Antalya CH 80 R16, Heliövaara/Kolar – Ajdukovic/Altuna 6-1, 6-1

Antalyan toinen challenger pyörähti käyntiin muutaman treenipäivän jälkeen varsin mallikkaalla avausvoitolla. Villinkortin saaneet vastustajat eivät olleet missään vaiheessa kunnolla pelissä mukana, ja kun tänään onnistuimme itse käyttämään ottelun jokaisen murtopallon niin lukematkin olivat lopulta aika selvät. Huomenna torstaina lähdemme sitten hakemaan revanssia viime viikon ottelusta paria Huey/Verbeek vastaan.

Säätila täällä Antalyassa on siis nyt kääntynyt vihdoin suorastaan täydelliseksi, sillä eilen ja tänään lämpömittari on näyttänyt parhaimmillaan noin 20 astetta, eikä sateesta tai tuulesta ole tietoakaan. Sateita ei ole myöskään näkyvillä loppuviikolla, joten nyt päästään nauttimaan auringonpaisteesta ihan kunnolla.

Treenasimme eilen Zdenekin kanssa pari tuntia perusjuttuja takakentältä ja verkolta sisältäen myös paljon syöttöä sekä palautusta. Sen kyllä huomaa, että kun treenaa todella kovaa ja kierteellä lyövän harjoituskaverin kanssa niin omassa lyömisessäkin tulee väkisinkin käytettyä enemmän kroppaa ja lyönnin laatuun pitää keskittyä ihan tosissaan. Ja sekös jos mikä on hyvää treeniä. Miinuspuolena on kuitenkin se, että jänteitä paukkuu aikamoisella tahdilla, sillä tuntuu, ettei oma Luxilon Alu Power kestä näissä olosuhteissa edes tuntia. Zdenekillä tilanne on vielä huonompi, sillä hän laittoi eilen parin tunnin treenin aikana peräti kolmet uudet jänteet poikki!

Tänään matsissa jänneongelmia ei kuitenkaan ollut, sillä ottelu ei edes tuota tuntia kestänyt. Aloitimme molemmat erät vahvasti murroilla, enkä usko, että vastustajat itsekään alun jälkeen uskoivat voittoon. Omat syöttögameni olivat tosi kivasti hallussa, mutta Zdenekin syötöissä jouduimme pari kertaa pelastamaan murtopalloja. Ne kuitenkin hoidettiin, ja kun omista murtopalloista tuli kotiin kaikki 5/5 niin matsi oli siis aika selvästi taputeltu. Olimme käytännössä jokaisella osa-alueella selvästi parempia ja vastustajilla tuntui kaiken lisäksi tiimihenkikin olevan aika hukassa. Ansaittu selvä voitto siis meille ja katseet matsin jälkeisen kevyen treenin jälkeen kohti seuraavaa kierrosta!

Voittajia hymyilyttää ja treeni-intoa riitti vielä matsin jälkeenkin.

Huomenna torstaina onkin siis luvassa uusintaottelu viime viikon kvartsista, jossa otimme harmittavan tiukasti takkiin Huey/Verbeek -parilta. Voitimme tuossa ottelussa kuitenkin vastustajia enemmän pisteitä, joten kunhan nyt saamme edes yhden no-ad -pisteen käännettyä kotiin niin sekin olisi jo parannusta edelliseen. Ainakin Zdenek on myös varmasti huomenna tuoreemmilla jaloilla liikkeellä, mikä varmasti auttaa meitä, minkä lisäksi taktisista muutoksista voisi mainita ehkä vähän useamman palautuksen suuntaamisen linjaa pitkin. Muuten en usko, että meidän kannattaa kovin paljoa peliämme viime viikosta muuttaa, sillä sen verran hyvin parhaimmillaan peruspelimme viimeksikin toimi. Kunhan syötämme ja palautamme hyvällä laadulla alusta loppuun, niin ottelu on varmasti meidän voitettavissa.

Kvartsiottelumme on huomenna ohjelmassa päivän neljäntenä matsina eli todennäköisesti aikaisintaan vasta noin kello 15 paikallista eli 14 Suomen aikaa. Striimi kentältä 2 pitäisi olla saatavilla tuttuun tapaan ATP Challenger -nettisivujen kautta, joten ei muuta kuin peukut pystyyn, että huomenna taas peli kulkee!

3 thoughts on “Antalya CH 80 R16, Heliövaara/Kolar – Ajdukovic/Altuna 6-1, 6-1

  • Eilisen strategiapostauksesi jälkeen katsoin hieman erilailla tämänpäiväistä matsia ja vaikka vastustajat olivat hieman toista tasoa, niin pystyi hyvin näkemään taktiikoiden toteuttamista käytännössä. Omissa peleissäni tulen jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota pelaajien välisen keskikentän kattamiseen kuin ”käytävän” hallintaan. Tämä on tietysti yksi detalji, jota ei pidä liioitella, mutta tukee sitä ajatusta, että linjalyönti nopeatempoisessa dubbelissa on aina krossia vaikeampi ja virheherkempi suoritus. Kiitos analyyseistä ja tsemppiä huomiseen otteluun!

    • Jes, hienoa jatkoanalyysia! Se on juuri niin, että linjalyönti lähelle sivurajaa on varsinkin tempon kasvaessa aina tarkkuudeltaan vaikeampi lyönti kuin krossi, jossa maalialue on suurempi. Tänään ottelu oli ehkä normaalimpaa enemmän omien puolten pitämistä, sillä tuntui, että matsi hoituu ihan peruspelaamisellakin, mutta huomenna täytyy varmasti olla tarkempi kuvioiden mietinnässä, ettei vastustajien palautustyöskentely ole liian helppoa.

Comments are closed.