Biella CH 125 R16, Heliövaara/Glasspool – Galloway/Lawson 6-7(2), 6-3, 10-8

Vamos, kyllä maistuu taas tiukka voitto hyvältä parin edellisen käännyttyä väärään suuntaan. Tämän päivän matsissa huomasi, että viikon treeni oli tehnyt tehtävänsä ja pelin taso oli selvästi viime viikkoista parempaa, mutta helpolla ei voittoja kyllä näissä karkeloissa nopealla sisäkentällä tule. Joka tapauksessa huippujuttu, että ratkaisuhetkillä tuli tänään taas onnistumisia, sillä se toivottavasti ruokkii vastaavia tapahtumia myös jatkossa.

Aurinko paistaa ja oliivipuut tuoksuvat Italian keväässä. Lämpötila kävi viikonloppuna selvästi pakkasella, mutta nyt ollaan päivisin jo lähellä +10 astetta.

Edelliset pari päivää täällä Biellassa sujuivat hyvin suunnitelman mukaan, sillä sunnuntain ansaitun lepopäivän jälkeen saimme Lloydin kanssa vedettyä vielä pari ehjää treenipäivää maanantaina ja tiistaina. Erityisen tärkeää oli saada pelattua paljon pisteitä pelituntuman ylläpitämiseksi, ja saimmekin useita onnistumisen tunteita niin Göransson/Pel -parin kanssa maanantaina kuin King/Reese -parin kanssa tiistaina. Erityisesti tuo tiistain sessio nosti itseluottamusta kovasti, sillä löysin vihdoin palautuksien ajoituksen haluamalleni tasolle, minkä lisäksi syötin paremmin kuin miesmuistiin. Treenimatsien lisäksi olemme tehneet Lloydin kanssa omia juttujamme aamuisin kahdestaan ja kävinpä eilen lämmittämässä myös Henri Laaksosen hänen otteluunsa matsikentällä. Kaikki mahdollinen oli siis tehty pelipäivää varten.

Ottelumme jenkkiparia vastaan oli tänään hieman tavallisesta poiketen ohjelmassa jo aamun ensimmäisenä matsina, mutta sehän on aina pelkästään mukavaa, kun tietää tasan tarkkaan monelta ottelu alkaa. Aamubollaus tuntui todella hyvältä ja lähdimme matsiin vahvalla fiiliksellä. Harmittavasti samalla huippufiiliksellä oli kentällä myös vastustajamme, jotka mursivat Lloydin syötön heti ottelun toisessa gamessa, vaikka Lloyd syötti kaikki ykkösensä kenttään. Vastustajat, varsinkin Galloway, palauttivat ottelun alussa todella vahvasti, ja minäkin jouduin 0-3 -tilanteessa pelastamaan yhden breikkipallon. Tuon jälkeen aloimme kuitenkin pikku hiljaa löytää oikeita syöttösuuntia, ja saimme seuraavat pari syöttövuoroa pidettyä helposti. Omissa palautusvuoroissamme olimme jatkuvasti 30-30 -tilanteissa, mutta breikki antoi odottaa itseään aina 3-5 -tilanteeseen asti, jolloin saimme murrettua Lawsonin syötön tärkeään paikkaan. 4-5 -tilanteessa Lloyd seivasi hienosti hyvillä syötöillä kolme eräpalloa ja kun seuraavat gametkin pidettiin, niin edettiin tie breakiin. Siinä emme mielestäni tehneet kovin paljon mitään väärin, mutta Lawson vaan löi kaksi huippupalautusta hyviin ykkössyöttöihimme ja ansaitsi molemmat minibreikkinsä. Erä siis lopulta vastustajille 6-7(2). ’

Marginaalit ovat siis näissä olosuhteissa väkisinkin pienet, eikä ensimmäisen erän tappio siinä mielessä niin masentavalta edes tuntunut. Vastustajat onnistuivat siinä ylittämään tasonsa, mutta ottelu ei ollut vielä kuitenkaan suinkaan ohi. Saimmekin toiseen erään huippualun, kun mursimme Lawsonin syötön heti alussa ja siirryimme nopeasti 3-0 -johtoon. Pelinkuva muuttui tuon jälkeen enemmän ja enemmän syöttäjiä suosivaksi eikä kenelläkään ollut oikein mitään mahdollisuuksia murtoon tuon erän alun jälkeen. Taisimme Lloydin kanssa hävitä koko erässä vain kaksi pistettä omilla syötöillämme, ja kun käytimme ainoan breikkipallomme, niin toinen erä tuli siis ansaitusti meille 6-3.

