Biella CH 125, treeniä aamusta iltaan

Ensimmäinen viikko Biellassa alkaa lähestyä loppuaan. Viikon sisältö ei ihan vastannut toiveita otteluiden määrän osalta, mutta toisaalta olen saanut nyt neljä erinomaista treenipäivää alle ja peli tuntuu olevan vähintään kohdallaan. Henkisesti pitkät treenijaksot kisapaikoilla ovat joskus vähän raskaita, mutta nyt tuntuu kyllä siltä, että tästä ajasta on saanut paljon irti. En siis lähes malta odottaa ensi viikon kisan ensimmäistä kierrosta jenkkiparia Galloway/Lawson vastaan.

Pelit Biellan 80-pisteen challengerissa päättyivät siis jo tiistaina ensimmäisen kierroksen tappioon, mutta joskus noita yllätystappioita sattuu vähän jokaiselle. Suhtauduimme parini Lloydin kanssa tulokseen kuitenkin ihan neutraalisti ja sen sijaan, että olisimme jääneet murehtimaan tilannetta, niin teimme hyvän treenisuunnitelman tälle viikolle ja aloimme hommiin peliemme kehittämiseksi.

Tunnustelimme molemmat omia tarpeitamme, ja totesimme, että myös pari kaksinpelinomaista koko kentän treeniä voisi olla paikallaan tämän viikon aikana. Niinpä vedimme keskiviikkona ja torstaina aamutreenit koko kentällä liikkeestä lyöden. Iltapäivätreeneissä keskityimme sitten enemmän nelinpeliin, ja olemmekin pelanneet treenierä eri vastustajien kanssa nyt neljä päivää peräkkäin. Tämän lisäksi olemme pariin otteeseen tehneet ihan perinteistä koppatreeniä varsinkin erilaisten lentolyöntikuvioiden hiomiseksi, ja olenpa pari kertaa käynyt vielä illan päätteeksi syöttelemässäkin. Vielä kun lisää kuvioon muutaman hyvän kuntosalitreenin niin huominen sunnuntain lepopäivä taitaa tulla aika tarpeeseen!

Näiden neljän treenipäivän parasta antia on ollut ehkä lyömisen ja sen ajoituksen löytäminen paremmin ja paremmin kohdalleen. Meillä oli Lloydin kanssa ehkä kummallakin hieman lyönti ja varsinkin palautus sekaisin alkuviikosta, mutta nyt tuntuu, että saamme syötönmurtoja aikaiseksi kaikkia vastustajia vastaan. Verkkopelissä pienet taktisten kuvioiden hiomiset ja ylipäätänsä tatsin kehittäminen on myös tuonut terävyyttä peliin. Ja erityisesti on ollut tosi antoisaa kuulla Lloydin ajatuksia verkkopelin liikkumisesta sekä pallon sijoittamisesta, sillä hän on saanut viime aikoina paljon oppia lukuisia muita brittipelaajia top-100 -rankingiin valmentaneelta Louis Cayerilta, jolla on jopa tietty nelinpeligurun maine omien keskuudessaan. Cayerin filosofia perustuu todella kurinalaiseen prosenttipelaamiseen, jonka ymmärtäminen tuo minullekin uusia ulottuvuuksia peliin, sillä monesti on vain yksinkertaisesti kannattavampaa pelata tiettyjä peruskuvioita silläkin uhalla, että vastustaja ne tunnistaa sen sijaan, että lähtisi hakemaan turhan riskipitoisia ratkaisuja varsinkaan tiukoissa paikoissa. Luovuutta ei tietenkään kannata täysin unohtaa, mutta on se silti arvokasta joskus kuulla tilastoihin perustuvia faktoja taktisista valinnoista ihan suoraan kerrottuna, eikä pelkästään oppimalla kaiken kantapään kautta vuosien pelaamisen aikana.

Aika on siis kulunut täällä Biellassa pitkälti treenien parissa, mutta huomenna vapaapäivänä tulee varmaan ainakin käytyä vähän ulkoilemassa ja katselemassa maisemia. Padelkentätkin hotellilta löytyy, joten jos saadaan hyvä porukka kasaan, niin miksei sitäkin voisi kokeilla. Sen jälkeen kannattaa kuitenkin viimeistään jo siirtää ajatukset ensi viikkoon, kun kohtaamme siis joko tiistaina tai keskiviikkona parin Galloway/Lawson. He pelasivat tällä viikolla itsensä semifinaaliin, joten tuntevat ainakin olosuhteet ihan hyvin. Pelillisesti heidän vahvuutensa perustuvat lähes pelkästään verkolle hyökkäämiseen, joten syöttämisen ja palauttamisen laatu tulee olemaan myös meille tärkeä osa peliä, sillä liian varovaiseksi ei sovi omaa peliään ohjata. Toisaalta jos taas saamme pidettyä vastustajia puolustusasemissa, niin tulemme varmasti olemaan vahvoilla.

