Istanbul CH 125 SF, Heliövaara/Glasspool – Erlich/Vasilevski 7-6(5), 6-3. TOP100 on totta!!!

Nyt ollaan kyllä kovissa fiiliksissä! Vuosien työ tuottaa hedelmää ja ranking on ensi maanantaina ensimmäistä kertaa TOP100:ssa. Kyllähän tämän päivän matsissa oli tuon takia vähän enemmän jännitystä kuin yleensä, mutta mitä vielä, paineet kestettiin ja homma hoidettiin. Huomenna kelpaa sitten pelata finaalia vapautuneessa tilassa tavoitelleen kauden avaustitteliä!

Tänään pelattiin siis finaalipaikan lisäksi isommistakin asioista, sillä kyllähän top100 -ranking on jokaiselle pelaajalle yksi uran suurimmista tavoitteista. Aika monta vuotta siihen omalla kohdalla meni, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Meinasi ihan tulla tippa linssiin matsin jälkeen penkille istahtaessa, joten kyllä sen huomaa, että tuo aika paljon merkitsi. Mutta kyllähän tämä viikko pitää ehdottomasti kruunata huomisessa finaalissa kisavoitolla niin kelpaa jatkaa eteenpäin täydellisellä fiiliksellä! Päivän olotilaa voisikin kuvailla sanoilla onnellinen, muttei täysin tyytyväinen.

Tänään päivä lähti vähän myöhemmin käyntiin, kun ottelumme oli ohjelmassa vasta päivän neljäntenä matsina. Ja edellisiä otteluita tahkottiinkin sitten ihan huolella, sillä kahteen ensimmäiseen kaksinpeliin kului yhteensä melkein viisi ja puoli tuntia. Aamubollauksen ja lounaan jälkeen oli siis vähän tavallista enemmän hengailuaikaa players’ loungessa, mutta onneksi sieltä löytyi mukavat sohvat lämmityslaitteen vierestä niin kelpasi hetken mietiskellä maailman menoa.

Itse ottelu alkoi lopulta alkuillasta, kun toinen nelinpelin semifinaali saatiin pelattua alta pois. Aloitimme tällä kertaa molemmat Lloydin kanssa ihan terävästi, mutta sama tuttu kaava toistui silti taas. Tällä kertaa hävisimme nimittäin Lloydin syötön ensimmäisen erän alussa 2-2 -tilanteessa, mutta jälleen kerran, kuten kahdessa edellisessäkin matsissa, mursimme heti takaisin ja terävöitimme tuosta eteenpäin peliämme selvästi. Vastustajatkin syöttivät kuitenkin erän lopun vahvasti ja edettiin ilman sen kummempia murtomahdollisuuksia tie breakiin. Siinäkin edettiin lähes tasatahtia melkein loppuun asti, mutta 5-5 -tilanteessa kämmenpalautukseni putosi kivasti Vasilevskin jalkoihin, minkä jälkeen Lloydin huippuvolley tuotti meille eräpallon. En jäänyt tuossa tilanteessa turhia miettimään, vaan latasin syötön kakkosruutun ulos sen mitä kädestä lähtee. Ässähän siitä tuli ja tärkeä ensimmäinen erä sitä kautta meille, vamos!