Ottelu ratkaistiin siis taas kolmannen erän tie breakissa, jossa syöttäjät olivat jälleen kerran pääosin vahvoilla. Lawson löi toistamiseen tie breakin alussa huippurystypalautuksen Glasspoolin hyvään ykkössyöttöön antaen ensimmäisen minibreakin vastustajille, mutta minun huippukämmenpalautukseni 1-3 -tilanteessa tasoitti breikit. Tämän jälkeen edettiin syöttäjien komennossa, vaikka esimerkiksi 6-6 -tilanteen palautukseni olikin senteistä kiinni, sillä nyt se osui verkkonauhaan vain siten, että se pomppasi nauhasta suoraan tarjottimelle Lawsonin nenän eteen. Tärkeää oli kuitenkin se, että pidimme myös Loydin kanssa omat syöttömme vakuuttavasti, ja lopulta ratkaisu tapahtui 8-8 -pisteessä. Löin tuossa pisteessä hyvän palautuksen jälkeen keskinkertaisen lobbin Lawsonille, mutta Glasspoolin huikea refleksivolley ja sitä seuranneen toisen smashin palautus toivat meidät mukaan pisteeseen, joka päättyi lopulta Gallowayn missatessa volleynsa pitkäksi. Eikä Lloyd erehtynyt 9-8 -tilanteessa ykkössyötössään, vaan Gallowayn kämmenen karatessa leveäksi pääsimme tuulettamaan voittoa 10-8.

Tämän päivän matsi ei siis missään nimessä ollut helppo, varsinkaan henkisesti. Pitkä treenijakso alla ja vastassa viime viikolla semeihin edennyt pari, joka pelaa keskimäärin syöttövuoronsa todella vakuuttavasti. Vaikka treenimatseissa tuntuisi kuinka hyvältä, niin ei se ihan samalta koskaan tunnu itse ottelussa. Oma pelini oli palautuksien osalta tänään mielestäni parasta moneen viikkoon, mutta syötön kanssa tuli turvauduttua kakkoseen vähän turhan monta kertaa. Pitää taas jatkossa muistaa olla kaatumatta liikaa eteenpäin, jotta syöttö ei lähde liian matalalta ja päädy siten liikaa verkkoon. Lisäksi verkkopelissä voisin olla aavistuksen aktiivisempi Glasspoolin hyvien syöttöjen ja palautusten jälkeen, sillä nyt tuntui, etten itse asiassa lyönyt kovin montaa lentolyöntiä koko ottelussa. Toisaalta nopealla alustalla ei niitä takakentän peruslyöntejäkään montaa tullut, varmaan alle viisi koko ottelussa.

Vaikkei syöttö tänään siis tuntunut ihan niin hyvältä kuin olisin toivonut, niin sain kuitenkin pidettyä kaikki omat syöttövuoroni, enkä hävinnyt kolmannen erän tie breakissakaan yhtään syöttöpistettä. Nuo ovat minulle tosi positiivisia merkkejä, jotka kertovat siitä, että syötön suuntaus ja taktiset kuviot syötön jälkeen olivat tänään onnistuneita. Palautuksissa tuntui puolestaan siltä, että pääsin läpi ottelun kyllä palloihin käsiksi, mutta vastustajat olivat ihan huipputasolla keskustan peittämisessä syötön jälkeen, ja vaikka ensimmäisessä erässä sainkin kahta vaille kaikki palautukset kenttään, niin se ei riittänyt. Aloinkin toisessa erässä hakea palautuksilla vähän isompia ratkaisuja, mikä oli avain onneen. Nelurissa on parempi tehdä vaikka viisi palautusvirhettä, jos sen jälkeen lyö pari onnistunutta palautuswinneriä, sen sijaan, että laittaisi kaikki palautukset kenttään, mutta niin, että vastustajat pääsevät niihin koko ajan käsiksi. Tuota ei kuitenkaan ole aina ihan helppoa pitää mielessä.

Nelurissa lopputulokseen vaikuttaa kuitenkin oman suorituksen lisäksi myös oman parin sekä vastustajan tekemiset kentällä. Lloyd syötti jälleen erinomaisesti koko ottelun ajan, ja hän oli myös minua aktiivisempi verkkopelissä muutamaan kertaan. Koko ottelun ajan meillä oli myös taas tosi hyvä rauhallinen yhteishenki, minkä päälle onnistuimme saamaan juuri oikean määrän lisätsemppiä ratkaisuhetkillä. Toki myös vastustajien ratkaisut kuitenkin vaikuttivat lopputulokseen, ja erityisesti Lawsonin tie breakeihin lyömät kolme huikeaa rystypalautusta jaksoivat ihmetyttää, sillä hän ei muun ottelun aikana onnistunut rystypalautuksissaan käytännössä ollenkaan. Gallowayn palautustyöskentelyn taso laski myös selvästi, kun opimme peittämään hänen kämmenpalautuksensa poikki kentän ja rystypalautuksensa linjaa pitkin. Ja pakkohan on myös siitä kolmannen erän tie breakin 8-8 -pisteestä todeta, että olisihan vastustajien pitänyt tuo piste voittaa iskulyönneillään. Mutta nautitaan nyt kuitenkin tästä kerrasta, kun niin ei käynyt. 😊