Eletään vielä siis lauantaita, mutta peli-into alkaa olla jo sellainen, että kohta tekisi mieli päästä taas tositoimiin. Pari päivää pitää kuitenkin vielä siis odottaa, mutta toivotaan, että tuo odotus on sen vaivan arvoista!

7 thoughts on “Biella CH 125, treeniä aamusta iltaan

 • Oletko viikon aikana törmännyt Andy Murray nimiseen kaveriin harjoituskentillä? Olisi mielenkiintoista kuulla miten nämä ”isot nimet” käyttäytyvät challenger-tason kisoissa, ovatko he mukavia ja rentoja tyyppejä vailla diivan elkeitä vai asuvatko eri hotelleissa ja valitsevat harjoitusvastustajansa pienestä porukasta?

  • Hienoa on tosiaan nähdä, että Andy Murray täällä on mukana samoissa kisoissa. Lloyd itse asiassa tuntee Andyn kohtuullisen hyvin niin itsekin tullut muutama sana vaihdettua ja ihan samanlaisia tennispelaajia täällä kaikki loppujen lopuksi ollaan. Turistiluokassa kuulemma Andykin lensi Lontoosta Milanoon ja jonotti samanlailla useamman tunnin lentokentän maahantulotarkastuksissa kuin kaikki muutkin. Mutta toki tiettyjä juttuja huippupelaajat kyllä tekevät erilailla, ruokailut pelkästään huonepalvelun kautta ja eiköhän Andyn hotellihuonekin ole parhaasta päästä. Treenivastukset tuntuvat myös olevan pääasiassa hänelle entuudestaan tuttuja pelaajia tourilta, kuten Klizan, Lacko ja Jaziri. Kaiken kaikkiaan Any sopeutuu siis ihan hyvin joukkoon tosi maanläheisenä tyyppinä, eikä hän varmasti ole näissä kisoissa lähellekään diivoin osallistuja. 🙂

 • hei, kiinnostaa tietää jos sulla alkaa kesken turnauksen olee ylikuormitusta kropassa ja ja rupee jalkapainaa niin mitä yleensä teet silloin toisin?
  Itse vähä kaipaisi vinkkejä tähän.

  • Hyvä kysymys! Optimitilanne olisi tottakai se, ettei ylikuormitusta pääsisi syntymään, mutta aina sitä ei kyllä voi välttää. Varsinkin jos on paljon matkustamista, alustanvaihtoa ja kovia matseja, niin rasitus kasvaa väkisinkin.

   Itse reissaan aina tuollaisen tärisevän ”foam roller” -hierontarullan kanssa, mikä auttaa lihasjumeihin. Lisäksi challenger-tasolta ylöspäin kisoissa on aina hyvät fysioterapeutit paikalla ja esimerkiksi eilen kävin hoidattamassa jumiutuneita hartioitani kisafysiolla.

   Monesti väsymys saa kuitenkin koko parasympaattisen hermoston pois tolaltaan ja silloin ei oikein auta muu kuin lepo. Kylmäaltaat ja erilaiset lämpöhauteet ovat joskus käytössä kisoissa itselläkin, mutta levon merkitystä ei siis voi liiaksi korostaa. Ja yllättävän iso vaikutus on myös sillä, että lepää siten, ettei koko ajan katso puhelimen tai tietokoneen näyttöä, vaan antaa myös silmille ja sitä kautta aivoille oikeasti aikaa levätä.

 • Pikkulinnut internetissa kertovat etta Emil olisi peruuttanut ensi viikon Singaporen kisan osallistumisen. Harmillista monellakin tasolla, mahtaako tama muuttaa omia suunnitelmiasi tuleville viikoille? Andy nayttaa saaneen villin kortin Montpellieriin, siinahan olisi villi kortti pari neluriinkin sinne? 🙂

  • Joo valitettavasti Emil ei Singaporeen ole tulossa, joten myös nelinpelimme tuolla jää tällä kertaa väliin. Omat kuviot ovat selvityksen alla, mutta eiköhän ne tässä parin päivän aikana selviä. Joka tapauksessa mennään tämä viikko nyt ensin täysillä. 🙂

Comments are closed.