Toiseen erään olimme lähellä saada unelma-alun, mutta Vasilevski sai pelastettua kaksi murtopalloamme erän avaussyöttövuorossaan. Aloimme kuitenkin koko ajan päästä hänen syöttöihinsä paremmin ja paremmin käsiksi, mutta 2-2 -tilanteessakin breikki jäi vielä tulematta, kun Lloydin kurotuspalautus meni niukkaakin niukemmin leveäksi. Erän tärkeimmät hetket koettiin seuraavan puoltenvaihdon jälkeen, kun nousimme ensin Lloydin syöttövuorossa 15-40 -tilanteesta pitoon ja otimme tuon jälkeen väkisin breikin erinomaisen taistelupisteen jälkeen, jonka voittoa juhlistimme Lloydin kanssa viikon ensimmäisellä ”high fivella”. 🙂 Erlich joutui tuossa gamessa aloittamaan pisteen minun ruutuuni peräti neljä kertaa kakkossyötöllä, ja kyllähän tuollaiset mahdollisuudet pitää tällä tasolla käyttää. 4-3 -johdossa minun syöttövuoroni tuli tärkeästi kotiin parin hyvän syötön avustamana, mutta emme antaneet momentumin lopahtaa senkään jälkeen. Mursimme Vasilevskin syötön vielä kertaalleen ottelun loppuun Lloydin vahvan palautustyöskentelyn avittamana ja pääsimme tuulettamaan finaalipaikkaa. Ja ehkä tuuletuksessa näkyi myös se, että varsinkin minulle voitto merkitsi myös vähän tavallista enemmän! 😀

Lloyd hoitaa matsipallon tyylillä.

Juttelimme Lloydin kanssa matsin jälkeen päivän ottelun kulusta, ja kyllä sen jotenkin huomasi, että nyt oli vastassa ihan kunnon nelinpelipari. Varsinkin Erlichin lentolyönneistä huomasi, että ei hän vahingossa ole ollut maailmanlistalla viidentenä. En tiedä minkälaista maila+jänne yhdistelmää hän käyttää, mutta volleyt lähtivät hänen mailastaan kyllä uskomattoman painavasti siihen nähden, miten pienellä liikkeellä hän ne suoritti. Toki takana on valtava määrä taitoa, mutta silti jäin kyllä ihmettelemään hänen verkkopelinsä laatua jo alkupallottelussa. Ja pakko kyllä nostaa hänelle myös hattua siitä, että hän jaksaa yhä 43-vuotiaana kiertää kisoja ja pelata korkealla tasolla. Verkkopelin lisäksi myös Erlichin palautukset olivat suurimman osan matsista aika maailmanluokkaa, eikä häntä vastaan löytynyt mitään selkeää paikkaa, mihin syöttämällä pisteen olisi voinut toistuvasti helposti voittaa.

Vasilevski ei puolestaan ehkä tänään pystynyt ihan parhaimpaansa. Toki onnistuimme varsinkin omissa syötöissämme suuntaamaan paljon ykkösiä fiksusti kovalla sivukierteellä hänen vasempaan kainaloonsa, josta hänen rystypalautuksensa on heikoimmillaan. Mutta myös henkisesti tuntui, että varsinkin toisen erän 2-3 -tilanteen Lloydin syötönpidon jälkeen Vasilevskin usko voittoon alkoi selvästi rakoilla. Ja sitä onnistuimme kyllä käyttämään maukkaasti hyväksemme.

Omat pelimme Lloydin kanssa olivat tänään mielestäni ihan kelvollisella tasolla, ja jälleen kerran pystyimme parhaimpiin suorituksiin silloin, kun niitä todella tarvittiin. Lloydin syöttö ei ehkä toiminut ihan niin hyvin kuin eilen, mutta palautuspelissä hän oli kyllä tänään todella skarppina. Omalta osaltani taisin puolestani pitää kaikki syöttövuorot ilman murtopalloja, mikä on aina tosi positiivinen juttu. Palautuksissa varsinkin ensimmäisessä erässä tuntui, että vastustajat osasivat lukea palautukseni suunnat tosi monta kertaa oikein jo etukäteen verkkopelaajan liikkuessa lähes järjestäen sinne, mihin suuntasin palautukseni. Mutta myös heidän syöttönsä olivat siinä mielessä tarkkoja, että he saivat monesti minut myös sitä kautta pakotettua palauttamaan juuri verkkopelaajaa kohti. Toisessa erässä aloin kuitenkin saada paremmin palautuksia syöttäjälle jalkoihin, ja muutenkin takakenttäpeli vahvistui. Verkolla olisin voinut pariin kertaan olla vähän aktiivisemmin katkaisemassa keskikentän palloja, mutta ei se nopeassa tempossa aina ole ihan helppoa. Muuten verkolla peli oli aika virheetöntä alusta loppuun.