Pelit jatkuvat täällä Biellassa siis huomenna kvartsimatsilla, jonka vastustaja selviää tämän illan aikana. Espanajalaiset kovat kaksinpelimiehet Davidovich-Fokina/Zapata-Miralles kohtaavat kokeneen parin Erlich/Vasilevski, ja tuota matsia tulee varmasti itsekin seurattua skouttaustarkoituksessa. Myös huomisen otteluohjelma selviää vielä myöhemmin tänään.

Ensi viikon ohjelmanikin meni valitettavasti uusiksi, kun Emil Ruusuvuori ei pystykään osallistumaan Singaporen ATP-kisaan, emmekä voi siis pelata siellä nelinpeliä yhdessä. Myös Lloyd koki Singaporen kisassa saman kohtalon parinsa Daniel Evansin kanssa, joten yritämme vielä perjantaina onsite sign-in -prosessissa päästä hänen kanssaan varasijalta sisään, mutta melko epätodennäköistä se on. Onsite paikan avautuminen vaatisi sitä, että joku vetäytyisi perjantain vetäytymisaikarajan jälkeen tai sitä, että alkuperäiseltä ilmoittautumislistalta loppuisivat varasijan pelaajat. Jälkimmäinen noista on siinä mielessä mahdollinen, että Singaporen maahantulojärjestelyt vievät aikaa, eikä kukaan oikein voi matkustaa paikan päälle enää viime hetkellä, kun taas minulla ja Lloydilla on viisumiasiat jo kunnossa. Mutta tuo selviää siis perjantaina myöhään illalla.

Sitä ennen eiköhän keskitytä ottamaan voittoja täällä Biellassa!

6 thoughts on “Biella CH 125 R16, Heliövaara/Glasspool – Galloway/Lawson 6-7(2), 6-3, 10-8

 • Aijai, olipas ilahduttavan näköistä peliä teiltä! Ehkä Glaspoolin palautukset olivat tavallista heikompia tänään muutoin vahvaa peliä kautta linjan. Laitoin pelin aikana merkille että vastustajat tiesivät varsin hyvin että jos olit verkolla niin siihen ei palloa kannata toimittaa mistään hinnasta, ehkä niitä et senkään vuoksi montaa päässyt lyömään. Oli hienoa että ottelu kääntyi näin, sellainen kutina oli kyllä persuuksissa koko pelin ajan!

  • Joo tekee kyllä hyvää kääntää tiukka matsi kotiin. Ja ihan tottahan tuokin voi olla, että vastustajat halusivat tänään painostaa Glasspoolia, mutta täytyy silti yrittää peittää omat liikkumissuunnat Lloydin syötön jälkeen paremmin, jotta enemmän palloja tulisi myös minulle.

 • Mukavaa luettavaa parin tiukan mtb-tappion jälkeen. Varmaan voitto maistuu!
  En ehtinyt katsoa matsiasi tänään. Tuli seurattua Rafa-Tsitsi kamppailua Melbournessa.
  Ikävää ettet pääse Singaporeen Emilin kanssa.
  Pidän peukkuja, jotta asiat onnistuu jotenkin hyvinpäin.

  • Maistuu kyllä ja toivottavasti tänään jatkuu hyvät pelit! Singaporen reissu meni siis pipariksi, mutta ainakin voi rauhassa keskittyä tämän viikon loppuun asti.

 • Tänään onkin sitten tulossa takakentältä aikamoista pommia. Espanjalaiset osaavat ainakin lyödä kämmeneltä kovaa. Toivottavasti heillä on kuitenkin fokus enemmän kaksinpeleissä. Toisaalta he voivat rennosti paukuttaa lyöntejään. Mielenkiintoinen matsi edessä!

  • Mielenkiintoinen matsi totta tosiaan tänään tiedossa! Täysin päinvastainen ottelu kuin eilen jenkkiparia vastaan, sillä nyt vastustajat haluavat pelata takaa. Eli taktiikkana meille verkko haltuun ja paljon palloja vastustajien rystyille. Eikä kannata turhaan pelätä myöskään verkolla olevia vastustajia päin lyömistä.

Comments are closed.