa välissä mailayksilöä uuteen, mikä on itselleni aina hankala prosessi, ja jotenkin tuntui, että nyt silläkin osa-alueella oli murheita.

Mutta mitä vielä, tänään oli taas uusi päivä ja heti aamubollauksesta alkaen tuntui siltä, että eiliset murheet ovat tipotiessään. Paljonhan se on aina varsinkin jalkatyöstä kiinni miten lyönti sujuu, ja pyrinkin tekemään tänään parhaani, että otan jalka-asennot huolella ja pysyn koko ajan hyvässä tasapainossa. Kropan herättelyn jälkeen löimmekin siis Lloydin kanssa lyönnit kuplassa läpi, kävimme torstain sääntöjen mukaisessa koronatestissä, söimme lounaan ja olimme valmiita päivän otteluun.

Matsin alusta alkaen oli selvää, että Kolarin takakenttäpommien kanssa tulee olla tarkkana, ja hetken aikaa jouduimmekin hakemaan voittavaa pelitaktiikkaa. Vastustajat onnistuivatkin lyömään useamman huippupalautuksen syöttövuorossani 1-2 -tilanteessa ja jouduimme heti murron tappiolle. Mutta otimme kuitenkin seuraavassa gamessa pari hienoa taistelupallovoittoa ja mursimme heti takaisin Kolarin syöttäessä Lloydin palautuswinnerillä. Tuon jälkeen meidän pelimme selvästi rentoutui, eikä Kolarkaan saanut enää peliämme samalla lailla horjutettua. Mursimme 3-3 -tilanteessa Walkowin syötön no-adin kautta hyvällä palautuksellani ja sen jälkeen pidimme helposti erän loput kaksi syöttövuoroamme.

Toiseen erään emme olisi voineet saaneet parempaa alkua, kun mursimme Kolarin avaussyöttövuoron nollille. Vahvaa palautuspeliä ja monta hyvää suoritusta verkolta. Kun Lloydin todella vakuuttavan syöttöpelin lisäksi minunkin syöttövuoroni tulivat helposti kotiin niin matsi tuntui olevan aika kivasti hyppysissä. Pääsimme kokeilemaan tuplamurtoa 4-2 -tilanteessa, mutta siitä Walkow vielä selviytyi hyvällä ykkösellä. 5-3 -tilanteessa otimme kuitenkin lopullisen ratkaisun murtamalla Kolarin syötön vielä kertaalleen aika kivan kikkailupisteen päätteeksi ja pääsimme tuulettamaan semifinaalipaikkaa.

Kaiken kaikkiaan oma fiilikseni tänään kentällä oli siis ihan kuin yö ja päivä eiliseen verrattuna. Myös tiistain otteluun parannusta tuli selvästi. Tuntui, että olin todella hereillä verkolla ja syötönpalautuksissa, ja Lloyd kehuikin pariin kertaan tekemistäni aika osuvasti englannin kielen sanalla ”sharp”. Myös syöttötyöskentelyni oli mielestäni parempaa kuin aiemmin tällä viikolla, vaikka nyt yhden syöttövuoron vastustajat mursivatkin. Koko ottelussa hävisimme kuitenkin omissa yhdeksässä syöttövuorossamme vain yhteensä kahdeksan pistettä, mikä on kyllä aina tosi hyvä suoritus. Ja kaiken lisäksi tuntui, että varsinkin kaikenlaisissa erikoistilanteissa ja pehmeitä käsiä vaativissa lyönneissä olimme tänään selvästi vahvemmilla kuin vastustajat. Kaiken kaikkiaan sisäkenttäneluriksi tämänpäiväinen lukemin 6-4, 6-3 päättynyt matsi oli siis jopa aika selvä voitto.

Huomenna vastus varmasti kuitenkin kovenee, kun saamme verkon toiselle puolelle joko ykkösisjoitetun parin Erlich/Vasilevski tai turkkilaiset Celikbilek/Ilkel. Reilusti päälle 40-vuotias israelilainen Erlich jaksaa edelleen painaa viikosta toiseen, mutta hänen valkovenäläisparinsa Vasilevski on kyllä pahimmillaan todella vaarallinen vastustaja. Eilen viimeinen nelinpeli päättyi vasta yli puoliltaöin, mutta toivottavasti tänään vastustajamme on vähän aikaisemmin selvillä. Tulee vastaan kuka vain, niin tämänpäiväisen oman pelin jälkeen lähden varmasti kyllä hyvällä itseluottamuksella seuraavaankin matsiin, ja samalla on kiva tietää, että Lloydinkin takataskusta löytyy vielä lisävaihteita. Hänen palautuspelinsä on ollut pari ensimmäistä päivää vähän vaihtelevaa, mutta mikä tärkeintä, juuri tiukoissa paikoissa hän usein onnistuu. Ja syöttöpelihän hänellä toimii aina.

Huomisen matsimme on siis ohjelmassa päivän neljäntenä otteluna iltapäivällä suunnilleen kello 16 paikallista aikaa eli Suomen aikaa tunnin vähemmän. Ja panoksena on siis finaalin lisäksi todellakin paikka ATP-listan top-sadassa! Mikäpä siis sen parempi paikka laittaa taas show pystyyn ja nautiskella täysin rinnoin! 😊

Sääkin on selvästi lämmennyt ja aiemmista lumisateista ei ole enää oikeastaan mitään jäljellä. Tässä kuvaa kuljetusbussin ikkunasta kohti Sariyerin aluetta, jonka rannassa hotellimme sijaitsee. Takaoikealla näkyy myös yksi kolmesta isosta Bosporinsalmen ylittävästä sillasta, jota pitkin siis pääsee autolla Euroopasta Aasiaan.

One thought on “Istanbul CH 125 QF, Heliövaara/Glasspool – Kolar/Walkow 6-4, 6-3

  • Varmaa peliä taas. Tosi vähän turhia virheitä. Ja kun marginaalit ovat yleensä nelinpelissä pieniä, niin helppoja virheitä ei auttaisi tehdä. Aivan lyömätön yhdistelmä on, kun sinä olet verkolla ja Glasspool syöttää. Toisaalta myös sinun syöttösi parani selvästi matsin edetessä.

    Olisi kiva tietää, että ketä nelinpelaajaa maailmassa arvostat eniten?
    Kuka on taas paras pelaaja, jonka parina olet pelannut virallisen ottelun?
    Kenen kanssa mieluiten pelaisit kiertueella?
    Kuka suomalaisista sopii pariksesi parhaiten?

Comments are closed.