Huomiseen finaaliin tältä päivältä kannattaa siis ehdottomasti ottaa mukaan vahva syöttöpeli ja onnistumisen tunteet isoissa paikoissa. Vastassa on kisan kakkossijoitettu pari Göransson/Pel, jotka ovat tähän mennessä esittäneet mielestäni jossain määrin vaihtelevia, vaikkakin kokonaisuutena ihan vakuuttavia, otteita. Ruotsalainen Göransson on minulle tuttu kaveri useamman vuoden ajalta, sillä olemme pelanneet monta kertaa yhdessä Saksan liigoja ja lisäksi myös pari CH-kisaa toissa vuonna. Hän on ehdottomasti parhaimmillaan syöttö- ja palautuspelissä eli silloin, kun pisteet pysyvät mahdollisimman lyhyinä. Hollantilainen Pel on myös melko tuttu mies, sillä pelasin hänen kanssaan yhden kisan viime vuonna Bangkokissa, minkä lisäksi olemme myös olleet pari kertaa vastakkain. Pel on yli kaksimetrisenä vasurina todella ulottuva pelaaja, joka myös parhaimmillaan syöttää aika hyvin. Tarkkuutta ja taitoa vaativissa tilanteissa hän ei kuitenkaan ole ihan parhaimmillaan, joten huomenna tulee varmasti olemaan aina meidän kannaltamme hyvä juttu, jos pisteet pysyvät pitkinä varsinkin vastustajien syöttövuoroissa. Omissa syöttövuoroissa pyritään toki aina päättämään piste nopeasti syötön jälkeen, mutta jos saamme paljon laadukkaita palautuksia kenttään, niin murtomahdollisuuksia kyllä tulee. Molemmat vastustajista tulevat myös verkkotilanteissa todella lähelle verkkoa eli vaikka kumpikaan ei ole mikään lyhyt pelaaja, niin koholyöntejä kannattaa varmaan pariin kertaan sopivissa paikoissa viljellä.

Kaiken kaikkiaan uskon, että huomisesta matsista tulee hyvää viihdettä, sillä helppoa voittoa ei varmasti kumpikaan tiimi tule ottamaan. Meillä on Lloydin kanssa vahva luottamus toistemme tekemisiin, mikä on aina sitä tärkeämpää mitä pidemmälle kisassa mennään, mutta kovaa tsemppausta on varmasti tiedossa myös vastustajilta. Matsi pelataan päivän kolmantena otteluna kaksinpelin semifinaalien jälkeen, joten uskoisin, että Suomen aikaa noin kello 13-14 päästään aloittamaan. Live streamia voi seurata tuttuun tapaan osoitteesta https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv. Laitetaan siis kaikki yhdessä peukut pystyyn, että huomenna nostellaan pokaalia kirkkaasti top100 -pelaajana!

23 thoughts on “Istanbul CH 125 SF, Heliövaara/Glasspool – Erlich/Vasilevski 7-6(5), 6-3. TOP100 on totta!!!

 • Onneksi olkoon! Olet taatusti ansainnut pääsyn 100 joukkoon. Niin ja sinulla on vielä ainakin 13 vuotta aikaa, jos pidät itsesi kunnossa niinkuin Erlich.
  Huomenna tosiaan voi pelata vapautuneesti, mutta pisteitä on paljon jaossa siinä pelissä. Voitto kotiin ja ATP:n ykköskiertue on taas lähempänä.

  • Kiitos, kyllä tuntuu hyvältä top100! Saattaapi tosiaan olla, että Tokion olympialaiset siirretään jopa vuoteen 2032 ja silloinhan minulla olisi ikää saman verran kuin Erlichillä tänään. 😀 Mutta mennään päivä kerrallaan, huomenna iso matsi pisteiden kannalta, joten kaikki peliin!

   PS. Mietiskelen vielä hetken noita sinun eilisiä kysymyksiäsi, oli sen verran visainen patteristo!

 • Onnittelut! Hieno taistelu tänään ja muutama todella hieno palautus sinulta tärkeisiin paikkoihin! Tsemiä finaaliin!

  • Kiitos! Ei ollut tosiaan kokonaisuutena paras päivä palautuksissa, mutta onneksi isoissa paikoissa napsui hyvin. Huomenna pokaali kotiin!

 • Onnittelut
  Ekan erän loppu loistavasti pelattu Sinulta.
  Seuraava peli vielä keskittyneesti kotiin.

  • Kiitos! Ensimmäisen erän pari viimeistä pistettä olivat kyllä erinomaiset. Huomenna samaa rataa!

 • Mukavaa katseltavaa kerrassaan, onnittelut kun 100 paukkuu!
  Ja samalla sykkeellä huomennakin.
  Tsemppiä 💪

 • Isot isot onnittelut!! On todella upeaa seurata uraasi näin blogin välityksellä. Striimi pelistä ei ollu kovin laadukas mutta oli ilo seurata teidän peliä, teidän kehonkielestä näki että te ette voi hävitä tätä peliä, huikeeta.

  • Kiitos! Harmi juttu jos striimin kanssa on ollut ongelmia. Toivottavasti tänään pyörii nätisti ja kehonkieli pysyy voittavana!

 • Pelasitte todella hienon matsin ja ansaitsitte voiton ja finaalipaikan. Pakko silti myöntää, että Erlichin dubbelitaidot ovat kyllä edelleen jäätävät. Hyvin annoit kredittiä hänelle omassa kirjoituksessasi ja voi kuvitella miltä tuntuu pelata tuollaista syötönpalauttajaa ja verkkopelaajaa vastaan. Nelinpelimatsin voittamiseen tarvitaan kuitenkin kaksi pelaajaa ja teidän puolelta löytyi tänään kaksi erittäin hyvää pelaajaa. Vasilevskia kävi lopussa jopa hieman sääli, mutta vain hieman.

  • Kiitos! Kyllä oli Erlich selvästi pelimies edelleen, ei sitä käy kiistäminen. Mutta tosiaan onneksi Vasilevskin pelistä löytyi heikkouksia ja osasimme niitä käyttää.

 • Harri, äijä on maaginen!
  Isot tsemit finaaliin ja todella isot onnittelut top100 pääsystä! Blogi edelleen loistavaa settiä, keep it going!

 • Onnea Harri Top 100 sijoituksesta. Nyt vaan lähiviikkojen aikana kuitenkin jalat maassa hakemaan lisää pisteitä. Miten jatko Lloydin kanssa, kun peli sujuu..?

  • Kiitos! Jalat maassa, mutta kovalla itseluottamuksella eteenpäin. Seuraavat kaksi viikkoa Lloyd on poissa pelissä opintojensa takia, mutta sitten tarkoitus on jatkaa taas yhdessä pari kisaa Italiassa ja toivottavasti enemmänkin.

 • Hienoa, onneksi olkoon ja tsemppiä finaaliin! Kaksi tutapelleä Oulusta on ruudun ääressä. Ps. Mahtava, että kirjoittelet tämmöistä blogia!

 • Jess. Nyt olet sitten sadan joukossa! Onnea ja eiku eteenpäin. Siis full ahead!
  Ottelujasi on tosi kiva seurata. Tervemenoa atp-nelureihin!
  Varmaan upea pelitasosi on huomioitu ja pelikavereita löytyy pian myös maailman huipulta.

  • Kyllä, TOP100 on nyt korkattu virallisesti, kun selvittiin ilman diskausta eilinen finaali! 🙂 Kyllä kyselyitä on taas kummasti alkanut tulla enemmän, toivottavasti ATP-kisan portit avautuisivat taas jo heti Australian Avointen jälkeisellä viikolla esimerkiksi Singaporessa.

Comments are closed.